Şimdi Ara

ADSL borcu 1.400 TL.... vay be telekom

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
4.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

herkese merhaba

başımdan bir olay geçti anlatmak istedim. belki bazı arkadaşlarında başına gelmiştir... okuyup ders alın diye yazıyorum :P

yıl 2004..... adsl ve telefon bağlattım. yaş 18.

1 ay kullandım... ve (özel) problemlerden dolayı evden taşınmak zorunda kaldık... bir dönem kötü bir zaman geçirdim. o zamanda da adsl yi bir türlü kapattıramadım... borcuda yok yani... sonra aman bu gün aman yarın diye diye :) yıl oldu 2010...

2010 yılına kadarda hiç adsl bağlatmadım... gerek olmadı. yani ya ev arkadaşım bağlattı ya da başka bir şey oldu... neyse

1 hafta önce artık tek başıma eve çıkma vakti geldi dedim ve çok şiirin ufak bir ev buldum. temizlik vs derken " bari artık adsl bağlatim eve " dedim gitti bağlatmaya , veznedeki adam bağlatamazsın, seni kara listeye almış ttnet dedi. hemen anladım yıllar önceki kapatmadığım adsl olduğunu...

sonra telekoma gidip öğrendim borcumu

ADSL borcu toplam 1.400 TL

ADSL nin bağlı olduğu telefonun yani TELEFON BORCU 1.800 TL dediler :) daha 1 hafta önce 700 kira, 700 depozito, 1000 emlak, 200 taşıma, 400 yeni eve masraf TOtal = 3.000 TL harcamışım... ve bu borc çok kötü oldu. :)

yani telekoma 3200 TL borcluyum... sonra veznedeki kişi bana sadece telefon borcunuzu mayısa kadar öderseniz yüzde 80 faiz indirimi alırsınız böylece telefon borcunuz 750 TL filan olur dedi... güzel haber:) ama adsl bişe yapılamıomuş. taksit te olmuomuş

yani 2000 tl telekoma vericem..

tamam anlıyorum.. borç karşıma çıkınca asla şaşırmadım. benim hatam. tamamen kendi akılsızlıığım. Kabul...

amaaaaaaa tek bir şey söylüyorumm

2007-2010 arası 3 yıl boyunca üstüme DOĞAL GAZ, ELEKTRİK, SU, Garanti banka hesabı ( baya aktif ), Çok tanınan bir kurumda çalışan, KABLO TV, Kira kontratı, AVEA faturalı telefon hattı, web sitesi.... adıma kayıtlı bir sürü şey varken (fatura hesap vb).... E be telekom neden beni bulamadın? nası bulamazsın beni? neden bu zamana kadar bekledin, sadece muhtarıma bile ihbar çeksen o kağıt bana anında ulaşırdı.....

çok gereksiz zamanda çok gereksiz miktarda para kaybı oldu..
    sağlık olsun... umarım kimsenin başına gelmez... başına gelen varsa şu faiz indirirminden yararlansın:)

tavsiyesi olan..? :) malum ödicez... belki 1500tl peşin versem belki kapatırlar:P neyse

kalın sağlıcakla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdwatcH -- 26 Mart 2010; 0:43:48 >

• Maşallah neymiş o öyle
  • Sistem bozuk ülkede.
  • Telekomun böyle bilgilendirmediği durumlar oluyor, bu yüzden asla işi onlara bırakmayıp sürekli takip etmekte yarar var.
  • ödicez artık yapcak bişe yok :)

umarım bir gün düzelir gidisat kötü...
  • cok dogru söylemişsin ''senin hatan vs...'' , en azından başkaları gibi ''vayy efendim telekom bana niye ulaşmadı da böyle oldu'' diye yazıp topu onlara atmamışsın.
    6yıl takipsizlik de ne demekse.
  • Benimde başıma geldi benzer bir olay.

Adsl i evden çıktıktan 3 ay sonra kapattırdım 450 lira verdim. yıl 2007.
    Telefonu sallmadım. Ama telekom benim bütçeyi salladı. 3 tane adres değiştirdikten sonra geldi buldu. 2009 mayısında 1000 lira geldi.
    Taksitti faiz indirimi falan 750 ödedik.
    Adsl yi o zaman yatırmadığımı düşünemiyorum. Sanirım 2000 3000 gelirdi o da
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2 telefon 1 adsl benmde var.. 2000 civarındaydı 1,5 yıl önce şimdi ne oldu bilmiyorum :) %95 hizmet almadığımız miktar.. yorum yok...
  • Sonuç olarak
    1- Borçtan kaçılmaz,
    2- Borç unutulmaz,
    3- Sonunu düşünen kahraman değildir
    Neyse konu sahibinin sayesinde tecahül-i arif sanatıyla uğraşan borçlu vatandaşlar ne ile karşılacaklarını bilmiş oldular Size teşekkür ediyoruz @AdWatch
  • arkadaşlar bu tip borç olaylarında sakın koyunluk yapıp borcunuz neyse ödemeye kalkmayın.. mutlaka itiraz ediniz.. indirim yapılmasını yoksa ödeyemeyeceğinizi söyleyiniz.. insan yaşaya yaşaya öğreniyor..
  • @efekan
    Tabi fazla da zorlamamak lazım. Hani ben iyi adres değiştiririm ve karda yürür izimi belli etmem diyorsanız o ayrı ama sırf bu adsl faturası yüzünden evdeki plazmanın kamyona konulması ne kadar acı bir görüntü oluşturur dimi
  • forumda birisi eski bi konu açmıştı itiraz ede ede cok büyük oradan ki borcu küçük meblaya cevirmişti, bir tanıdıkta da öyle olmuştu 250 lira borcunuz var dendi 50 liraya kadar düştüler. İstersen biraz itiraz et, ödeyemem falan fişman belki 1500 1200 gibi yada düz 1000 anca verebilirim falan pazarlık yap :)
  • @SNIPER82
    Tabiki kötü olur ama o duruma düşmemek lazım.. Bunun içinde belli şartları konuları bilmeniz gerekiyor. Örneğin çoğu insan direk icra gelir zanneder ama olay öyle değildir. Önce avukat uzlaşmak için arar sizi (icraya gelmek onlarından işine gelmez çünkü ) Bu uzlaşma sırasında yapabildiğiniz kadar itiraz edeceksiniz. Çünkü bu tip şirketler ne kadar koparsak kardır olayındn işi götürür bu durumlarda.. Orda çalışanların insiyatifine kalmış bir durum bu. Neden herkese aynı indirimi yapmazlar peki? Ne kadar prim alsalar onlar için kârdır çünkü..

Saygılar,
  • Sen kendi işini takip etmez kendini düşünmez isen başkaları seni hiç düşünmez.

O borç telekoma değil başka herhangi bir firmaya da olsa bu şekilde olurdu.

Bu ülkede insanlar borcu yüzünden öldürülüyor,bazıları namuslarını kaybediyor,bazıları intahar ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KATADE

Sen kendi işini takip etmez kendini düşünmez isen başkaları seni hiç düşünmez.

Bu ülkede insanlar borcu yüzünden öldürülüyor,bazıları namuslarını kaybediyor,bazıları intahar ediyor.

haklısınız.... ama başka firmaya olsaydı böyle olmazdı...

Misal : düşünün ki bu ayın telekom faturasınıda ödediniz ve çıktınız gittiniz. sadece kapatmadınız..... 3 ay sürekli 0 GB kota geliyor.. Telekom ne oluyor demesi gerekmezmi sizce?

aynı olay turkcell de başıma geldi.... şirket için 4 adet faturalı hat aldım... ilk ay ödedik. sonra 4 hattı da sinirden attım çöpe.... aradan 3 ay geçti.... AVEA numaramı türkcelli biri aradı ve " 4 hattınızdan 3 aydır bir konuşma olmuyor sanırım, faturaya öyle yansıyor. Eğer konuşma yapılmıyorsa, mutlaka kapattırın çünkü sabir ücretten dolayı yüklü miktar ödersiniz... şu an borcunuz 20 TL (gibi bir rakam söyledi) mutlaka gelin kapattırın" dedi. bende gittim kapattım...

yani ben Telekomu bi şekilde kapatmadım. haklılar. kesinlikle bir gram üzüntü duymuyorum... benim hatam tamam. ama en azından 1 kere bile ulaşılamazmı insan... 1 kere bile bile bir ihtar ne bilim bişe çekse olmazmıydı....

bu ara beni ilk icra ya veren avukatı buldum. UYAP tan.. ismini buldum. Sonra facebooka yazdım gördüm... :) :D

quote:

sırf bu adsl faturası yüzünden evdeki plazmanın kamyona konulması ne kadar acı bir görüntü oluşturur dimi

bir nevi öyle oldu... Projeksiyon için para biriktirdim... almaya gittim modeli kalmamış :) iyi ki kalmamış. TTneti ödicez şimdi o parayla....

• quote:

Orijinalden alıntı: SNIPER82

Sonuç olarak
    1- Borçtan kaçılmaz,
    2- Borç unutulmaz,
    3- Sonunu düşünen kahraman değildir
    Neyse konu sahibinin sayesinde tecahül-i arif sanatıyla uğraşan borçlu vatandaşlar ne ile karşılacaklarını bilmiş oldular Size teşekkür ediyoruz @AdWatch

:) rica ederim... Borçlu arkadaşlar, ÖZELLİKLE TELEFON için varsa çok yüksek indirimleri var. hemen bi sorsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: efekan

2 telefon 1 adsl benmde var.. 2000 civarındaydı 1,5 yıl önce şimdi ne oldu bilmiyorum :) %95 hizmet almadığımız miktar.. yorum yok...

nasıl yani??? ödediniz mi? hala duruyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdwatcH

quote:

Orijinalden alıntı: KATADE

Sen kendi işini takip etmez kendini düşünmez isen başkaları seni hiç düşünmez.

haklısınız.... ama başka firmaya olsaydı böyle olmazdı...

Misal : düşünün ki bu ayın telekom faturasınıda ödediniz ve çıktınız gittiniz. sadece kapatmadınız..... 3 ay sürekli 0 GB kota geliyor.. Telekom ne oluyor demesi gerekmezmi sizce?

aynı olay turkcell de başıma geldi.... şirket için 4 adet faturalı hat aldım... ilk ay ödedik. sonra 4 hattı da sinirden attım çöpe.... aradan 3 ay geçti.... AVEA numaramı türkcelli biri aradı ve " 4 hattınızdan 3 aydır bir konuşma olmuyor sanırım, faturaya öyle yansıyor. Eğer konuşma yapılmıyorsa, mutlaka kapattırın çünkü sabir ücretten dolayı yüklü miktar ödersiniz... şu an borcunuz 20 TL (gibi bir rakam söyledi) mutlaka gelin kapattırın" dedi. bende gittim kapattım...

yani ben Telekomu bi şekilde kapatmadım. haklılar. kesinlikle bir gram üzüntü duymuyorum... benim hatam tamam. ama en azından 1 kere bile ulaşılamazmı insan... 1 kere bile bile bir ihtar ne bilim bişe çekse olmazmıydı....

bu ara beni ilk icra ya veren avukatı buldum. UYAP tan.. ismini buldum. Sonra facebooka yazdım gördüm... :) :D

quote:

sırf bu adsl faturası yüzünden evdeki plazmanın kamyona konulması ne kadar acı bir görüntü oluşturur dimi

bir nevi öyle oldu... Projeksiyon için para biriktirdim... almaya gittim modeli kalmamış :) iyi ki kalmamış. TTneti ödicez şimdi o parayla....

Şimdi şöyle;

Şirket olarak hatta haberleşme sektröründe oldukları için bu iki şirketi kıyaslıyoruz fakat arada çok önemli farklar var.

birincisi turkcell in transmisyon ortamı hava.telekomun ki bakır yada fiber kablo.
    Bu iletim ortamlardan kozmik patlamalar vs olmadığı sürece turkcell kolay kolay etkilenmiyor.
    Telekom ise her yağmur yağdığında,havalar soğuduğunda,canı sıkılan kepçe oparatörü yanlış yeri kazdığında,mucit Türk halkı 2 bakır kabloya sahip çıkamadığında bundan etkileniyor.Tüm bunlar şirketin personelini farklı birimlerde farklı yoğunluklarda çalışmaya itiyor.

İkinci ve en önemli olarak ADSL nedeniyle telefon hattı olup telefon makinesini hatta hiç bağlamayan 100.000 lerce abone var.
    Şirket bunun farkında olduğunda hiçbir aboneyi neden telefon ile görüşmüyorsunuz isterseniz kapatın diye aramaz.

Bunlar sizi ilgilendiri mi?Tabii ki hayır ama yaşadıklarınızın sebebi bunlar.

İyi günler,geçmiş olsun...

• Dostum dua etki 2004 yılından kalan bir kredi kartı bakiyesi değil ,öyle olsaydı bugün çıkacak rakamı düşünemiyorum...Büyük bir ihtimalle borcunuzu yediden yapılandırırlar diye düşünüyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdwatcH

quote:

Orijinalden alıntı: efekan

2 telefon 1 adsl benmde var.. 2000 civarındaydı 1,5 yıl önce şimdi ne oldu bilmiyorum :) %95 hizmet almadığımız miktar.. yorum yok...

nasıl yani??? ödediniz mi? hala duruyor mu?

Duruyor aslında olay tam olarak şöyle.. Bir yakınımın şirketinin telefon hatları benim üzerime idi. 4 gb kotalı internet (30tl) falan vardı..
    1,5 yıl boyunca hiç ödenmemiş ve benimde haberim 1,5 yıl önce oldu. Yani toplamda 3 yıldır öylece duruyor ödenmedi. geçen yıl sorduuğmda 2 bin lira civarı toplam borç vardı ne oldu bilmiyorum şuan.. He diyceksiniz ki şirketi olan yakınınız ödemedi bu parayı ödemedi ilgilenmiyorda. Üstelik zamanında haber verseydi kapattırırdık. böyle olacağı aklıma gelmedi değil dedim ödemez falan kapattırayım hatları.. sonrada şirket hattıdır ödememezlik yapmaz yakınımızdır dedik ama öyle olmadı.
    Zaten adsl 3 ay ödemediğin zaman 100 lira civarı yapar ve internet kapanır.. en sorduğumda adsl borcu 1000 küsür idi... Herkes hak ettiğini yaşasın iyi niyet suistimal olunca .... Keşke yakınımız değilde yabancı biri yapsaydı bunu...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.