Şimdi Ara

ADSL birleştirme. Kullanıcıları net hız sınırlandırması, çoklu kullanıcılarda network hizmeti, cözm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben bazı çok kullanıcı şirketlerin, yurtların ve çok istemcili kuruluşların network sistemini yapılandırıyorum.
    Bir önrnekle anlatayım.

En son 180 kişilik bir kullanıcısı olan erkek yurdunun network sistemini yapılandırdım.

4 ADSL modem ile besleme yaptım ve herbir ADSL de 8192 Kbps lik bir veri akışı mevcut
    yani yurdu 4x8192= 32768 Kbps lik bir bağlantıyla besliyorum, göze çok hoş geliyor değilmi. ?

Bu yurtta erkek yurdu ve download canavarları bunlar. ve 2 ci aşama olarak burada kullanıcaıların band genişliklerini sınırlayarak, belli hızlar atandı ve sınırlamalar getirdim, belli downloadları (torrent gibi) kestik.

Kullanıcılar sahip oldukları bilgisayarların mac adreslerine göre. isimleri yazıldı kayıtları yapıldı. Neden mac? Çünki mac adresleri değişmez? kişi PC sini istediği yere odaya taşısın. yasaklanmış bir mac adresi varsa yurt içersinde hiç bir yerden giriş yapamıyor. Bu işin yurda büyük getirisi oldu :-) nasılmı aydatlarını ödemeyenlerin internetleri kesiliyor ve internete girmek istediğinde, telekomun bizlerin borcunu ödemediğigibi bir sayfaya yönlendirmesi gibi, ana bilgisayarda kurulu bir siteye yönlendiriliyor. internetiniz borcunuzdan dolayı kesilmiştir uyarısı alıyor. Artık kimse internetsiz yapamıyor , Kullanıcı internetinin açılması için borcunu ödemek zorunda kalıyor

işin özti, yapılması gereknler belli. ister böyle bir şirketi ya da kullanıcısı fazla ve dengesiz kullanımdan dolayı yavaşlama olan, çoklu kullanıcı guruplarını, ister bir site apartman vb gibi yerleşim yerlerinde ortak kullanımdan dolayı yavaşlama, downloada problemlerini cözmek için olsun, birkaç adsl modemle eşit internet paylaşımıyla kontrol altına almak mümkün,

Ayrıca bu yapılandırmayı, Yerli mühendisler ve profesyonel test cihazlarıyla tasarlanmış, yüksek verimli kablosuz antenlerle yayın yapmakta mümkün, Bu sstem size umduğunuzdanda ucuza patlayabilir. ve bu kesinlikle elektronik mühendislerinin profesyonel bir çalışmasıdır.

iletişim için bu ft.microwave@gmail.com adresten irtibata gecebilir ve detaylı bilgileri alabilirsiniz.

• 9 katlı bir binanin idare amiriyim. Binada 4 farklı hizmet birimi var. Vakıf, Dernek, Yayınevi ve Kuran kursu.
    Bu binada 2 tane ADSL internet hizmeti var. Ve 30 pc.
    Modemlerden birini sadece 2 paylaşıma açıyoruz, diğer modemi 28 noktaya.
    Mail adresi verirseniz, yaptığım şemayı size gönderebilirim.

1. internette zaman zaman kesilmeler ve yavaşlamalar oluyor.
    Benim kullandığım bir PC bir de NB var. Pc ana ağa bağlı, NB ise sadece 2 kişiye dağılan özel hatta bağlı.
    PC de internet donduğunda, kesildiğinde PC ye wifi usb adaptör taktığımda çalışıyor. NB de çalışıyor.
    Yani sorun kabloda gözüküyor. Kabloları kontrol ediyoruz sorun gözükmüyor. Daha sonra 2-3 saat gibi,
    tekrar kablolu şekilde bağlanıp, USB Wifi yi çıkartıyorum.

2. 30 noktayı kontrol edip, band genişliklerini ayarlamak isteriz.

3. İnternetimizi hızlandırmak istiyoruz.

bize tavsiye ve çözüm öneriniz olur mu

• ft.microwave@gmail.com yardımcı olmaya çalışırım
  • quote:

MC_MaCESte
    ft.microwave@gmail.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axiadam -- 2 Haziran 2010; 19:37:15 >

• Bizdemi reklam yapsak Orçun ? Hazır konu açılmışken ; arkadaşın bahsettiği sistemi 4 'e katlayacak 8 ile çarpacak, sallaya sallaya duvara vuracak seviyede her türlü kurumsal/kişisel çözümlerimiz vardır. Mac adresi filtresi ile bu şekilde sistem kurmak pek akıl karı değildir

Şöyle bir kaç SS koyalım da arkadaşın ufku açılsın :)

ADSL birleştirme. Kullanıcıları net hız sınırlandırması, çoklu kullanıcılarda network hizmeti, cözm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 2 Haziran 2010; 20:45:34 >

• Valla Mustafa agabey bizde yapalim :)

En azindan bende sende birisine teklif atarken ya da mail gonderecekler ise kendi ismimizi kullanabildigimiz sirket mail adresimizden
    mail alip/gonderiyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axiadam -- 2 Haziran 2010; 20:34:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.