Şimdi Ara

ADSL Modem Switch Gorevi Gorebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kafam baya karisti, yeni bir daireye tasiniyorum ve internet baglantim direk ethernet kablosu ile sitenin internet agindan geliyor. Bir onceki evimde inca marka 4 portlu bir adsl modem kullaniyordum baglantiyi 2 bilgisayara yaymak icin, simdi ayni modemi switch olarak kullanma sansim var mi? henuz tasinmadim o yuzden deneme sansim olmadi, lutfen mumkun olup olmadigini yazin bana

tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozhakan -- 18 Haziran 2007; 3:46:09 >

• kullanabilirsin

Mutlaka modemin içindeki dhcp özelliğini kapat dostum .

Kolay gelsin ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: dragonball

kullanabilirsin

Mutlaka modemin içindeki dhcp özelliğini kapat dostum .

Kolay gelsin ...

evet kullanabilirsin arkadaşım.kolay gelsin kardeş niye dhpcyi kapatalım açıklar mısın?
  • pm attım murat :)

kolay gelsin..
  • quote:

pm attım murat :)

kolay gelsin..

aldım hocam teşekkür ederim
  • Kullanabilirsin
  • quote:

kolay gelsin..

Aslında özel ileti göndererek biraz forumun genel mantığı dışına çıkmışsınız gibi geldi.
    Yarın öbürgün birisi bir şekilde buna benzer bir durumla karşılaşıp bu konuyu bulduğunda aradığı bilgiyi bulamadan hüsranla ayrılacak.

Özel iletinizde muhtemelen DHCP 'nin ne iş yaptığını dolayısıyla neden kapatılması gerektiğini anlattınız.
    Burada da anlatırsanız bilmeyen arkadaşlar adına seviniriz.
  • Haklısın benimde aklıma geldi burdan yazmak ama sonra dhcp diye arattığımda bir sürü başlık gördüm devam etmedim burdan ...

Genede yazalım burdan herkezin gönlü olsun dhcp hizmeti bilindiği üzere client lara ip dağıtımı ile ilgilenen bir hizmettir. ayrıntıya girmeden devam edim aynı ağ üzerinde iki adet dhcp sunucusu olursa çakışma yaşanır iki hizmette ip dağıtmak ister o yüzden modem tarafının kapanması gerekmektedir..

Kolay Gelsin ..

quote:

Orjinalden alıntı: Benimle Türkçe Konuş

quote:

kolay gelsin..

Aslında özel ileti göndererek biraz forumun genel mantığı dışına çıkmışsınız gibi geldi.
    Yarın öbürgün birisi bir şekilde buna benzer bir durumla karşılaşıp bu konuyu bulduğunda aradığı bilgiyi bulamadan hüsranla ayrılacak.

Özel iletinizde muhtemelen DHCP 'nin ne iş yaptığını dolayısıyla neden kapatılması gerektiğini anlattınız.
    Burada da anlatırsanız bilmeyen arkadaşlar adına seviniriz.

• ben hem buraya yazdım hem özel mesaj attım belki görmez diye arkadaşa o yüzden o da pmle cevapladı
  • Benim internete bağlı modem alt dairede. Ordan gelen ethernet kablosunu üst kattaki wireless modeme bağladım. Üstteki modemin DHCP'sini iptal ettim. Üstteki modeme hem wireless laptop, hem ethernetten istediğim kadar PC bağlıyorum. IP adreslerini alttaki modemden alıyorlar. Statik IP'li PC isterseniz gateway olarak alttaki modemin IP'sini ve subnet'ini veriyorum.
  • ya biraz profosyonel bi anlatim olmus, simdi benim adsl modemin portuna ethernet kabloyu direk baglamam gerekiyor sanirim daha sonra, modemde ne ayari yapmam gerekiyor biraz acarmisin.
  • Modemin modeli nedir?

quote:

ya biraz profosyonel bi anlatim olmus, simdi benim adsl modemin portuna ethernet kabloyu direk baglamam gerekiyor sanirim daha sonra, modemde ne ayari yapmam gerekiyor biraz acarmisin.
  • dhcp server ı kaparsın olur biter...
  • arkadaşlar benimde böyle bir sorunum swiç olarak kullandığım usr9107 modem , adsle çıkan zyxel (ttnet in verdiği) önce 9107 nin dhcp sini kapatıp denedim olmadı daha sonra onu normale getirip zyxeli kpadım yine sonuç alamadım ikiside 192.168.1.1 arayüzünü kullanıyor bu sorun yaratırmı hangisinin dhcp sini kapatıcam başka kapatmamam yada değiştirmem gereken bi özellik var mı acaba ??? bi fikriniz var mı?
  • benim cnet4 port modemim var ve ben onu köprü olarak kullanabiliyorum yarları yapıldıktan sonra tabiki kullnabilirsin
  • dhcp kapattıktan sonra sorunsuz kullanabilirsin
  • Kullanabılırsın 4 Portlu ıse Hatta Bır Hup Alıp Ondanda Çoğaltabılırsınız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.