Şimdi Ara

adsl 4096 upload 928 ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Birkaç gün önce 2048/512 olan bağlantımı 4096/1024 yaptım ama sanırım hat kaldırmıyor. 4096 download 928 upload görünüyor. Internal server hatası verdiği için şu an resim koyamıyorum ama hattın değerleri şöyle:

noise margin upstream: 9 db
    output power downstream: 19 db
    attenuation upstream: 17 db

noise margin downstream: 25 db
    output power upstream: 12 db
    attenuation downstream: 33 db

2048ken bu değerler daha yüksekti. Evin içindeki bağlantıları olabileceği en iyi duruma getirdim. Bazen upload 960 oluyor ama ondan yukarısını görmedim. Acaba bu değerleri artırmak için yapabileceğim bir şey var mı?

Teşekkürler.

• sanırım santralde portunuz ADSL2 ye geçirilmiş o yüzden bu değerleri alıyor olabilirsiniz...
  • Cevap için teşekkürler ama "DSL Mode: ADSL_G.dmt"da göründüğü gibi Adsl2 ye geçirmemişler sanırım...
  • hat zayıflama değeriniz 30 üzeri bendede aynı sorun var ADSL2+ geçirdiklerinde SNR marjin 16 DB atteuation : 35 DB idi gerisini siz düşünün bunun sorun olduğunu söylediğimde ise telekom hat değerleriniz normal 7 MBit kadar destekliyor demişti zaten turktelekom hat değelerinden tam verim almanızı engellemek için Maksimum CBR desteğinide düşük tutuyor denemek isterseniz hattınızı G.DMT olarak ayarlayın maksimum CBR desteğiniz 604 ADSL2+ olarak ayarlayıp bağlanın hattınız 597 CBR kadar desteklediğini göreceksiniz turktelekom isterse hattınızı 1024/256 gibi gösterebiliyor ve alacağınız maksimum hızı düşürebiliyor normal şartlarda 1024 download hızı olan ADSL kullanıcısı 900 KBPS değer alması gerekirken maksimum 865 alıyor upload ise daha vahim 200 -220 KBPS üstüne cıkamıyorsunuz halbuki 240 KBPS olması gerekiyor telekomda bahane hazır hatlar kötü ama iş 4096 hat almak istediğinizde söylenen şey hattınız destekliyor biz size bu hizmeti veririz oluyor.her kullanıcıdan 20 KBPS çalarsanız düşünün 5 milyon abonede ne kadar kar ediyorsunuz internet trafiğinden.

• adsl teknolojisi adi üstünde asimetrik degisken bir baglanti türüdür.Söylenlenler gibi 1024 kpbs baglanti ile santralin icinde dslam'e bagli pc'lerde bile ayni hiz ortalamasi tutturamamis.(denenmistir).Hatin kalitesini ekleyen en önemli nedenlerden biride santrale olan uzaklik bu zaten 3km + ise isiniz tesadüflere kalmis gibi birsey yada yakinlarizda güclendrici swicth olmasi gerekir.

Ayrica hat kalitesi ile baglantida kullancagin down up degerleri farklilik olusturur hat kalitesi ayri etkenlerde , indirme gönderme ise daha çok örnegin karsi sunucu veya aldigin portlarin durumundan da cogu zaman etkilenebilir.

alpermam bende up hizi sorunu yasamistim senin gibi ama hizini 980'den biraz cikarmak istiyorsan eve gelen hattini degistirip direk yeni bir kabloyu modemin yanina getirip ayirici spritter ile modeme daha yakin ayrip diger kabloyu telefona kadar geri götürürsen belki bir kac kb. daha kazanirsin ben denedigimde biraz oynadi hat kalitesi tabi.

• Herkese teşekkürler, biraz araştırma yaptım ve türkiyede insanların çoğunun 4096 için yaptıkları başvurular üzerine hatlarının 2048e düşürüldüğünü öğrendim. Sebep de hattın taşımaması olarak gösterilmiş. Ben en iyisi bu durumda şikayet etmeyeyim ne de olsa türkiye, 4096yla mutlu mutlu oturayım.

Apexi, dediklerini bir ara deneyeceğim gayet mantıklı geliyor. Bir de benim eski modemimde adsl2+ mı adsl mi ne tur baglanti kurulduğunu görebiliyordum ama bu modemde (Zyxel P-660RU-T1 V2) baglanti turunu göremiyorum sadece modulasyon yaziyor o da GDMT. Fikri olan var mı?
  • Apex Güzel söylüyorsunuzda binaya gelen telekom kutusundaki hatta sorun var ise malesef bir şeyye yaramıyor.Aynı hız tutturma kısmına gelince 1024 KBPS ADSL hattından hiç bir zaman yakalayamassınız özellikle PPPOE bağlantısı yapılıyor ise alacağınız maksimum değeler 900KBPS geçmez.Fakat sorun arkadaşın speedtest yaptığı zaman bu sonucu alıyor olması değil modem arabirimde bu hızı görmesi 4096/1024 yazması gerekiyor ADSL2+ desteği hassas olduğu için hattınızdaki sorunları direk olarak gösteriyor size buda hattında bir sorun olduğunu gösteriyor arkadaşın tabi CBR değerinin düşük olarak ADSL2+ üzerinde yapılandırılmasıda var.yukarda bahsetmiştim.
  • alpermam G.DMT zaten ADSL standartını gösteriyor ADSL2+ olsaydı orada onu yazardı.Demek ki hattınız ADSL2+ değil isterseniz bunu bağlı bulunduğunuz santrale telefon acıpta öğrenebilirsiniz.
  • alpermam benim dedigim sadece senin ev hattindaki problemleri sifira indirir cok az da olsa belki degerini biraz yükseltir ama sürekli yüksek kalmaz hep baktiginda zaten o 980 de bazen düsük cikabilir.Ama hattinin down degeri 4mbit icin yeterli ki dedigin gibi düsmeler yasamiyorsun sanslisin :)

cogu kisi senin gibi 4mbit hizini düzgün kullanamakta bunlarda mecbur daha düsük hizlara geciyorlar.

cod3nam3 bende sana katiliyorum sana hattin 7 mbit destekliyor dedikleri sistemi bende kullaniyorum o deger download icin birde bunun upload destegi vardir ki cogu kiside 1mbit destegi gayet iyi bir deger sayilabilcek ortalamada.
    senin dedigin gibi örnegin hattin degeri 4096/1024 degerlerinde degilse. asagida durumu görmek kacinilmaz.
    he upload da 20 kbps cok etkiler mi , sanirim gözle görülcek bir etki yapmaz ama ayni sey download da olursa sorun cikarir hem hizin düser hemde koparsin durduk yere.Tabi bu degerleri gördüm diye diyemezsin bilki rapid'den 400 kB ile indiririm veya 360 kB, yeri geliyor bazi durumlarda normal degerleri görmek çok zor oluyor :( ,bunun nedeni karsi sunucudan da olabilir ama rapid gibi güclü sunucularda mazaret olmucagi icin santraldeki atm baglantisindan yada yurt disi cikislarindaki yogunluktan vs vs düsebiliyor.

Stream Type Actual Data Rate
    Up Stream 928 (Kbps.)
    Down Stream 4096 (Kbps.)

Operation Data
    Operation Data Upstream Downstream
    Noise Margin 7 dB 21 dB
    Attenuation 34 dB 31 dB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apexi -- 9 Mayıs 2008; 21:06:21 >

• ya herkes sorun yasiyor fakat ben yasamadim ama yine de TT'ye bize ettigi iskencelere sizlerin yanindayim! cok ciddiyim arkanizdayim tuketiciyim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.