Şimdi Ara

Adata 960GB SU630 3D Nand 2.5' SSD - 302.72 TL (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
16
Favori
17.753
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Konuyu baltalamanız hoş bir şey değil. Anlattığımız laftan anlamak istemiyorsanız burayı daha fazla işfal etmeyin. Vicdan tek taraflı kullanılan bir şey değil. Firmalar Türkiye de insanlara “insan” gibi davrandığı zaman konuşursunuz vicdan meselesini. Konu olmuş bitmiş burda vicdan helal haram yapıyorsunuz. Mesele o değil artık geçiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nirvana08

Konuyu baltalamanız hoş bir şey değil. Anlattığımız laftan anlamak istemiyorsanız burayı daha fazla işfal etmeyin. Vicdan tek taraflı kullanılan bir şey değil. Firmalar Türkiye de insanlara “insan” gibi davrandığı zaman konuşursunuz vicdan meselesini. Konu olmuş bitmiş burda vicdan helal haram yapıyorsunuz. Mesele o değil artık geçiniz
    Konu fırsat konusunundan tartışma konusuna geçeli çok oldu. Üründen aldım. Baltalamaya falan çalıştığım yok. Senin yazma hakkın kadar benimde yazma hakkım var. Ülkedeki vizdansız firmalara herşeyi yapın umrumda olmaz. Ama dürüst efnafı da mağdur etmeyin. Hala konuyu helal/harama sen çekiyorsun. Lütfen siz geçiniz de insanlar farklı fikirleri de görsün.

Cevaplarım size değildi. Siz bana cevap yazdınız diye bu mesajları yazıyorum. Lütfen artık mesajlarıma cevap yazmayın. Size daha fazla cevap yazmayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperkaya90 -- 18 Ocak 2020; 19:50:9 >

• alperkaya90 kullanıcısına yanıt
    Ben de size yazmayacağım belli ki dürüst firmaları biliyorsunuz bi liste yapın da ona göre alışveriş yapalım. Paralı elemanları olduğunuzu düşünüyorum bu firmaların ciddi ciddi. Konuyu tartışma konusuna çeviren kendileri değil gibi bir de tartışma konusu diyorlar. İlginç bir şey gerçekten.

• Herkes haddini bilsin haramzedeler falan ağzınızı toplayın.
  • espial kullanıcısına yanıt
    Konu sahibi arkadaş başlığı değiştirse de bu tür vicdanı yüksek, firma destekçisi arkadaşlarla muhattap olmak zorunda kalmasak keşke.
  • Olayı helale harama dönüştürenler olmuş, Kanun açık ve net diyorum.
    Satıştan kaçamazsın.Hatalı fiyat girmen senin sorunun firmanın sorunu sağlayıcının sorunu.10 kere 20 kere gerekirse 50 kere kontrol edeceksin bu işler böyle.
    Hata olduysada hatanı kabul edip insanları mağdur etmeyeceksin.
    Ben parasını ödeyip aldım arkadaş karttan para çekildi mi çekildi.Sen ürünü 8 saat boyunca satışta tuttun mu tuttun üstüne stok bitip tekrar stok açtın mı açtın bu nasıl hata hata dediğin 3-5 kişi alır fark edersin kapatırsın rahat 1000 üzerinde sipariş geçilmiştir şahsen ben 5 adet aldım. Resmen TL kastılar hatayı kabullenip insanlara hakkı olanı vereceksin.
    O SSD'ler benim hakkım çalmadım çırpmadım.Parasını ödeyip aldım.İptal edemezsin böyle hataların önüne geçecek çözümler üretirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • THH başvurunca ürünü trendyol mu karşılıyor yoksa satıcı firma mı? Satıcı firma karşılıyorsa fiyat hatası olduğunu tahmin ederek almıştım zaten, verilen indirim çeki yeterli benim için.
  • Mojidozirikato kullanıcısına yanıt
    Kanun ve dini birbirine karıştırmamak lazım.
    Eğer bu olaydan 3 kuruş parayla çalışan birilerinin canı yanıyorsa buna kanun böyle helaldir diyemeyiz.
    Bu tip olaylarda dini düşünceden ziyade filozofik düşünceye yer verilmeli.
    Bu yaptığım etik mi?
    Düşünmende yardımcı olayım, piyasadaki emsallerinin yarı fiyatından daha azına, iptal olacağını bile bile, birilerinin zararını kendi karına çevirmek için bir ürün aldın.Şimdide almadan önce düşündüğün planı uyguluyorsun.
    Üstteki soruyu tekrar düşün ve etik mi değil mi cevabını yaz.

+ olarak TL kasma gibi bir olay yok.Alıcı ürünün gönderimini onaylamadığı veya trendyolun şartı olan süre geçmediği sürece satıcı firmaya para gitmez.Para trendyolun havuzunda bekler.
  • Kimsenin zararını kara çevirmedik siparişlerin iptal gerekçesi ürünün tedark edilmemesi olarak görünüyor demek ki etik problem yok burda tedariği yapsın ürünü versin. Tedariği olmayan ürünü niye satışa çıkarır firma?

• nirvana08 kullanıcısına yanıt
    Sen kimsenin zararini kara cevirmedigini soyluyorsun. Cevap yazdigim kisi 5 tane aldigini yaziyor.Eminim hepsini kullanicaktir yada aldigi fiyata saticaktir amaci acik kollamak degil, yanlis fiyat oldugunu bile bile almak hic degildir.Degil mi.Tedarigi olmayan urunu neden satisa cikarir firma diyorsun bu soruyu benim sana sormam gerekir ? Neden ? Para kazanamayacagi bariz.İslem sayisi desen iptal olan islemlerden oturu guvenilirligi ve trendyol ile iliskileri kotuye gidebilir.Peki neden tedarigi olmayan urunu satisa cikartti?

• Ben bir tane aldım ve evimde bilgisayarımda kullanmak için aldım. Konunun başında ticaret için alan insanlara ilk laf eden benim. Ticaretini yapmayı ben de doğru bulmuyorum. Benim amacım adamlardan mal alıp toplu satmak da değil. Ne amaçla çıkarttı satışa ben bilemem. Kendi sitelerinde satışta değildi ürün. Ne yaptılar ne ettiler bilemem. Ama ben ardını araştıramam işim de değil. Kullanıcı ürünün nerde hangi fiyatla satıldığını da bilmek zorunda değil zaten.

1-Kimsenin zararini kara cevirmedik.Yazdin simdi ticaret icin alanlara ilk karsi cikan bendim diyorsun. ozaman neden benim cevabim sana olmadigi halde bana cevap veriyorsun ?

2-Sen bir urunun fiyatini bilmek zorunda degilsin ama okuma yazman var degil mi olmasa bana cevap veremezsin.Bu kadar insan iptal olacagini yazmis.Ama bazi kendini akilli sananlar iptal olsada thhden alirim dusuncesiyle aldilar.

Sen kendini akilli sananlardan misin yoksa bu urununun bu fiyata satilacagini dusunenlerden mi ?

• Anlamamak için özel çaba mı sarfediyorsun? Ben kimsenin zararını kendi lehime çevirmedim bi tane aldım zaten bir tane bak bir tane.
    İkincisi kanun bilmek zorunda değilsin diyor bitti bu kadar. Thh de emsal kararlar olduğuna göre de olumlu bulunursa alabilir mi bu fiyattan ürünü alabilir. Birden fazla alanlar dışındakilerin hepsi haklı ve kararlar olumlu çıktığı dakika hepside alıp ürünlerini güle güle kullanırlar. Siz de duyar kasmaya devam edebilirsiniz.

Firsatcilar hak hukuk bilir olmuş.
    O kadar kanun ogreneceginize 2 insanlik ogrenseydiniz keske.

• Görürsem söylerim evet

• Bide durmadan emsal karar demiyor mu yanlış fiyattan aldığını kendisi bilmiyor sanki

• allyshn kullanıcısına yanıt
    Birader mahkeme 1 liraya bilgisayar alana adamı bile haklı buldu olumlu karar verdi, biz buna emsal karar diyoruz hukuk dilinde, peki sen ne anlatıyorsun? Olmayan şeyler mi bunlar? Boş boş yorum yapmayı amma seviyorsunuz. Firmaya yazın maaş gecikti diye gerekeni yapsınlar da hepimiz rahat edelim. Bu konulara bu yorumu yapmanızda iki sebep olabilir ya kedi ciğer ilişkisi alamadınız zorunuza gidiyor, ya da firma çalışanısınız. Size fiyat doğru diyen var mı? Bir tane fiyat doğru diye bir yorumumu gördün mü? Stok eritme ya da pr olanilie diye aldım ve bir çok insan bu yüzden almış olabilir diye belirttim üstüne basa basa. Ama anlamaya niyetiniz ğek yok belli ki. İstediğiniz kadar işgal edin buraları bundan sonra bu konuya cevap yazmıyorum girip kendi kendinizi avutun. Hadi bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nirvana08 -- 19 Ocak 2020; 10:46:34 >
  • Bunları ne diye takıyorsunuz anlamıyorum beyler bırakın kendi kendilerine konuşsunlar. Ülkeyi bitiren bu tiplerin zihniyeti zaten. Teknik servislerin her şeye kullanıcı hatası deyip geçmesi yine bu adamlar. Neden? Haklarını aramayı bilmiyorlar. Sağmal ineği gibi sağılıyorlar sonra size gelip sen neden sağdırmıyorsun kendini diyorlar. En komiğide Helal Haram muhabbeti yapmaları yok mu? Vatanbilgisayar Teknosa paraları cukkalayıp belki çeklerini, kredilerini çatır çatır döndürüp, veya faizini kullanırken gıkları çıkmaz. Neden? Çünkü sağmal ineği. Acıtasyon yaptıkları gariban işçinin asgari ücretine yapılan zammından, yan haklarından, yatmayan-düşükten yatan sigortalarından hiç konuştuklarını gördünüz mü? Yok. "Böyle gelmiş, böyle devam eder" diyen zihniyetin eseri işte bu. O işçinin sözleşmesinde stoğu girilen ürünün fiyat kontrolü diye açıkca bir madde yoksa, "VE PATRONUN VERDİĞİ DİĞER HER TÜRLÜ İŞİ YERİNE GETİRMEK YAZIYORSA" o işçininde biraz beyni varsa kimse bişey yıkamaz ona siz hiç merak etmeyin. Neden? Ortaçağ derebeyi zihniyeti yok, Hukuk var.
    Ticaret ciddiyet gerektirir. Hataya yer yoktur. Yapmayacaksın kardeşim, işini düzgün yapacaksın. Gerekirse 15 kere kontrol edeceksin, sabah pas pas attırıp öğlen paket göndertip akşam fiyat girdirdiğin adam yanlış girersede gelip burda zırlamayacaksın. Patron olarak senin görevin işçinin işini doğru yapıp yapmadığını kontrol etmek. Asgari ücretle köle alıyım bende el ense yatıyım mantığıyla ticaret yapamazsın. Sen kredi kartı borcunu ödemediğin zaman pardon ya unutmuşum dediğin zaman banka ay öyle mi öyleyse hemen size geçirdiğimiz faiz kkv ccv ddvyi iptal edelim olur öyle insanlık hali diyor mu? EFT yaptığınız IBAN numarasını yanlış giripte bankayı aradığınızda ya "1 tuşa yanlış basmışım" dediğinizde ay hemen paranızı iade edelim hatasız kul olmaz XX Bey" mi diyorlar size? Komik adamlar komik komik yorumlar yapıyor. Herkes kendi hakkını savunsun. Sen savunmuyorsan sus, savunana laf etme!

• Piyasadan yarı fiyatına aldığım ürünlerde oldu İndirim ve kupon birleştiripte aldığım oldu.
    Siparişin iptal edilme nedenine trendyol tedarik edilememesinden olduğunu mail olarak göndermiş.
    Ortada 1 liraya aldığımız bir ürün yok ürünün mudaili 529 tl civarında farklı bir marka 960gb içinde kullanılan bellekte hemen hemen aynı kalitede bizde 302 liraya aldık ortada yarı fiyatlık bir durum yok
    Tedarik etsin ürünü göndersin olay bundan ibaret benim içinde herkes içinde etik olan bu.
    Ben vicdanen rahatım. Bak sana ne diyorum ürün 8 saat yayında kaldı stok bitti üstüne bir de stok eklendi. Ortada zarar gören tek kişi biziz bence zarar görenler olsaydı bu dediklerim olmazdı maximum 10 dakikada kapatırlardı o ilanı :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Desxz

Sen kimsenin zararini kara cevirmedigini soyluyorsun. Cevap yazdigim kisi 5 tane aldigini yaziyor.Eminim hepsini kullanicaktir yada aldigi fiyata saticaktir amaci acik kollamak degil, yanlis fiyat oldugunu bile bile almak hic degildir.Degil mi.Tedarigi olmayan urunu neden satisa cikarir firma diyorsun bu soruyu benim sana sormam gerekir ? Neden ? Para kazanamayacagi bariz.İslem sayisi desen iptal olan islemlerden oturu guvenilirligi ve trendyol ile iliskileri kotuye gidebilir.Peki neden tedarigi olmayan urunu satisa cikartti?
    İstersem 5 tane alırım
    İstersem 10 tane alırım
    Sepete eklemede bir sınır var mıydı yoktu
    İstersem kullanırım,istersem satarım bu kimi ilgilendirir onları ilgilendiren tek şey parasının ödenip ödenmediği hayır sen bir ürünü indirimli aldığında veya %30-40 indirimli aldığında satacak mısınız diye mi soruyorlar?
    Black Friday'de çok güzel indirimlerde oldu bazı ürünlerde alanlara şey bunları satmayın diye taahhüt mü imzalatıldı.
    Bak bu yaşananlar ABD'de olsaydı bize o SSD'leri gönderirlerdi Amazon üstüne bir de çek tanımlardı ama nedense burada tedarik edilemedi oluyor :) O zaman tedariği olmayan bir malın parasını aldın hayal sattın satıştan kaçıyorsun diye yasal hakkımızla soruyoruz thh haklı bulmazsa eyvallah deriz geçeriz bize niye soruyorsun niye tedariği olmayan bir ürünü satışa çıkardı diye ara trendyolu sor gerçi beni ilgilendirmiyor beni tek ilgilendiren satıştan kaçması onun içinde başvurumuzu yaptık bekliyoruz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mojidozirikato -- 19 Ocak 2020; 13:2:38 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.