Şimdi Ara

Adsl Adil Kotası Kaldırılsın /arttırılsın imza kampanyası (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
520
Cevap
9
Favori
11.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
119 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AKK nin olmadigi bir hizmet zor. Saha dolabindan santrale olan uplink %80 sature oldugunda o saha dolabindaki herkes icin kabus baslar. aldiginiz internet baglantisi size ozel degildir, 8mbit aldiysaniz o 8 mbit i 50 kisi ile paylasirsiniz. bu sayi daha cok veya az olabilir, ama sonucta paylasim kesindir. boyle bir ortamda abonelerin bir kisminin surekli download yapmasi o saha dolabindaki herkesi negatif olarak etkiler. Bilincli olunsa bunlara gerek kalmaz, yurt disinda yazili bir limit olmamakla birlikte operator surekli ve asiri kullanim gordugu durumda sozlesmenizi tek tarafli iptal edip haber vermeksizin baglantinizi kesebilir bile (imzalanan sozlesme geregi haklari vardir zaten) .

Vatov u eksilemissiniz, ancak onerisi bence gayet mantikli.

AKK kaldirildiginda memnun olmayan indirici kesim ilk basta sevinecek, ancak emin olun butun internet kullanicilari bir sure sonra bu ne yavas bir baglantidir diye inleyecek. altyapi illaki arttirilir, ancak altyapi dedigin akk yi kaldirir gibi bir dugme ile olan is degil, donanim yenilemesi yillarca surecek bir istir sonucta.

• İnternet şu anda da çok hızlı değil ki zaten. TTnetin kendi dnsleri de dahil olmak üzere bir sürü dns denedim. sözde 16mbit internetim var bazen 14 alıyorum yine 11 e düştü portla mı oynuyorlar ne yapıyorlarsa artık. Fakat 14mbit iken bile nette gezmek tamamen işkence. Surf hızı rezil derecede. ISS bazlı bir sorun var, sanki çıkışlarda dar boğaz oluyor. Ama download yardırıyor 1,5mbit saniye ile. Şu anda hızım 11 gerçi şikayet maili attım yine. Şikayet edince düzeltiyorlar gazımızı alıyorlar 13 14 yapıyorlar biraz sessizlik oldu mu bir bakıyorum modem arayüzüne 10 11 e düşmüş. Benden eşek yüküyle para almayı biliyorlar ama.

Ayrıca AKN olacaksa fiyatların ciddi derecede düşmesi lazım. Çünkü bizim verdiğimiz para 16 mbit için verilen bir para. 8 i de satmıyorlar nedense istememe rağmen arada 2 tl fark var diyor gerek yok diyor arayan kız :)

Önceden lafları şuydu.. KArdeşim herkes korsan indiriyor korsanı önlemek amaçlı sistem bu. Korsan mı kaldı film dışında artık. Filmi bile kiralıyor çoğu kişi. Ben 3 senedir mp3 bile indirmiyorum film tek tük zaten. Ama yine de kotayı geçiyorum evde 3 pc var spotfiy youtube nette gezme vs derken gidiyor net. Facebook mobil uygulaması bile telefonda 1 ayda 600mb harcatıyor düşünün artık pc de birde.

Korsan ile aşılmıyor artık kota. Yasal olarak aldığımız hizmet ile akn aşılabiliyor. illa olacaksa 75 değil 100 150gb olması lazım. Ya da gelişmiş ülkeler gibi akn olmayacak veyahut günlük akn olacak. Abananın interneti gece 00:00 dan sonra normale dönecek. Bu da yıllar önce almanyada vardı şimdi orda da yok.

Akn anca bizim gibi habire yiyen ama hizmet vermeyen kurumların olduğu ülkede olur. TTnet çıkarttı inat etti baskı yaptı müşteri kaybetmemek için bütün firmalara zorunlu hale getirtti. Superonline da da akn var fiber netinde, uydu nette de var. Sadece ttnette olsa anlarım. Ama işin arkasında kolay para kazanma insanları soyma hırsı var. Bunun başka bir açıklaması kesinlikle yok.

Ben 10 senedir eskişehirdeyim ve eskişehirin göbeğine 1 tane çivi çakmadı TTnet. Merkezdeyim yahu dağ köyü falan değil. İStese çok rahat fiber getirebilir ama yok. 10 senede 2000 tl ye yakın sabit ücret ödedik kişi başı bunu yıllardır ödüyoruz. Ama altyapı konusunda bir gram ilerleme yok. Bıktırana kadar mail atacağım , en son aradılar bu sefer genel merkeze bildirdik sorununuzu dediler bakalım ne olacak.

Milleti isyanı aslında akn falan değil. Şu anki 75gb akn 16mbit net 40 lira olsun kimsenin sesi çıkmaz. Ama hem 75gb akn ver zorla sattığın 16mbit interneti de hattın desteklemiyor diye 10mbit ver üstüne de eşek yüküyle para al olacak iş değil. Ben müzik dinlesem yasal şekilde, yine yasal şekilde haftada 1 hd film izlesem , genel olarakta youtube falan takılsam normal kullanımda kotam 100 130gb oluyor her ay. Son 1,5 haftam kanı gibi 3mbit ile geçiyor. Olacak iş değil yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: alimakkaya

AKK nin olmadigi bir hizmet zor. Saha dolabindan santrale olan uplink %80 sature oldugunda o saha dolabindaki herkes icin kabus baslar. aldiginiz internet baglantisi size ozel degildir, 8mbit aldiysaniz o 8 mbit i 50 kisi ile paylasirsiniz. bu sayi daha cok veya az olabilir, ama sonucta paylasim kesindir. boyle bir ortamda abonelerin bir kisminin surekli download yapmasi o saha dolabindaki herkesi negatif olarak etkiler. Bilincli olunsa bunlara gerek kalmaz, yurt disinda yazili bir limit olmamakla birlikte operator surekli ve asiri kullanim gordugu durumda sozlesmenizi tek tarafli iptal edip haber vermeksizin baglantinizi kesebilir bile (imzalanan sozlesme geregi haklari vardir zaten) .

AKK kaldirildiginda memnun olmayan indirici kesim ilk basta sevinecek, ancak emin olun butun internet kullanicilari bir sure sonra bu ne yavas bir baglantidir diye inleyecek. altyapi illaki arttirilir, ancak altyapi dedigin akk yi kaldirir gibi bir dugme ile olan is degil, donanim yenilemesi yillarca surecek bir istir sonucta.

Öncelikle kendini güncellemen dileğiyle...

Çalışma mantığını anlatma gereksinimi duydum ISS tarafında..

Şimdi her kablo noktadan noktayadır. Kimseyle internetini paylaşmıyorsun. Senin hattının sonlandırıldığı yerde bir switchdir. Switchler 48 portludur. Omurga switch diyede halk arasında bilinirler. Her port için VLAN mantığı vardır ve routerlardan diğer routerlara bağlanırlar. Bu rounterlara bağlanır hemen hemen her swtich 10gbps datayı anlık olarak iletebilir. Önündeki yönlendirici yani routerda bir yoğunluk olabilir. Hak veriyorum fakat router tarafında anlık sıkıntılar olabilir. Buda süreklilik arz etmez 1 saatte 1 dakika geçikme yaşarsın. Korede 1gpbs internet kullanıyorlar arkadaşlarım benimle dalga geçiyor siz yoğunluktan ondan bundan bahsediyorsunuz.

Herşeyi geçtim kardeşim banane routerından switchinden internet kutumdan zamazingosundan ben 80 TL para ödüyorum.Her ay 16 senelik DSL kullanıcısıyım. 20.000 lira para vermişim bugüne kadar ona göre sistemlerini update etsinler yemesinler paralarımı popo büyütüp durmasınlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hardware.Software.Gokhan

quote:

AKK nin olmadigi bir hizmet zor. Saha dolabindan santrale olan uplink %80 sature oldugunda o saha dolabindaki herkes icin kabus baslar. aldiginiz internet baglantisi size ozel degildir, 8mbit aldiysaniz o 8 mbit i 50 kisi ile paylasirsiniz. bu sayi daha cok veya az olabilir, ama sonucta paylasim kesindir. boyle bir ortamda abonelerin bir kisminin surekli download yapmasi o saha dolabindaki herkesi negatif olarak etkiler. Bilincli olunsa bunlara gerek kalmaz, yurt disinda yazili bir limit olmamakla birlikte operator surekli ve asiri kullanim gordugu durumda sozlesmenizi tek tarafli iptal edip haber vermeksizin baglantinizi kesebilir bile (imzalanan sozlesme geregi haklari vardir zaten) .

Şimdi her kablo noktadan noktayadır. Kimseyle internetini paylaşmıyorsun. Senin hattının sonlandırıldığı yerde bir switchdir. Switchler 48 portludur. Omurga switch diyede halk arasında bilinirler. Her port için VLAN mantığı vardır ve routerlardan diğer routerlara bağlanırlar. Bu rounterlara bağlanır hemen hemen her swtich 10gbps datayı anlık olarak iletebilir. Önündeki yönlendirici yani routerda bir yoğunluk olabilir. Hak veriyorum fakat router tarafında anlık sıkıntılar olabilir. Buda süreklilik arz etmez 1 saatte 1 dakika geçikme yaşarsın. Korede 1gpbs internet kullanıyorlar arkadaşlarım benimle dalga geçiyor siz yoğunluktan ondan bundan bahsediyorsunuz.

Herşeyi geçtim kardeşim banane routerından switchinden internet kutumdan zamazingosundan ben 80 TL para ödüyorum.Her ay 16 senelik DSL kullanıcısıyım. 20.000 lira para vermişim bugüne kadar ona göre sistemlerini update etsinler yemesinler paralarımı popo büyütüp durmasınlar.

İnternet paylaşımı olayı uydunet kutularında vardı eski adıyla kablonet. Mahallede ne kadar çok kullanan varsa hız o kadar etkileniyordu. Onun sistemi de değişti sanırım artık.

Ben ardık akn ye bile razı gelecem yeter ki söyledikleri hızları sağlasınlar. Diyorlarki hava şartlarından etkileniyordur. Dedim kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz yahu. Şehir merkezindeyim santral ile aramda 500 metre var yok hadi bilemedin 1km olsun. Sen yıllarca paramı çal çünkü bu hizmetin karşışığında verilen paranın yarısı haram bunlara. Sonra akn koy 3mbit i sat bana 80 90 liraya. Üstüne de 16mbit kaldırıyor de geçince de kaldırmıyormuş hattınız de.

Ve onca şeye rağmen bir metre kablo bile döşeme evime. Hani fiber hızında internet ?

Almanyada arkadaşım var akn falan yok kalkalı yıllar oldu diyor. TV 50-100mbit internet konuşma herşey içinde türk lirası karşılığı 60 70 lira.

Ha birde gelişmiş ülkelerde upload sınırıda bizdeki gibi 600kbps değil. Foto bile upload edemiyoruz.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hardware.Software.Gokhan

quote:

Neden bahsettigimi bildiginden emin misin? Bana switchlerin anahtarlama kapasitesinden, vlanlardan bahsediyorsun su anda.

ben ise "Contention ratio" denilen seyden bahsediyorum. ( wiki :http://en.wikipedia.org/wiki/Contention_ratio ) . Kullanilan teknoloji ne olursa olsun talep her zaman teknoljinin sundugundan cok daha hizli artmakta, bu da altyapi anlaminda darbogazlarin olusmasina neden olmakta.

anlatmaya calistiginiz seylerin hepsi hakkinda yeterince bilgim var.

Her kablo noktadan noktayadir , bu fiziksel bir gercek, ancak kimsenin internetini paylasmadigin kismi yanlis. internet denilen seyin mantigina ters. diyelimki superonline fiber aldin. Adamlar binana kadar fiber kabloyu getirip switche bagladilar. bu fiber uzerinden sinirsiz bir bantgenisligi gecmez, switchin kpasitesine gore veya pazarlama olarak sabit bir bant genisligi vardir bu fiber uzerinden sunulan. diyelim ki 1 Gbit getirdiler. switch uzerinden son kullaniciya bakir kablo cekerek de hizmeti sattilar. farz edelim 20 kisiye 100 Mbit sattilar. boylece toplam satilan 2Gbit bant genisligi 1 Gbit uzerinden omurgaya ulastirilmis olacaktir. Yani senin paylastigin kisim burada switchten omurgaya olan kisim, hatta paylasim bunun otesinde de devam eder. omurga yapisi bu kadar sade de degildir, cogu zaman toplama noktalarinda binlerce , onbinlerce kullanici toplanir, ve bunlar yuksek hizli fiber baglantilar ile birkac noktada birbirine baglanarak omurga olusturulur. bu noktalardan bir veya daha fazla uplink ile diger sebekeler (ornegin TTNET omurgasi) veya yurt disi ile ek baglantilar saglanir. kullanici kendi bilgisayarindan switche giden kabloyu paylasmaz evet, ancak switchten sonraki her asamada kaynaklar paylasilir. Ustteki wiki sayfasinda belirtildigi gibi farkli contention ratio lar kullanilir, turkiyede 1:50 nin altinda olacagini zannetmiyorum bu oranin (DSL icin) . fiberde daha dusuk olabilir. (omurga tabiiki sadece switchlerden ibaret degil).

Switchler 48 portla sinirli cihazlar degillerdir, fiziksel olarak 1U yapiya sahip bir rack switche 48 ethernet portu ve 4 adete kadar genisleme yuvasi sigdirilabilir ancak port sayisi daha az da olabilir. Bu switcler yiginlanarak yuzlerce uc noktaya tek bir fiziksel yigin ile hizmet verilebilir. ve bu kullanicilara tek bir fiber uzerinden cikis saglanabilir.

Backbone switch halk arasinda bilinen birsey degildir, sadece teknik personelin ne oldugunu bildigi cihazlardir. :) siradan vatandasin kullandigini gormedim henuz, bakkal amcadan duydugum anda halk arasinda kullanildigini kabul ederim.

"Her port için VLAN mantığı vardır ve routerlardan diğer routerlara bağlanırlar" burda ne anlattigini anlamadim, evet her port vlan seklinde tanimlanmak zorundadir, aksi bir yapi zaafiyet dogurur zaten. biraz malumun ifsasi oldu .

Turkiyedeki hizmetler cok geride evet, buna katiliyorum, pahali ve yavas servisler kullaniyoruz. koredeki arkadain 1Gbit evinden switche hat aliyor. ancak bu 1Gbit omurgaya dedike olarak baglandigi anlamina gelmiyor. sadece switche kadar 1Gbit kedine ait, switchden ana omurgaya giden uplink onun gibi 1Gbit almis onlarca belki yuzlerce kisi tarafindan paylasiliyor.

Yogunluktan tekrar bahsedelim, tabii bizimki gibi kucuk olcekte olmasin , koreli arkadas nasil yogunluk yasayabilir o hat ile onu dusunelim? hizlar o kadar yuksek oldugunda ben HDD kullanmayi birakirim mesela, elimdeki ufak SSD diske isletim sistemini kurar, HDD yi de yer saglayicidan kiralar ve oradan erisirim. HDD lerden transfer hizlari su gunlerde bile standart olarak saniyede 100 Mbyte i gecmekte. ayni bolgedeki insanlardan birkaci bunu yaptiginda herkes otomatik olarak yavaslama yasamaya baslar, zira switche kadar 1gbit gidiyor olsa bile o switchin uplinki hicbir zaman satilan bant genisligi kadar olmaz. Hat paylasiminin temelinde altyapi maliyetlerini kismak vardir, sonuc olarak son kullaniciya daha ucuza hizmet gider, veya daha fazla kar edilir. zira hickimsenin 7/24 hattini tam kapasite kullanacagi ongorulmez.

Bana ne dedigin kisimlarin farkinda olmak gerektigini soyluyorum ben de, istemesek de paylasimli bir ortamdayiz. teknoloji gelistikce sadece palasilan alan genisleyecek, ama paylasim ortadan kalkmayacak. Hizlar ne kadar cok olursa olsun bir kisim o kapasitenin tamamini kullanmasi gerektigini hissedecek (sirf hat bos kalmasin diye download yapan insanlar gordum) :)) neyse aksam aksam cok yazmisim. konunun ozune donersek

ben DSL alt yapisindan bahsediyordum ve anlattigim olay da en ustte wikipedia linkini verdigim olaydir . :)

• gerçekten 3 değil de 5 falan olsun bari, evde iki arkadaş yaşıyoruz ikimiz de aynı anda açtık mı bilgisayarı internet çekilmez oluyor. Gerçekten acımasızlık bu
  • Destek beyler,hadi.
  • BTK diye bi kurum var ama internet servis sağlayıcılarının ve mobil operatörlerin ceosu gibi çalışıyor başındaki adam.
  • selam arkadaşlar sizlerle bir paylaşım yapacam bu adil kulanım uygulamısı bizim ülkede uygulanıyor başka ülkelerde yok birde tv lerde reklam veriyor ttnet internet son hız diyorlar ama asıl yüzünü kimse bilmiyor arkadaşlar ben ttnet 1yıldır arıyorum adk kaldırılması icin diyorum ttnet diyorki bana bu uygulamay biz koymadık bunu bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu koyuyor bende dedimki onlar koyuyorsa sizde desenizya müşterileri arayıp bir anket yapalım ondan sonra internet adk hakında bilgi vermeleri icin o sırada ttnet müşteri temsilcisi birşey demiyor bana susup kalıyor ben dedimki sizler nasıl bizi arıyıp müşteri temsilcimizden memumsunuz diye bir anket yapıyorsunuz öyle bir anket yapsaydınız 1 den 5 kadar 1 olmaz 5 olur diye ama onada gelmiyorlar ben kaldırılması icin aradım cok onlar diyorki bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu arayıp oraya söylüyebilirsiniz diyor bende diyorumki bu uygulamay ben koymadımki bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu ve siz koydunuz ozman siz oğraşın nasıl borcumuzu gecirtiğimiz direk sizin yasal hukuk birimleri arıyor paraya gelince ama şunu unutmayınız arkadaşlar bu tek bir kişiyle olmaz herkezin ttnet arayıp demeniz lazım hakınızı arayın ozaman adil olur bence kusura bakmayın biraz uzun makale yazdım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar bir sorum olacak 8mbit netlimitsiz kullanıyorum Akk 50gb yada 75 gb olsa gerek gta5i AKK ye yakalanmadan max 1mb hızla indirebiliyorum bulundugum yerdede fiber altyapısı yok maalesef 16mbps e geçsem max indirme hızı tahminen ne kadar olur?

• Hocam çok haklisiniz

• Evet Arkadaşlar,Pes etmeyelim Desteğe Devam...
  • BU KAMPANYA DİĞERİYLE BİRLEŞTİRİLSİN. 260 BİN KÜSÜR İMZA OLUR !
  • Bu konu 7 sayfa 133 bin destekçi, diğer konu 198 sayfa yine 133 bin destekçi.

bu arada diğer konu yine neden kilitlendi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elite Build

arkadaşlar bir sorum olacak 8mbit netlimitsiz kullanıyorum Akk 50gb yada 75 gb olsa gerek gta5i AKK ye yakalanmadan max 1mb hızla indirebiliyorum bulundugum yerdede fiber altyapısı yok maalesef 16mbps e geçsem max indirme hızı tahminen ne kadar olur?

1.6mb indirirsin saniyede

1mpbs = 100kbps/saniye

Bende böyle hızım 3 e düşünce 300 kpbs de indiriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeLLsTeR

BU KAMPANYA DİĞERİYLE BİRLEŞTİRİLSİN. 260 BİN KÜSÜR İMZA OLUR !

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: *Praetorian*

Bu konu 7 sayfa 133 bin destekçi, diğer konu 198 sayfa yine 133 bin destekçi.

İkisi birleşik zaten. Bu konu üstünden devam ettirebiliriz eğer baştaki arkadaş yardım edecek ve öneri dinleyecek kapasiteye sahipse.
  • Kurumlarla iletişime geçmeyi ve hukuku bilen birileri açsın bu tür konuları ya. Sonra balon gibi sönüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Börcır

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: *Praetorian*

Bu konu 7 sayfa 133 bin destekçi, diğer konu 198 sayfa yine 133 bin destekçi.

İkisi birleşik zaten. Bu konu üstünden devam ettirebiliriz eğer baştaki arkadaş yardım edecek ve öneri dinleyecek kapasiteye sahipse.

Birleşik değil. 2 ayrı kampanya

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.