Şimdi Ara

ADIM ADIM USB (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
5
Favori
8.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşım seni anlıyorum. 4shared'da da aylık limit var, maksimum dosya boyutu 50MB ama süresiz koruyor dosyanı. sadece ayda en az 1 kere login olman lazım. Aylardır üyeyim. 06.03.2007'den beri 194,253,615 KB veri trafiği oldu alanımda. (aylık ortalama 27,5GB) Dolayısıyla 50MB'dan büyük dosyalar için rar ya da zip'le ciltlere bölerek depolayabilirsin. Bu da bir seçenek. Yani indirmek istiyorum ama indiremiyorum malesef dosyanı.
  • bende bir turlu indiremedim 50mb gelmiştimki internet koptu sonrada bir daha açılmadı, inderebilen bir arkadaş varsa 50mb parçalar halinde rapidshar_e atamaz mı? rapidde en azından modemi resetleyip tekrar indirebiliyorsun, ben bi kere indireyim upload guncelleme işine talibim. çok geniş bir konu bu arada panda tebrik ederim, bir an önce okumalıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matador01 -- 4 Ekim 2007; 11:23:57 >
  • indiremeyen arkadaslar arasına bende katrıldım ne yazikki en kısa zamanda bu upload olayına girersek cok sevinicem gercekten. panda ellerine kollarına saglık bu arada yaptıgın gercekten cok onemli bişey..
  • O zaman ben dosyaları parçalara ayırıp öyle upload edeyim arkadaşlar.Bitirdiğimde linkleri günecellerim.
  • Çok çok çok çok çok iyi olur. Şu yazdığın güzel bilgileri bir okuyayım ya. Canım çekti
  • Hadi o zaman hemen oku
    Arkadaşlar ilk yazdığım mesajı ve linkleri güncelledim.İlk başta verdiğim paket'deki bazı şeyler yok içinde.Zamanla ihtiyaç duyudukça bunlarıda upload ederiz.

Bu arada alt yapısını hazırladığım şeyleri kullanarak sizlerinde buraya uygulamalarınızı bekliyorum.Bende bundan sonra buraya USBa ile yapılmış bazit uygulamalar koyucam.

İnternet üzerinden ev otomasyonu(USB Arabirimli) Yakında....
  • panda link çalışmıyo galiba kardeş tıklıyorum sayfa goruntulenemıyor dıye hata verıyor????
  • Eğer USB DEBUG adlı linke tıkladıysan "rapid_share" arasındaki _ işaretini kaldırmalısın.Sağolsun sitemiz basıyor yıldızı o kelimeyi yazdım mı.Diğer linkler çalışıyor yalnız.
  • Ben usb destekleyen bir PIC ile webcam arasında iletişim kurmak istiyorum acaba bu mümkünmüdür? Genelde pc ye kurarken driver istiyorda böyle aletler?
  • Evet güzel olmuş şuan rahatça indirilebiliyor. Teşekkür ederiz. Hepsini yavaş yavaş topla hocam 4shared'a.

"Adım Adım USB" başlıklı yazına şimdilik şöyle bir göz gezdirdim de çok güzel olmuş. Bunu hiçbir çıkar gözetmeden hem de kitap formunda vermen çok büyük bir hizmet gerçekten. Tebrikler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 4 Ekim 2007; 16:14:57 >
  • @Network KILLER yorumların için gerçekten sağol.ADIM ADIM USB yazmak istediklerimin sadece ilk 50 sayfası.Diğerlerini ise parça parça makale şeklinde yazmaya başladım zaten.Bunlardan ilki USB DEBUG ve KULLANIM KLAVUZU.Bunlarında linklerini verdim zaten yukarıda.

@KaraBekir gelelim senin soruna.Ben bu makaleleri ve çalışmaları bu gibi soruların cevabını kafalardan silmek ve USB'nin artık bir RS232 gibi bir protokol olmadığını anlatmak için hazırlıyorum.İki PIC arasında RS232 haberleşme yapabilirsiniz.Bunun protokolü kolaydır çünkü.(Bırakın donanımı yazılımsal bile yapılabiliyor)Fakat USB'de durum çok çok farklı.USB protokolü çok zor ve karmaşıktır ve ancak HOST-PC tarafından idare edilebilir.Yani istekleri HOST cihaza uygular cihaz ise yanıt verir.Yani burda cihaz USB ARABİRİMLİ bir denetleyici ile tasarlanmış bir donanım.(Örneğin PIC18F4550)Şimdi senin WEBCAM'inde USB arabirimli bir donanım.Yani bu donanım HOST ile konuşabilir başka bir USB ARABİRİMLİ donanım ile değil.Aslında bu söylediklerimin hepsi boş.İlk önce yazdıklarımı okumalısın!!!!
    Sorularınızı gerekli çalışmaları inceledikten ve benimsedikten sonra sorarsanız daha profesyonel bir tartışma ortamı olacağına inanıyorum.

Kolay Gelsin...

• Hocam öncelikle emeğiniz için çok teşekkürler.Zamanın HID formatıyla ilgili bayağı bir kaynak aramıştım ama Türkçe sitelerde bilimsel bir açıklama bulamamıştım.
    Zaten üzerinde çalışmak istediğim bir konuydu.Topiği görünce çocuklar gibi sevindim
    Neyse yazdığınız makaleyi okumaya başladım ama bir yerde takıldım.
    Mblab'ı kurdum.Fakat linker mi neyse onu bulamadım.Dediğinize göre c:\mcc18 adlı bir klasörde olması gerekiyormuş ama ben bu klasörü bulamadım ve nasıl oluşturacağımı da anlamdım.Acaba gözden kaçırdığım veya anlamadığım bir yer mi oldu(Biraz geç anlarımda ) bu klasörü nasıl oluşturacağız.
    Kusura bakmayın terimlere felan yabancı olduğum için anlmakta iyice zorlanıyorum o yüzden gözümden kaçmış olabilir.Kusura bakmayın.
    Yardım edebileceğinizi umuyorum.
    Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

• @Panda

USB Özellikli Pic'ler ile yaptığınız çalışmalar için ve bu konuda verdiğiniz emek takdire şayan.Fakat Farklı bir konuya değinmek istiyorum. Pic 18F2550,4550 gibi Usb özellikleri olan picleri Türkiye'de nasıl ve nereden temin ediyorsunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Méchatronic

@Panda

USB Özellikli Pic'ler ile yaptığınız çalışmalar için ve bu konuda verdiğiniz emek takdire şayan.Fakat Farklı bir konuya değinmek istiyorum. Pic 18F2550,4550 gibi Usb özellikleri olan picleri Türkiye'de nasıl ve nereden temin ediyorsunuz?

İst Karaköy de 18F4550 var ama daha üst modellerine rastlamadım.
  • Konuya olan ilginizden dolayı tekrar teşekkürler arkadaşlar.Şimdi biraz sorularınıza yanıt vermeye çalışayım.

@Strom MPLAB, Assembly ve C ile program geliştirmen için bir IDE'dir sadece.Normalde MPLAB'ı kurduğun zaman Assembly derleyicisi standart olarak geliyor zaten.C dili ile program geliştirmek içinde C18 compiler'ı kurmalısın.Microchip'in sadece 18xxx serisi PIC'ler için geliştirdiği derleyiciyi aşağıda verdiğim linkten indirip kurabilirsin.(C18)Bu işlemden sonra makalede anlattığım adımları takip ederek C18 ile C dilinde programlarını yazıp derleyebilirsin.C18 derleyicisinin Student sürümünü indireceksin.Pro sürümü ücretli.

@Méchatronic sondunya'nın da dediği gibi 18f4550'i Karaköyde (özellikle karaköy pasajı, en üst kat, en son küçük dükkan) rahatlıkla bulabilirsin.Uygulamalarda ve makalede bu PIC'i seçme sebebim daha kolay bulunabilmesi zaten.

C18 Compiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PanDa -- 5 Ekim 2007; 8:47:14 >

• USB REMOTE CONTROL

Aşağıda vereceğim uygulama internet üzerinden evinizdeki ya da başka bir yerdeki Server makineye bağlanıp USB portlardan birine bağlı Cihaz ile evinizdeki herhangi bir aygıtı kontrol etmenizi sağlıyor.Önceden indirdiğiniz USB Paket içindeki ADIM ADIM USB makalesinde Ana devre şeması verilmişti.Bu devreye aşağıda vermiş olduğum devreyi ilave etmeniz yeterli.

ADIM ADIM USB

Yukarıdaki şema sadece birtek cihaz için verilmiştir.Aynı devreyi ek 3 cihaz için daha kurup PIC'in RB1, RB2 ve RB3 portlarına bağlamalısınız.

Server programın görüntüsü aşağıda gösterilmiştir.

ADIM ADIM USB

Bu program'ı ilk çalıştırdığınızda eğer USB Cihaz PC'nize bağlı değilse, program bağlantı için hiç bir yapılandırma yapmaz ve USB Cihaz'ın bağlanmasını dinlemeye başlar.USB Cihaz PC'ye takıldığı anda Server program bunu algılar ve USB Cihaz ile arasında bağlantı açar.Aynı zamanda program soket bağlantısınıda yapılandırır ve 8090 numaralı portu dinlemeye alır.Bir bağlantı geldiği zaman bunu kabul eder ve bağlantı sağlanan Client programdan komut beklemeye başlar.Normalde Server ve Client arasında 4 byte veri taşınır.Bu dört byte'daki komut yapısı aşağıdaki gibi düşünülmüştür;

unsigned char CmdBuffer[4];

CmdBuffer[0] = Aygıt İndex'i(Örneğin 0 - 0.Cihaz, 1 - 1.Cihaz gibi)
    CmdBuffer[1] = Aygıt On/Off(Örneğin 1 ise aç, 0 ise kapat gibi)

Server program Client programdan yukarıdaki yapıda bir komut aldığında bunu önce ekrana yazar ardından PIC'e gönderir.PIC ise bu yapıyı değerlendirerek PORTB'ye bağlı rölelerden seçileni kapar yada açar.

Client Programın görüntüsü aşağıda verilmiştir.

ADIM ADIM USB

Client program ilk çalıştırıldığında Aç/Kapat butonu pasiftir çünkü ilk olarak bağlantı kurulmalıdır.Bunun için Adres çubuğuna Server programın kurulduğu PC'nin IP adresi verilmelidir.Program ilk çalıştırıldığında bu alan local makinenizin IP adresini alacaktır.Böylece Server program ve Client programı aynı PC üzerinde bağlayarak test edebilirsiniz.Uzak bir PC'de test edebilmeniz için yapmanız gereken bazı şeyler var.Bunun için uzak PC'nin IP adresiniwww.whatismyip.com adresinden öğrenip Client programın Adres çubuğuna girmelisiniz.Aynı zamanda Server programın kurulu olduğu PC'de modem ayarlarınızdan 8090 numaralı portu açmalısınız.Tabiki güvenlik duvarı ve diğer kullandığınız Firewall'dan da bu port için uygun ayarları yapmanız gerek.Server PC'nin IP adresi static ise Client Programın Adres çubuğunun yanındaki Kaydet butonuna tıklayarak Adres çubuğuna girmiş olduğunuz IP'yi programa kaydedebilirsiniz.Böylece Client program her başladığında Adres çubuğunda local adresiniz değil kaydettiğiniz adres gelecektir.

Aşağıdaki Link'te Server ve Client programların C# kodları ve PIC için devProc.c - devProc.h dosyaları
    bulunmaktadır.PIC için bu iki *.c ve *.h dosyasını daha önce indirdiğiniz USB Packet içindeki PIC USB Firmware dizinindeki Namespace altına kopyalayarak buradaki dosyaları değiştirin.Ardından projeyi MPLAB'da açarak tekrar derleyin ve HEX kodları elde edin.
    Bu tarz uygulamalar yazdığım USB Management Library(umng.dll) ve PIC İskelet koduna alışmanızı sağlayacaktır.

USB Remote Control Link

USB Management Library içindeki kod açıklamaları ve USB kontrol için API açıklamaları Makalesi.Yakında...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PanDa -- 5 Ekim 2007; 11:03:27 >

• hocam çok güzel bir kaynak olmuş ellerinize sağlık , ben buraya kadar indirdiklerimi toplu halde baska bir download sitesine upload ediyorum bir kac yerde dursun ne olur ne olmaz diye. konu şimdi ağır geldiğinden yavaş ilerleriyom, ben kendi cihazımı bilgisayarla rs232 uzerinden haberleştirdiğimde artı bir butona vs gerek kalmasın diye konnektor cihaza takıldığında yüksekte olan bir portu konnektorun bir pinininden düşüğe çekip cihazıma bilgisayarla haberleştiğini anlatıyordum ve rs232 ayarlarını yaptırıyordum. şimdi aklıma geldi eğer öyle bir şeye ihtiyaç duyarsak aşağıdaki şekide bir devre uygun olur mu? yoksa usb haberleşmesinde cihazımın zaten sadece bilgisayarla haberleşebildiğinden böyle bir şeye hiç gerek yok ve usb haberleşmesi her an olacakmış gibi her resetten sonra gerekli ayarlamaları yaptırmalımıyız?
     ADIM ADIM USB

4 5 6: bilgisyarın grounduna gidiyor
    2 3: usb+ usb-
    1: 5V

• Makalede vermiş olduğum devre şemasında dikkat edersen RC1 pini VDD'ye bağlanmış.Burada araya yaklaşık 330 - 1K arası bir direnç atmıştım fakat devre şemasında çizmeyi unutmuşum.Şimdi RC1 pinini VDD'ye çekme sebebim ise PIC porta takıldığı zaman bu pin "1" olacak ve PIC içinde gerekli SETUP kodları çalışacak.Bu ilk başta böyleydi tabii.Fakat kodlarda yaptığım bazı revizyonlar sonucu RC1 KONTROL kodlarına dokunmasamda buna gerek kalmadı.RC1 pini cihazın USB'ye takılıp takılmadığını kontrol eder ve "1" ise yapılandırmaya gider.Ama bu cihazın USB porta takıldığı anda da yapılabilir.Yani RC1'in bir işlevi yok aslında ama kodlarda değişiklilk yapmadığımdan bağlantısı yapılmalı(direnç ile)
    Senin olayına gelince.Sen sadece ana devre şemasını kullan, gerekli direnci ekle ve HEX kodları yükleyip cihazı Porta tak.Cihaz herşeyi halleder.Haberleşmeye geçmek için herhangi birşey yapmana gerek yok çünkü herşeyi PC'deki Host Controller yönetiyor.Aslında bu sorulardan makaleyi bitirdikten ve PIC kodlarını inceledikten sonra kurtulacaksın.RS232'yi unutun ve USB ile kıyas yapmayın.ADIM ADIM USB makalemde 31. sayfayı oku.

• Şimdiye kadar Panda tarafından upload edilenler toplu:

http://rapid_share.com/files/60401626/usb.rar.html (alt çizgiyi kaldırın)
  • MPLAB'da "Bir kilitlenme ihlali oluştu" hatası MPLAB'ın eski sürümlerinde birden fazla MPLAB örneği açıldığında alınan bir hata idi.Yani MPLAB programını 2 veya 3 kez çalıştırdın mı bu hatayı alırsın.MPLAB'ın son sürümünü indir.Ayrıca C18 Compiler Student indir ve kur.Daha sonra basit bir proje oluşturmak makaledeki adımları takip et bir sorun yaşamazsın umarım.Ama problemini halledemezsen buraya yaz gene.Görüntülü bir video hazırlayabilirim olmazsa.

@Matador01 dosyaları sende upload ettiğin için çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PanDa -- 5 Ekim 2007; 16:32:03 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.