aida64 ile görebilirsiniz hocam |
ADATA’nın giderek yavaşlayan SSD’si: Aynı isim altında tamamen farklı/yavaş kontrolcü ve NAND Flash (6. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
SSD alırken kronik sorunu yoksa başka bir şeye bakmaya gerek yok. Alt tarafı SSD. Giderek yavaşlasa yavaşlasa 400 civarına iner. Bu da pek önemli bir şey değil.
-
Teşekkürler.Yükledim sizin değerlerinizle aynılarını aldım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: hitokiri_johndoesaiHWinfo ile baktım, şunu diyor. Böyle bir kontrolcü var mı? NAND bilgisi yok.
Host Controller: ADATA Technology NVMe Controller
Bir de aida64 ile deneyin hocam. Kontrolcü+NAND Flash bilgisine erişebilenler aida ile buldu.
-
Sağolun, aida64'ü biraz kurcalayınca buldum. Ama bu parça modelleri ne anlama geliyor? Kazık yemiş miyim?
Alıntı
metni:SSD Fiziksel Bilgi Üretici A-Data SSD Ailesi XPG SX8200 Pro Fiziksel Boyut M.2 2280 Biçimlendirilmiş Kapasite 1024 GB Denetimci Türü Silicon Motion SM2262ENG Flash Bellek Türü Micron 64-layer 3D TLC NAND Fiziksel Boyutlar 80 x 22 x 3.5 mm Ağırlık(En Fazla) 8 g En yüksek Sıralı Okuma Hızı 3500 MB/s En yüksek Sıralı Yazma Hızı 3000 MB/s En yüksek Rasgele 4 KB Okuma 390000 IOPS En yüksek Rasgele 4 KB Yazma 380000 IOPS Arabirim PCI-E 3.0 x4 Arabirim veri oranı 4000 MB/s Arabellek Büyüklüğü 1 GB
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 8 Aralık 2020; 9:15:35 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: hitokiri_johndoesaiSağolun, aida64'ü biraz kurcalayınca buldum. Ama bu parça modelleri ne anlama geliyor? Kazık yemiş miyim?
Alıntı
metni:SSD Fiziksel Bilgi Üretici A-Data SSD Ailesi XPG SX8200 Pro Fiziksel Boyut M.2 2280 Biçimlendirilmiş Kapasite 1024 GB Denetimci Türü Silicon Motion SM2262ENG Flash Bellek Türü Micron 64-layer 3D TLC NAND Fiziksel Boyutlar 80 x 22 x 3.5 mm Ağırlık(En Fazla) 8 g En yüksek Sıralı Okuma Hızı 3500 MB/s En yüksek Sıralı Yazma Hızı 3000 MB/s En yüksek Rasgele 4 KB Okuma 390000 IOPS En yüksek Rasgele 4 KB Yazma 380000 IOPS Arabirim PCI-E 3.0 x4 Arabirim veri oranı 4000 MB/s Arabellek Büyüklüğü 1 GB Hızlı olandan hocam güle güle kullanın
-
Bilgi için teşekkür ederim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: hitokiri_johndoesaiBilgi için teşekkür ederim.
Ne demek ^^
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X