Şimdi Ara

ADANA ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ *Güncel: 2 Altgeçit AÇILDI-Atilla Altıkat Köprüsü Sonunda YIKILDI/Foto-Video (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
0
Favori
35.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynen dediğiniz gibi HATA + HATA X HATA = HATALAR ile yapıldı bu ALTGEÇİT!

1. MÜZE ve DÖRTYOL arasındaki ÇUKUR (DELİK) neden AÇIK bırakıldı ve üzeri KAPATILMADI?
    2. ALTGEÇİTLERİN yan yolları neden 5 metrelik dar patikalar inşa edilerek yapıldı...!!!
    3. Hiçbir DOLMUŞ, OTOBÜS, MİNİBÜS gibi Toplu Taşıma Aracı ALTGEÇİT geçmiyor!
    4. Atilla Altıkat Köprüsünü TCK'nın MÜTEAHHİTİ değil ADANA B.Ş. BELEDİYESİ "yapacaktı".
    5. Yukarıdaki resimde gördüğünüz yaya geçidi (ZEBRA) daha 2 günde SİMSİYAH oldu bile!
    6. TRAFİK IŞIKLARI yer altı kablo yerine asla kabul edilemez "HAVAİ HAT" ile birleştirildi...!!!
    7. Yaya geçidinin uzunluğu yaklaşık 50 metre (!), karşıdan karşıya geçmek 1 dakika sürüyor!
    8. Atilla Altıkat köprüsünün olduğu yer eskiden DERE YATAĞI'ydı, altı tamamen su, su, su...!!!
    9. Yan tarafta yapılan otel inşaatının temelinden çıkan suya bakın, temel atıldığı halde kaynıyor!
    0. ADANA bunu hak etmedi, ADANALI ise hiç ama hiç haketmedi, paraya ve emeğe yazık oldu.

Saygılarımla,

Taner Göde

ADANA ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ *Güncel: 2 Altgeçit AÇILDI-Atilla Altıkat Köprüsü Sonunda YIKILDI/Foto-Video

• Söylenecek birşey kalmamış.
  • Çıldırmamak elde değil,yapmayacaksan niye yıktın gardaaaaş!!! Adana'yı yaşanmaz etmek için ellerinden ne geliyorsa yapmaya çalışıyorlar!
  • Gereksiz yere yıktılar köprüyü işte. Adana trafiğini mahvettiği için Zihni Aldırmaz'ı Allah'a havale ediyorum. 2014 seçimlerinde yepyeni, dürüst, vizyon sahibi bir başkan görürüz inşallah.
  • o kadar işlevli ve gerekliliği tartışılmaz bir köprüyü yıkıyorsan ya daha iyisini yapacaksın yada hiç dokunmayacaktın hiçbir mantıklı açıklaması olamaz bunun kimse neden yıkıldığını bile anlamadı zaten trafik felç Zihni Bey böyle bırakmayı düşünüyorsa bidaha koltuk felan göremez umarım Aytaç Durakı bile aratmazlar bize
  • Dörtyolağzı Kavşağında önceden YAYA YOLLARI belliydi, herkes az ya da çok sıraya girer, yeşil yanmasını bekler (ya da beklemez) ve karşıya geçerdi, yeşillik, çalı, ağaç, çiçek ve vejetasyon, CANLI vardı...

Şimdi pis, kirli ve kokan beton yığını bir yapı, karşıdan karşıya NEREDEN GEÇİLECEĞİ BELLİ OLMAYAN bir garip kavşak yapısı, şehir planlamasının yüz karası var. Ne Ankara'daki, ne Eskişehir'deki altgeçitlere benziyor, YAP-KAÇ tarzı bir altgeçit oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Aynen dediğiniz gibi HATA + HATA X HATA = HATALAR ile yapıldı bu ALTGEÇİT!

1. MÜZE ve DÖRTYOL arasındaki ÇUKUR (DELİK) neden AÇIK bırakıldı ve üzeri KAPATILMADI?
    2. ALTGEÇİTLERİN yan yolları neden 5 metrelik dar patikalar inşa edilerek yapıldı...!!!
    3. Hiçbir DOLMUŞ, OTOBÜS, MİNİBÜS gibi Toplu Taşıma Aracı ALTGEÇİT geçmiyor!
    4. Atilla Altıkat Köprüsünü TCK'nın MÜTEAHHİTİ değil ADANA B.Ş. BELEDİYESİ "yapacaktı".
    5. Yukarıdaki resimde gördüğünüz yaya geçidi (ZEBRA) daha 2 günde SİMSİYAH oldu bile!
    6. TRAFİK IŞIKLARI yer altı kablo yerine asla kabul edilemez "HAVAİ HAT" ile birleştirildi...!!!
    7. Yaya geçidinin uzunluğu yaklaşık 50 metre (!), karşıdan karşıya geçmek 1 dakika sürüyor!
    8. Atilla Altıkat köprüsünün olduğu yer eskiden DERE YATAĞI'ydı, altı tamamen su, su, su...!!!
    9. Yan tarafta yapılan otel inşaatının temelinden çıkan suya bakın, temel atıldığı halde kaynıyor!
    0. ADANA bunu hak etmedi, ADANALI ise hiç ama hiç haketmedi, paraya ve emeğe yazık oldu.

Saygılarımla,

Taner Göde

ADANA ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ *Güncel: 2 Altgeçit AÇILDI-Atilla Altıkat Köprüsü Sonunda YIKILDI/Foto-Video

Taner Bey hergün çektiğim sıkıntıyı çok güzel anlatmışsınız sadece buralar değil daha niceleri hele o yoldan 30 cm aşağıda olan logar kapakları, çukurlardan kaçmak için cambazlık yapıyoruz
    Bunun yanında yollarımızda Şerite dair birşey yok araçlar düzensiz ilerliyor biren daralıp genişleyen caddeler sökülüp düzgün takılmayan parke taşları ve bundan mahvolan yollar fiberoptik çalışmaları üstünkörü yapılmış düzeltmeler asfalt yamaları dağ gibi kasisler flaşörsüz yanan trafik ışıkları daha niceleri....

Adanamıza çok yazık ediyorlar.

• bu alt geçitin çıkışı baya sıkıntılı olacak gerçekten yanlış yönlendirmeler ile trafik keşmekeşi yaşanacak ya sabır ADANALIM
  • Sevgili Taner Abi, biraz alakasız olacak ama Konya'da "ucube" olarak nitelendirdiğim bir yaya üst geçidi yapılıyor. Bulunduğu Cadde Vatan Caddes. Bu cadde Konya'nın en merkezi caddelerinden bir tanesi, Konya Büyükşehir Belediyesi önünden geçen cadde. Bir zamanlar 3 şerit olan bu caddeye öyle anlamsız bir üst geçit yapıyor ki belediye anlatamam. Üst geçidin yoldan yüksekliği ise "4" metre. Şaka gibi değil mi? Ayrıca nasıl bir plan proje yaptılarsa 2 adet ayağı yolun gidiş ve dönüş yönlerinden birer şeridini kapatıyor, şehir içi evden eve nakliyat kamyonları altından geçemiyor ve çıkabilecekleri başka bir yol da yok. Ayrıca PTT Başmüdürlüğü'nü ve Belediyeyi birbirine bağlayan bu üst geçidin tam 200 metre ilerisinde mevcut ve içinde mağazalar bulunan, aktif olarak kullanılan bir yaya alt geçidi bulunmakta.

İTÜ Mezunu bir inşaat mühendisi olarak, günlerce önünde durdum baktım düşündüm, ne amaçla kimin için yapıldı? neden yapıldı sorularını sordum ama herhangi bir yanıt bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim, saygılarımla.

bu da başka bir gereksiz üst geçidimizin haberiydi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 1 Nisan 2011; 22:21:03 >

• Ne zaman işe yaradı bilmiyorum ama; ulaştırma bakanlığına falan toplu halde bu yanlış yapıların düzeltilmesi ile ilgili yazılar yazsak, ileride kazalara, maddi manevi zararlara yol açabileceğini savunsak (Rüyalar aleminden çıkamadım hala)

Gerçekten o kadar masrafa karşı yapılan bu yapıyı gördükçe hala canım sıkılıyor yaaa Umarım o tünelin çıkışında can kaybına yol açabilecek kazalar gerçeklerşmez. Bir şeye benzemesede o tüneli Atilla Altıkat'ın ordanda devam ettirirler inşallah..
  • Konya Vatan caddesine o üst geçidi yapan belediyeyi Allaha havale ediyorum.Ne kadar mantıksız ve alakasız bir üst geçit yapıldı aklım almıyor.Belediyenin son zamanlarda yaptığı hiç bir üst geçiti beğenmiyorum.Tasarımdan noksan işlevsiz ve çocuklu bayanları engellileri düşünülmeden yapılmış bu üst geçitleri halen anlayamıyorum.Ha birde Konya'nın yolda arabanızla ilerlerken hop diye bir anda önünüze çıkan o kocaman göbekleri de meşhur oldu.Neymiş fransız tipi göbekmiş.Hadi len sen 3 şeritli otoban gibi yola o göbeği koyarsan nasıl hizmet yaptım diyebilirsin ki.

Gelelim altgeçitlere.Zaten metro yüzünden kaç senedir kandırılıyoruz bari altgeçitleri tramvaya uygun şekilde yap oda yok.Transit geçişler için herşey güllük gülistanlık ama üst tarafta herşey o kadar keşmekeş ki akıl sır ermez.Hele bir de Lamcı altgeçidimiz var.Altgeçitten çıkar çıkmaz ışık koymuşlar.Bu ne deli saçması birşeydir.Kaç kere orada araçlar altgeçitten çıkıp önünü göremediğinden dolayı ışıkta bekleyen araçlara arkadan çarptılar sayısını unuttum.Ha biliyorum yine yerel seçimlerde mevcut yönetim seçilecek ve yine deli saçması olaylarına devam edecek.Hepinizi Allaha havale ediyorum başka diyecek hiç birşeyim yok.Taner abi size de geçmiş olsun sizi de en iyi anlayanlardan biri olarak umarım en hasarsız şekilde günleriniz geçer.

• Merhaba Sevgili Arif.

Uluslararası ALTGEÇİT mesafesi (iki nesne arasında irtifa mesafesi) standardı 4,80 metredir, yani 16 feet. Aşağıdaki fotoğrafta her ne kadar 4 metre yazıyor ise de inşaata dikkatli bakılınca bunun betonarme kalıp yapı tekniği ile inşa edilen bir kemer kavis köprüsünün olduğu, aşağıdaki çelik kontrüksiyonun da trafiği aksatmamak için yapılan geçici taşıyıcı kalıp olduğu göze batıyor. Hata yapılır ama bu kadar/böyle bir hata da yapılmaz, 3 şerit inşaat bitiminden hemen sonra yeniden açılacak, çelik konstrüksiyon kaldırılacaktır. Yani resimdeki herşey, üstteki kemer kavis köprüsü dışında, inşaat tamamlandıktan sonra sökülecektir.

Ben inşaat mühendisi değilim, EML Elektrik Bölümü mezunuyum, fakat müşterilerim arasında uzak ve yakın komşu ülkeler ve yurtiçinde çok büyük projelerde de adı geçen inşaat şirketleri olduğundan bu sektöre çok da yabancı değilim. Öngörümün doğru olduğunu düşünüyor, inşaat bittikten sonra çelik kontrüksiyonun kaldırılacağını düşünüyorum.

Selamlar,

Taner Göde

quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

Sevgili Taner Abi, biraz alakasız olacak ama Konya'da "ucube" olarak nitelendirdiğim bir yaya üst geçidi yapılıyor. Bulunduğu Cadde Vatan Caddes. Bu cadde Konya'nın en merkezi caddelerinden bir tanesi, Konya Büyükşehir Belediyesi önünden geçen cadde. Bir zamanlar 3 şerit olan bu caddeye öyle anlamsız bir üst geçit yapıyor ki belediye anlatamam. Üst geçidin yoldan yüksekliği ise "4" metre. Şaka gibi değil mi? Ayrıca nasıl bir plan proje yaptılarsa 2 adet ayağı yolun gidiş ve dönüş yönlerinden birer şeridini kapatıyor, şehir içi evden eve nakliyat kamyonları altından geçemiyor ve çıkabilecekleri başka bir yol da yok. Ayrıca PTT Başmüdürlüğü'nü ve Belediyeyi birbirine bağlayan bu üst geçidin tam 200 metre ilerisinde mevcut ve içinde mağazalar bulunan, aktif olarak kullanılan bir yaya alt geçidi bulunmakta.

İTÜ Mezunu bir inşaat mühendisi olarak, günlerce önünde durdum baktım düşündüm, ne amaçla kimin için yapıldı? neden yapıldı sorularını sordum ama herhangi bir yanıt bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim, saygılarımla.

bu da başka bir gereksiz üst geçidimizin haberiydi...

• abi zaten inşaat sırasındaki uygulamayı eleştirdim de asıl derdim oraya 1.300.000 TL neden harcandı? dediğim gibi 160 metre ilerisinde ışıklı yaya geçidi, 100 metre ilerisinde de yaya alt geçidi vardı, (şimdi ölçtüm google earth'ten) ayrıca üstü de açık ama alttan ısıtma varmış... Demek istediğim ne gerek vardı? Gereksiz bir geçit için harcanan paraya, ayrıca trafikte bir şeridin aylarca yolun ise bir kaç gün tamamen kapatılmasına (beton dökümü sırasında), yüksek araçların geçişinin engellenmesine ki geçide gelmeden herhangi bir uyarının olmaması(!)na anlam veremiyorum, geçit yapılacak zilyon kadar yer varken buraya yapılmasına anlam veremiyorum.

merak ediyorum günde kaç kişi geçecek

• OPTIMUM'a gittim,

Henüz inşaatın 3/4'ü ancak bitmişti ama içeri hıncahınç doluydu, MEDIA MARKT'ın 107 cm TV'yi 999 TL'ye vermesinin bunda payı çoktu.

• quote:

OPTIMUM'a gittim,

Henüz inşaatın 3/4'ü ancak bitmişti ama içeri hıncahınç doluydu, MEDIA MARKT'ın 107 cm TV'yi 999 TL'ye vermesinin bunda payı çoktu.

Taner bey bende cuma günü işe uğramadan bi gidim dedim neyse girdim ama etraf ana baba günüydü gelmişken media markta da girim dedim aman allahım o izdiham neydi öyle sağıma bakıyorum kavga soluma bakıyorum kavga kavganın sebebide o 999 tlye verilen tvlermiş ama bence o izdihama giri rezil olmak için değmez . Neyse gelelim optimuma adana içindeki başarılı yatırımlardan birsi olabilir tek kötü yanı yer seçiminin yanlış olması diye düşünüyorum
    ama dış görünüş olsun büyüklüğo olsun 10 numara bi avm olmuş en çok sevindiğim şey ise kfc nin sonunda adana da yerini bulmuş olması ve gittim kfc çalışanlarınada hoşgeldin deyip kovamı aldım :) . Saygılar

• halen merak ediyorum
    bu projeyi çizen şehir bölge planlamacı ne içmiş

bu kadar anlamsız bu kadar kullanışsız bir proje olabilir

köprülü kavşak (geçen yıllarda yıkılan ve dünyada tek olan ; köprü üstünde göbek ve trafik ışıkları vardı) bile daha mantıklı bir projeydi

yazık diyorum sadece
    bu kadar amaçsız bir biçimde o trafiği altüst etmek yayaların güvenliğini tehlikeye atmak
    nasıl bir amaç uğrunda yapılabilir ki bu anlamıyorum

ayrıca
    optimum avm nin temel kazısında üniversiteden hocalar denetim yapmışlar
    ilk kazı esnasında (rahat 3 kat derinlikte) su çıkmaya başlamış temelden
    önce küçük bir havuzda toplanıp tahliyeye çalışmış
    ancak yetersiz kalmış ve resmen temelin tamamı su ile dolmuştu (bildiğiniz havuz resimleri bulamadım bulabilirsem ekleyeceğim )
    sonra gerekli yapılar yerleştirildikten sonra devam edilmiş inşaata
    bu da böyle bir anımdır

• KOCAVEZİR İŞ MERKEZİNİN altından (temelinden) HALEN (!) su çıkmaktadır, hatta "kaynamaktadır" ve motopomplarla temek kazıldığı günden bu yana, ticaret ve günlük hayat devam ederken bile / dahil halen pompalanmaktadır. Elektrik kesildiğinde KOCAVEZİR İŞ MERKEZİNİN ZEMİN / BODRUM katı tamamen su ile dolmaktadır.

AHTAPOT KÖPRÜNÜN DİBİNDE yapılan otel inşaatının da temel kazımı bittiği ve 1-2-3. bodrum katları inşaatı tamamlandığı halde halen saniyede 100 litre su çıkmakta ve kanalizasyona verilmektedir.
  • quote:

KOCAVEZİR İŞ MERKEZİNİN altından (temelinden) HALEN (!) su çıkmaktadır, hatta "kaynamaktadır" ve motopomplarla temek kazıldığı günden bu yana, ticaret ve günlük hayat devam ederken bile / dahil halen pompalanmaktadır. Elektrik kesildiğinde KOCAVEZİR İŞ MERKEZİNİN ZEMİN / BODRUM katı tamamen su ile dolmaktadır.

AHTAPOT KÖPRÜNÜN DİBİNDE yapılan otel inşaatının da temel kazımı bittiği ve 1-2-3. bodrum katları inşaatı tamamlandığı halde halen saniyede 100 litre su çıkmakta ve kanalizasyona verilmektedir.

Adana'nın altı su desenize.Nerden kazı yapılsa su çıkıyor.Nimet fışkırıyor...
  • Adana'da apartman yaşamı başgöstermeden önce herkesin evinde TULUMBA vardı.

Seyhan Belediyesinin arkasında bir AKBANK var, onun tam karşısında da dar bir sokak, 100 metre içinde de kerpiç bir ev. Burası dedemlerin yaptırdığı, babam ve amcalarımın doğup büyüdüğü yer, şu anda da yaşça en küçük amcam orada kalmaktadır, avlusunda da tulumba mevcuttur ve yazın dışarıda hava 50 dereceyken tulumbadan BUZ gibi billur billur kuyu suyu akmaktadır. ASKİ her eve su çektikten sonra tulumbalar yasaklanmış, oto yıkamacılar gibi kuyu açanların dalgıç veya santrifüj pompalarına su saati takılmıştır. Adana'nın rakımı 23, Seyhan nehrinin yatağı ve kolları şehrin her yerindedir, adı üzerinde tarihi Tepebağ semti hariç şehrin her yerinden 5 metre, en geç 6 metreden su çıkmaktadır. Karataş yolundaki portakal bahçeleri kuyu suyu ile yer altı kayağından pompalanan nehir suyuyla beslenmektedir.

Adanalı'lar şimdiye kadar HİÇ su sıkıntısı çekmemiştir. Bunun iyi yönleri kadar kötü yönleri olduğu da inkar edilemez bir gerçektir.

quote:

Orijinalden alıntı: samilto

Adana'nın altı su desenize.Nerden kazı yapılsa su çıkıyor.Nimet fışkırıyor...

• Taner Bey valla adana şehir tanıtım fonundan (eğer varsa ??) size kaynak aktarılması lazım. Maşallah çok güzel resimler paylaşıyorsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.