Şimdi Ara

ADANA ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ *Güncel: 2 Altgeçit AÇILDI-Atilla Altıkat Köprüsü Sonunda YIKILDI/Foto-Video (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
0
Favori
35.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @Taner Göde kötü yanları derken israfın yaygınlaşması, hor kullanmak dışında ne gibi etkileri oldu?

Otel inşaatından çıkan su nasıl olur da kanalizasyona verilir, bu ne biçim insanlıktır yahu ? Hiç mi içi acımaz insanın, hiç mi vicdanı sızlamaz? Kim bilir kaç aydır orası öyledir.Su gibi bir nimeti, Dünya'nın peşinden gittiği nimeti nasıl böyle harcarlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nodex

@Taner Göde kötü yanları derken israfın yaygınlaşması, hor kullanmak dışında ne gibi etkileri oldu?

Otel inşaatından çıkan su nasıl olur da kanalizasyona verilir, bu ne biçim insanlıktır yahu ? Hiç mi içi acımaz insanın, hiç mi vicdanı sızlamaz? Kim bilir kaç aydır orası öyledir.Su gibi bir nimeti, Dünya'nın peşinden gittiği nimeti nasıl böyle harcarlar?

+1
  • İnşaatı yapılan otelin adı İBİS OTEL, resimde görülen tahliye borularından akıtılan su da aynen 24/7 pompalanmaktadır ve bu yağmur suyu da değildir, bariz temiz kullanım suyudur. Hatta rögar dar geldiği için ASKİ yardımı marifetiyle künk döşenerek suyun daha kolay tahliyesi sağlanmıştır. İlginçtir ki 250 metre geride yerle bir edilen SET OTELİ'nin yerine kazılan inşaat çukurunda da hiç su çıkmadı.

quote:

@Taner Göde kötü yanları derken israfın yaygınlaşması, hor kullanmak dışında ne gibi etkileri oldu?

• vay be.. optimum bile bitmiş açmışlar. gurbette iken memleketimde ki gelişmeleri resimli takip etmemimi sağladığınız için teşekkür ederim.
  • Bu yıl Adana'da en ufak SU SIKINTISI yok hatta SU FAZLALIĞI var. Tarlalardaki bereketli toprağın 2 cm altı soğurulmuş su ile dolu. Barajlar TIKA BASA dolu, 26 yılda Seyhan Barajını bu kadar dolu görmedim, Daha önceden rahatlıkla araçlarımızı yanaştırdığımız kıyılara yürüyerek ulaşmak dahi imkansız. Şu anda Seyhan Barajının tahliye kapakları açılmış ve emektar barajın dayanma gücünü daha fazla test etmemek için fazla su bırakılıyor.

quote:

@Taner Göde kötü yanları derken israfın yaygınlaşması, hor kullanmak dışında ne gibi etkileri oldu? Otel inşaatından çıkan su nasıl olur da kanalizasyona verilir, bu ne biçim insanlıktır yahu ? Hiç mi içi acımaz insanın, hiç mi vicdanı sızlamaz? Kim bilir kaç aydır orası öyledir.Su gibi bir nimeti, Dünya'nın peşinden gittiği nimeti nasıl böyle harcarlar?

• OPTIMUM BİTMİŞ,

5M MIGROS (Adana ağzı ile telaffûzu "MİROS") ve daha önce Havaalanı Karşısındaki eski TORMAK sahasında bulunan ve burayı yine bir KOÇ toptantıcısı grubuna devredip sessiz sedasız giden ve MERSİN FORUM'a şuba açıp Adanalı'lara bir mesaj vermeye çalışan KOÇTAŞ da 10 yıldan sonra tekrar geri döndü.

Ne var ki OPTIMUM'a ve OPTIMUM'un

1. ULAŞIM YOLLARI
    2. OTOPARK İMKANI
    3. ÇEVRE DÜZENLEMESİ
    4. KONUM GÜVENLİĞİ
    5. GİRİŞ/ÇIKIŞ YOĞUNLUĞU

halen çözülemedi. Daha önce resimlerini eklediğim ve belediye tarafından istimlak edilemeyen binalar ile OPTIMIM yönetimi mahkemelik ve tapulu, imarlı, ifralu bu gayrımenkuller istimlak edilip sonra özel şahısa satılamıyor, mecburen belediye buıraları PARK ve YEŞİL ALAN yapmak zorunda. Şu anda çekişme had safhada, sonuç merak ediliyor ama kenar varoş, gecekodu ve kanunun kolunun uzanamadığı mahallelerin acilen ıslah edilmesi de gerekiyor.

quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

vay be.. optimum bile bitmiş açmışlar. gurbette iken memleketimde ki gelişmeleri resimli takip etmemimi sağladığınız için teşekkür ederim.

• GÜLE GÜLE
    Şehit Hava Pilot Kurmay Albay
    ATİLLA ALTIKAT KÖPRÜSÜ

EMEKTAR ATİLLA ALTIKAT KÖPRÜSÜNÜN DAHA ÖNCE İÇİNDE TEDAŞ'A AİT BİR TRAFO BULUNDUĞU İÇİN YIKILAMAYAN KISMI GEÇEN HAFTA YAYA KALDIRIMIN ÜZERİNE DİKİLEN YEŞİL TRAFO BİNASINA BAĞLANTILARIN DA YAPILMASI ÜZERİNE GEÇEN HAFTA İÇERİSİNDE ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE AİT KIRICILAR, DOZER VE DAMPERLİ KAMYONLARLA YIKILARAK SON İZLER DE SİLİNDİ...

VE BİR DEVİR SESSİZ SEDASIZ KAPANDI.

ADANA ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ *Güncel: 2 Altgeçit AÇILDI-Atilla Altıkat Köprüsü Sonunda YIKILDI/Foto-Video

ADANA ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ *Güncel: 2 Altgeçit AÇILDI-Atilla Altıkat Köprüsü Sonunda YIKILDI/Foto-Video

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

OPTIMUM BİTMİŞ,

5M MIGROS (Adana ağzı ile telaffûzu "MİROS") ve daha önce Havaalanı Karşısındaki eski TORMAK sahasında bulunan ve burayı yine bir KOÇ toptantıcısı grubuna devredip sessiz sedasız giden ve MERSİN FORUM'a şuba açıp Adanalı'lara bir mesaj vermeye çalışan KOÇTAŞ da 10 yıldan sonra tekrar geri döndü.

Ne var ki OPTIMUM'a ve OPTIMUM'un

1. ULAŞIM YOLLARI
    2. OTOPARK İMKANI
    3. ÇEVRE DÜZENLEMESİ
    4. KONUM GÜVENLİĞİ
    5. GİRİŞ/ÇIKIŞ YOĞUNLUĞU

halen çözülemedi. Daha önce resimlerini eklediğim ve belediye tarafından istimlak edilemeyen binalar ile OPTIMIM yönetimi mahkemelik ve tapulu, imarlı, ifralu bu gayrımenkuller istimlak edilip sonra özel şahısa satılamıyor, mecburen belediye buıraları PARK ve YEŞİL ALAN yapmak zorunda. Şu anda çekişme had safhada, sonuç merak ediliyor ama kenar varoş, gecekodu ve kanunun kolunun uzanamadığı mahallelerin acilen ıslah edilmesi de gerekiyor.

quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

vay be.. optimum bile bitmiş açmışlar. gurbette iken memleketimde ki gelişmeleri resimli takip etmemimi sağladığınız için teşekkür ederim.

Güzel Adanamızın ne eksiği varda Bursada ardı ardına açılan ANATOLIUM,BAUHAUS ve İKEA gibi alışveriş merkezleri açsalarda 1 milyon insanı M1 TEPE gibi bir yere muhtaç bırakmasalar, neyse ki OPTIMUM gibi biryer açtılarda azda olsa farklı biryere gitme şansı açıldı.
    Ama gel gelelim sizinde dediğiniz gibi Taner abi ulaşım 0 evimiz sizin oturduğunuz yerin 2 parsel belki 3 parsel arkasında OPTIMUM açıldığında bir gidelim mimarisi olsun, yeri olsun, mağazaları nasıl diye bir bakalım dedik AMA üzülerek söylüyorum.Yol+Park yeri+Trafik sadece 45 dakikamızı aldı.Gezmeye değil sanki arabayı nereye park etsekte geldiğimizde araç yerinde olur diye yer araya araya bir olduk.Otopark dolu idi, çevre düzenlenmesi 0, talaşıydı,toprağıydı,kabloların biri yukardan sallanıyor bir diğeri ayaklarımıza takılıyor kendimi inşaat sahasında hissettim girdiğimde, bir daha gidersem yanıma kask filan alcam:).İlgi çoktu bu çok güzel birşey bana göre tamam da tek kapıdan girişte neyin nesi oluyordu kendimi maça giriyorum hissine kaptırdım neredeyse tezahürat yapcaktım.Yemek katında bulunan açık alanının manzarası süper ama sırf oraya hafta içi sakin olduğunda ilerleyen zamanlarda kafa dinlemek için gidilir:)
    Asıl konu başlığıyla ilgili diyeceğime gelim ben, Osmaniye yolu eskiden daha güzeldi diyebilirim. Üst tarafta ki tek şeritli yolda eziyet çekmenin tadını 80 ilin hiçbir yerinde bulamıcam herhalde bir daha o yoldan geçmek mi? Aslaaa :)
    Adana imar yapısı üzerine yorum yapılacak çok şey var ilerleyen zamanlarda onlarada sıra gelir inşallah.İyi forumlar :)

• Köprünün son kalıntıları da temizlendi, çevre düzenlemesi yapıldı ama ZİYAPAŞA BULVARINI halen ortasından geçen TURHAN CEMAL BERİKER BULVARI kesmektedir, ayrıca önceki sayfalarda fotoğraflarını eklediğim YAYA GEÇİCİ de ÇOK TEHLİKELİ DURUMLARA sahne olmaktadır. Güneşin tam şakülünde battığı şu günşerde altgeçitten çıkanların gözleri kamaşmakta ve ne trafik ışığı, ne de yaya görmektedir.

Bu arada hatırlamayanlar için... Ziyapaşa Bulvarının eski adı HOLLYWOOD BULVARI'ydı...

• ADANA'da NİSAN ayı YOĞUN YAĞMURLU geçti.

Dün de akşam saatlerinde felaket bir yağmur bastırdı, gök gürültülü sağanak yağış.
    Saat 17:00'den sonra ise gök resmen yarıldı.

1. Heryer GÖL oldu
    2. Rögarlar TIKANDI. Yağmur suyunu tahliye edemedi.
    3. Asfalt KALKTI. Çok yerde yollar köstebek yuvasına döndü.
    4. Altyapının halen çok yetersiz olduğunu BELEDİYE BAŞKAN V de gördü
    5. Yeni Valiliğinin önündeki (!) TCDD Altgeçidi SU HAVUZU oldu, ASKI vidanjörlerle su çekti.

Avrupa'da çok şehirde bulundum. Yağmur yağdığında şehir yıkanırdı. Adana'da yağmur bir başkadır
    ama fazlasına şehrin altyapısının şimdiye kadar hiç hazır olmaması çok acı verici, düşündürücü ve
    yetkililerin yeteneklerini sorgulayıcıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

ADANA'da NİSAN ayı YOĞUN YAĞMURLU geçti.

Dün de akşam saatlerinde felaket bir yağmur bastırdı, gök gürültülü sağanak yağış.
    Saat 17:00'den sonra ise gök resmen yarıldı.

1. Heryer GÖL oldu
    2. Rögarlar TIKANDI. Yağmur suyunu tahliye edemedi.
    3. Asfalt KALKTI. Çok yerde yollar köstebek yuvasına döndü.
    4. Altyapının halen çok yetersiz olduğunu BELEDİYE BAŞKAN V de gördü
    5. Yeni Valiliğinin önündeki (!) TCDD Altgeçidi SU HAVUZU oldu, ASKI vidanjörlerle su çekti.

Avrupa'da çok şehirde bulundum. Yağmur yağdığında şehir yıkanırdı. Adana'da yağmur bir başkadır
    ama fazlasına şehrin altyapısının şimdiye kadar hiç hazır olmaması çok acı verici, düşündürücü ve
    yetkililerin yeteneklerini sorgulayıcıdır.

geçen yaz o demir yolu alt geçidi altına 1 ay uğraşarak bir rögar yapılmıştı her yağmurda göle döndüğü için
    basit bir rögar genişletme için 1 ay uğraştılar sonunda çözüldü diye düşünmüştüm oradaki sorun
    ancak değişmemiş anlaşılan

dün bir şantiye gezisi için kozana gitmiştim
    öğlen 4 gibi orada yağan yağmuru görseydiniz eminim korkardınız
    gittiğimiz minibüsler artık yol kenarına çekip azıcık yavaşlayana kadar yağmur beklemek zorunda kaldı o kadar şiddetliydi yağmur
    sabah giderken kötü ama en azından zıplaya zıplaya gitmediğimiz yoldan akşam resmen trambolin üstünde gidiyor gibi geldik

akşam Adana'ya vardığımda ise durum aynıydı yine
    Atatürk caddesinde (adananın en işlek caddelerinden birisi) bile su neredeyse kaldırım seviyesine geliyordu

geçen haftalarda yine böyle bir yağmur yağmıştı
    Turgut özal bulvarında resmen suyu çekmesi gereken yerlerden su fışkırmıştı su kaldırıma kadar çıkmıştı (ki bu bulvarda kaldırım yüksektir diğer caddelere oranla)

belediyenin zaten bu "öncelik" anlayışını kavrayamıyorum
    süs havuzları hızla ve özenle yapılırken bu zaruri ihtiyaçlar erteleniyor resmen

• Yazık, yazık ve çok yazık...!!!

Avrupa'nın birçok ülkesinin BAŞKENTİNDEN DAHA BÜYÜK BİR ŞEHİR olan Adana'da bunların olması, halkın halen bu eziyete layık görülmesi ve maruz bırakılması, mağduriyetin en had safhaya ulaşması belediyedeki yetkililerin yetersizliklerinden kaynaklanıyor.

Sokak ve caddelerin içler acısı halini gösteren öyle resimler çekebilirim ki küçük dilinizi yutarsınız arkadaşlar! Şok olmak çok kolay Adana'da!!!

Emin olun çeyrek asırda Adana'da girmediğim sokak, gitmediğim yol, uğramadığım kebapçı kalmamıştır. Uzun yoldan sonra seyahatin sonunda Adana'ya geldiğimizi korna seslerinden, sıcaktan veya sıkışık trafikten anlamıyoruz, bozuk yollardan anlıyoruz.

Şu anda (Mayıs 2011) kolaylıkla ve rahatlıkla diyebilirim ki Adana Büyükşehir Belediye sınırları içerisindeki ASFALT ve PARKE TAŞ yolların en az 3/4'ü ve şehiriçi sokak ve caddelerin TÜMÜ (!)

- BOZUK
    - BERBAT
    - ÇUKURLU
    - ÇAMURLU
    - ENGEBELİ

SuperOnline geldi fiber optik kablo için TÜM YOLLARI KAZDI ve parke taş olan yolları KIRICI İLE AÇTI! AKSA geldi doğal gaz borusu için ÇOĞU CADDEYİ KAZDI ve parke taş olan yolları KIRICI İLE AÇTI. Açılan yolları belediye ÜSTÜN KÖRÜ kapattı. ADANA'DA HİÇBİRŞEY DOĞRU VE DÜZGÜN YAPILMADI, YAPILAMAZ DA. Kuyrukları birbirine bağlı üç farenin peynir yeme hikayesi gibi bir didişme ve çekişme sürmektedir, kurumlar arası kopukluk, yetkisizlik ve bürokrasi şehri yaşanmaz hale getirmektedir. Otomobille Adana'da bırakın "GEZMEK", bir yerden bir yere gitmek bile "EZİYET" olmuştur. Sıkışık trafikle mi, bozuk yollarla mı, neyle uğraşacağımızı bile şaşırdık. Mesela evden işe 8 km'lik yol 15 dakika sürüyorsa yağmurlu havada bu 30 dakikadır.

Bazen yürümek dahi daha avantajlıdır, veya 4 tekerden inip 2 tekere binmek. Bir şehir nasıl mı KATLEDİLİR? İşte böyle, Adana'ya gelin ve görün.

Saygılarımla,

Taner Göde

• Abi aslında baraj yolu turgut özal iller bankası velhasılı seyhan da trafik gerçekten güzel işliyor yanlışmıyım ama gel gör ki eski adana tabir edilen devlet demiryolları binasından başlayıp özellikle ttapu kadostro karınca çetinkaya ve şimdi atilla altı katta çöktü araba ile merkezbankası küçüksaat civarına gitmeye inanırmısın çekiniyorum aracımı rahat bir yerde otoparka bırakıp dolmuşla geçmek daha mantıklı geliyor. yoksa ara caddeler ip cambazlığı gibi hele ki dolmuşlar yokmu nüfusun o civarda arabanın resmen üstüne çıkacaklardı adana tabiri caizse eski adana dediğimiz devlet dairelerinin tamamının olduğu bölge alllah o trefiğe girene sabır versin belki biz doğuda küçük ilçelerde yaşamaya alıştık artık memleketimiizin trafiği gözümüzü korkutur oldu. Yanlışım varsa düzeltin lütfen adanamızı unuttuk 10 yıldır gurbet yazıngel yayla deniz yılda 10 gün görmüyoruz anda da araba ile trefiğe çıkmamk eziyet geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: eylülnisaeyvaz

Abi aslında baraj yolu turgut özal iller bankası velhasılı seyhan da trafik gerçekten güzel işliyor yanlışmıyım ama gel gör ki eski adana tabir edilen devlet demiryolları binasından başlayıp özellikle ttapu kadostro karınca çetinkaya ve şimdi atilla altı katta çöktü araba ile merkezbankası küçüksaat civarına gitmeye inanırmısın çekiniyorum aracımı rahat bir yerde otoparka bırakıp dolmuşla geçmek daha mantıklı geliyor. yoksa ara caddeler ip cambazlığı gibi hele ki dolmuşlar yokmu nüfusun o civarda arabanın resmen üstüne çıkacaklardı adana tabiri caizse eski adana dediğimiz devlet dairelerinin tamamının olduğu bölge alllah o trefiğe girene sabır versin belki biz doğuda küçük ilçelerde yaşamaya alıştık artık memleketimiizin trafiği gözümüzü korkutur oldu. Yanlışım varsa düzeltin lütfen adanamızı unuttuk 10 yıldır gurbet yazıngel yayla deniz yılda 10 gün görmüyoruz anda da araba ile trefiğe çıkmamk eziyet geliyor

baraj yolunda tek sıra ilerler trafik günün hemen her saati o nedenle kaza anında kilit olur açılması çok uzun sürer oranın

turgut özal bulvarında ise kenan evrenin kesiştiği göbekte her hafta sonu akşam üstü kilitlenir
    ışıkların yeşil yanmasını bekleyemeyen arkadaşlar sayesinde
    sonra trafik polisi gelip düzeltmeye çalışır daha beter eder o göbeği bir hayli kuyruk olur

yeni adana diye geçen bu kısım eski Adanaya göre daha düzenlidir doğru
    ama yinede yaşayan insan sayısı çok fazla olduğu için trafik yinede kilitlenir ara ara

şu adana trafiği teksas olmaktan çıksa azıcık 2 tekere geçeceğim
    ancak dolmuş şoförleri resmen eğlence olarak görüyor motosikletlileri
    geçen gün dolmuşta duyduğum şey kanımı dondurdu resmen
    motosikletle son derece düzgün giden 2 kişi vardı dolmuş önünde şoför yanında oturan adam büyük ihtimalle yine başka bir dolmuşçu "şunları devirde yol açılsın azıcık" dedi şoföre

teksas resmen şu anda trafik Adana'da

ayrıca
    @Taner Göde nin dediklerine harfiyen katılıyorum

hem doğal gaz hem super online tarafından açılan yollar üstünkörü asfalt ve kalitesiz beton olan kapatıldı
    kilit parke yerlerde kırılan parke taşlarını olduğu gibi koydular hatta
    2 hafta geçmeden o dökülen asfaltlar önce çöktü ve son haftalarda yağan yağmurlarla geri şişti asfalt dağıldı resmen

belediye başkan vekili (vekili kelimesini kullanmıyor onu geçtim v harfi reklamlarda punto küçültülerek kullanılıyor) bir dolu billboarda reklamını veriyor
    geçen haftalarda hele sanırım toplam billboardların 1/3 inde kendi reklamı vardı

ancak bu sorunların düzeltilmesi adına herhangi bir çalışma yapılmıyor

son olarak geçen haftadan başlayarak özel halk otobüsü ve belediye otobüsleri zamlandı ve tek fiyata geçildi (öğrenci - sivil ayrımı kalmadı yani)
    kent kartta öğrenci 90 kuruş iken 1 lira oldu belediye otobüsünde, öğrenci 1 lira olan halk otobüslerinde 1.10 liraya yükseldi
    sanırım reklam şirketlerine yetiştiremiyorlar ödeneklerden

• Adana çocukluğumuzda türkiyenin 4. büyük şehri diye övünürdük bir adana kültürü vardı . Adanaspor demirspor vardı 1.ligde Neden son 10 yılda dibe vurduk acaba
  • Taner abicim,

Geçenlerde Antalya'ya gittim otobüs ile. Terminalde inip servise bindim. Lara'ya semtine aşağı yukarı 45-50 dakikada gittim. Yolların rezilliğini gördükten sonra, "Ankara bunun yanında gül gibiymiş." dedim kendi kendime. Her yer çukur, yama, bozuk yol. Yama yapılan yollar bile uyduruktan yapılmış. Sabahları trafiği çok berbat. Yahu dedim, bu trafik kışın böyle ise yazın nasıl olur acaba? Adana'nın yolları genel anlamda o kadar kötü değil bence. Tabi 1 sene oldu Adana'ya gelmeyeli. Umarım bir gün gelirim tekrar, seninle de tanışabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eylülnisaeyvaz

Adana çocukluğumuzda türkiyenin 4. büyük şehri diye övünürdük bir adana kültürü vardı . Adanaspor demirspor vardı 1.ligde Neden son 10 yılda dibe vurduk acaba

Adana özellikle son dönemde aşırı göç aldı
    Adana kültürü (insanlarının güven verişi dürüstlüğü gerçek dostlara sahip olmak gibi) bu gelen göçler ile değişti iyice
    tabi yerel yönetimlerin bu gelen göçleri düzgün organize edememesi ve çarpık şehirleşmenin had safhada olması iyice düzensiz hale getirdi

Adana merkezini 2 ye ayırıyor Seyhan nehri
    Yüreğir tarafı ile Seyhan arasındaki gelir farkı 11 kat
    Bazı mahallelere polis giremiyor (hatta geçen aylarda bir habere konu oldu sabah baskın yapıldı bir mahalleye panzerler 500 polis ve helikopter desteği ile)
    Bu göçlerin düzenlenmesi konusunda belediyeler ve yerel yönetim çok zayıf kaldı maalesef

Adanaspor ve demirspor özellikle kriz sonrasında çöktü ekonomik nedenlerle
    Adanaspor Uzan grubuna aitti ve satıldı sonra kapatıldı ve sıfırdan başladı tekrar

• son olarak duyduğum DSİ seyhan baraj köprüsünü tek yöne düşürmüş...aslında bu tür harektlerin çok önceden yapılması lazımdı ama geçde olsa iyidir.baraj gövdesinin böyle bir durumla karşı karşıya kalması akla sığmayan komik bişeydi zaten..

ben genelde balcalıya gidip gelmede o köprüyü kullanırdım.artık çukurova üniversitesi bünyesinde bir öğrencide oldum anlaşılan daha sık kullanacağım.şimdi köprü hangi yöne kapandı galiba balcalıdan şehre doğru olan taraf kapanmış..bu şekilde ulaşımı tam olarak nerden sağlıyacagım fazla bi fikrim yok...galiba otoban kullanılacak.mavi bulvarda oturuyorum nerde girip nerden çıkabilirim otobana?yani üniversteye ulaşımım hangi güzergahtan olmalı araç kullandıgımda..bide otobüs güzergahları da değişmiştir heralde.mavi bulvardan 155-156 balcalıya gidiyordu..yine aynı şekil binersem ulaşımım sağlanır mı??

ama köprünün kapanması bence iyi olmuş..koskoca üniversiteye ulaşım için daha modern bir çözümde bulunursa çok daha iyi olacak...

• quote:

Orijinalden alıntı: derebeyi01

son olarak duyduğum DSİ seyhan baraj köprüsünü tek yöne düşürmüş...aslında bu tür harektlerin çok önceden yapılması lazımdı ama geçde olsa iyidir.baraj gövdesinin böyle bir durumla karşı karşıya kalması akla sığmayan komik bişeydi zaten..

ben genelde balcalıya gidip gelmede o köprüyü kullanırdım.artık çukurova üniversitesi bünyesinde bir öğrencide oldum anlaşılan daha sık kullanacağım.şimdi köprü hangi yöne kapandı galiba balcalıdan şehre doğru olan taraf kapanmış..bu şekilde ulaşımı tam olarak nerden sağlıyacagım fazla bi fikrim yok...galiba otoban kullanılacak.mavi bulvarda oturuyorum nerde girip nerden çıkabilirim otobana?yani üniversteye ulaşımım hangi güzergahtan olmalı araç kullandıgımda..bide otobüs güzergahları da değişmiştir heralde.mavi bulvardan 155-156 balcalıya gidiyordu..yine aynı şekil binersem ulaşımım sağlanır mı??

ama köprünün kapanması bence iyi olmuş..koskoca üniversiteye ulaşım için daha modern bir çözümde bulunursa çok daha iyi olacak...

otobüsler hakkında fikrim yok, uzun zamandır adana'da sadece yazları geldiğim için. ama arabayla gidersen dediğin gibi mavi bulvardan girip üniversite sapağından çıkabilirsin otobanı kullanarak. üniversite çıkışını zaten tabela ile gösteriyor ve nehirden geçtikten hemen sonra zaten çıkış. o yüzden kaçırmazsın ;)
    girişi mavi bulvar ve alparslan türkeş kesişimine yakın olan girişten yapabilirsin.

köprünün tek yönden verilmesi bir yandan iyi olmuş bir yandan kötü. zaten dar olan yol biraz rahatlamıştır ama dönerken dolanarak gitmek de pek keyifli olmayacaktır :)

• Baraj tek yön trafik olarak düzenlenmiş, doğru bilgi. Önceki gün kızkardeşimden duydum. Adana'da trafik düzeni olarak değişiklikler var ama halen kuzey/güney hatları çok zayıf.

Dörtyolağzına ve Müzeye yaptıkları kavşakları buyurun, yerinde görün. Toplam 1 (bir) araçlık hafifleme dahi olmadı. Eski hali çok daha iyiydi. Şimdi aşağıda altgeçit var ama yukarıda da dargeçit var! Yan yollar daha hatalı, daha kötü yapılamazdı!
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.