Şimdi Ara

Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!- (4248. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
84.959
Cevap
1.063
Favori
5.606.596
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
79 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 42444245424642474248
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Güncel durumda uygulama üzerinden aile dışı 3.kişiye bilet alabiliyor muyuz yoksa bilet alınan kişi kart sahibi ile aynı soyada sahip mi olması gerekiyor?

Not:

Adios sitesindeki kurallarda herhangi bir güncelleme yok gibi duruyor

1. Değerli puanlarla yapılan tüm seyahat harcamalarında, seyahat edecek yolculardan en az birinin soyadının asıl veya ek kart sahibi soyadı ile aynı olması gerekmektedir.
    2. Asıl ve ek kart sahiplerinin 3. kişiler için değerli puanlarını kullanarak seyahat harcaması yapabilmesi için aynı uçak ve/veya konaklama hizmetinde kendileri ya da kendileri ile aynı soy isme sahip en az bir kişinin olması gerekmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 27 Ocak 2025; 5:46:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oup59 kullanıcısına yanıt

aynen yazdığı gibi geçerli. ya soyadı aynı olacak ya da aynı uçuşta kart sahibi de uçuyor olacak.

yıllar önce puanlarla 3. kişilere bilet satışının önüne geçebilmek için alınmış bir tedbir hala bu şekilde devam ediyor.

• muhendisgsm kullanıcısına yanıt

Güncel durumda puan ve üzerini karttan çekerek biletleme yapılabiliyor mu?

Yıllık 15K harcama hakkı var. Kartta da 14K küsür puan var. Denemek için 35K bilet denedim.

Puanları katsayılı kullanım vs bir ekran gelmedi. Direk o miktarda WorldPay ekranı geldi.

Bilet fiyatı puanların üzerinde olduğu için mi acaba?

Not: Puan hakkımdan düşük bilet ile denedim. Puanları katsayılı olarak kullandırdı.

Puan hakkımdan pahalı bilet ile puan+kart şeklinde ödeme yaptırıyor ama bu durumda puanlar katsayılı kullanılmıyor.

Burada saçmalamışlar. Yıllık hakkım kadar puanı katsayılı kullanıp üstünü kart ile ödenmesi gerekirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 31 Ocak 2025; 1:38:36 >

hocam bu adios adios olalı hep böyle. puan kadarını puandan kalanı karttan diye bişey yok. ya hepsine avans dahil puanın yetecek yada hepsini karttan

öyle yarı puan yarı kart yok maalesef adiosda. onun için vakıf metal kullanacaksın orada bu dediğin yapılabiliyor

@muhendisgsm arkadaşın da dediği gibi kural bu zaten en baştan beri, sadece otel de bunu aşmanın yolu puanların yeteceği kadar gece satın alıp geri kalan günleri karttan çektirmek..

• @muhendisgsm

Yeni uygulamaya geçine belki bu uygulama da güncellenmiştir dedim ama yok. Puanı kullandırıyor ama katsayısız.

ABD biletleri için yıllık 15K limit yetersiz artık. Bavul hakkı olmayan birkaç uçuş ancak sığıyor bu limite. Onlarda da sonradan alındığında biletin yarı parası kadar valiz ücreti çıkıyor.

Bu sebeple crystal kart aldım ben limit sorununu çözdüm. Ama 15.000₺ puanda yeter 30.000₺ eder ki o paraya Amerika’ya baya uçuş mevcut. Hatta ben 2 ay önce 24.000₺ ye THY den newyork aldım

Yok be dostum, yılbaşı için alamadım parayla aldım, Mart sonuna bakıyorum İzmir çıkışlı yetmiyor, hadi bağlarım deyip İstanbul çıkışlı bakıyorum (THY için konuşuyorum bu arada) o da yetmiyor..

Hadi arkadaşla gideceğim, o parayla alacak benim adiosla alıp refakatçi indirimiyle alırım diyordum bir baktım o da kalkmış  

Hocam karttaki son puanları kullanıp kapatacağım. Yettiği uçuşlar vardır belki ama bana uyan olmadı. Dediğim gibi baktıklarımdan sadece bagaj hakkı olmayanlar sınırdan uyuyordu. Bakalım bir ara kullanırım artık denk getirip.

Adios puan birikmesi iyi ama kullanımı (puan+kart, soyadı zorunluluğu vs) kısıtlı. Kart ücreti bu sene 2K neredeyse.

Yurtdışına taşındığım için TR kartlarımı da aktif olarak kullanmıyorum artık.

Elbette çok iş gördü yıllar içinde ama artık Adios zamanı benim için YKB’den.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 31 Ocak 2025; 15:33:20 >
  • duduco kullanıcısına yanıt

üstad kampanya vardı thy de ben kasım ayında bu mart ayı ramazan bayramı için almıştım. 24.000tl JFk git Miami dön şeklinde.

thy bu aralar güzel kampanyalar yapıyor geçenlerde de normalde 60-70 bandında olan japonya için 30.000tl direkt yaptı

hocam zaten adios'da artık kampanya çıkmadığı için 2 çarpan ile bilet almak için epey puan ihtiyacı doğuyor. premium kart ile de eğer ailecek gidiyorsan yetmiyor. o yüzden ya crystal kullanacaksın puan derdin olmayacak ya da premium ile yettiği yere kadar

crystal içinde aidat sorunu var iade ederler mi bilmiyrum ama ben maaş alana kadar hep %75 iade aldım. şu anda maaş aldığım için aidat gelmiyor

Valla eskiden Newark'a yapıyorlardı kampanyaları şimdi JFK'ye yapıyorlar ona rağmen denk getiremedim, bu arada ben de dayanamadım başvurdum Crystal'e bakalım son dakika kurtaracak mı beni..

Yoksa tamamen kapatacağım world ile işim olmayacak son defa şans veriyorum..

• duduco kullanıcısına yanıt
    Şaka bir yana, kampanya işi tamamen bitti mi, yoksa arada yapacaklar mı diye çok merak ediyorum, zira Parafly arada x3 yapmaya başladı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sarveniko kullanıcısına yanıt
    Bence bitti, 2 seneyi geçti yapmayalı..

Artık ne seyahat kampanyası kaldı ne de doğru dürüst WP toplayacak kampanya. Yılllık puan limiti kadar puan var neredeyse kartta. Onları bir seyahat/konaklama için kullanıp kartı kapatırım artık.

Crystal kart aidatı 3700TL’miş. Kullanan için yine iş görüyordur belki ama artık TR’de harcama yapmadığımdan benim için gereksiz olur. Avans puan ile bilet alsam o puanı kapatamam artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 1 Şubat 2025; 2:30:15 >
    30 bin liralık bilete 2-3 bin lira komisyonla bilet kesmelerinde sorun yok ama 5.500 liralık kısa mesafe bileti 2.000 lira komisyonla 7.500 liraya vermeleri büyük sorun. Kampanya olsa x3 ile sorun olmayacak ama maalesef artık yok!

Durum cidden vahim olsa da, eski günlerin hatrına devam ediyorum ben. Yıllık aidatı tam iade edip gözümü boyadılar.
    İyi kötü puan hala toplanabiliyor bence. Kurulu düzenimi bozup başka karta geçmek zor geliyor açıkçası.

• sarveniko kullanıcısına yanıt

Yurtiçi biletlerdeki komisyon işi bitirmiş. Karta göre 15K/30K TL karşılığı yıllık puan kullanımı ve silinmeyen puanlar iyi ama artık yurtdışında yaşadığımdan TR kartlarım ile harcama yapmıyorum.

Puan+kart kullanımında puanı katsayısız kullandırması dezavantaj oldu benim için. ABD uçuşlarının fiyatları malum artık.

Puanları kullanıp kartı nadasa çekerim veya komple kapatırım herhalde. Zira kart aidatını boşa ödüyor olacağım.

Vakıfbank Milplus Platinum ve Parafly Platinum da var ama sanırım hepsinin limitlerini düşürüp veya kapatıp Vakıfbank Platinum Plus Metal kart alırım belki sadece o kalır. Puan katsayısı 2.5 metal kartta. Adios zaten artık yüksek katsayılı kampanya yapmayacak gibi duruyor.

Kendine göre hepsinin avantajları oluyor ama özellikle puan birikmeyen seyahat kartı pek anlamlı değil benim için.

Gerçi puan birikmesi de sürekli artan fiyatlardan dolayı bir anlamı olmuyor orası da ayrı konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 1 Şubat 2025; 18:23:6 >

Japonyaya hangi tarihlerde yapti,bitti mi kampanya acaba.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gezginci06 G kullanıcısına yanıt

Çok oldu biteli. Mart ayına yapmıştı sanırım ama 2 ay oldu kampanya çıkalı. Aynı tarihlerde Amerika içinde yapmıştı işte ben oradan newyork aldım ama Japonya da gerçekten çok uygundu millet 1/2 güne bitirmiştir zaten. O fiyata Thy ile Japonya imkansıza yakındı

• 
Sayfa: önceki 42444245424642474248
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.