Şimdi Ara

Adsl bağlantım sürekli kopuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Turkcell superonline müşterisiyim. Cok uzun zamandir kullaniyorum 4-5 yıl olmuştur. 8 Mbit kullaniyorum hızından memnundum bana yetiyordu, akk yide hiç aşacak bir şey yapmadıgımdan download hızım hep 700 800 kb/s 'ydi. Ama su bir kac aydir sürekli kopmalar yaşıyorum müsteri hizmetlerini aradığımda 53 kopma 63 kopma falan olmuş diyor. Bizim buradan verdiğimiz bağlantı mükemmel gözüküyor diyor. Turktelekom kaynaklı olabilir arayıp iletecegiz diyor.Ama hala düzelmedi internetim.

Düzelmesi için yaptıklarım ;

- Başka çalışan bir modemle denedim.

- Splittersız direk denedim.

- Kanal değiştirdim.

-Reset attim modeme bir kaçkere.

- Kabloları kontrol ettim görünürde ezilme büzülme ek hat yok.

- Dışardan gelen kabloyu kontrol ettim (göz ucuyla baktım kalın oldgundan bir sey olacagini zannetmiyorum.

- Paralel hat yok bildigim kadariyla, zaten sabit telefonla pek görüşme yapılmıyor.

Lütfen yardımcı olun boşuna para ödüyorum resmen, bazen 20dkda 1 gidiyor bazen 2-3 saat kesintisiz olup aralıklı 7-8 tane kesinti yaşanıyor. bazende sürekli kesilme oluyor. Modemden kontrol ettigim üzere adsl ve internet ışığı gidiyor sonra adsl geliyor internette geliyor.ve bir de indirme yapmadan akk yedigimi söylüyorlar ve download hızım max 300 kb/s

• Hat değerlini atabilir misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

Hat değerlini atabilir misiniz ?

tabi hocam buyurn ;

Bağlantı Durumu Bağlı
    Oran (Yukarı/Aşağı) 227/4096 kbps
    Gürültü Sınırı (Yukarı/Aşağı) 4.8/20.8 dB
    Modülasyon Tipi ADSL_2plus_AnxM
    Hat Zayıflaması (Yukarı/Aşağı) 17.2/13.5 dB
    Çıkış Gücü (Yukarı/Aşağı) 12.6/19.4 dBm
    Veri Yolu (Yukarı/Aşağı) Interleaved/Interleaved
    Max Oran (Yukarı/Aşağı) 312/13676 kbps
  • Orcus1231 kullanıcısına yanıt
    Hat 8 mbps için uygun TT'yi araryıp 10mbps'e sabitletebilirsiniz ama kqblolamanız sorunlu haberiniz olsun.
  • quote:

Hat 8 mbps için uygun TT'yi araryıp 10mbps'e sabitletebilirsiniz ama kqblolamanız sorunlu haberiniz olsun.

emin misiniz peki ? kablolara baktıgımda görünürde bir şey yoktu ezilme vs. splitterda aynı sekilde sorunsuz.
    Hocam sizin sıkıntı uploadla ilgili, muhtemelen sürekli kötü paket yolluyor ve düşüyorsunuz. Genelde download sorunlu olur, sizde upload sorunlu. Bende upload zayıflama değeri 13 ün altına düşünce hatalı paket sayısı artıyor ki sizde 4 lere kadar düşmüş. Nedenini ve çözümünü bilmiyorum ama siz buna odaklanın bence.
    Tellerde pas ya da oksit olabilir hatta fiziksel hiç bir sorun olmasa dahi kablo yıllarca kullanılamktan ve kaliteden dolay8 dahi özelliğini kaybeder.
  • quote:

Tellerde pas ya da oksit olabilir hatta fiziksel hiç bir sorun olmasa dahi kablo yıllarca kullanılamktan ve kaliteden dolay8 dahi özelliğini kaybeder.

Sabit telefondan splittere giden kablo ve splitterden modemin adsl girişine giden kablo telefon kablosu oluyor, değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkeironnWH

hattınız kötü durumda öyle ki interleaved moda almışlar sizi

anlamadim
    Hepsi telefon kablosu ama sizin için önemli olanlar şunlar.

1) Modemin DSL girişi iel splitter'ın DSL çıkışına bağlı olan kablo

2)Splitter'ın Line girişi ile evinizdeki telefon prizi arasımdaki kablo

3)Dairenizdeki telefon prizi ile bina ankastresi arasımdaki kablo

4)Ankastre ile saha dolabı arasımdaki kablo
  • quote:

Orijinalden alıntı: white_predator

Hocam sizin sıkıntı uploadla ilgili, muhtemelen sürekli kötü paket yolluyor ve düşüyorsunuz. Genelde download sorunlu olur, sizde upload sorunlu. Bende upload zayıflama değeri 13 ün altına düşünce hatalı paket sayısı artıyor ki sizde 4 lere kadar düşmüş. Nedenini ve çözümünü bilmiyorum ama siz buna odaklanın bence.

Yani upload yapmadığım halde upload yapmış gibi mi gözüküyorum ? yoksa upload hızım mı sıkıntılı
  • quote:

Hepsi telefon kablosu ama sizin için önemli olanlar şunlar.

1) Modemin DSL girişi iel splitter'ın DSL çıkışına bağlı olan kablo

2)Splitter'ın Line girişi ile evinizdeki telefon prizi arasımdaki kablo

3)Dairenizdeki telefon prizi ile bina ankastresi arasımdaki kablo

4)Ankastre ile saha dolabı arasımdaki kablo

Anladım hocam sagolun son care olarak hatları yenilecez artik. Ya da m.h arayacaz ekip yolluyacaklar kabloları kontrol edecekler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orcus1231 -- 1 Şubat 2017; 17:16:18 >
    Yok süreklu Upload yapmıyorsunuz. Yapt8ğınız yüklemeler hatalı olabiliyor.
  • quote:

Yok süreklu Upload yapmıyorsunuz. Yapt8ğınız yüklemeler hatalı olabiliyor.

Kablo değiştirmekten baska cözüm yolu var mıdır? kabloların olduğu yer biraz sıkıntılı da hani son caremiz o olsun.
    Kablo değiştirmeden sadece download hızını 10mbps'e sabitletebilirsiniz ama internette gezerken dahi upload'a ihtiyacınız oluyor upload hızız epey düşük olur.
  • quote:

Kablo değiştirmeden sadece download hızını 10mbps'e sabitletebilirsiniz ama internette gezerken dahi upload'a ihtiyacınız oluyor upload hızız epey düşük olur.

Yani bu kopmaların sorunu kablolar gözüküyor.Yakın zamanda kabloları değştirip bir de öyle deneyeceğim bakalım farkedecek mi
    Büyük ihtimal.
  • quote:

Büyük ihtimal.

hocam eklemek istiyorum :

eski modemi taktigimda daha fazla kesintinin oldugunu farkettim,hızda digerine göre biraz daha yavas gibi.
  • Farklı bir hat modu dener misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zero fear

Farklı bir hat modu dener misiniz?

Biraz daha acar misiniz ? pek icli disli degilim bu islerle de. :/

edit : arastirdim buldum
    hat Modum ADSL2+ AnnexM EU-32

suanda kesilme yok, kesilme olduğu zaman direk değiştirip öyle deniyecegim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orcus1231 -- 3 Şubat 2017; 22:31:44 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.