Şimdi Ara

Acronis True Image [.tib] Yedeği Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle olayı özetleyeyim. Acronis True Image ile tek harddiskimin 2 partition'unun komple yedeğini aldım (ortalama 320 gb). Bu yedek dosyasını aldıktan sonra denedim, çalışıyordu. Daha sonra başka bir harddiskte taşıdım yine çalışıyordu. Ancak 2-3 gün geçtikten sonra o yedek açılmaz oldu. Önceki disktekine de artık ulaşmam mümkün değil...

Detaylar ise şöyle, sistemim hata vermeye başlamıştı harddisk bozuk diyerek. Yedek aldım ve windowsun uyarı verdiği gibi sistem bir kaç gün içinde çöktü. Ben de yedeğim olduğu içi rahattım haliyle. Ancak, olan şu ki yedekleme yaptığım dosyalarımı içeren .tib dosyası artık açılmıyor. Ne yaptıysam ne kadar araştırdıysam da açamadım. Dosya için acronis corrupted diyor. Yabancı forumlarda da soru sordum fakat hepsi denediğim şeyleri önerdi.

Bu arşiv dosyasını nasıl açabileceğime dair bir fikri olan var mı? Esas dosyaların barındırıldığı disk yandı ve açılmıyor bile. Dosya kurtarma şirketlerine gitmeyi düşündüm ama maliyeti beni aşar. Harddiskimin diskini başka bir diske takmayı düşündüm ama temiz oda gereksinimlerini karşılamam mümkün değil. Toz duman ve nem dolu bir ortamdayım.

chkdsk /r önerileri aldım. Ancak bunu da yapamıyorum çünkü yedeğin bulunduğu disk gerçek boyutuyla 596 gb. yedek dosyam 320 gb. chkdsk yaparken o dosyaya gelince bu dosyayı onaracak kadar yer yok diyor. Muhtemelen dosya bozuk ancak onarmak için yeterli yer yok.

Her türlü öneriyi bekliyorum. Diski kurtarmaya yönelik olsun, varolan backupı çalıştırmaya yönelik olsun, hiç farketmez. minitool, easeus active(r) gibi bir çok dosya kurtarma yazılımını denedim, 5-6 gün önce dosyalara bu programlar erişebiliyordu fakat gün geçtikçe disk daha çok bozuldu ve artık dosyalara bile erişemiyorum 10 saatlik bir taramaya rağmen...

Sonuç olarak, yardım edebilirseniz çok memnun olurum. Ortada tüm çocukluk anıları ve hayatımda boyunca yazmış olduğum tüm uygulama kodları var. Kodlar yine yazılır fakat çocukluk anıları hayati önem taşıyor benim için...
    Lütfen bilgisi olan es geçmesin...

• Aldığın İmage dosyasının boyutu çok büyük, hasar alması çok normal heleki image dosyaları sıkıştırılarak oluşuyor harddiske geri yükleme yaptığın zaman boyut hemen hemen 2 katına çıkar, aldığın tib dosyasındaki partitonları tek tek aktarmayı dene bakalım ne olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altanbilisim -- 10 Temmuz 2013; 9:32:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: altanbilisim

Aldığın İmage dosyasının boyutu çok büyük, hasar alması çok normal heleki image dosyaları sıkıştırılarak oluşuyor harddiske geri yükleme yaptığın zaman boyut hemen hemen 2 katına çıkar, aldığın tib dosyasındaki partitonları tek tek aktarmayı dene bakalım ne olacak

Sorun da o zaten, arşivi hiç bir şekilde açamıyorum. Açabilsem partitionları da tek tek mutlaka alabilirdim ama nasıl açmayı denersem deneyeyim corrupted tarzı hatalar çıkıyor karşıma...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.