Şimdi Ara

ADIM ADIM USB (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
5
Favori
8.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamam dostum v7.60 olur.O dediğin hata birden fazla örneğini açarsan MPLAB'ın çıkıyor.Sende açma birden fazla örneğini
  • gerçekten takdire şayan bir hareket.kutluyorummm.allah razı olsun.umarım yazınızın sonun usb ile ilgili otomasyon felan yapabiliriz. tşk.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kantırcı_1 -- 6 Ekim 2007; 20:23:37 >
  • Hocam artık sormaktan utanıyorum ya
    Güya usb ilgili proje yapacam...Daha derlemeyi beceremedim

Hocam son olarak şöyle bir sorun var.
    File/new diyip pencereyi açıyorum.Kodu yazıyorum.Ama hangi formatta kaydedeceğimi kesiremedim.(asm,h,c)formatlarında kaydettim ama hiçbiri source dosyasına yerleşmedi.Header'a yerleşti,Other'a yerleşti ama source yerleşmedi(Bir asm yerleşti onu da derleyince hata verdi)

Kusura bakma hocam.Sen ne öğretmeye çalışıyon biz nerede takılıyok...
  • İlk başlarda olur böyle şeyler.Şimdi bak sana bir video kaydettim.Aşağıdaki linkten indir izle.Seninle aynı problemi yaşan arkadaşlarada faydalı olacağına inanıyorum.

C18 ve MPLAB Video

Bu arada artık burada anlattığım ve anlatacağım USB ile ilgili tüm konuları ortak bir yerde toplamaya karar verdim.Bu yüzden bir blog kurdum.Buradaki amacım USB ile uğraşan kişiler ile bir grup kurmak.Zaten bloğun adı USB DEVELOPER GROUP Daha önce verdiğim componentlerle geliştirdiğiniz uygulamalarınızı bu blog altında toplayabiliriz.Yani eğer varsa uygulamalarınız gönderin bana bende adınız ile birlikte buraya ekliyeyim.
    Bundan sonrada USB çalışmaları ile ilgili herşey o başlık altında devam edecek.Ben sadece blog'da bir güncelleme yaptığım zaman burada haber vereceğim.

USB DEVELOPER GROUP

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PanDa -- 7 Ekim 2007; 10:42:37 >

• arkadaslar sızden ufak bı yardım ıstıyecem benım usb girişli mp4 aldım ama bu program eksıklıgı yuzunden wideo calmıyo bu konuda bana yardımcı olursanız sevınırım pls
  • quote:

arkadaslar sızden ufak bı yardım ıstıyecem benım usb girişli mp4 aldım ama bu program eksıklıgı yuzunden wideo calmıyo bu konuda bana yardımcı olursanız sevınırım pls

Dostum bu başlık USB Arabirimi ile Proje Geliştirme konularını içeriyor.Ayrıca açtığın mesajları uygun konular, bölümler ve başlıklar altına açarsan umarım yardımcı olacak arkadaşlar çıkacaktır.Hem yazdığın mesajdan da hiçbirşey anlaşılmıyor.bu program eksikliği yüzünde video çalmıyo!!! Hangi program eksikliği anlamadım ben.

Lütfen USB adını duyupta burada USB ile aklınıza gelen her soruyu sormayın.Bu başlık USB Arabirimi ile yazılım ve donanım geliştirmeye yardımcı olmak için açılmıştır!!
  • Arkadaşlar Pic18F4550'yi internetten temin edebileceğimiz bir site var mı?Ben araştırdım bulamadım.
    Acaba stoklarında görünmeyen ama temin edebilecek firmaların adını yazarsanız(İnternet sitesi olanlar tercihimdir)çok sevinirim.
    Not:Türkiyeden siteler olsun lütfen

Değiştirme:
    Arkadaşlar bu sırada dorukan ticaretle iletişime geçtim.18F4550'nin stoklarında bulunmadığını fakat almanyadan getirtilebileceğini söylediler.
    Ancak süre yaklaşık 1 ay dediler.
    Fiyatı 12.5$ mış.Bu fiyat uygun.Eğer daha kısa sürede getirtme şansım yoksa buradan sipariş verebilirm.

***Getirtmek isteyenler;
    Getirtmek isteyenler varsa konuşalım. hep beraber sipariş verelim.Böylece tekrarda vakit kaybı olmasın (Yani tek sipariş getirebiliyorlarmış.Fakat 1 ay sürüyormuş.Ben getirttikten sonra sipariş verirseniz bir bu kadar daha beklemeniz gerekeblir.)
    Ayrıca güvenilirdir daha önceden sipariş vermiştir.
    *Not*
    Bu bir reklam değildir.Sadece fikirlerimi paylaştım.Yanlış anlaşılmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strom -- 8 Ekim 2007; 15:45:22 >

• Evet genelde firmalar toptan çalışma yönünde.Bu işle hobi olarak uğraşan kişiler için de hiç uygun bir durum değil.Fakat @strom'un da dediği gibi toplanıp toptan sipariş verirseniz hem satıcı firmanın hemde sizin istediğiniz olur.Fakat 12.5$ biraz fazla bir fiyat!!Buna kargo ücreti ve KDV değil heralde.Eğer dahil ise bayağı bir pahalıya geleceğini zannediyorum.Yalnız duyduğuma göre daha öncede söyledim Karaköy pasajı en üst katda en sondaki küçük dükkan istediğiniz kadar PIC18F4550 - PIC18F2550 getirebiliyormuş.Üstelik fiyatı da 9 -10 YTL arasıymış.Ordan aldırttırıcam bende...
  • quote:

Orjinalden alıntı: PanDa

PIC18F4550 - PIC18F2550 getirebiliyormuş.Üstelik fiyatı da 9 -10 YTL arasıymış.Ordan aldırttırıcam bende...

evet acil ihtiyacım vardı PIC18F2550'ye. kadıköy'den 20YTL'ye satıp kazık attılar bana. hayatım boyunca unutmayacağım o kazığı.
  • Hocam o soldaki küçük firmadan online sipariş verme şansımız var mı?
    Benim artık sipariş verip başlama gerekiyor.Siz ne uygun görürseniz onu yaparız.
    @PanDa hocam bu konuda fikirlerinizi bekliyorum.Eğer dediğiniz yerden veya başka bir yerden(-Türkiyenin herhangi bir yerine gönderecek)sipariş verelim.Daha fazla beklmeyelim
    Değiştirme:Bu arada forumdaki herkesin Mübarek Kadir Gecesi Kutlu ve Hayırlı Olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strom -- 8 Ekim 2007; 21:44:07 >
  • Dostum orası küçük bir yer online satış yapmıyormuş ama ne hikmetse Karaköyde PIC18F4550 birtek orda var ve uygun.Ben dün aldırttırdım bir kaç tane.Çalıştığım firma da telefon ile yada online olarak sipariş verilebilecek yerler vardı ama bu yerler öyle 20-30 adet sipariş ile ilgilenmezler.Araştırmak gerekir ama dediğim gibi hobi amaçlı uğraşacak kişilerin tek çaresi karaköyden temin etmek.
    PIC18F4550 temin ettikten sonra birde başınıza soket derdi çıkıyor.Bunu hiç düşünmediniz.Soketleri ise sakın karaköy pasajından "en üst kattan PIC aldım çok ucuz yine bu kattan soket'de alayım" demeyin sakın lakin bir aralar bende kazık yemiştim(B-tipi USB Conn 2YTL)Alt katlarda daha ucuz fiyarlara soketler bulabilirsiniz.İlla B tipi conn almanız şart değil.PCB tipi A tipi connectorlerde (dişi) işinizi görecektir.

Elektronik işinde eleman bulma olayları böyle arkadaşlar.Araştırmak gerekiyor.Hele Türkiye gibi biryerdeyseniz bu daha zor bir hale geliyor.Bazen oturduğumuz yerden sipariş veriyoruz ama bazende çıkıp dolaşmak gerekiyor.Bende az dolaşmadım o karaköyü

• Hocam ben B-tipi usb con'ünü bulsam 5 ytl gene veririm.Çünkü başka çarem yok.
    Anladığım kadarıyla ben gene dorukandan verecem siparişi.
    1 ay sonra başlarım çalışmalara inşallah...
  • Sen nerde oturuyorsun?Eğer İstanbuldaysan neden bir hafta sonu gidip almıyorsun karaköyden?
  • quote:

Orjinalden alıntı: strom

Hocam ben B-tipi usb con'ünü bulsam 5 ytl gene veririm.Çünkü başka çarem yok.
    Anladığım kadarıyla ben gene dorukandan verecem siparişi.
    1 ay sonra başlarım çalışmalara inşallah...

ya daha geçenlerde (eylül başı gibi) kadıköy'den aldım. 3 tanesine 4 YTL vermiştim. Kadıköy'de yoksa Karaköy'de kesin vardır. Karaköy fiyatı 3 tanesi 3 YTL imiş...
  • quote:

Orjinalden alıntı: PanDa

Sen nerde oturuyorsun?Eğer İstanbuldaysan neden bir hafta sonu gidip almıyorsun karaköyden?

Hocam benim İstanbulla alakam yok maalesef.
    Adana'nın bir ilçesinde oturuyorum.
    İstanbul da otursam sipariş vermeye hiç yanaşmazdım bile.Gider alırdım.
  • Çok güzel dökümanlar ama bazı linkler ölmüş ):
  • PanDa hocam,

Bu konuyu maalesef daha şimdi görebildim. Nasıl olduysa gözümden kaçmış. Dosyaları indirmeye çalışıyorum ancak ücretsiz yerlerin bekleme durumları sebebiyle uzun sürecek gibi. Bu yayınladığın dökümanların çok çok faydalı olduğunu düşünüyorum, benim de bu sene olmasa da gelecek sene oldukça işime yarayacakları kesin.

Seni bu ücretsiz dosya saklama sitelerinden kurtarmak istiyorum izninle; hem sen rahat et hem de indirenler. Sana bir FTP açmak istiyorum, buraya upload edersin ve silinmeden kalır. İsteyen de toplu olarak indirebilir. Ne dersin?

Bu hizmetin için tekrardan teşekkürler

• Çok güzel bir kaynak olmuş.. Teşekkürler
  • paylaşım için tesekkurler..
  • Panda eline emeğine sağlık. usb hakkında hiç bir türkçe kitap yok gerçekten. bir ara bendeki emanet kitabı türkçeye çevirmeyi bile düşündüm. hemen indirip inceleyeceğim. umarım iyi bir proje yapabilirim ve benimde katkım olur bu hizmete.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.