Şimdi Ara

ADSL HATTIM NE DESTEKLER NASIL YAPARIM HAKKINDA UFAK BİLGİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar ADSL 2+ ya geçmeyi düşünenlere birkaç ipucu ve çözüm vermek isterim bilgilerim doğrultusunda.....

Line Attenuation : hattinizin hiz kapasitesini belirleyen etken bunun değeridir. Yani sizin santrale olan uzaklığınıza göre değer verir. yüksek olmasi kötü alçak olmasi iyidir......1-5 değerler en iyi değerlerdir... aşağidaki verdim sitede adsl, adsl 2+ icin alacağiniz max değeri hesaplayabilirsiniz....

SNR Margin : sinyal kalitesidir. bu ne kadar yüksek olursa o kadar iyi yani sağlam kopmayan bağlanti sağlarsiniz 5-6 alti bağlanti kurmaz 30-40a kadar yolu var. bunu yükselmenin yolu kablolarinizi splitterinizi düzgün marka düzgün kalite kullanmak etkiler. Evdeki splitter ve kablolarinizi kontrol edip yükseltmeyi deneyebilirsiniz..... HIZA HERHANGI BIR ETKISI YOKTUR SADECE SINYAL KALITESINI BELIRLER..KOPMA HIZ DÜŞMESI FALAN OLMAZ DOWNLOAD SIRASINDA YUK SIRASINDA

bu siteden Line Attenuation değerinize göre max alacağiniz mbps değerini hem adsl hem adsl 2+ olarak öğrenebilirsiniz... iyi günler dilerim....

http://www.kitz.co.uk/adsl/max_speed_calc.php

• Line Attenuation : 5.2 8.3 db
    SNR Margin : 7.3 14.9 db

1.5 mb 1,54mb download yapiyorum. bazen düşmeler oluyor saniyelik downloadda 1,20mb 1,30mb'a hemen cıkıyor tekrar geri tabiii....apartmanin kablolari kutusu biraz eski, ev içi kablolarim da sepet hiç önemsemedim. snr kötü benim ama santrale yakin olduğum için pek sorun yok. ev içi kablolari adam edip bir düzelme elde edeceğimi umuyorum. 2 gündür adsl 2+ kullaniyorum bu sinyal ile bile bağlanti kopmasi hiç olmadi vesselam esas olay yane line attenuation değeri....
  • Güzel konu açmışsın hocam bazı yanlışları düzeltelim..Örneğin verdiğin site size çok kaba bir sonuç veriyor, yani siteye güvenerek yola çıkmayın..
    SNR Margin;Arkadasın yazdıklarına artı olarak Modem çok önemli bir rol oynuyor hatırlatmak istedim..
  • snr margin yükselmenin en iyi yolu nte5 zamazingosu takmak diye okudum.http://www.kitz.co.uk/adsl/lowSNR.htm bunu buralarda bulma imkanimiz varmi? Eğer bunu bulamazsam kaliteli splitter nereden bulabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercanceb -- 25 Mayıs 2011; 9:23:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.