Şimdi Ara

Adil Kullanım Kotasına Karşı Genel Dava Hazırlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AKK Hakkında detaya girmeyeceğim , bu sistem yüzünden bir çok insan çıldırma noktasına geliyor ve siber korsanların önüne geçmek için bu işlem yapıldığı söylenerek destekleniyor.

Kaçırılan nokta AKK'nin resmi yollar ile alınabilecek ürünlere karşı da bir tehdit oluşturması.

Örnek olarak Steam veya Netflix üzerinden yapacağınız her türlü veri alış verişi yasal ve ürün olarak orijinal durumdadır.

Lakin AKK nedeni ile sizin ücretini vererek temin ettiğiniz ürünlere ulaşımınız ciddi bir miktarda kısıtlanıyor.

AKK'nı savunan kişilerin bir diğer savunduğu alan firmaların AKK'sı yüksek olan veya olmayan paketleri var onları alabilirsiniz şeklinde.Buradaki hata dünya üzerinde böyle bir sistem olmayışı nedeni ile kimsenin bu paketleri almaya zorlanamayacağı ve zaten dünya geneline göre yüksek olan internete ulaşım ücretlerinin daha yüksek meblağlara satılarak kişilerin telekomünikasyon alanındaki haklarının kısıtlanması.

Bir Avrupa Birliği uzmanı olarak Trans-Avrupa Şebekeleri isimli AB ile Türkiye arasındaki fasıllardan olan faslın içeriğini araştırmaya başlıyorum.Eğer bu içerik içerisinde AKK konusunda kullanılabilecek bir argüman bulabilirsem şirketlere genel bir dava açmayı planlıyorum.(Evet boş vaktim çok)

Konu ile farklı bir ilgisi olsa bile bu başlığı inceleyebilirsiniz :https://forum.donanimhaber.com/m_35216163/key_adil+kullanym+kotasy/tm.htm

Sonuç olarak AKK karşısında ciddi bir hazırlık içerisindeyim ve bu konuda her yerden gelebilecek yardıma ihtiyacım var.
    Sisteme yüklenme oluyor diyerek AKK'nı savunmak sistemin geliştirilerek ve Avrupa standartlarına uygun hale getirilerek düzeltilebileceğinin belirtilmesi ile bertaraf edilebilir.

Sizlerden istediğim bu kadar büyük bir portala yakışır bir şekilde bazı şeylere el atmanız.
    Bu işin hukuki boyutunu araştırmanız , dünya üzerinde benzer uygulamalar veya tam tersi uygulamalarınız varsa paylaşmanız.
    İnternet üzerinden çeşitli otoritelere ulaşılsa bile(Türkiye dışında olanlara , lakin ortalık bu kadar karışıkken kimse bunlarla uğraşmaz) bir şeyler değişebilir.İmza kampanyaları yenilenebilir ve dünya geneline yayma çabasına girişilebilir.

Ulaşana kadar her hedef imkansız olabilir bunu unutmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spacewolf -- 26 Şubat 2014; 0:42:36 >

• hocam bence ttnet yasal yollardan tekel olmasi saglamiş halki yani bizi dolandiran sömüren bir şirkettir. Bu günlerde erdogan ailesinin taşimaya zorlandigi paralar buralardan geliyor diye tahmin ediyorum. aksi taktirde şirketin böyle bir polika izlenmesine izin verilmesinin mümkün olmadigini hatta böyle şirketin varliginin bile münkün olmadigini düşünüyorum cünkü tekel şirketler benim bildigim kadariyla devlet kontrolünde olan şirketlerdir.
  • AKK Dünyanın bir çok ülkesinde önceki senelerden beri uygulanıyor Ancak Türkiyede uygulanış tarzı yanlış.

Attack Time (yogun saatler) 'de AKK uygulanıyor bu genelde 18:00 - 23:00 saatleri arasında yer alıyor.
    Bu uygulamayı süperonline yapiyor. ve 00:00-06:00 arası AKK'yi kaldırıyor.

olması gereken bu sistemdir.

Siber korsan olayı ise tamamen bahanedir. korsan işi yapan adam 100 lira verip 8 mbit sınırsız internet alabiliyor isterse AKK'ye takılmadan.
    Gerçekte ise TTnet genel kullanıcıların download yapmasını istemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McCarty -- 26 Şubat 2014; 1:50:16 >
  • Türk telekom 10 yılda kapasitesini 30 kat arttırıp abone sayısını 100 kat arttırdığından, yurtdışı içinde daha fazla masraf yapmak istememesinden dolayı AKK denilen tuhaflığı kaldırmaya yanaşmayacaktır. Memlekette hiçbir hizmet alınmadan ödenen sabit ücrete (haklı bulanlar için not: özelleşmeden önce devlet konuşma süresi verirken kerizmiydi diye sorarım) onay veren mahkemeler olduktan sonra AKK için olumlu birşey çıkacağına inancım hiç yok...
  • Kazanamazsın hacı gönlüm bizden yana ama olmamaz Adil kotayı bilmeyen kaç kulanıcı var inanamazsını hocam upload falan alıcak daha çok yol var da

Türk telekom dava açmamız lazım sonrada tüm ISP lere neden mi nedeni belli adil kulanım sisttem kaynaklarınını her kulanıcıya eşit dağıtılması yada korsan

denilmekte de abi 200TL verince adil kota yok yani 200TL veren herhalde sitemi dengeli bir şekilde köreltiyor bu ap açık vatandaşı kazıklamaktır .Kimse

anlatamaz açıklayamaz bunu paran var ise sitemi itediğin gibi yorabilirsin paran yok ise 3mbps ile sürünürsünüz bizim gibi .Ha şu da var yüzlerce ülkede

adil kota olmayan paketler var ilk önce bi şu internetin fiyatını düşürsünler düşürmicekler ise Upload vede sınırsız versinler böyle sistem olmaz rekabet

kurumu ne iş yapıyor merk ettim valahi btk hiç bir halta yaramadığı ortada

• AKK'nin korsanı azaltmak amaçlı yapıldığına dair Turk Telekom'un açıklaması nerede? Böyle bir şey söyleniyor ağızdan çıkma ama kesin bir kaynağı olmadan kullanılabilecek bir şey değil.
    Şebekenin yüklenmesi vs. geniş konular. Turk Telekom diyor ki şebekemi kullanmana şu kadar izin veriyorum, bundan ötesi benim işime gelmiyor. Üç kuruş para verdin diye kendini Turk Telekom CEO'su mu sandın diyor. Ha ille dahasını da istiyorsan sana şöyle de bir paketim var, biraz daha tuzlu; istersen kullanabilirsin diyor.
    Belli kalabalık bölgelerde faydası vardır bir miktar. Ama trafik anlık zamanlarda yükselip azalan bir şey, belli saatler arası mesela. Bulgaristan'da iken akşamları 3Mbit civarı olup zor sayfa açan ADSL bağlantısının gündüz 20Mbit'i zorladığını gördüm. Adamlar buna rağmen uygulamıyor AKK.
    Yani olay şebeke yoğunluğu değil, şebekede oluşan toplam trafik azaltılmış oluyor sadece. Adamlar sadece bizden daha fazla para kazanmak için bize sınır koyup daha üst sınırı olan daha pahalı pakete yönlendirmeye çalışıyor... Zaten her ticari işletme bir şekilde böyle uyanıklıklar yapıyor, tek Turk Telekom'a özgü değil. Daha kaliteli çamaşır makinesini daha dandiğinden ucuza satan bir beyaz eşya üreticisi gördünüz mü mesela? Ödediğin paraya göre aldığın değişiyor. Mahkemede adamların kablo benim istediğim paraya satarım deyip geçseler şaşırmam bile.
    Yurtdışında uygulanan bu şekilde kotalı bir AKK var mı bilmiyorum; ABD'de vs. uygulanan yoğun kullanım anlarında diğer anlardaki kullanım oranları yüksek kullanıcıların hızını düşürme şeklinde. Böyle bir şeyler yapılabilir burada da, ama Turk Telekom'un belli kalabalık yerler hariç pek bunlara ihtiyacı olduğunu sanmıyorum hiç.
    Olay adamların para kazanma hırsı.

• spacewolf kullanıcısına yanıt
    Merhaba, sonuç ne oldu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    hocam size bişey sorcam bir insan 1 mbps internet olsun çalışsın yeter diyorsa yapacak bişey yok google fiber youtube de izliyomhttps://www.youtube.com/watch?v=2YvZ4nc-pVM 10000 mpbs geliyor bir eve o hız geliyorsa
  • Şahsen bu sorunun düzeleceğine dair ümitlerimi kaybettim. Nedeni de halkımızın cahil olması. Çevremdeki kişilere anlatıyorum durumu; hala AKK yi savunuyor bana. Özel şirket istediğini yaparmış; kimsenin karışma hakkı yokmuş.

Ne desem ki; okumuş bilgisayar mühendisi olmuş adam bile AKK yi savunuyorsa diğerlerine nasıl anlatalım haksızlık olduğunu. İnternet kullanıcılarının çoğunluğu hareket etmeden ve dediğiniz gibi yasal yollara başvurmadan bu iş düzelmez.
  • Destek verelim ama nasıl?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.