Merhaba 1 yıldır adsl-vdsl-fiber altyapı bekliyorum ve hala gelişme yok türk telekomdan tanıdığım birisi adsl bakır internet çekeriz ama fiber gelmez demişti sizce doğru mu? ve adsl de mi daha az ping alırım air fiberde mi şuan airfiber kullanıyorum ve internet hızı çok düşüyor ping çok çıkıyor yardımcı olurmusunuz? |
ADSL mi? AirFiber mi?
-
-
Airfiber havadan antenlerle geldiği için yağmur rüzgar olası hava durumlarında ping durumu aşırı etkileniyor. Fakat adsl hatta ise kablolarla geldiği için hızı düşük olur fakat ping durumu stabil olur. Köy yerinde ikamet vs ediyorsanız bölgenizin alt yapısı vdsl fiberi pek müsade vermiyor olabilir.
-
hocam durumum çok saçma yan binamda fiber var neredeyse bütün sokakta fiber var evimin önünde türk telekom lögar kapağı var şehrin merkezindeyim benim için hız önemli değil ping sabit olsun düz olsun yeter sizce ne yapmalıyım 1 yıldır altyapı başvurusu bekliyorum
-
ping önemliyse ADSL kullan, en azından pingin 9-10 civarında sabit olur. Airfiber alırsan ping 20-25 dolaşır
-
air fiber var zaten çok anlık ta olsa lol de mesela 150 falan oluyor ama hissediyorum adsl de sabitse almaya çalışayım
-
Airfiber dediğin bildiğin uzun menzilli wifi değil mi? Hiç kimseye tavsiye etmem. Evin içindeki wifi bile araya duvar girince zırvalamaya başlıyor bu tip internet hizmetlerinin başarılı olması zor. Kablolu gelen interneti tercih edin. Bakır makır farketmez. En kötüsü bile "air mair" saçmalığından iyidir.
-
türk telekomda çalışan birisi adsl getirirsek fiber gelmez demişti ne kadar doğru?
-
o biraz doğru. Hiç altyapı yoksa 1 yıl içinde Fiber getirme ihtimalleri var, ama sen zorla ADSL getirtirsen bir daha 4-5 yıl Fiber alamazsın, zaten internetin var deyip geçiştirirler.
-
ozaman almayayım bence ama 1 yıldır gelmedi zaten fiber
-
Araya tanıdık sokun. Türkiye'de bu işler böyle yürür. Telekom'da tanıdığım var diyorsunuz. Tanıdığa söyleyin halletsin işte. Sorun nerede anlamadım. Hallettiremiyorsanız demekki Telekomdaki tanıdık ya sizinle uğraşmak istemiyor ya da çaycı filan. Evi satıp yan binaya taşının madem orada fiber var.
-
telekom magnet diye bir paketi var ona başvur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tanıdık altyapı işi yapmıyor arıza bölümünde çalışıyor projeyi çizdirip öne aldırmayı yapabileceğini söyledi sadece
-
oyun oynuyorum magnetin sınıırsızı 12 mbps veriyor yetmez ki
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X