Şimdi Ara

Adres üzerinden VDSL altyapı bilgisi ne kadar güvenilir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: teknobomb , teknobomb Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
9.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, dün bulunduğum yerdeki altyapıyı öğrenmek maksadıyla TürkNet ve Türk Telekomu aradım.
    Düne kadar bulunduğum bölgenin yıllarca modernize edilmemiş, 2016 yılında hala adsl altyapısına mahkum bir yer olarak bilirdim ve bu yüzden de altyapı hakkında beklentilerimi düşük tuttum.
    Bina altı kepit (mağaza), üstü daire olmak üzere tek katlı, herhangi bir aktif telefon aboneliği veya hat olmadığından dolayı altyapı sorgulamasını adres üzerinden yaptılar.
    Önce TürkNet'i aradım VDSL altyapı mevcut olduğunu 50mbit'e kadar hız alabileceğimi söylediler, tabii şaşırdım ve emin olmak amacıyla tekrar sordum aynı şekilde onayladı.
    Bunun üzerine Türk Telekom arayıp doğruluğunu bir de onlara sormak istedim, Türk Telekomun internet hizmeti hakkında bilgi almak istediğimi söyledim, hemen altyapınızı kontrol edip size uygun hizmetimiz hakkında bilgi vereyim dedi ve bir süre sonra adresinizde VDSL mevcut 24mbit hıza kadar vs,... paket içeriğini saydı. Adres üzerinden yaptıkları sorgulamanın ne kadar güvenilir olduğunu sordum, adresimde VDSL portu mevcut olduğundan bahsetti ben de iyi günler diyerek kapattım.

Türk Telekom tarafından verilen bu bilgiler ne kadar güvenilir ?https://bireysel.turktelekom.com.tr/kapsama-haritasi/sayfalar/default.aspx üzerinden yaptığım sorgulamada sadece ADSL çıkıyor, cadde üzerinde VDSL dolabına benzer tek bir şey yok, var olanlar eskiden kalmahttps://store.donanimhaber.com/ef/e5/ec/efe5ecbf2744f42b8126c1e1eb3f87b7.jpg buna benzer saha dolapları.

• Telekomun her yaptığı işte olduğu gibi bu harita üzerinde sorgu muhabbetide yalan yanlış bilgi veriyor.

Şöyleki ilk çıktığı günden beri fibernet kullanıyorum roket hizmetinden yararlanıyorum ve aldığım hız 95mbps yani tamamına yakın hızı alıyorum gel görki harita üzerinden sorgu yaptığım zaman ancak hipernet kullanıp maksimum 35mbps hız alabilirmişim işte telekom bu kadar güvenilir

Alttada modem değerleri var.

Adres üzerinden VDSL altyapı bilgisi ne kadar güvenilir ?

• emo5313 kullanıcısına yanıt
    Sitedeki harita güncel olmayabilir, ama adres üzerinden altyapı sorguladıkları sistemleri ne kadar güvenilir ve güncel acaba ?
    Yarın VDSL için başvurduğum zaman Türk Telekomdan kuruluma gelip burada VDSL altyapı yok ancak ADSL verebiliriz diyecekler diye tırsıyorum ki örnekleri eminim forumda tonla vardır.
  • Telekoma gidip net bilgi alın.müşteri hizmetlerini 3 kez aradığımda biri 80 mbite kadar diğeri 24 mbite kadar diğeride sizde adsl var vdsl bağlarsak kopar gereksiz olur 16 mbitten yukarı çıkamazsınız demişti

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mobilephone M kullanıcısına yanıt
    Yerel satış noktası bu konu hakkında doğru bir bilgi verebilir mi ?
  • Türk telekom müdürlüğüne git.
  • sonholigan kullanıcısına yanıt
    Bendeki iyi yönde bir istisna ama seninde dediğin gibi satana kadar allayıp pulluyorlar aynı sokakta arkadaşlarım 10mbps hız alamıyor gerekçeyse basit port yok.

Port yok yalanıyla hipernet abonesi olana verilen hız 16mbps adsl var hesabını sen yap.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • komşularına sorabilirsin aynı saha dolabını kullandığınız için muhtemelen onlarla aynı kalitede hizmet alabilirsiniz

yakınınızda belki Turk Telekom'un santrali vardır o yüzden saha dolabı yoktur yakınlarda.
  • sizin gene iyi ben baktim fibernet kullanilabilir diyo ama telefonda internet altyapisi yok dediler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de ayni durum soz konusu. Sokakta kazi calismasi filan yapilmadi, dolaplar da ayni. Siteden sorgulayinca 96 mbps cikiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ttnet'in altyapı sorgulama sayfası bundan 3-4 yıl önce daha iyiydi, şimdi herhangi bir adres bilgisi girdiğimde hiçbir bilgi çıkmıyor. Güncellenmesi lazım, bu eskimiş sistem yüzünden belki birçok kişi internet alabilecekken, ttnet yetkilileri ekrandaki port yok uyarısına bakıp internet altyapınız uygun değil diyor. Altyapı kontrolünü gün içinde vodafone'nun sitesinde sorguladım, o da ttnetin sistemini kullanıyor. Gündüz baktığımda bu bölgede sadece adsl altyapısı olup şu an boş port bulunmamaktadır uyarısı verirken, şimdi ise vdsl ve adsl internet hizmeti mevcuttur deyip port uyarısı vermedi. Gün içinde bile dalgalanmalar oluyor, dolayısıyla bu sorgulama sistemi çok sağlıklı değil. Gerçekte olan ise saha dolabı vdsl'yi destekliyor, daha geçen yıl yenilendi.
  • Ayni durum bana oldu, adres sorgusunda VDSL gozukuyordu, telekomu aradim VDSL var dediler, abonelik yenileme sirasina gelince tekrar ADSL kitlemeye calistilar. VDSL diye israr edince ve belirttigim kaynaklarida belirtince, "bi mudurle konusiyim" dendi ve 24mbit VDSL verebiliriz dendi.

Yalniz bizde buyuk ihtimalle santralde VDSL portu yoktu veya eleman bilgili degildi, cunku abonelik degisikliginden 3 gun sonra hattimiz tamamen kesildi ve arazi kaydi gibi islemler sonucunda 3-4 gun kadar sure sonra tekrar baglandi.

Bu sefer modem uzerinde hat degerlerine baktigimda 54mbit deskekleyecek hat kalitede olmasi lazim.

Tabi findik kadar kotalarla ne kadar kullanilabilecektir? #akkyehayir

• Konuyu hortlatacağım ama şöyle bir sorunum var. Alt yapı sorgulamada hem benim binamda hem de yandaki binada çok uzun zamandır adsl görünüyordu. Kısa bir süre önce telekom yandaki bina önüne kazı yapıp şebeke koymuş sanırım, kapak takmışlar oradan anladım, benim binamın önündeki şebekeden de hem diğer yan binaya hem de benim binama 15 cmlik genişlikte kanal kazmış ama ne çalışma yaptıklarını bilmiyorum. Sonrasında yine alt yapı sorguladığımda durum aynıydı hatta benim alt yapım yok gözüküyor bir süredir.
    Bugün yaptığımda gördüğüm ise yan tarafta 67 mbps ye kadar hız görünüyor. ben de 9 mbps. Aynı sokakta aynı dolaptan yan taraf vdsl olup benim adsl olma gibi bir durumum var mıdır? Yoksa benim alt yapı sonuçlarımı güncellemeleri mi lazımdır. Konu hakkında bilgisi olan biri yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirket34 -- 25 Aralık 2018; 11:10:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonholigan

Yerel satış noktası bu konu hakkında doğru bir bilgi verebilir mi ?
    Hayır, kimse doğru bilgi veremez. Bakır hattın her zaman herhangi bir yerindeki problem bu hat değerlerini çok etkiler o yüzden bizzat dairenizde internet açılınca görmeniz gerekir. Aslında olması gereken siz böyle bir talepte bulunacaksınız ve deneme amaçlı cihaz ile dairenizden ölçüm yapılarak şu hızı kullanabilirsiniz diye özel ekip gelip bilgi verecek ama Türkiye'de böyle şeyler olur mu bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drahmizm

Hayır, kimse doğru bilgi veremez. Bakır hattın her zaman herhangi bir yerindeki problem bu hat değerlerini çok etkiler o yüzden bizzat dairenizde internet açılınca görmeniz gerekir. Aslında olması gereken siz böyle bir talepte bulunacaksınız ve deneme amaçlı cihaz ile dairenizden ölçüm yapılarak şu hızı kullanabilirsiniz diye özel ekip gelip bilgi verecek ama Türkiye'de böyle şeyler olur mu bilmiyorum

Alıntıları Göster
    2016 tarihinde yazılmış bir mesaja cevap yazmışsınız. Keşke benim mesajıma da bir baksaydınız 😂

• quote:

Orijinalden alıntı: Mirket34

2016 tarihinde yazılmış bir mesaja cevap yazmışsınız. Keşke benim mesajıma da bir baksaydınız 😂

Aynı dolap ve hat olduğuna eminsen aynı kızları alırsın, kutu bilgisinde düşük görünüyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 25 Aralık 2018; 3:19:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drahmizm

quote:

Orijinalden alıntı: Mirket34

Aynı dolap ve hat olduğuna eminsen aynı kızları alırsın, kutu bilgisinde düşük görünüyordur.

Alıntıları Göster
    Kız detayını sen yazınca farkettim hocam tabii kız önemli 😂😂😂 aynı dolaptan geliyordu en son yan binada bir şirket vardı ve adamlar taşınacakları yaklaşık 2 senedir belliydi yani fiber bağlanmış olamaz ayrıca eski bir bina. Zaten şirket sahibi biz çıkınca bu bina yıkılacak demişti dolayısıyla dolaptan geliyordur ama işin ilginci onların kapı no: 1A hız 67 mbps benim alt kattaki dükkan 3A hız 8 mbps benim no 3 ve 1.daire hız 0 mbps üst katımdaki 2 boş daire iskanlarını bile almadık herhangi bir hatları filan da yok kapısı bile yok diyeyim 9 mbps çok karmaşık geldi. Türk telekom alt yapı sorgulamada yan taraf Adsl görünüyor farklı sitelerden sorguladığımda 67 mbps görünüyor. En iyisi ben komple saha dolabını havaya uçurayım yeni nesil dolap koysunlar böyle olmayacak şebekeye de litresi 10 liradan iyi benzin basıp atwşe vereyim. Biri yol göstersin artık ya 8.75 hızla karıncalı tv izliyor gibiyim.

• merhaba yeni konu açmak yerine burdan sormak mantıklı gibi.

oturduğum adresi servis sağlayıcılardan sorguladığımda 50mbps hız alabileceğimi iddia ediyorlar, turk.net 35 mbps öneriyor. ancak modemden baktığımda gördüğüm değerler şöyle:

SNR Margin
    11.6 dB - 10.0 dB
    Line Attenuation
    0.0 dB - 0.0 dB
    Power
    15.7 dbm - 12.3 dbm
    Data Rate
    16383 kbps - 797 kbps
    Max Rate
    17784 kbps - 868 kbps

alabileceğim maksimuz hız gerçekten 17mb mıdır yoksa hat tipi ANNEX A olduğu için öyle mi görünüyordur, yani vdsl tanımlansa yükselir mi yoksa modemde görünen maksimum hız her türlü geçerli midir?

bir de geçen hafta sokakta telekom fiber kablo döşedi. bu altyapımızı fibere geçirir mi yoksa hiçbir şeye fayda etmez mi ?
    teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.