Şimdi Ara

Adil Kullanım Kotası kısaca kotalı internet neden var? Gerçekten “Adil” mi? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
4
Favori
11.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rezillikte sinir yok para böyle birşey Yeşil Çam filmi gibi ne kadar komik

• Lazeran kullanıcısına yanıt
    Mesut bey cevap verir misiniz bu olaylara karşılık olarak.
  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yazınıza, sonrasında ise hitap ettiğiniz kitleye bakın derim. Bu sitenin takipçileri gerçeklerin farkında ve sizlerin de bu farkındalıkla hareket etmenizi bekliyorlar. Bu farkındalığa sahip olduğunuz ortada, AKK uygulamasının kaldırılması gerekliliğini siz de biliyorsunuz, zira bunu sağlamak amacı ile bize –her ne kadar yeterli olup olmadığı tartışmalı olsa da– destek olmuşluğunuz var. İnsanlar bunu bildikleri için eksiklerle dolu olan, yanlış imalar içeren ve hatta dayatmacı bir yaklaşımın sezildiği bu yazınızı sizden ayrı değerlendiremiyorlar, dolayısıyla sizi “bilgisiz” olarak itham etmek istemiyorlar; bu da ister istemez başka değerlendirmelere yol açıyor, onlara "bu yazınızın altında bir şeylerin olduğunu” sezdiriyor. Bu nedenle, Donanım Haber üyeleri bu şekilde mesut olamayacağınız düşüncesinde, en azından onların gözünde… Çevik bir dil kullanma gayretiniz onlar karşısında bunu örtmek için yeterli olamıyor maalesef.

Yazınızdaki eksiklere ve yapılan imaların yanlışlığına şu mesajımda değinmiştim: Masaüstü linki | Mobil linki

Buradaki asıl mesele zaten BTK'nın AKK uygulamasından vazgeçmiyor oluşu ve bunun geçerli bir nedeninin olmaması. Siz bu yazınızla bu vazgeçmeme hâlini gerekçelendirmişsiniz, fakat olmamış.

Altyapı konusunda –benim ve birçok kişinin de her zaman söylediği gibi– büyük bir problemin olmadığına defalarca şahit olduk, lakin eğer bir problem varsa bunun çözülmesi hiç de zor değil ve bu, internet kullanıcılarının yükümlülüğünde olan bir mesele değil; bugüne kadar çeşitli yatırımlarla çoktan halledilmiş olması gereken bir sorunun bundan sonra çok daha hızlı çözülmesi bir zorunluluktur ve bu yatırımların yapılması konusunda İSS'ler ciddi bir sorumluluk taşımaktadırlar. Kendilerinin yerine getirmedikleri ödevler sebebiyle kullanıcıları büyük bir yük altında bırakamazlar. İşte tam da burada, yapıcılık noktasında sizin bu yazınız büyük bir hayal kırıklığı yaratmakta. "Ödevlerini yapmayan" İSS'leri sınava bile sokmadan sınıfı geçirmişsiniz, takdir belgesi vermemiş olmanız hiçbir şeyi değiştirmiyor.

İddia ettiğiniz gibi yurt içinde sorun yokken yurt dışı çıkışları sorunlu ise bu durumda yurt içinde dönen trafiğin hiçbir şekilde hesaba katılmaması gerekiyor, tıpkı IPTV'de olduğu gibi. Ayrıca yurt dışı çıkış trafiğinde yoğunluk olabildiğini ve bunun kullanıcıların erişimi açısından bir dengesizliğe yol açtığını varsayarsak bunun çözümünün AKK gibi bir uygulama olamayacağını defalarca dile getirdik. Adil bir dengelemenin sadece yoğun saatlerde gerçekten aşırı kullanım yapan kullanıcıların hızlarına oransal bir müdahale ile gerçekleştirilebileceğini söyleyegelmekteyiz. Yani internetin kullanılmadığı saatler yerine (bkz: Gece Kuşu, Uykusuz Gece tarifeleri ve BTK'nın taslak metninde yer alan 02.00 - 08.00 ibaresi) internetin yoğun kullanıldığı saatlerin –ki bu da akşam 6 saatlik bir dilim olacaktır– belirlenmesi ve sadece bu saatlerde toplamda TB düzeyinde kullanım yapan kullanıcıların hızlarının yine bu saatlerde geçerli olmak üzere makul bir oranda azaltılması bu husustaki yegane çözüm olacaktır. Bu konuda en kötü ihtimalle, Hırvatistan'da faaliyet gösteren B.net'in uygulamasının örnek alınması gerektiğini ifade etmekteyiz –ki B.net'in uygulaması Avrupa'daki en katı bir iki uygulamadan birisidir ancak AKK ile asla kıyas kabul etmez.

Bir kısıtlama yapılması gerekiyorsa bunun olabilecek en adil düzeyde olması gerektiğini ve nasıl yapılabileceğini söyledik. Ancak günümüzde internet konusundaki tüm hız kısıtlamaları ve buna bağlı tedbirler son derece geçici çözümlerdir ve yerlerini –sayısız ülkede yapıldığı üzere– çok hızlı bir şekilde gerçek çözümlere bırakması gerekir. Yurt dışı çıkışları mı yetersiz? Peering anlaşmalarını genişlet, veri merkezleri aç, IXP'ler inşa et...

Ben ayın 1'inde de, kotayı aşmadan önceki günde de aynı bağlantıyı alıyorum. Bugüne kadar çok az sayıdaki istisna haricinde YouTube'da HD video izlerken sorun yaşamadım ve kaliteyi 4K seviyesine çektiğim zamanlarda da kesinti yaşamadan videomu izleyebildim. Bunun benim bulunduğum bölgeye has olduğunu, buradaki altyapının çok sağlam ve kullandığım İSS'nin yurt dışı çıkışlarının iyi olduğunu öne sürebiliriz. Ahvalin bu olduğunu kabul edersek neden sizin bağlantınız bu denli kaliteli ve stabil değil? Asıl sorulması gereken soru, sorgulanması gereken mesele bu.

Bulgaristan örneğine gelirsek... Bulgaristan'da yaklaşık 4 milyon internet kullanıcısı var. Türkiye'de bulunan yaklaşık 40 milyon internet abonesinin sadece 4 milyonunun internet hizmeti için ücret ödediğini varsayarsak, evet, Bulgaristan ile Türkiye'yi mukayese etmek yanlış. Böyle bir faraziye üzerinden gidersek Türkiye'deki internet servis sağlayıcıları bedava çalıştıkları için Bulgaristan'daki standartları onlardan beklememiz haksızlık olur. Hazır nüfustan konuşurken Japonya'ya da uğrayalım. Japonya'daki internet kullanıcısı sayısı yaklaşık 115 milyon ve ülkenin coğrafi olarak bir İSS için hiç de elverişli bir yapısı yok. Dördü büyük olmak üzere toplam 6852 adadan ve fazlasıyla engebeli bir araziden oluşuyor. 1000 metreden uzun dağ sayısı yaklaşık 1190 (bu sayı Türkiye'de 435). Ancak Japonya'daki internet hizmetini anlatmaya gerek bile yok. Japonya'nın gelişmişlik düzeyi bakımından Türkiye ile kıyaslanamayacağını düşünüyorsanız Polonya'ya ne demeli? Tüm bunların yanında, nüfusa dair bu bakış açısıyla, yüz milyonlarca kişiye ürün satan Apple'ın "tüketici nüfusunun" fazlalığı nedeniyle daha az kişiye satış yapan şirketlere kıyasla oldukça kalitesiz ürünler ürettiğini söyleyebilirsiniz, söyleyemez misiniz?

Mesele, uygulama meselesi ve –tekrar söylüyorum– AKK yerine en kötü olasılıkla Hırvatistan'da B.net'in yaptığı uygulamanın bizde de uygulanmaması için hiçbir sebep yok. Kaldı ki Romanya, Bulgaristan, Gürcistan, Polonya, Moldova, Estonya, Letonya, Litvanya ve daha sayamadığım birçok ülkede kullanıcılar bu örnek gösterdiğim gerçekten dengeli denebilecek kısıtlamaya dahi mahkum değilken sizin "biz kullanıcılar (AKK'ye) katlanmak zorundayız" söyleminiz çok talihsiz. Elbette "gerçeği bilip söylememek" en iyisi değil, ancak "gerçeği bilip eksik söylemek" daha mı iyi? Unutmayınız ki eksik bilgi vermek de dezenformasyona dahildir ve dezenformasyon için yeterlidir. Neden böyle olduğunu şu meşhur karikatür çok güzel izah etmekte:

Adil Kullanım Kotası kısaca kotalı internet neden var? Gerçekten “Adil” mi?

Ben, ülkemizdeki internetin çok daha iyi bir seviyede olmasını istediğinizden eminim. Bu isteğinize karşın istemeden yaptığınızı düşündüğüm bu yazınızdaki eksik bilgilendirme DH ziyaretçilerini üzmekte, ister istemez tepki çekmektesiniz.

• mesut allah aşkına sus artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kontratak

Öncelikle yazınıza, sonrasında ise hitap ettiğiniz kitleye bakın derim. Bu sitenin takipçileri gerçeklerin farkında ve sizlerin de bu farkındalıkla hareket etmenizi bekliyorlar. Bu farkındalığa sahip olduğunuz ortada, AKK uygulamasının kaldırılması gerekliliğini siz de biliyorsunuz, zira bunu sağlamak amacı ile bize –her ne kadar yeterli olup olmadığı tartışmalı olsa da– destek olmuşluğunuz var. İnsanlar bunu bildikleri için eksiklerle dolu olan, yanlış imalar içeren ve hatta dayatmacı bir yaklaşımın sezildiği bu yazınızı sizden ayrı değerlendiremiyorlar, dolayısıyla sizi “bilgisiz” olarak itham etmek istemiyorlar; bu da ister istemez başka değerlendirmelere yol açıyor, onlara "bu yazınızın altında bir şeylerin olduğunu” sezdiriyor. Bu nedenle, Donanım Haber üyeleri bu şekilde mesut olamayacağınız düşüncesinde, en azından onların gözünde… Çevik bir dil kullanma gayretiniz onlar karşısında bunu örtmek için yeterli olamıyor maalesef.

Yazınızdaki eksiklere ve yapılan imaların yanlışlığına şu mesajımda değinmiştim: Masaüstü linki | Mobil linki

Buradaki asıl mesele zaten BTK'nın AKK uygulamasından vazgeçmiyor oluşu ve bunun geçerli bir nedeninin olmaması. Siz bu yazınızla bu vazgeçmeme hâlini gerekçelendirmişsiniz, fakat olmamış.

Altyapı konusunda –benim ve birçok kişinin de her zaman söylediği gibi– büyük bir problemin olmadığına defalarca şahit olduk, lakin eğer bir problem varsa bunun çözülmesi hiç de zor değil ve bu, internet kullanıcılarının yükümlülüğünde olan bir mesele değil; bugüne kadar çeşitli yatırımlarla çoktan halledilmiş olması gereken bir sorunun bundan sonra çok daha hızlı çözülmesi bir zorunluluktur ve bu yatırımların yapılması konusunda İSS'ler ciddi bir sorumluluk taşımaktadırlar. Kendilerinin yerine getirmedikleri ödevler sebebiyle kullanıcıları büyük bir yük altında bırakamazlar. İşte tam da burada, yapıcılık noktasında sizin bu yazınız büyük bir hayal kırıklığı yaratmakta. "Ödevlerini yapmayan" İSS'leri sınava bile sokmadan sınıfı geçirmişsiniz, takdir belgesi vermemiş olmanız hiçbir şeyi değiştirmiyor.

İddia ettiğiniz gibi yurt içinde sorun yokken yurt dışı çıkışları sorunlu ise bu durumda yurt içinde dönen trafiğin hiçbir şekilde hesaba katılmaması gerekiyor, tıpkı IPTV'de olduğu gibi. Ayrıca yurt dışı çıkış trafiğinde yoğunluk olabildiğini ve bunun kullanıcıların erişimi açısından bir dengesizliğe yol açtığını varsayarsak bunun çözümünün AKK gibi bir uygulama olamayacağını defalarca dile getirdik. Adil bir dengelemenin sadece yoğun saatlerde gerçekten aşırı kullanım yapan kullanıcıların hızlarına oransal bir müdahale ile gerçekleştirilebileceğini söyleyegelmekteyiz. Yani internetin kullanılmadığı saatler yerine (bkz: Gece Kuşu, Uykusuz Gece tarifeleri ve BTK'nın taslak metninde yer alan 02.00 - 08.00 ibaresi) internetin yoğun kullanıldığı saatlerin –ki bu da akşam 6 saatlik bir dilim olacaktır– belirlenmesi ve sadece bu saatlerde toplamda TB düzeyinde kullanım yapan kullanıcıların hızlarının yine bu saatlerde geçerli olmak üzere makul bir oranda azaltılması bu husustaki yegane çözüm olacaktır. Bu konuda en kötü ihtimalle, Hırvatistan'da faaliyet gösteren B.net'in uygulamasının örnek alınması gerektiğini ifade etmekteyiz –ki B.net'in uygulaması Avrupa'daki en katı bir iki uygulamadan birisidir ancak AKK ile asla kıyas kabul etmez.

Bir kısıtlama yapılması gerekiyorsa bunun olabilecek en adil düzeyde olması gerektiğini ve nasıl yapılabileceğini söyledik. Ancak günümüzde internet konusundaki tüm hız kısıtlamaları ve buna bağlı tedbirler son derece geçici çözümlerdir ve yerlerini –sayısız ülkede yapıldığı üzere– çok hızlı bir şekilde gerçek çözümlere bırakması gerekir. Yurt dışı çıkışları mı yetersiz? Peering anlaşmalarını genişlet, veri merkezleri aç, IXP'ler inşa et...

Ben ayın 1'inde de, kotayı aşmadan önceki günde de aynı bağlantıyı alıyorum. Bugüne kadar çok az sayıdaki istisna haricinde YouTube'da HD video izlerken sorun yaşamadım ve kaliteyi 4K seviyesine çektiğim zamanlarda da kesinti yaşamadan videomu izleyebildim. Bunun benim bulunduğum bölgeye has olduğunu, buradaki altyapının çok sağlam ve kullandığım İSS'nin yurt dışı çıkışlarının iyi olduğunu öne sürebiliriz. Ahvalin bu olduğunu kabul edersek neden sizin bağlantınız bu denli kaliteli ve stabil değil? Asıl sorulması gereken soru, sorgulanması gereken mesele bu.

Bulgaristan örneğine gelirsek... Bulgaristan'da yaklaşık 4 milyon internet kullanıcısı var. Türkiye'de bulunan yaklaşık 40 milyon internet abonesinin sadece 4 milyonunun internet hizmeti için ücret ödediğini varsayarsak, evet, Bulgaristan ile Türkiye'yi mukayese etmek yanlış. Böyle bir faraziye üzerinden gidersek Türkiye'deki internet servis sağlayıcıları bedava çalıştıkları için Bulgaristan'daki standartları onlardan beklememiz haksızlık olur. Hazır nüfustan konuşurken Japonya'ya da uğrayalım. Japonya'daki internet kullanıcısı sayısı yaklaşık 115 milyon ve ülkenin coğrafi olarak bir İSS için hiç de elverişli bir yapısı yok. Dördü büyük olmak üzere toplam 6852 adadan ve fazlasıyla engebeli bir araziden oluşuyor. 1000 metreden uzun dağ sayısı yaklaşık 1190 (bu sayı Türkiye'de 435). Ancak Japonya'daki internet hizmetini anlatmaya gerek bile yok. Japonya'nın gelişmişlik düzeyi bakımından Türkiye ile kıyaslanamayacağını düşünüyorsanız Polonya'ya ne demeli? Tüm bunların yanında, nüfusa dair bu bakış açısıyla, yüz milyonlarca kişiye ürün satan Apple'ın "tüketici nüfusunun" fazlalığı nedeniyle daha az kişiye satış yapan şirketlere kıyasla oldukça kalitesiz ürünler ürettiğini söyleyebilirsiniz, söyleyemez misiniz?

Mesele, uygulama meselesi ve –tekrar söylüyorum– AKK yerine en kötü olasılıkla Hırvatistan'da B.net'in yaptığı uygulamanın bizde de uygulanmaması için hiçbir sebep yok. Kaldı ki Romanya, Bulgaristan, Gürcistan, Polonya, Moldova, Estonya, Letonya, Litvanya ve daha sayamadığım birçok ülkede kullanıcılar bu örnek gösterdiğim gerçekten dengeli denebilecek kısıtlamaya dahi mahkum değilken sizin "biz kullanıcılar (AKK'ye) katlanmak zorundayız" söyleminiz çok talihsiz. Elbette "gerçeği bilip söylememek" en iyisi değil, ancak "gerçeği bilip eksik söylemek" daha mı iyi? Unutmayınız ki eksik bilgi vermek de dezenformasyona dahildir ve dezenformasyon için yeterlidir. Neden böyle olduğunu şu meşhur karikatür çok güzel izah etmekte:

Adil Kullanım Kotası kısaca kotalı internet neden var? Gerçekten “Adil” mi?

Ben, ülkemizdeki internetin çok daha iyi bir seviyede olmasını istediğinizden eminim. Bu isteğinize karşın istemeden yaptığınızı düşündüğüm bu yazınızdaki eksik bilgilendirme DH ziyaretçilerini üzmekte, ister istemez tepki çekmektesiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mesut Bey gayet mantıklı ve delilleriyle güzel bir yazı yazmış. Ben de katılıyorum, bu altyapı ile sınırsız internet diye bir şey olmaz. Keşke olsa, kim istemez ki. Ama işte kazın ayağı öyle değil. Tabii bu demek değil ki akk hızları ve kotaları yeterli. Şu an bunların Avrupa seviyesine getirilmesine ihtiyaç var. Herkesin aldığı paketin hızına göre akk hızı ayarlanmalı ve kotalar en az 3-4 kat artmalı.

Mesela ;

Alınan Hız Akk Hızı

8 mbit ---------------> 3 mbit
    16 mbit -------------> 5 mbit
    24 mbit -------------> 8 mbit
    35 mbit -------------> 12 mbit
    50 mbit -------------> 17 mbit
    80 mbit -------------> 27 mbit
    100 mbit ------------> 33 mbit

gibi bir tablo yapılabilir ve kotalar da makul seviyelere çıkarılırsa, bence yapılanlar yeterli olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK -- 18 Eylül 2016; 17:54:23 >
  • BJK kullanıcısına yanıt
    "Kotaların Avrupa seviyesine getirilmesi gerekir." önermesi karşılıksız bir önermedir, zira Avrupa'da AKK benzeri bir uygulamaya mahkum internet kullanıcıları bulmanız Andorra gibi ülkelere gitmedikçe olanak dışı. Gerekli izahatı üstteki mesajımda ve orada linkini paylaştığım diğer mesajımda yaptım.

Olması gerekenleri de şu konuda açıkladık:https://forum.donanimhaber.com/m_119377959//tm.htm
  • Kontratak demiş ki "Ülkemizde internetin herhangi bir kısıtlamaya gerek duyulmaksızın kullanılabildiğine birçok kez tanık olduk."

Peki, Kontratak; altyapı yeterli ise, AKK nereden çıktı o zaman ve neden kota bu kadar düşük? AKK gökten zembille mi indi?

Sizin dediğiniz gibi altyapı yeterli olsa idi, en azından kota bu kadar düşük olmazdı, değil mi?

Bana hiç ISP'lerin özel paketlerinden ve de Yunanistan'dan, Gürcistan'dan, Bulgaristan'dan, San Marino Cumhuriyeti'nden bahsetmeyin!

Diğer taraftan şu anda sabit hat sahiplerinin sayısı AKK uygulaması kullanılmaya başlandığı günden bu yana misli misli arttı ama AKK uygulaması sayesinde de yapılması gereken yatırımlar da yapılmadı; çünkü AKK uygulaması ISP'ler için bir kaçıştı.

Şimdi AKK uygulaması kaldırılsa, altyapı bu yükü kaldırabilecek midir ki AKK'nın kaldırılması durumunda doğacak olan aslında tüm gelişmiş ülkelerdeki birim zamandaki olağan, olması gereken yüktür?

İşte AKK'nın Türkiye'ye en büyük zararı budur. AKK nedeniyle yapılması gereken yatırımlar yapılmamıştır ve şu anda Türkiye dünyanın çok gerisinde, normal internet yükünü bile kaldıramayacak bir altyapıya sahiptir.

ISP'ler çeşitli bahaneler göstererek AKK'yı kullanıma soktular, AKK'yı bir işgüzarlık aracı olarak kullandılar, bir hattın kapasitesini birden fazla hatta bölüştürdüler, yatırım yapmadan daha fazla hat sattılar ama gel zaman oldu git zaman oldu internetin gelişmesiyle beraber insanlara diğer hatları bölüştürmek suretiyle verdikleri porsiyonlar küçücük kaldı. Porsiyonlar, internetin bütün nimetlerinden asgari istifade edilebilmesi için gerekli olan kişi başı 35GB'lık taban sınırın bile altında.

Bütün bunlar olurken ISP'ler de çok güzel paralar kazandılar. Özellikle de Türk Telekom.

Şimdi nasıl olacak da AKK olmadan bu sorunla başa çıkacaklar ben de bilmiyorum. Kotayı 600GB'lara yükseltme ihtimalleri bile mümkün görünmüyor.

ISP'lerin işgüzarlığının Türkiye'ye maliyeti budur.

AKK bir an önce kalkmalıdır ve sorunla yüzleşip gerekli yatırımlara başlanmalıdır...

• BJK kullanıcısına yanıt
    Dostum bu altyapı ile sınırsız internet imkansız diyorsun. Altyapıya yatırım yapsaydılar o zaman. Tutan mı vardı onları ? Az yatırım çok Kar. Ne güzel iş be.
    Biz bu adamları sıkıştırmazsak ne yatırım yaparlar ne internet hızları artar. Sineğin yağını sıkarak bize internet verirler. Çağın gerektirdiği hızları vermeleri lazım artık.

Mesut Bey'i ise kınıyorum. Tamam karşıt görüşün olabilir saygı duyarım fakat donanımhaberde akk karşıtı bir kampanya var uzun zamandır. Ne düşünüyorsan oraya yaz. DH nin gücünü kullanarak böyle karşıt bir haber yapman gerçekten üzdü.
  • Mesut Bey'le karşılık bir münazarada eminim taşlar yerine oturacaktır akk konusunda
  • Sizden böyle bir yazı beklemezdim. Bu yazıyı yazdırttıklarına göre, zor duruma düşmüşler. Güzel.
  • Mesut çevik ile karşılıklı münazara yapılması gerek ve bunun da canlı yayınlanması gerek.
  • brkylmz19990102 kullanıcısına yanıt
    Bak ülkemizde bir hizmet sınırsız ya da ücretsiz olursa her zaman ters teper.
    112 hattı ücretsiz ve hergün binlerce insan arıyor. 112'yi arayanların büyük çoğunluğu pin numarasini sirmak, adres tarifi almak, yemek tarifi sormak için arıyor.
    Internet kotasiz olduğunda çoğunluk akla hayale gelmeyecek seyler yapar. Nasil olsa internet sınırsız bari para karsiliği paylaşıma açayım cinsinden olaylar patlar gider. Ülkemiz eğitimli değil. Katılmamakla beraber Bizim gibi bir ülkeye kota şart.

• donanım haber e kayyum atanmış, uyarı yapılmış ve sonuç, yukarıdaki AKK yı destekleyen yazı, belki türkiyedeki bir site olduğunuz için mecburen sizi bu yazıya kanalize ettiler. donanım haber AKK yı gündeme aldınız iyi bir iş yaptınız, şimdi de dosyayı kapatarak buna mecburuz diyerek haksızlık ettiniz, gerçi bunu özgür iradeniz ile yapmış iseniz haksızlık etmiş oluyorsunuz, oysa ki benim zannettiğim ise, bir algı operasyonuna siteyi alet ediyor oluşunuz. maalesef durum içler acısı, bu nedenle de çok sayıda eleştirinin hedefi oldunuz, irtifa kaybettiniz, ve sonuçta tüm eleştirilere de karşılık olarak havuz medyası mantığı ile savaş açtınız, bu durumun sonuç analizi olarak.. tek kelime ile rezalet.. neyse bir şey daha öğrenmiş olduk.. kar dayız..

• Mesut bey bu yazıyı kendi isteği ile hazırlamamıştır hiçbir aklı başında teknoloji tutkunu bir insan böyle bir yazıyı kendi isteği ile kaleme almaz. Bu sebeple fazla yüklenmeden dozunda eleştiri yapılırsa daha insanca olur.
  • Kurunun yanında yaşı yakarsanız bütün orman yansın o zaman

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • LNB L kullanıcısına yanıt
    Silah zoruyla mı yazdırdılar ?

• Herkes " katlanmak zorundayız " lafına takılmış ama haksızda sayılmaz. Biraz maksadını aşmış bir söz katılıyorum. Kotaların artması,hızların insafsızca düşmemesi gerektiğini de söylemiş,haklıda zaten. Ama kotanın tamamen kalması bence yakın zamanda pek mümkün gözükmüyor. Yazıda geçen koşulların da 1 sene (en geç) içinde hayata sokulmazsa olmaz. İlerleyen zamanlarda bu konuda gelişmiş ülkeleri örnek almak zorundayız.

• Turkiye vatandaslari sagilacak inektir. Sagiliyoruz ve gikimiz cikmiyor.
    Avrupa'da adam ucuk internet kullaniyor, AKK var bizde deseniz bir tarafiyla guler.
    Avrupa'da adamlarin aldigi askeri ucret ile adamlar tatile cikiyor, ev gecindiriyor, ev kredisini oduyor, haftada bir yemege goturuyor karisini.. Hadi bizde yap bunu.
    Dun digiturk yayinindan mac izledim, adamlar essek yuku kadar abonelik aliyor, ustu ustluk birde reklam manyagi yapiyor izleyicigi, gikini cikaran yok. Sagimlik inegiz ya o yuzden.

• Doğru yolda olanlar bizdendir.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.