Şimdi Ara

adaptördeki dip gürültüsünü önleyecek bir filtre var mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, arkadaşlar ben elektrogitarı pedala oradanda amfiye bağlayıp çalıyorum. Yalnız pedalı adamptörle çalıştıyorum ve hiç ses yokken amfiden dip gürültüsü ( hışırtı gibi) geliyor. Pedalı pil ile çalıştırırken bu olmuyor. Bu arada adaptör trafolu değil elektronik (switch mode). Dip grültüsünü önyelebilecek bir filtre biliyormusunuz yapayım? Teşekkürler.

• kullandığın adaptörün gücü yetmediğinden bu sorunu yaşıyorsun pedalın marka ve modelini verirsen sane ne tip adaptör kullanman gerektiği hakkında yardımcı olabilirim
  • Adaptör 1.6 amper. Pedal normal bir pille çalışırken dahi bir hayli uzun kullanılıyor. Yani pilin amperi ona yetiyor da artıyor diye düşünüyorum. Ben topraklamadan şüphe ediyorum. İyi bir topraklama olursa bu sorun azalır. Ama yok bu yüzden filtre kullanmak istiyorum. Pedalın markası marshall.
  • hocam çıışa paralel bir kondansatör bağla (en basitinden)..sonra bobin ve de direnç ekleyebilirsin...ha bu arada iyi bir topraklma da çok önemli..
  • Düşünceleriniz için teşekkür ederim. Kondansatörün değerini ve indüktörün değeri frekansa göre hesaplanması lazım. Daha önce böyle birşeyle uğraşan arkadaşlar var mı?
  • Arkadaşlar biliyorsanız lütfen paylaşın, müzikle ilgilenenler için çok önemli bir konu bu. Teşekkürler.
  • en kolay çözüm.amper başına 4700uf kapasitedir.bunun yanına 47nf bağla işlem tamadır
  • yada akü kullanmayı dene. ışıldak aküsü gibi. kullandığun zaman besleme aküden olur kullanmadığın zman adaptörün aküyü şarj eder. bilmem bir an böle düşündüm güzl bi fikir bence:D
  • olabilir neden olmasın.. beratkaya23 tam oalrak ne demek istediğini anlayamadım biraz daha açıklayabilirmisin? yada çizimini yollayabilirmisin?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.