Şimdi Ara

ADSL Hattınızı birleştirerek 32 Mbps hızına, UYDUNET hattınızı ise 160 Mbps hızına YÜKSELTİN!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
13.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Xincom marka X16-R, 8 WAN portlu Load balancer

Üründe toplam 16 port vardır. Bunlardan 8 i WAN olarak ayarlanılabilir.

Bu ürünle ne yapabilirsiniz:

Ürün birden fazla internet bağlantısını çoğaltır. Atıyorum şirketiniz var, şirketin 30 mbit internet bağlantısına ihtiyaç var, bunun için 30 mbit ADSL ve ya Kablo internet satılmadığı için profesyonel çözümlere doğru yönelmeniz gerekiyor(T3, Metro ethernet, ATM gibi) ve bunlarda ayda 3.000 ytl den az değil. Bunun yerine 8 tane 4 mbit ADSL alıp bu cihaza bağlarsanız size 32 Mbit internet sunabiliyor. Ayrıca 6 mbit kablo internetten de 8 tane alırsanız size 48 Mbps hızına kadar erişim sağlıyor.
    Ayrıca üründe diyelim 3 tane WAN bağlantısı birleştirmek istiyorsunuz, geriye kalan 5 tane WAN portunu isterseniz Lan olarak da kullanabiliyorsunuz.
    QoS desteği vardır, örneğin şirketinizde ucuza telefon görüşmelerini VoIP üzerinden yapıyorsunuz fakat diğer bilgisayarda oluşturulan dosya trafiği bunu engelliyorsa QoS desteği imdadınıza yetişip VoIP e özel bantgenişliği tahsis ediyor ve onu öncelikli olarak işleme alıyor.
    Bunun dışında Multi-DMZ özelliği ve yanında birçok özelliği var.

Özellikle, 1-50 bilgisayar çalıştırılan işyerlerinde ve hızlı internet bağlantısına ihtiyaç duyan internet cafeler için kaçmaz bir fırsat.

link olarak:http://www.xincom.com/products/X16-R/overview.php

Fiyat = 1.999YTL

Ek olarak: Yeni gelecek olan VDSL ile de uyumlu çalışır. 8 adet 32 Mbps hattı birleştirebilirsiniz ve toplam olarak 256 Mbps hızında hattınız olur.
    Ek 2: Türksat Kablo İnternet, adını UYDUNET yapmıştır. 20 mbit e kadar hız vermekte. Bir de, direk 20 mbit'e 2000 ytl ödeyeceğinize bu cihazdan alabilir üstüne 5 tane 4 mbit kablo internet alır iseniz, ilk ay 2000 ytl gibi bir ücret ödersiniz(bu load balancer, modem parası falan), fakat ikinci ay ise sadece 400 ytl ödersiniz. Yani yine karlı çıkarsınız. Ya da aşırı hızlı bağlantı istiyor, metro ethernet çektirmek için yeteri paranız yok ve uğraşmak istemiyorsanız 8 tane 20 mbit alıp, 160 mbit olarak kullanabilirsiniz.

Fiyatta indirim oldu: Eskiden fiyatı 1.499 $ idi, dolar artınca değeri 2.500 YTL civarı oldu fakat ben elimde kaldı bu fiyatın altına da düşemem acil satmam lazım bu yüzden indirim yaptım.
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 23 Ekim 2008; 23:20:49 >

• Büyük şirketler için ekonomik bir çözüm, hayırlı satışlar
  • Yeni gelecek olan VDSL ile de uyumlu çalışır. 8 adet 32 Mbps hattı birleştirebilirsiniz ve toplam olarak 256 Mbps hızında hattınız olur.
  • Gerçekten güzel bir ürün. İyi satışlar..
  • hub ın 256 Mbs hızda çalışacagını zannetmem
  • quote:

Orjinalden alıntı: farukxtm

hub ın 256 Mbs hızda çalışacagını zannetmem

hub değil bu. Ayrıca 3 tane Ayrı switch e bağlarsın. Olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

Yeni gelecek olan VDSL ile de uyumlu çalışır. 8 adet 32 Mbps hattı birleştirebilirsiniz ve toplam olarak 256 Mbps hızında hattınız olur.

hmmz ethernet desteklemiyor onu nasil yapacaz 3 tane mi ethernet baglicaz:) ilandan anladigim cok güzel bi ürün fantezi yapmak istiyenlere birebir:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bur0 -- 23 Temmuz 2008; 13:13:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    superonline 500 Mbps hız sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Interface -

* WAN Ports:
    - 2-8 configurable WAN ports (8 max)
    - 10/100 Mbps RJ-45
    - Auto-MDI/MDIX; 802.3/802.3u
    * LAN Ports:
    - 8 -14 LAN ports (14 max)
    - 10/100 Mbps RJ-45
    - Auto-MDI/MDIX; 802.3/802.3u
  • quote:

Orjinalden alıntı: bur0

quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

Yeni gelecek olan VDSL ile de uyumlu çalışır. 8 adet 32 Mbps hattı birleştirebilirsiniz ve toplam olarak 256 Mbps hızında hattınız olur.

hmmz ethernet desteklemiyor onu nasil yapacaz 3 tane mi ethernet baglicaz:) ilandan anladigim cok güzel bi ürün fantezi yapmak istiyenlere birebir:)

nasıl Ethernet desteklemiyor? Ethernet olarak Fast Ethernet denilen 100 mbps destekliyor, birçok bilgisayar da fast ethernet destekliyor. Onu geçtim bir server zaten 100 mbps den yüksek upload yapmıyor. Yani bir bilgisayar için yeter 100 mbps, cihazda gigabit ethernet olsa da işe yaramazdı. Fakat büyük şirketler zaten bir çok bilgisayar kullandığından bir çok switch de kullanması gerekiyor. Bu yüzden 3 tane Lan portunu kullanarak 256 mbps sağlanılabilir bu kadar basit. Fakat xDSL de kabaca internet bağlantısının %20 si gittiği için teoride olan 256 mbps, 200 mbps e düşüyor ve 2 ethernet kullansanız da yeter.

• quote:

Orjinalden alıntı: burak_bt

8 tane 4mbps yi birlestirince 32 mbps oluyor. 2 bilgisayara baglasak ve bunlar aynı anda internete girse 16mbps hızındamı olcaklar yoksa ayrı ayrı 32 kullanılabilecekmi? 16ya duscez tabikide sanırım. bunu soylememin nedeni quicknet geldi 100mbps hızında ve ayda 109 ytl. sadece basvurudan 1ay sonra geliyor en iyi ihtimal. bu urun dedigim seyi yapıyorsa mantıklı yksa 1500dolar vermeye degermi?

valla burak benim bildiğim sana özel hat veriyorlar ama biraz düşününce router konusunda serbest isen sonuçta birden fazla hattın olması normal. Ancak olursa ne olur onu söyleyeyim apartmandakilerin hızı düşer size eklenir şeklinde birşey olabilir. Adsl konusunda toplam internet çıkışı 32 mbit oluyor yani 2 bilgisayar kullandığı zaman 2 bilgisayarın aynı anda yapabileceği en fazla data transferi 32 mbps ikisi de aynı anda aynı kaynaktan farklı dosya indirirse kişi başına 16 mbit olmakta.

Sizin dediğinizi ise yanlış anlamadıysam bir tane 100 mbps hat alıp bunu swtich ile çoğaltıp load balancere bağlayıp 800 mbps gibi birşey almak istiyorsunuz. Üstte açıkladığım gibi hiç hayatımda Quiknet kullanmadım, bir yerde kullanırsam bir kaç şey test etmeyi gerçekten çok istiyorum. Eğer bu şey olur mu olmazmı merak ediyorsanız gidin switch alın, bağlantıyı 2 ye çoklayın aynı anda 2 bilgisayarda dosya indirmeyi deneyin eğer tek bilgisayarda direk switch e bağlı olmadan çıkan hızın üstüne çıkıyorsa bu load balancer işe yarar, çıkmıyorsa ve ya 2. bağlanan bilgisayar internete çıkış yapamıyorsa, işe yaramaz.

• tskler gercekten harika bir ürünmüş.. Büyük şirketler için cok iyi bir çözüm..
    bu ürün aklımda bulunsun vdsl bekleyen bir sürü firma var yine yetersiz derseler bunu öneririz.
    hayırlı satışlar
  • ürün oldukça güzelmiş ama benim için çok pahalı vdsl gelince 16mbit vdsl abonesi olurum yeterde artar bile bana
  • Bu ürünün Türkiye temsilciliği varmı? garantisi ve arızalandığında danışılacak yerler varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kartal_07

Bu ürünün Türkiye temsilciliği varmı? garantisi ve arızalandığında danışılacak yerler varmı?

Türkiye temsilciliği yok, yurtdışından getirmiştim vergi vs falan da ödedim. Cihaz arızalan birşey değil, yani yıldırım evin yakınına düşmediği sürece falan. Zaten bu tarz sorunları normal garanti kapsamı da karşılamıyor onun dışında bir sorun olursa yardımcı olurum
  • Dolar yükseldi diye alamadım diyenler olabilir ben yinede iyilik yapıp 2.500 YTL(1.499$) değerinde olan cihazı 1.999 YTL ye yani sadece 1.193$ ye düşürdüm.
  • Bunun için 1 tane mi hat gerekiyor yoksa 2-3 tane mi ?
    Ayrıca 4 mbit bağlantımız var 4 modem taktık 4 üzeri 4 mü oluyor 4*4 mü oluyor bağlantı hızı?
  • Dostum iyi satışlar öncelikle,
    bir konuyu merak ediyorum aydınlatırsan sevinirim. 8 tane 4 mbit adsl hattımız var ve tek makina bağlı olduğunu düşünelim.
    Herhangi bir yerden download yapıyorum ve karşı taraf anlık olarak 32 mbit lik bir hattı karşılayabileceğini düşünelim.
    Ben download ı yaparken 32/8 mb olarak anlık ulaşabilecekmiyim? Yani anlık olarak 4 MB'lık dosya download ını bu şekilde görebilecekmiyiz?
    Görebiliyorsak eğer bunun networksel açılımını yapmanızı rica edeceğim.

Hayırlı satışlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: phidias

Dostum iyi satışlar öncelikle,
    bir konuyu merak ediyorum aydınlatırsan sevinirim. 8 tane 4 mbit adsl hattımız var ve tek makina bağlı olduğunu düşünelim.
    Herhangi bir yerden download yapıyorum ve karşı taraf anlık olarak 32 mbit lik bir hattı karşılayabileceğini düşünelim.
    Ben download ı yaparken 32/8 mb olarak anlık ulaşabilecekmiyim? Yani anlık olarak 4 MB'lık dosya download ını bu şekilde görebilecekmiyiz?
    Görebiliyorsak eğer bunun networksel açılımını yapmanızı rica edeceğim.

Hayırlı satışlar.

Gateway aynı ise mümkün. Değilse pek mümkün gibi değil(standart adsl bağlantısını ele aldığımızda)
    (bkz: transperancy)
  • Arkadaşlar ethernete takmışsınız ama Gigabit Switch ve Gigabit ethernetler var(1000 Mbps) saygılar.tabi cihazın çıkış gücü 100 mbps düşünürsek sadece ağda 100 mb/sn lik veri transferi olucaktır. Saygılar
  • öncelikle hayırlı satışlar..

bahsettiğin cihazın portları bile 100 mbps. 8 değil 88 hattı bağlasan ne olur. cihazlar arası trafik 100 mbps iken 8 tane vdsl bağlasan interne ağ trafiğini ne çekecek. bunların da hepsi bir soru tabi. amacım yargılamak değil bilesin sadece açıklamak..

buna bu kadar para verileceğine Linksys SRW2016 16 Port Gigabit Managed Switch alınır. 379$+kdv

OZELLİKLER

Device Type: Network Switch
    RJ-45 Ports: 16
    GBIC Slots: 2
    Form Factor: Desktop
    MAC Address Table: 8K

Switching Method: Store-and-Forward
    VLANs: 64 Static
    10/100/1000 Mbps Ports: 16
    RS-232 (DB-9) Ports: 1
    GBIC Ports: 2

ayrıca benim evdeki dandik routerda bile 10/100/1000 mbps var.. router ne dersen tabiki LINKSYS.. WRT610n.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenix_1907 -- 21 Şubat 2009; 1:15:16 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.