slm arkadaşlar bir adsl bağlantıs yapmak istiyorum ve bunu apartmana dağıtıcaam.
buruaya kadar sorun yok. sorun şu ki b bağlantı tipini en az maliyetlerle server olmadan nasıl dağıtırım,???
bu önemli çünkü server başkası olursa benim gecenin bir kör vaktinde adamın bilg. açtırmamlazım. neyse sorularıma cevap verirseniz sevinirim. unutmadan bir kaç marka tavsiyesi ve telekonla olan işimi biraz anlatırsanız sevinirim
bu konuyu ağ ve internet bölümüne yazarsan daha çok yardım alabilirsin. telekoma adsl için başvuruda bulunacaksın. boş portları varsa, hattını çeker ve kullanıcı adı ve parolanı alırsın. modem için zyxel öneririm. 630 serisi iyidir. ben 650r kullanıyorum memnunum. ayrıca servere gerek kalmadan (sadece modem açık kalacak şekilde) tüm herkes kullanabilirsiniz. iyi çalışmalar.
Zyxell modem ım var 630 serisi ama bunlarda sadece bır bılgısayara internet baglantısı yapılabılıyor ıstersenız zoom modemlerde veya zyxell ın baska modellerınde bırdfen fazla bılgısayara ınternet saglamak ıcın cıkısı olan modemler vardır onları alırsanız olabılır. ag kurmak ıstersenın onun ısı bayagı uzun sanırım gorunen en kolay yol modemın cıkısının fazla olması olsa gerek
bır bılgısayarcıya sormustum okadar uzun uzun anlattıkı ... ama modemın cıkısı varsa kolay demıstı.
kardeş ağ hiç zor değil.routerlı bir modem alacaksın. zoom x3-x4 yada zyxel 650 r bunlara örnek olabilir. daha sonrada apartmandaki kişi sayısına göre 8 li yada 16 ,lı switch alıp dağıtacaksın.