Şimdi Ara

adsl için ne routerlı modem mi gerek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • eve adsl modem alacağım. air ties adlı marka çok övülüyor. bu modeme evde iki bilgisayar bağlanacak. hangi modeli önerirsiniz?

ikinci sorum şu: router dedikleri şey nedir? ne işe yarar? her adsl modeminde olur mu? adsl modeminden ayrı olarak kullanılan bişi midir?

saygılar

• air tiesi ilk defa duydum öncelikle ben sana zyxeli öneririm ki daha geçen hafta asus aldım performansı iyi ama kurarken uğraştırdı biraz. router dağıtıcı demek her modemde olmazz modemler ayrılır routerlu usb falan diye.ancak router adsl modemden ayrıda kullanılır yani sadece adsl modemle bi ilgisi yoktur
  • İnternet 2 PC tarafından kullanılacaksa routerlı modem almalısın.
  • airties modem iyi olduğu söyleniyor. kullanan insanlar tavsiye ediyor. ben 101 modelini aldım ama hattım açılmadığı için daha bir şey söyleyemeyeceğim. ama gördüğüm kadarıyla hiç bir ısınma sorunu yok.
  • ADSL modemde router olması şart değil ama olsa iyi olur bu senin işine birden fazla bilgisayarı birbirine bağlayacaksan işe yarar. şimdi sana ne soylesek yalan olur modemlerin hemen hemen hepsi iyi ama ZYXEL en iyisi sen bunu bil yeter ha birde modemin ETHERNETLİ olsun bilgisayrında ethernet yoksa birtanede ethernet kartı al.
  • 2 bilgisayar icin evet datron oneririm sorunsuz
  • quote:

Orjinalden alıntı: bulhaz@yahoo.com

eve adsl modem alacağım. air ties adlı marka çok övülüyor. bu modeme evde iki bilgisayar bağlanacak. hangi modeli önerirsiniz?

2 Bilgisayar bağlamak için AirTies RT-101 (1 Ethernet çıkış ve router özellikli, 1 de USB çıkış) veya RT-110 (4 port Ethernet çıkış, router özellikli) veya RT-110'nun "kablosuz" versiyonu olan RT-210 alabilirsiniz.

Başkalarının dedikleri ve tavsiyeleri de kıymetlidir ancak "Türkiye koşullarına en uygun ADSL modem hangisidir" ve de "özellikle hangi modem markasının gerçek anlamda 24/7 satış sonrası servisi vardır" denildiğinde akla gelmesi gereken ilk ve tek marka olan AirTies, şiddetle ve özellikle tavsiye edilir. Maliyetlerde bir karşılaştırma yapabilmeniz açısından veriyorum: hepsiburada.com'da şu aralar RT-101 $55+KDV, RT-110 $74+KDV, RT-210 ise $ 112+KDV.

quote:

ikinci sorum şu: router dedikleri şey nedir? ne işe yarar? her adsl modeminde olur mu? adsl modeminden ayrı olarak kullanılan bişi midir?

"Router" kelime anlamında "yönlendirici" yani bir tür dağıtıcıdır. Router üzerinden bağlanan makineler, birbirlerini görebilir (aralarında data alışverişi yapabilir...), birbirlerinden bağımsız olarak internete bağlanabilir ve örneğin bir yazıcıyı ortak olarak kullanabilirler. Bütün bunlar, haliyle gerekli ağ ayarlarının yapılandırılması sayesinde olabilir.

ADSL Modem ve Router illa ki aynı cihaz olmak durumunda değiller (en azından sadece bağımsız çalışabilen router cihazlar var ama bunlar ciddi network uygulamalarında kullanılıyor. Keza kablosuz dağıtım yapabilen router'lar da var...) ama günümüzde ADSL modemler en az 1 port ethernet'li ve o da router özellikli üretiliyor.

İstendiğinde, router özellikli ama tek ethernet portu olan bir cihaza (ADSL modeme), 8'li veya 16'lı bir switch takılıp, 7 veya 15 ayrı makineye dağıtım yapılabilir. Hatta isterseniz, 8'li bir switche böyle bir giriş yapıp sonra geri kalan 7 çıkış amacıyla kullanılabilecek porta 7 tane daha 8'li switch takılarak 7x7=49 makineye dağıtım bile sağlanabilir. Hatta bu sayı daha da arttırılabilir.

4-Port çıkışlı bir cihaz için de aynı uygulama geçerlidir. Bu 4 porta isterseniz 4 ayrı makine kablolu olarak bağlanabilir, isterseniz 4 adet 8'li/16'lı switch, isterseniz 4 adet router veya kablosuz access point (erişim noktası) denilen cihazlar takılabilir.

Gördüğünüz gibi seçenekler ve uygulamalar oldukça geniş.

Şimdi gelelim en temel sorunuza: Evinizde 2 PC bağlayacaksınız ve en ucuz çözüm şeklini istiyorsanız RT-101 alır ve bir makineyi Ethernet üzerinden (LAN kullanıp, PC'deki Ethernet girişinizden faydalanarsınız) modeme bağlarken, diğer makineyi de USB'den bağlarsınız. Bu tür bağlantıda her iki makineniz de birbirinden bağımsız olarak internete bağlanabilir ancak makineler arasında bir ağ kuramazsınız.

İkinci seçenek olarak, yine bir RT-101 bir de 8 portlu switch alır, ve her iki makineyi de bu switch üzerinden bağlar ve bu sayede makineler arasında ağ da kurabilirsiniz. Switch'in maliyeti $ 18-21+KDV mertebesindedir.
    Ancak bu durumda 2 cihaz, 2 adatör kullanmış oluyorsunuz. Ama AirTies RT-110'un maliyeti de zaten bu dolaylarda...

3. seçenek olarak AirTies RT-110 alırsınız. 2 makineyi 2 porta bağladıktan (ve isterseniz bunları da paylaşıma açtıktan sonra) kalan 2 port da ileride daha fazla makine veya kablosuz bir access point vs. kullanmak için yedek kalacaktır.

4. seçenek olarak AirTies RT-210 alıp makinelerinizi (veya gelecekteki makinelerinizi) kablolu veya kablosuz olarak bağlamak esnekliğine kavuşursunuz.

Kolay gelsin...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: tunasilah

air tiesi ilk defa duydum öncelikle ben sana zyxeli öneririm ki daha geçen hafta asus aldım performansı iyi ama kurarken uğraştırdı biraz. router dağıtıcı demek her modemde olmazz modemler ayrılır routerlu usb falan diye.ancak router adsl modemden ayrıda kullanılır yani sadece adsl modemle bi ilgisi yoktur

Herhalde bulunduğunuz bölgede (yanılmıyorsam Adana) AirTies markası ve ürünleri yeterince yaygınlaşamadı henüz... Sizden ricam,www.airties.com sitesini bir boş zamanınzda detaylıca incelemeniz. İyi akşamlar ve esenlikler.

• evt walla adanadayım yaygınlaşmadıyı bıak ilk defa duydum :)
  • modem/router konusu ile ilgili yanıt yazan yukardaki arkadaşlara, içten teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

iyi ki varsınız!
  • fiyat performans acısından Airties çok uygun.. forumu gezerseniz ilk defa duydugunuz bi markanın ne kaar iyi oldugunu goreceksiniz..
  • mafaky , herşeyi söylemiş zaten. :)

Bize Airties tavsiyesine destek vermek kalıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.