Bildirim
Adaptör voltaj düşürme yardım.
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
0.5v luk fark kritik bir potansiyel farkı degil ama... -
Cevap için Teşekkürler. Fakat şarj etmeye çalıştığım laptop illaki 19.5 volt istiyor başka türlü şarj olmuyor. -
en basitinden bir diyotu seri olarak baglamayı denedin mi ? (stabil 19.5v olmayacaktır ama ,şarj sornu gerilim farkından ise çözebilir) -
evet dediğiniz gibi direnç ve diyot bağlayarak denedim fakat sonuç alamadım o şekilde hiç şarj olmuyor sanırım gerilim de düşüyor elimde ampermetre olmadığı için amperi ölçemiyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: aegeanxtr
evet dediğiniz gibi direnç ve diyot bağlayarak denedim fakat sonuç alamadım o şekilde hiç şarj olmuyor sanırım gerilim de düşüyor elimde ampermetre olmadığı için amperi ölçemiyorum.
Kaç ohm dirençle , Hangi diyotla denedin (nasıl bagladın ) de sonuç alamadın?
Amper ölçmeye ihtiyacın yok senin ,şarj oluyorsa tamamdır.
edit:
laptopta bir şarj sorunsalı olmadıgına; adaptör kutuplarının uyumlu olduguna eminmiyiz??
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 19 Ocak 2012; 1:19:44 > -
Denediğim direnç 7.5 k ohm diyot ile denemedim yanlış yazmışım. diyot olarak hangisini bağlamalıyım? direnci seri bağladım yani eksiyi direk verip artının arasına direnç bağladım. -
Laptopun şarjında sıkıntı yok kendi şarj aletiyle şarj oluyo ben elimdeki şarj aletini değerlendirmek istiyorum elimdeki şarj aleti sağlam ve orjinaliyle aynı tek voltajları farklı. -
direk bagladıgında şarj etmesi lazım ; önemli bir fark yok arada..
* o direnç degeri çok büyük,elbette olmaz
2*3A diyotları paralel baglayıp , Yada 6A lik bir diyodu seri baglayıp dene..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 19 Ocak 2012; 1:35:09 > -
Dediğim gibi çalışmıyor işte kendi adaptörü 19.5 volt takıyorum sorunsuz çalışıyor fakat 20 volt adaptör taktığımda açlışta uyarı veriyor ve şarj olmuyor. dediğiniz gibi 2 adet in5408 diyodu paralel bağlayıp denedim yine sonuç alamadım. -
ilginiz için teşekkür ederim arkadaşlar. Sonradan öğrendim ki orjinal adaptöründe laptopa sinyal gönderen ve kendini tanıtan bir devre varmış. Yani benim uğraştığım adaptörde o özellik olmadığı için şarj etmiyormuş. Artık orjinal bi adaptör alcam :)
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X