Şimdi Ara

Adaptör voltaj düşürme yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar elimde 1 adet 20 volt 4.62 amper 90 watt laptop adaptörü var. Ben bunu amper de kayıp olmadan 19.5 volta düşürmek istiyorum. önerisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler.

• 0.5v luk fark kritik bir potansiyel farkı degil ama...
  • Cevap için Teşekkürler. Fakat şarj etmeye çalıştığım laptop illaki 19.5 volt istiyor başka türlü şarj olmuyor.
  • en basitinden bir diyotu seri olarak baglamayı denedin mi ? (stabil 19.5v olmayacaktır ama ,şarj sornu gerilim farkından ise çözebilir)
  • evet dediğiniz gibi direnç ve diyot bağlayarak denedim fakat sonuç alamadım o şekilde hiç şarj olmuyor sanırım gerilim de düşüyor elimde ampermetre olmadığı için amperi ölçemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aegeanxtr

evet dediğiniz gibi direnç ve diyot bağlayarak denedim fakat sonuç alamadım o şekilde hiç şarj olmuyor sanırım gerilim de düşüyor elimde ampermetre olmadığı için amperi ölçemiyorum.

Kaç ohm dirençle , Hangi diyotla denedin (nasıl bagladın ) de sonuç alamadın?

Amper ölçmeye ihtiyacın yok senin ,şarj oluyorsa tamamdır.

edit:
    laptopta bir şarj sorunsalı olmadıgına; adaptör kutuplarının uyumlu olduguna eminmiyiz??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 19 Ocak 2012; 1:19:44 >
  • Denediğim direnç 7.5 k ohm diyot ile denemedim yanlış yazmışım. diyot olarak hangisini bağlamalıyım? direnci seri bağladım yani eksiyi direk verip artının arasına direnç bağladım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Laptopun şarjında sıkıntı yok kendi şarj aletiyle şarj oluyo ben elimdeki şarj aletini değerlendirmek istiyorum elimdeki şarj aleti sağlam ve orjinaliyle aynı tek voltajları farklı.
  • direk bagladıgında şarj etmesi lazım ; önemli bir fark yok arada..

* o direnç degeri çok büyük,elbette olmaz
    2*3A diyotları paralel baglayıp , Yada 6A lik bir diyodu seri baglayıp dene..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 19 Ocak 2012; 1:35:09 >
  • Dediğim gibi çalışmıyor işte kendi adaptörü 19.5 volt takıyorum sorunsuz çalışıyor fakat 20 volt adaptör taktığımda açlışta uyarı veriyor ve şarj olmuyor. dediğiniz gibi 2 adet in5408 diyodu paralel bağlayıp denedim yine sonuç alamadım.
  • ilginiz için teşekkür ederim arkadaşlar. Sonradan öğrendim ki orjinal adaptöründe laptopa sinyal gönderen ve kendini tanıtan bir devre varmış. Yani benim uğraştığım adaptörde o özellik olmadığı için şarj etmiyormuş. Artık orjinal bi adaptör alcam :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.