Şimdi Ara

ADSL HIZ TESTI SORUNSALI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar tarifem 1024/256 limitsiz ttnet... ttnet in adsl sayfasindaki hiz testine girince veya baska hiz testlerine girince downloadm 30 kb den yukari cikmiyor baska hic bir sey indirmeme ragmen..

upload ise 25 civari cikiyor.. bu yaklasik 1 aydir falan boyle.. upload hizim normal seviyede ama download hizim yaklasik 3 kat az... yani bnm 100 civari indirmem gerekirken max 30lari goruyorum hiz testinde bile.. bunun sebebi sizce nedir? adsl musteri hizmetlerini arayip ariza kaydi falan biraktim,bakalm adamlar gelip hattami bakcaklar napcaklarsa artk bilemiyorum...

boyle rezillik olurmu yaa,nasil istir anlamiyorum,para almaya gelirken catir catir aliyorlar,ama hizmet kalitesi 0...

sizde bu tarz sorunlar yasadiysaniz yardim almak istiyorum .. :)

• bu aralar sık sık download hızında düşmeler yaşanıyor belki ondan olabilir ,yada virüs vb casus yazılımlardan olabilir .
  • ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 19 Mart 2021; 16:18:34 >
  • virus spyaware vs turu bisiyler olmasi imkansiz yeni format attim ztn :) ariza kaydi biraktim,ama adamlar gelince neye bakcaklar yada bakcaklar mi bilmiyorum..bu galiba sokaktami apartmanin altinda mi adsl kutusu varmis orda kablolara bakiyorlarmis....

bazi yerlerdende su tarz bilgiler aldim,evde kullandigimiz telefon kablosunun kalitesine gore degisiyormus ne kdr dogrudur bu tartisilir tabi.. bazen kablo oksitlenme yaparmis oda hizi dusururmus diyenler var..
  • Telekomdan Allah razı olsun öyle birde ilgilenir ki şimdi
  • DNS adreslerinizi değiştirip deneyin.

Şu an en sağlıklı çalışan DNS 4.2.2.1 / 193.140.83.251

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34_gurcangurel -- 30 Mart 2009; 2:07:23 >
  • dns ayarida bi ise yaramadi :(
  • DNS ayarı hız ile alakalı bir sey değil. dolayısı ile DNS hızınızı artırmaz.. adı üstünde Domain NAme Server... Hız probleminizin temel nedenlerinden bazıları sunlar olabilir

1-Örneğin hattınız 1024Kbit den daha az hızı destekliyordur. Modeminizin içinden bakın Maximum rate ne dio.. 1024 den fazla ise problem o değil
    2- internetin yogun oldugu saatlerde 18:00-02:30 arasında yapmıssanız bu testi cokda saglıklı degildir.
    3- Modeminizi baska bir adsl hattında deneyin.. Problem Modem kaynaklı olabilir..
    4-Santraldaki portunuzda veya o portun baglı oldugu sistemde bir sorun olabilir..
    5-bilgisayarında senin bilmediğin ve hatta kurulu bulunan antivirus programnında bilmediği networkunu mesgul eden solucan veya benzer bir sey olabilir
    6-birden fazla bilgisayar baglı ise olabilir..
    7- her halukarda ttnet in 444 0375 numaralı telefonuna arıza kaydını bırakın.. umarım bir netice elde edersiniz...
  • modemden olabilir....
  • arkadaslar ttnet den elemanlar geldi... sorunun splitterdan oldugunu soylediler ve mevzu suymus...

bnm bundan kac sene once 128 le baglanirken adsl e splitter 128i kaldiriyordu,fakat hizlar 1024 olnca spliter yetmiyormus bugun yeni bi spliter aldim ve sorunum cozuldu hic bir problem yok... su an pasalar gibi 108kb la indirmekteim daha onceden degerim 30kb yi gecmiyordu..

yani kisaca teknoloji gelistikce splitterlarida degistirmek gerek :D
  • pascal2121,
    Arkadaşlar ttnet 1024 4 gb kotalı internet kullanıyordum.Biri ADSL ye üye oldum.2048 Mb sınırsız BiriADSL internete 1024 ile girebiliyorum.Modemde 1024 gözüküyor.Hattınıza 2048 Mb geliyor diyor.Biri ADSL yetkilisi modem yazılımını güncellemem gerektiğini söyledi.Everest SG 1400 modemi nasıl güncelleyebilirim?
    Benim sorunun kaynağıda spliter olabilirmi?
  • 20 dk önce 256kb/sn ile indiriyordum, şimdi son 10 dkdır 15 kb/sn'ye kadar düştü...
  • ben de biraz önce format attım max 10 kb ile indiriyorum
  • bu sabah kalktığımda herşeyi yine 100le indirmeye başladı hiç bi şey yapmama rağmen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.