Şimdi Ara

ADANA ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ *Güncel: 2 Altgeçit AÇILDI-Atilla Altıkat Köprüsü Sonunda YIKILDI/Foto-Video (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
0
Favori
35.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konya bu işlerin üstesinden çabuk ve güzel geldi,heryer üst-alt geçit trafik çok güzel
  • Yazıklar olsun böyle ZİHNİ'yete. Başka diyecek bir şey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nForcer

Yazıklar olsun böyle ZİHNİ'yete. Başka diyecek bir şey yok.

Adana'nın adını Zombi olarak değiştirseler daha iyi olacak. Bir Adanalı olarak bunu söylemek çok zoruma gidiyor. Fakat gerçek bu. Trafik zaten BİTİK ama öldü bir trafiğe durmadan serum zerk ederek REANIMATOR gibi canlandırmaya çalışıyorlar. Kalıcı bir çözüm bir türlü gerçekleşmiyor.

Dün kuvvetli sağanak yağış vardı.

Yağmur yağdığında trafik yoğunluğu aniden 4 veya 5 katına çıkıyor. Normalde 4 dakika süren 2 km'lik mesafe 25 dakikaya çıkıyor (Mavi Bulvar - Kanal Köprü). Yolların tıkalı ve dar olması bir yana sağ tarafında araç park etmesinden ve toplu taşıma araçlarının da yolcu indirip bindirmesinden dolayı 4 şeritli yol düşüyor 2 hatta 1,5 şeride.

Yukarıdaki KAVŞAĞI Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili yaptırdı, fakat Adana Valisi inşaatı durdurdu. Sonra kavşaktaki esnaf protesto yürüyüşü yaparak kavşağın yapılmasını istedi. Şu anda durum bundan ibaret.

Kuyruk, kuyruk, kuyruk...

Adana'da ikamet ediyorsanız ne yapın edin, bir defa ESKİ ADANA'ya ve ÇARŞI tarafına hiç girmeyin, doğu istikametinden geliyorsanız Optimum veya Müze Kavşağından sağa dönüp Çevre Yolundan Dilberler Sekisini kullanarak yukarıya çıkın, batı istikametinden geliyorsanız METRO Grosmarket sapağından Öğretmenler Bulvarına girin ve dümdüz gidin, REAL'i geçtikten sonra sürekli sağ şeritten giderek SHELL benzincide sağa dönün ve Türkmenbaşı Bulvarı kavşağına gelince sola sapın ve öyle yukarıya çıkın.

Yerinizde olsaydım ŞEHİR MERKEZİNE hiç ama hiç girmezdim.

Çok ciddiyim, bu felaketi görmemek için insanın görme yeteneğini kaybetmesi yetmez, işitme yeteneğinden de olması gerek.

Ben böyle birşey görmedim!!!

Taner Göde

• Bu ALTGEÇİT'leri yaptılar, Konyalı Müteahhit 2010 yılında burayı kazdı ve yaptı, iyi güzel ama bu tamamen hatalı yapıldı. Aşağıdan geçen araçlar dümdüz devam ediyor, fakat YUKARIDA KALAN ARAÇLAR...!!! Onlar da PATİKADAN GİDİYOR!!! Arkadaşlarım, resmen 1 araç genişliğinde PATİKA bırakıldı, çünkü ne sağdan, ne de soldan genişleme payı var.

Belediye artık herhalde bu kadar olumsuz eleştiriye dayanamadı (İTFAİYE ARACI, AMBULANS ve EMNİYET ARAÇLARI geçemiyor!!!) Dörtyol Kavşağındaki PATİKA yolu (yan yol) genişletti, tabi olan kime oldu?

YAYA YOLLARINA!

Kaldırımlar araç trafiğine yol olması için KURBAN EDİLDİ. Otobüs Şirketlerinin YAZIHANELERİNİN ÖNÜ 1 metreye kadar düştü!... Buyurun:

ADANA ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ *Güncel: 2 Altgeçit AÇILDI-Atilla Altıkat Köprüsü Sonunda YIKILDI/Foto-Video

ADANA ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ *Güncel: 2 Altgeçit AÇILDI-Atilla Altıkat Köprüsü Sonunda YIKILDI/Foto-Video

• Gülsek mi? Ağlasak mı? Adana Türkiyenin bayağı gerisinde kaldı,bir büyükşehir olarak...
  • 2 Yıl Elazığda kaldım, Elazığ bile malesef Memleketim Adana'dan daha planlı. Dümdüz bir ova ve güzel bir nehre sahip bir şehri düşünerek, planlıyarak bundan daha berbat bir hale getiremezsin sanırım.
  • 2008'de METALLICA konserine gitmiştim, İstanbul'da. O yıl Ali Sami Yen'de yapılmıştı konser. Önünde çok kalabalık bir bulvar geçiyordu, fakat bulvarın ortasındaki refüjde kaljn kolonlar dikilmiş ve o kolonların üzerinde de bir ÜST GEÇİT yapılmıştı, bir EKPRES YOL gibi, ne tünel, ne altgeçit, ne de başka bir saçmalık.

Adana'ya da yapılması gereken buydu.

Ne güzel, 1500 tane kazık çak, betonla doldur, arasındaki toprağı kazı, duvarı ör, zemini sertleştir, asfaltı dök, oldu da bitti maşallah...! Altgeçit üstündeki mekanı öldürüyor. Altgeçit bir TÜNEL olsa sorun değil, üstünü kullanabilirsin. Bu altgeçit hem üstünü, hem yan yollları öldürdü. Yani yerinde ve canlı olarak görmeden bunun ne kadar saçma olduğunu ancak resimleri gösterek bu kadar anlatabilirim.

Google Earth'tan size aslında ALPARSLAN TÜRKEŞ BULVARI'nın Kanal Köprü ve Mavi Bulvar arasındaki köy yolunu göstermek istemiştim ama gölge nedeni ile resimlerden pek birşey anlaşılmıyor. Şöyle düşünün fena sayılmayan bir yol trafiği huni gibi bir noktaya sıkıştırıyor, aynı noktaya başka bir yoldan da çok sayıda araç kaynıyor.

Kentsel Planlama dersinden 9 yıldır sınıfta kalan bir öküz bile burada bir sorun olduğunu görür.

Ama yetkililer görmüyor.

• Alparslan Türkeş ve Tellidere nin birleşip ışıklara kadar olan yaklaşık 100 metre... İnsanın ömründen ömür alıyor. Adana'nın en berbat yeri sanırım orası. Ve yıllardır bir çözüm(!) bulunamadı.

Cografi şartlar bakımından Türkiye'nin belkide en uygun bir kaç şehrinden biri olması gerekirken sondan ilk 3'e giren Adana'yı yönetenlere selam olsun...
  • Ben diyorum ki hadi oraları geçtim. Eski yerleşim yerleri olduğu için istediklerini yapamıyorlar. Ama Adana giderek Karaisalı ilçesine doğru kayıyor. Bu yeni yerleşim yerleri olan 100. Yıl, Türkmenbaşı Bulvarı vs. de berbat durumda. Bari buraları kurarken bir imar yapın, adam akıllı olsun.
  • Özledim seni memleketim :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: adanaulus.com

Adana'nın trafik sorunlarının başında gelen D-400 karayoluna yapılan altgeçitin yan yolları ile ilgili genişletme çalışmaları, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü'nün izin vermemesine rağmen, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı.

Kent merkezindeki trafik sorununun farkında olduklarını ve bu sorunun çözüme kavuşması için Karayolları Bölge Müdürlüğü ile birçok kez yazışma yaptıklarını belirten Adana Büyükşehir Belediye Vekili Zihni Aldırmaz, "Tüm yazışmalarımıza olumsuz cevaplar geldi. Ne yolu genişletiyorlar, ne de bize genişletmemiz için yetki veriyorlar. Son olarak yaptığımız resmi başvurunun ardından, Vali Bey'in de onayıyla, yol genişletme çalışmalarını başlattık. Çalışmalar bittikten sonra, yine olumsuz cevap geldi" dedi.

Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü'nün bulunduğu Mersin'de 13 altgeçidin aynı anda yapıldığını ve D-400 ile Ziyapaşa Bulvarı'nın kesiştiği kavşakta altgeçit çalışmalarına başlanmadığı için, geçici çözüm olarak, ışıklı kavşak yaptıklarını vurgulayan Aldırmaz, "Altgeçit 50 metre daha uzatılmış olsa, hiçbir sorun çıkmayacak ve şehircilik açısından da önemli bir hizmet olacaktı. Atilla Altıkat Üst Geçidi artık ömrünü tamamlamıştı. Altında hizmet veren simitçi dükkanı adeta saatli bomba görevi görüyordu. Üstgeçidin yıkılması, yerinde bir karardı. Yıkımın ardından Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün yapması gereken altgeçit için hiçbir adım atılmadı. Trafiği rahatlatmak için oraya ışıklı kavşak yapmak zorunda kaldık" diye konuştu.
    Karayolları'nın Adana trafiğine böylesine büyük bir kazık atacağını önceden görebilseydin oradaki sorunlar çözülmeden Atilla Altıkat köprüsünü yıkmazdın. Hiç vizyonunun olmadığı buradan çok belli oluyor sayın vekil.

• Yukarıda Taner beyin paylaştığı 5 Aralık tarihli fotoğraflar var. Atilla Altıkat'ın oralar hala daha düzelmemiş, Gizerlerin ve yazıhanelerin önü. Yuh be kardeşim ben ekimin ilk haftası 4 günlüğüne gelmiştim ve durum bu haldeydi, hala dahamı bitmez bir kaldırım işi?? 2 koca ay geçmiş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: onrkrtc

Alparslan Türkeş ve Tellidere nin birleşip ışıklara kadar olan yaklaşık 100 metre... İnsanın ömründen ömür alıyor. Adana'nın en berbat yeri sanırım orası. Ve yıllardır bir çözüm(!) bulunamadı.

Cografi şartlar bakımından Türkiye'nin belkide en uygun bir kaç şehrinden biri olması gerekirken sondan ilk 3'e giren Adana'yı yönetenlere selam olsun...

Buradan Validen daha üst düzey hiçbir bürokrat, devlet adamı veya testisleri iri birisi geçmediği için ve halk da sadece herkesin duyduğu kornaya basıp kimsenin duymadığı küfürleri etmekten başka bir şey yapmadığı için Adana'nın EN KÖTÜ KAVŞAĞI burası.

Her gün kullanıyorum. Sabah ve akşam...

Tam çaprazında GROSERİ var. Trafik ışıklarının önünde 4 araç yan yana durabiliyor. Karşısındaki köprü ise 3 araç genişliğinde. Yeşil yandığında müzik kesildiğinde koltuk kapmaca yarışı gibi gaza basıp boş şeritlerin birisine dalmazsanız ve hele ki sağ taraftan geliyorsanız yandınız, hem de Adana kebabı gibi!

Diyelim ki oradan geldiğniz ve sola dönüp Kanal üzerinden Ali Bozdoğanoğlu Bulvarına gideceksiniz (Rişvanoğlu ve Koruflora tarafına, benim kaza yaptığım yerin tam önüne). Mecburen altınızda sulama kanalı ve üzerinizde hafif raylı sistemin bulunduğu daracık bir cebe girmek zorundasınız. Genişliği 6 metre bile olmayan bu delikten 3 araç sürekli birbirini yalayarak yeşiln yanmasını bekliyor. Şansınız çoksa size temas eden olmuyor ama şansınız yoksa eve gittiğinizde bakıyorsunuz ki sessiz çarpma meydana gelmiş.

Adana'da temiz ve düzgün 100 metre yol kalmadı.

Teşekkürler kente bu hançeri batırıp kan kabyından ölmesini bekleyenlere!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: nForcer

quote:

Orijinalden alıntı: adanaulus.com

Adana'nın trafik sorunlarının başında gelen D-400 karayoluna yapılan altgeçitin yan yolları ile ilgili genişletme çalışmaları, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü'nün izin vermemesine rağmen, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı.

Kent merkezindeki trafik sorununun farkında olduklarını ve bu sorunun çözüme kavuşması için Karayolları Bölge Müdürlüğü ile birçok kez yazışma yaptıklarını belirten Adana Büyükşehir Belediye Vekili Zihni Aldırmaz, "Tüm yazışmalarımıza olumsuz cevaplar geldi. Ne yolu genişletiyorlar, ne de bize genişletmemiz için yetki veriyorlar. Son olarak yaptığımız resmi başvurunun ardından, Vali Bey'in de onayıyla, yol genişletme çalışmalarını başlattık. Çalışmalar bittikten sonra, yine olumsuz cevap geldi" dedi.

Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü'nün bulunduğu Mersin'de 13 altgeçidin aynı anda yapıldığını ve D-400 ile Ziyapaşa Bulvarı'nın kesiştiği kavşakta altgeçit çalışmalarına başlanmadığı için, geçici çözüm olarak, ışıklı kavşak yaptıklarını vurgulayan Aldırmaz, "Altgeçit 50 metre daha uzatılmış olsa, hiçbir sorun çıkmayacak ve şehircilik açısından da önemli bir hizmet olacaktı. Atilla Altıkat Üst Geçidi artık ömrünü tamamlamıştı. Altında hizmet veren simitçi dükkanı adeta saatli bomba görevi görüyordu. Üstgeçidin yıkılması, yerinde bir karardı. Yıkımın ardından Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün yapması gereken altgeçit için hiçbir adım atılmadı. Trafiği rahatlatmak için oraya ışıklı kavşak yapmak zorunda kaldık" diye konuştu.
    Karayolları'nın Adana trafiğine böylesine büyük bir kazık atacağını önceden görebilseydin oradaki sorunlar çözülmeden Atilla Altıkat köprüsünü yıkmazdın. Hiç vizyonunun olmadığı buradan çok belli oluyor sayın vekil.

Altgeçitler HİÇ YAPILMAMALIYDI...!!!

Gerçekten de bu altgeçitler hiç yapılmamalıydı. Sağı ve solu genişleme imkanı tanımayan bir bulvarı eşip altgeçit yaptılar, üstü kullanılamadı, üstten giden araç trafiğinin yarısı zaten transit değil, durak trafiği ve sağa ya da sola dönmesi için bu yoldan gidiyordu, şimdi Adana'nın ortasında koca bir DELİK var, üstü açık, hiçbir işe yaramıyor, yan yolları daracık, 200-300 metre trafik lambası kuyruğu oluyor.

SAÇMASAPAN
    SAÇMASAPAN
    SAÇMASAPAN

bir iş yaptılar, Adana'da yaptıkları herşey gibi bunu da yüzlerine ve gözlerine bulaştırdılar.

1. HAFİF RAYLI SİSTEM "METRO" tamamen bir saçmalık ve aptallıktan ibaret. 200 metresi Vali'nin gözünü boyamak için Yeni Vilayetin önünden geçti. 10 yıl bir çivi bile çakılmadı. Yeraltı istasyonları için açılan çukurlarda 10 yılda doğanın hikmeti kendiliğinden BALIK yetişti.

2. TEM OTOYOLU. Yapıldığı 20 yıl önce Adana'nın KUZEYİ seyrek yerleşime sahipti. Şimdi kent halkının yarısı kuzeyde yaşıyor, ortasından da TEM geçiyor, 2 milyon insana 3-4 tane köprü yaptılar, nelerine yetecek bu köprüler, araç trafiği hep köprü üzerinde kilitleniyor.

3. KUZEY SULAMA KANALI/GÜNEY SULAMA KANALI. Şehri TEM'in kesmesi yetmiyormuş gibi 2 tane de kanal var, bunların arasında 1 km mesafeyle 5-6 tane köprü var. Eskiden insanlar yaşamıyordu bu tarlalarda, şimdi yerleşim yeri oldu ama kanallar kaldı. Ya bu yakadasın, ya da karşı yakada...

4. Allah'ını seven arabası ile hiçbir gün hiçbir saat ADANA ÇARŞI içine girmesin! Bir defa dolmuşlardan zaten otomobillere yer kalmıyor. Caddeler daracık, sağında ve solunda belediye paralı otopark açtı, ana caddeden giderken belki şansınız var ama bir yere saptığın anda kayboldun demektir ve çıkamazsın.

5. E-5 tam bir felaket. Şehre DOKUNULMAZ bir hizmet veriyor. 90-120 km/h ile şehiriçinde gitmek için E-5'ten gidebilirsiniz. Sola dönüş olmadığından doya doya basın, kimse sizi rahatsız etmez. Çevre yolu gibi yol mübarek. Kavşaksız 3 kilometre kentin ortasından gidiyor.

Kurttepe'den Kenan Evren'e gidip geldim az önce, Kenan Evren'in sağında araçlar ÇİFT SIRA PARK ETMEYE BAŞLAMIŞ...!!! KAFAYI YEMEMEK ELDE DEĞİL. 9 metre genişliğinde bulvar 2,5 metreye düşmüş... Yöneticiler, kentsel planlamacılar, belediyeciler, mülkiyeciler ne yazık ki kendi faydalı ömürleri kadar ileriyi görebiliyorlar (3-5 yıl) ve ondan sonrası yok. Bu nedenle sadece ADANA değil, Türkiye'deki tüm şehirler enfarktüs geçirecek, yakında ama ne zaman fakat yakında, çok yakında hem de.

İyi akşamlar,

Taner Göde

• eskiden böyle degildi ama artık adana'da da araç kullanmak eziyetten, işkenceden farklı değil..yapılan imar hataları inanılmaz, akla fikre sığmıyo..hangi mantık böyle şeyleri yapar anlamak imkansız..en mühim yerlere küçük kvşaklar filn yaparlar, saçma sapan yerlere gereksiz özen gösterirler...daha ne kadar kötüye gidebilir hayal etmesi bile güçken saolsun şehir planlamacılarımız daha beterini icra ediyor...ben mümkün oldugunca çarşı tarafında otomobille gitmiyorum, gitmem de...kafama silah dayasan sürmem oralarda...

bu sene üniversiteye de başladım kendi şehrimde.dışardan gelenler memleketimle köy diye dalga geçiyorlar bişe diyemiyoruz..hakketten adana çok geride kaldı çok..dogru düzgün hiçbi icraat yokya..sadece nüfus var..
    aklı bu işlere basan biri gelir de adana'yı kurtarır inş demekten başka yapcak bişe yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derebeyi01 -- 18 Aralık 2011; 20:59:31 >
  • Gözünü sevdiğimin Adanası, 5 sene yaşadım, Ortaokulu Süreyya Nihat Oral'da okudum.

Hayatımın en mutlu 5 yılını geçirdim desem yalan olmaz heralde, hala da çok severim.

Bir yeri sevdin mi herşeyiyle seversin, çamurmuş,toprakmış,gölmüş gözümdeki Adana imajını değiştiremez.

Resimlere baktım da pek çok yeri tanıyamadım.

Atilla Altıkat unutulacak bir yer değil elbet, hele de iner inmez soldaki Sun pastanesi, hala yerinde mi acaba, yoksa o da mı tarihin tozlu sayfaları arasında yerini aldı ?

Özlemişim ya, en kısa zamanda gelmek dileğiyle

SENİ SEVİYORUM CANIM ADANAM !!!
  • taner abi yazmış umuduyla girdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

taner abi yazmış umuduyla girdim

Taner abimiz de yazar yarın bigün , yoksa küstü mü bu konuya artık ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caesar76

quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

taner abi yazmış umuduyla girdim

Taner abimiz de yazar yarın bigün , yoksa küstü mü bu konuya artık ?

Konuya değil Foruma küstürdiler adamı birkaç kendini bilmeyenler yüzünden
  • küstü adam. girmiyor foruma artık...
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.