Şimdi Ara

Superonline yurtdışı çıkışlarımı 100 mbps'e sınırlamış.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
2.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mevzu çok çirkin, mide bulandırıcı. Son zamanlarda yurtdışı indirmelerdeki yavaşlıktan dolayı şüphelenip pek bilinmedik hız testi sitelerinden defalarca test yaptım. Tahmin ettiğim gibi, yurtdışı çıkış hızım elle yazılmış gibicesine net bir şekilde 100 mbit'e sınırlandırılmış. Yaygın sunucularda herhangi bir problem yok, Türkiye içindeki sunuculara standart hızlarımda ulaşabiliyorum. Muhtemelen test edilmek için sıklıkla TurkNet'in sunucuları kullanıldığı için onlarda vanayı açmışlar :)

İnternet hızım normal şartlarda 500 mbit download / 50 mbit upload olması gerekiyor.

NPerf OVH DC Fransa Sonucu

NPerf Romanya Budapeşte Sonucu

Bu sırada Türkiye'de yaygın kullanılmayan alelade bir sunucudan da test yaptım, onun sonucu da böyle.

Cloudflare'nin Romanya Budapeşte sunucusunda elle girilmiş kusursuzluktaki internet hızım.

Alenen milleti dolandırıyorlar. Bunu açık açık, saklamadan yapıyorlar. Bu ülkede vatandaşı koruyan yasalara asla rağbet edilmiyor, devlet kurumları da buna göz yumuyor. Lütfen konuyu öne çıkarın da millet görsün bunların ne mal olduğunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tst- -- 11 Ekim 2022; 18:1:41 >

• 50 kere dedik bu fiyatlara aldanıp 500, 1000mbps paketleri almayın diye. Bu firmanın hızları yanıltıcı sadece yurt içi testlerde ve seçkin yurtdışı lokasyonlu testlerde o hızları veriyorlar, o da göz boyamalık. Yıllar önceden ben de bu firmada 100mbps paket kullanırdım ama akşamları 4k netflix üyeliğim olmasına rağmen 480p-720p arasında takıla takıla izlerdim çamur gibi görüntüyle. Tabi POP noktaları omurga sistemi vs. işin içine iyice girip kafayı bozunca anladım neyin ne olduğunu. TT ile taahhütüm bitiyor, bunlardan 500mbps alacağıma TT'den yine 100mbps alırım aynı para bile olsa. Arkadaşımın evinde yine bu firmadan var arada gidiyorum, Instagram'da reels falan izlerken bile donuyor arada hücresel veriye geçiyorum, düşünün o kadar iğne deliğinden veri almaya çalışıyorsunuz yurtdışı kaynaklı media falan izlerken. Daha çok yazarım bunlar hakkında da, zamanında konusuna çok yazdım üşeniyorum artık.

Bu firmalara hız sağlamanın en maliyetli kısmı zaten yurtdışı ile olan trafik. Artık netflix,youtube,steam vs.vs. bir çok bilindik marka Türkiye içi CDN kurup bunlarda vadettikleri hızları verebilecekleri için "aman ne de olsa %90 kullanıcı anlamaz bile" kafasıyla bu paketleri çıkardılar.

• modem reslediniz mi

• Superonline yurtdışı çıkışlarımı 100 mbps'e sınırlamış.
  • Superonline yurtdışı çıkışlarımı 100 mbps'e sınırlamış.
  • 50 kere dedik bu fiyatlara aldanıp 500, 1000mbps paketleri almayın diye. Bu firmanın hızları yanıltıcı sadece yurt içi testlerde ve seçkin yurtdışı lokasyonlu testlerde o hızları veriyorlar, o da göz boyamalık. Yıllar önceden ben de bu firmada 100mbps paket kullanırdım ama akşamları 4k netflix üyeliğim olmasına rağmen 480p-720p arasında takıla takıla izlerdim çamur gibi görüntüyle. Tabi POP noktaları omurga sistemi vs. işin içine iyice girip kafayı bozunca anladım neyin ne olduğunu. TT ile taahhütüm bitiyor, bunlardan 500mbps alacağıma TT'den yine 100mbps alırım aynı para bile olsa. Arkadaşımın evinde yine bu firmadan var arada gidiyorum, Instagram'da reels falan izlerken bile donuyor arada hücresel veriye geçiyorum, düşünün o kadar iğne deliğinden veri almaya çalışıyorsunuz yurtdışı kaynaklı media falan izlerken. Daha çok yazarım bunlar hakkında da, zamanında konusuna çok yazdım üşeniyorum artık.

Bu firmalara hız sağlamanın en maliyetli kısmı zaten yurtdışı ile olan trafik. Artık netflix,youtube,steam vs.vs. bir çok bilindik marka Türkiye içi CDN kurup bunlarda vadettikleri hızları verebilecekleri için "aman ne de olsa %90 kullanıcı anlamaz bile" kafasıyla bu paketleri çıkardılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 12 Ekim 2022; 15:56:44 >

• Ülkede adam akıllı 1000mbps verebilen tek ISS Turknet sanırım.

Bir zamanlar Superonline Fiber i gerçek fiberdi , piyasada tek idi. Şu tür haberler iyice yayılır umarım da akıllarını başlarına alırlar.

• SW4RTHY kullanıcısına yanıt
    Ah şu Türknette biraz kafa olsa adam akıllı yatırım yapsalar ülkeye güzelce yaysalar kendilerini varya herkes kullanır yatırımı en geç 1 sene içinde amorti Edeler de işte

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Alakası yok
    Az önce telefondan italyada bir server seçtim, 489mbps verdi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • test ettiginiz sunucularin kapasitesi de onemli frankfurttaki bir serverde 500 alabilirken berlindekinde 420 alabiliyorum bunun degiskenlik gostermesi normal onemli olan husus dosya indirirken hangi hizda indirdigi google drive ve torrent indirmelerinde 60 70 mb/s hizlarini gorebiliyorum buda internetimde herhangi bir sorun olmadigi anlamina geliyor sizde bilindik sinirlama olmayan platformlardan dosya indirerek hizinizi test edebilirsiniz

• Hocam ben 3 aydır superonline 1000mb abonesiyim microsoft, google, steam aklınıza gelen her yerden download yaptım 100mb in üzerini görmem gerekirken max 40 mb alabildim. Ayrıca cat6 kablo ile masaüstü pc de yaptım testleri. Yani arkadaşa katılıyorum superonline download hızlarını muhtemelen yazılım ile sınırlıyor çünkü hız testi yaptığımde rahat 900mb üstü görebiliyorum. daha önce müşteri hizmetleriylede görüştüm en az 6 kere evime gelip inceleme yaptılar ve tahmin edin ne buldular tabiki hiçbirşey herşey normal olması gerektiği gibi sonrasındada L1 bölümü diye bir yerden bi adam beni aradı ve sanki karşılarında 5 yaşında çocuk varmış gibi azarladı. Ama bu işin peşini bırakmıycam şimdi tüketici mahkemesine başvurmak için hazırlık yapıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • superyakup kullanıcısına yanıt

400/400

Download kullanımı var

L1 dediğiniz yerden arayan ne dedi hocam size tam olarak, neden sizi azarladı? O kısmı biraz detaylandırır mısınız?

• TheBCD T kullanıcısına yanıt

500/50 abonesiyim Superonline çok çok iyi fiyata aldım.

Konudaki yurtdışı servere yaptığım test sonucu.

Sürekli yurdışı sitelerden indirme yapıyorum 350 mbps altına düşmüyorum kolay kolay.

Hizmeti aldığınız bölge, size verdikleri ip adresi vb. etkenler çok önemli bu internet işinde belli bir standartizasyonu sağlayamadılar ama bu hizmeti kesin vermiyorlar yanıltıyorlar diye de bir şey yok.

En iyi yöntem bulunduğunuz bölgede kullanan kişilerden fikir almak ki bu her zaman mümkün olmaz.

1000 mbps hızı yurtdışındaki sunucular da kısıtlıyor sadece isp alakalı değil. Bir yabancı sunucudan 500 mbps indirirken aynı bölgede farklı sunucudan 200 mbps indirebiliyorum gibi.

Hız testini lokasyon değişterek yapmayı unutmayın.

Ayrıca bu alttaki dosyaları indirerek hızınızı test edebilirsiniz almanya sunucular tam kapasite veriyor.

Superonline yurtdışı çıkışlarımı 100 mbps'e sınırlamış.speed.hetzner.de
    Test Files
    https://speed.hetzner.de
  • Devletin seni koruyor mu ki onlar seni taksınlar ? suriyeli kullanıcı olsan belki şikayetini dikkate alırlardı Superonline yurtdışı çıkışlarımı 100 mbps'e sınırlamış. 

• Arkadaşlar, sevgili romalılar... Burada gelip kendi hız testinizi atmanız, ben sorun yaşamıyorum demeniz bir şey ifade etmiyor çünkü çok alternatifli yerlerden yaptığım testlerin sonucunda açtım bu konuyu zaten. Prime time dediğimiz zamanda, bilinçli bir şekilde yapıyorlar. Superonline, yurtdışı çıkışlarına açık açık throtling uyguluyor. Şu anda da yurtdışı çıkışları pert mesela. Ping olarak 90ms-100ms arası alıyorum en iyi sonuç. Netflix'e timeout alıyorum.

• iakten kullanıcısına yanıt

Ya gerçekten küfür yemek için mi bu tarz bir tavırla mesaj yazıyorsunuz hocam?

• tst- kullanıcısına yanıt
    Hocam sen kendi yazdığını bi daha okuyup üzerine düşünürsen benim üslubumu yadırgamazsın. Olmayan bir şey için neler yazmışsın. İnternet bağlantında sorun var, yurtdışı sınırlama yapıyor yazmışsın, dolandırıcılık çirkinlik falan bu üslubu hak ediyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • iakten kullanıcısına yanıt
    İstediğinizi aldınız emin olun :) Olmayan bir şey diyorsunuz ama zekanızda mı problem var bilemiyorum, hız testleri açık açık ortada. Dün ekip geldi sorun yok dedi gitti, sizin argümanınız çöp yani. Yurtdışına sınırlama yapıldığı da yıllardır konuşuluyor, maç zamanlarında internetin ağır yavaşlaması gerçeği falan bunların hepsi kabul görmüş durumlar forumda. Sizin hak ettiğiniz üslubu ben burada kullansam üyeliğim yasaklanır o yüzden kullanmıyorum ama bir daha benim konuma mesaj yazmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tst- -- 13 Ekim 2022; 21:54:2 >
  • Ayni problem kablonette gelmisti basima. Netflix izlenemez haldeydi. Onlarca sikayet sonrasi cozum yoktu. Ama superonline a gecince butun problemlerim çözüldü. Bence ISS ozelinde degil ülke prensibi olarak yanlış şeyler olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.