Şimdi Ara

Adaptör sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yurt dışından tıraş makinesi aldım prize giriş uçları bu şekilde;
     Adaptör sorunu

makineye takılan uçlar da şöyle;
     Adaptör sorunu

haliyle priz uyumu için çevirici kullanıyorum ama sorun şu ki adaptörü çalıştıramadım. Adaptöre elektrik geliyor bundan eminim kontrol ettim.

ancak adaptörün üstünde şu şekilde yazıyor.
    INPUT: 120VAC - 60 Hz 2W
    OUTPURT: 3.6VDC - 100mA
    Class 2 Power Supply

benim diğer makinenin adaptöründe 220/240 vac falan yazıyor hatta direk fotoğrafları koyayım yazmaktansa dah iyi olur soldaki eski adaptörüm onda sıkıntı yok ama sağdaki, makineyi şarj etmiyor...

Adaptör sorunu

ne yapabilirim bu durumla ilgili bir önerisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardaulgay -- 8 Haziran 2013; 17:26:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• sorunu kendiniz bulmuşsunuz hocam :) o adaptör türkiyede çalışmaz. 220 yi 120 ye düşüren transformatör ile çalıştırabilirsiniz. oda pahalı bir cihaz.
    bunun yerine piyasadan 3.6 volt ve minimum 100mA lık bir adaptör almanız daha iyi olabilir. orjinaldeki uçları yeni adaptöre takarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogulcanozugenc -- 8 Haziran 2013; 17:28:18 >
  • hmm kötü oldu bu ya :S moralim bozuldu çok ta ucuza aldıydım :D 1 kez kullandım şarjı bitince kaldı öyle

Edit:
    anladım daha iyi sanırım bu çözüm. peki ucu soldaki adaptöre taksam işe yarar mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardaulgay -- 8 Haziran 2013; 17:31:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardaulgay

hmm kötü oldu bu ya :S moralim bozuldu çok ta ucuza aldıydım :D 1 kez kullandım şarjı bitince kaldı öyle

Edit:
    anladım daha iyi sanırım bu çözüm. peki ucu soldaki adaptöre taksam işe yarar mı

aynen öyle onu demeyi unuttum soldaki sorunsuz şarj edecektir. adaptörler 10-20 lira o yüzden pek önemsemeyin. gerekirse soldaki adaptöre iki ucuda bağlayın. iki cihazınızıda şarj etsin :))
  • tamamdır çok teşekkür ettim :) parçalamaya başladım bile :D

• quote:

tamamdır çok teşekkür ettim :) parçalamaya başladım bile :D

parçalama derken ?

kablosunu kesiceksiniz sadece aman diyim + - yide karıştırmayın. + olan kabloda çizgiler oluyor - olan düz siyahdır.
  • detay konusunda biraz takıntılıyım ben. kabloyu kökünden değiştiricem de adaptörü açtım o yüzden :)

• quote:

detay konusunda biraz takıntılıyım ben. kabloyu kökünden değiştiricem de adaptörü açtım o yüzden :)

haklısınız tabi. sıkıntı çıkmaz umarım. lehim yerlerinden yapcaksanız havya falan lazım ?
  • havya falan var ya, sağ olsun okuduğum bölüm ( endüstriyel tasarım) her alanda bilgi sahibi olmaya zorluyor insanı :)
  • quote:

havya falan var ya, sağ olsun okuduğum bölüm ( endüstriyel tasarım) her alanda bilgi sahibi olmaya zorluyor insanı :)

ozaman süper. son durumu yazarsınız. kolay gelsin
  • http://www.gittigidiyor.com/arama/?k=priz+%E7evirici pek çok dönüştürücü var git elektrikcinin birine 3lira 5 lira konu açmaya bile değmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Webperfect

http://www.gittigidiyor.com/arama/?k=priz+%E7evirici pek çok dönüştürücü var git elektrikcinin birine 3lira 5 lira konu açmaya bile değmez

mesele ucu değil. 110 voltla çalışan prizin ucunu değiştirsen nolur değiştirmesen nolur. transformatör lazım
  • dimmer kullanılabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.