Şimdi Ara

ADATA’nın giderek yavaşlayan SSD’si: Aynı isim altında tamamen farklı/yavaş kontrolcü ve NAND Flash (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
5
Favori
9.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
131 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hem xpg s40g hem de su630 kullanıyorum sorunum yok şimdilik

• Ucuz etin yahnisi pahalıdır

Adata ne lan hahahaha

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kingston, V300 nedeniyle epey güven kaybetmişti SSD pazarında. Her ne kadar şu an A2000, KC2000 gibi başarılı ürünler çıkarmış olsalar da hâlâ daha küstürdükleri müşterilerini geri kazanabildiklerini düşünmüyorum. Ki Kingston en acemi bilgisayar kullanıcısının bile bildiği birkaç bellek üreticisinden biridir. ADATA ise zaten bu haber çıkmadan önce bile çıkardığı sorunlu ürünlerle kötü bir şöhrete sahipti. Üstüne bu haber ile birlikte bu saatten sonra bile bile kimsenin ADATA markasını tercih edeceğini sanmıyorum. Zaten dişli onca başarılı rakibi varken böyle bir hata yapmaları akıl alır gibi değil.

Editör arkadaşı da tebrik ediyorum. Uzun zamandır böyle iyi derlenmiş bir haber okumamıştım forumda. Bu çizgide devam etmeniz dileğiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 6 Aralık 2020; 15:59:46 >
  • ProgreSsive aTTacK kullanıcısına yanıt

Bendeki 512 GB SX8200 Pro değerleri böyle. İkinci ssd taktıktan sonraki (%70 doluluk) ve 1 ay önce tek disk %97 doluyken değerler. Yüksek hız olan testte random 4k testini yanlış seçmişim o yüzden düşük gözüküyor. Kontrolcü SM2262ENG ve NAND Flashların üstünde ADATA yazıyor. Edit: AIDA64 ile kontrol ettim kontrolcü SM2262ENG ve NAND tipi Micron 64 Layer 3D TLC NAND yazıyor.

ADATA’nın giderek yavaşlayan SSD’si: Aynı isim altında tamamen farklı/yavaş kontrolcü ve NAND Flash
    ADATA’nın giderek yavaşlayan SSD’si: Aynı isim altında tamamen farklı/yavaş kontrolcü ve NAND Flash

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi end0plazmikretikulum -- 6 Aralık 2020; 18:20:53 >

• northwood kullanıcısına yanıt

aida64 ile erişebildim. Hızlı sürüm yongalar. Flash IMFT değil micron ama hızlar iyi, zaten kullanımda da sorun yoktu. Teşekkürler yardımınız için.

Denetimci Türü   Silicon Motion SM2262ENG

Flash Bellek Türü   Micron 64-layer 3D TLC NAND

• Beni de korkuttunuz boş yere kasayı açıp, anakarttan söktüm güzelim nvme'yi. Bide ne güzel dıy soğutucu yapmıştım, mecburen onları da sökmek zorunda kaldım. İşi kötü tarafı bendeki de 1 tb olanından ama ben gayet memnundum. Neyse ki bendeki de SM2262ENG olanından çıktı ama 1907 değilde, 1918 yazıyor bende.

he derseniz ki bende değerler çok mi iyi, değil maalesef ki. Gerçi benim anakart max 3.2 gb verebiliyor. hatta okuma bi tık daha iyi değer aldım ama yazmada maalesef boştayken bile 3 gb görmek nasip olmadı. En fazla 2.9 gördüm, şimdi de yarıdan fazla dolu olmasına rağmen 2.8 görüyorum.

Vaadettiği hızları veremese bile, verdiği hızlar şu an için oldukça yüksek benim için.

Ama yaptığı düpedüz kandırmacadır o başka. İlk seri v1 alanlar memnun kalıp olumlu dönüşler yapınca doğal olarak insanlarda kullanıcı deneyimlerine güvenip bu marka/modele yönelecekler ama o da ne? kendi aldıkları yeni modeller o okuduklarından çok daha yavaş hele v3 inanılır gibi değil, meğer içerik değişmiş ! valla kabul edilebilir yenilir yutulur cinsten bi şey değil. Hani derler ya eşşeğin bilmem ne bilmem ne.

adata'nın bunu yalnızca sx8200 pro 1 tb da yapmış olması bana sanki bilinçli gibi geliyor. Keza aynı modelin diğer farklı depolama miktarı olanlarında bi fark yakalayamamışlar sanırım. Ya da haberin orjinalinde ben denk gelmedim.

Eğer öyle ise, bence firma kasti bi şekilde bu modeli öldürmek istiyor olabilir. Keza v1 versiyonu cidden efsane bir model ve sanırım bu firmanın diğer modeller için para belirleme politikalarını ve satışlarını olumsuz etkilediği için artık müşterilerin bu modele yönelmesini istemiyor olabilirler.

Büyük ihtimal v1 modelinin sadece ismini yükseltip tekrar piyasaya sürmeye hazırlanıyorlar. Fakat bu sefer daha ucuz bir fiyatlandırmadan gitmeyip samsung dan biraz daha uyguna sürebilirler. Çünkü sadece özellikle bu modelin 1 tb tında buna rast gelmişler. Ötekilerde herhangi bir farklılık yokmuş sanırım.

Türkiye dekiler bu yıl içerisinde bu modelin 1 tb almamışlarsa bence boşuna endişelenmesinler. Bence Türkiye de yeni serilerden v2 çok çok az vardır. v3 gelememiştir bile bu pahalılıkta. Yani daha depolarda ilk seriler bile bitmemiş olabilir.

Keza imkanı olup bir şekilde kontrolcü modelini öğrenip yazanların hepsinde aynı model var gibi duruyor. Yani bize daha v2 bile girmemiş olabilir.

Ama tabi bundan sonra alınmaz daha bu model. Yine de bana soracak olursanız eğer 512 lik ve 2 tb larında benzer sıkıntılar yoksa yine ilk tercihleriniz olsun derim.

Ürün o kadar iyi ki resmen firmanın kendisi baltalamaya çalışmış gibi ADATA’nın giderek yavaşlayan SSD’si: Aynı isim altında tamamen farklı/yavaş kontrolcü ve NAND Flash 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spinata -- 6 Aralık 2020; 17:7:44 >

• adata ssd mi ? aman kaçın ADATA’nın giderek yavaşlayan SSD’si: Aynı isim altında tamamen farklı/yavaş kontrolcü ve NAND Flash ADATA’nın giderek yavaşlayan SSD’si: Aynı isim altında tamamen farklı/yavaş kontrolcü ve NAND Flash 

• Güzel haber. Ne demek. ADATA’nın giderek yavaşlayan SSD’si: Aynı isim altında tamamen farklı/yavaş kontrolcü ve NAND Flash 

Edit: 64L Micron deyince garip geldi. Çünkü haberde 96L Micron ya da 64L IMFT var. Meğer Micron IMFT'yi Intel'den satın almış geçen sene.

https://en.wikipedia.org/wiki/IM_Flash_Technologies

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi northwood -- 6 Aralık 2020; 18:3:12 >
  • Çakal adata satılır merk etme sen çok beklersin

• ADATA’nın giderek yavaşlayan SSD’si: Aynı isim altında tamamen farklı/yavaş kontrolcü ve NAND Flash

Bir tık içim rahatladı, ama bir daha adata tercih etmem.

• Samsung marka ssd dışında başka markaya yönelmedim.

Yöenlirsemde yöneleceğim marka seagete olur.

• Kingston iyidir yıllardır kullanırım
  • Denetimci Türü Silicon Motion SM2262ENG

Flash Bellek Türü Micron 64-layer 3D TLC NAND

Alla alla benim değerlerim neden düşük acaba..

@end0plazmikretikulum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProgreSsive aTTacK -- 6 Aralık 2020; 19:14:9 >
  • B-2 Spirit kullanıcısına yanıt

Neye göre iyi değil ? Konuda da bu markayı övmüşler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ccc123

Neye göre iyi değil ? Konuda da bu markayı övmüşler.

sağlık sorunu var bunda da uzak durulmalı ucuz ssd lerden

adata'ya da iyi dediler birkaç ay sonra olanlar ortada

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 6 Aralık 2020; 21:2:47 >

• bu işi en iyi yapan samsung'dur kardeşim. uygun çok m2 var ama samsung neden pahalı geliyor insanlara anlamıyorum herşeyin bir ederi var. xpg adı altında adata firmasına güvenip m2 alıp parayı çöpe atamam.. samsungdan şaşmayın m2de. sata ssd dede öyle kardeşim 850 evo var halen daha GOOD :) taş gibi okuma yazma

• almış olduğum adata ssd sizlere ömür kesinlikle önermiyorum
  • Bende de bu modelden var 2019da almıştım hangisi olduğunu nasıl anlayabilirim

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.