Şimdi Ara

ADSL modemi bağlayınca telefon hattında cızırtı geliyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir arkadaşım yeni modem aldı(US robotics kablolu modeli) ve bilgisayarına bağladık. zaten odasına telefon hattı çekiliydi. işte klasik modem ayarlarını yaptık telefon çıkışını modeme taktık. Fakat telefonda cızırtılar oluşmaya başladı. hatta bazen o kadar arttıyor ki ses duyulmuyor. Acaba neden olur veya nasıl çözülebileceğini bilen var mı? Dönüştürü gibi bir şey mi lazım mı acaba?

Saygılar...

• splitter kullan yada kullandığın splitteri değiştir bir sorunun kalmaz
  • Bi splitter tak Düzelir Telefon hattının oldugu yere ufak bir parça takıyorsun o iş halloluyor ama Modemin yanında vermelerı lazımdı
    Yada Kablo cok uzun ve parçalanmış ise olabilir bu sorun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter_hasim -- 9 Eylül 2005, 12:32:41 >
  • splitter bul biyerden eğer sorun çözülürse yenisini alırsın.çözülmezse % 90 kablolardır.adamlar da söledi kabloların çok sağlam olması lazım ezilme fln durumunda o tarz şeyler oluyomuş hatta ikisini kaldıramıyor mesela telefon açıkken adsl çalışmıyor gibi.bende oldu kabloyu değiştirdim.bunları denersen kesin çözüm olur bence.kolay gelsin
  • Spliter olsa bile paralel telefon kullanıyorsan yine cızırtı yapacaktır. Modeminkullanma kılavuzuna bir bak istersen.
  • normal tel degilde telsiz kullanınca o cızırtı cok azalıyor..

ben denedim öle oldu..

cok fena insan konusamıyor sesten..
  • parelel de olabilir ben kullanmadığımdan bilmiyorum.parelel varsa ona bi çözüm bulunulmalı tabi ki önce.eğer yoksa da ya splitter ya kablo diyorum ben.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler arkadaşlar yarın arkadaşın evine gidiyorum bakalım çözebilecek miyim? :) bu arada size çok ilginç bir şey daha söyleyeyim. Arkadaşım Turk Telekom adsl sözleşmesi imzalarken, bağlantıyı kendim yaparım seçeneğini seçince bir daha teknik destek vermiyormuş. Siz siz olun ilk bağlantıda mutlaka adamları getirtin :)

Saygılar...
  • abi adamları niye getirtcen ki yani yapılcak ne var anlamıyorum.bana kimse gelmedi.kendim hallettim.hani gelipte kurcağı ne var anlamadım.modem var varsa onuda okuma yazması olan klavuza bakar yapar bence.
  • Cenks arkadaşım ben de evimdeki bağlantıyı kendim yaptım zaten. Fakat işte telefon hattından dolayı problemler var. Sanırım soket de gerekiyormuş. Şu an splitter takılamıyormuş. Hoş ben niye açıklama yapıyorsam

Saygılar...
  • ben o lafı mutlaka telekomdan adam getirtin dedin diye dedim.niye getircez ki diye.ayrıca madem sorunun var çözülmesini istiyosun tabi ki açıklama yapcaksın.hoş ben niye açıklama yapıyorum demek ne demek anlamadım valla.herkes amma asabi oldu ya bu ülke de.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cenks

ben o lafı mutlaka telekomdan adam getirtin dedin diye dedim.niye getircez ki diye.ayrıca madem sorunun var çözülmesini istiyosun tabi ki açıklama yapcaksın.hoş ben niye açıklama yapıyorum demek ne demek anlamadım valla.herkes amma asabi oldu ya bu ülke de.

yaw şu işi çözüm ortaklarına yaptırsanız hiç bir problem olmadan internete girmiş olurdunuz. ben çözüm ortağı teknik servisteyim. evde isterse 10 tane paralel olsun hepsini halledip de imzamı alıyorum. yanımda her zaman rj11 vardır. her türlü alet. bolca splitter. modem gerekirse. laptop yanımda.

yaw zaten bedava. gidin adsl başvurunuzu adam akıllı çözüm ortaklarına yaptırın.

• quote:

Orjinalden alıntı: TeLLTaLe

Herkese İyi günler,

Bir arkadaşım yeni modem aldı(US robotics kablolu modeli) ve bilgisayarına bağladık. zaten odasına telefon hattı çekiliydi. işte klasik modem ayarlarını yaptık telefon çıkışını modeme taktık. Fakat telefonda cızırtılar oluşmaya başladı. hatta bazen o kadar arttıyor ki ses duyulmuyor. Acaba neden olur veya nasıl çözülebileceğini bilen var mı? Dönüştürü gibi bir şey mi lazım mı acaba?

Saygılar...

splitter tak. usr splitter vermiyo modemi mis gibi yapıyolar en babasını adamlar yanında splitter vermiyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: DJ_SLaYeR

quote:

Herkese İyi günler,

Saygılar...

splitter tak. usr splitter vermiyo modemi mis gibi yapıyolar en babasını adamlar yanında splitter vermiyo

Neresi mis gibi?

Tüm Zyxel modemleri
    Airties
    Geek
    Datron (!)

çok kaliteli splitter kullanıyorlar. Diğerleri ya koymazlar yada tek çıkışlı splitter koyarlar. yada line girişi dişi değilde erkek yaparlar. çok saçma. üç giriş de yani Line, Modem, Phone DİŞİ olursa hiç bir sorun çıkmıyor.

Geek möodemlerin verdiği splitter çok kullanışlı. Hem Üç girişli splitter veriyor. Hemde ek olarak evde bir paralel varsa ona da ek olarak veriyorlar. Zyxel'in ve Datronun splitterleri çok kaliteli, aynı marka splitter kullanıyorlar.

• quote:

Herkese İyi günler,

Saygılar...

Buraya kadar yazan arkadaşlar iyi niyetle bildiklerini söyleyip yardımcı olmaya çalışmışlar ama herkesin yapabileceği şu an biraz da tahminden ibaret.
    Siz arkadaşınıza tekrar gittikten sonra:
    1) O ev içindeki telefon tesisatının dağılım şeklini inceleyip bildirin. Yani ADSL'li Telefon hattı eve bir yerde girdikten sonra nasıl dağıtılmış? Kullanılmakta olan kaç tane paralel telefon var? (ayrıca kazara faks veya telesekreter makinesi vs. de var mı?) Bir de kullanılan telefonların kablolu/kablosuz oldukları ve mümkünse markaları. [Bu son dediğimi yabana atmayın benim başıma geldi: şeklini ve kalıbını beğendiğim "yerli" markalı ancak Uzak Doğu'dan ithal (veya en azından demonte olarak ithal edilip burada monte edilmiş) bir telli telefon makinesi yeni aldığım hatta çalışmıyor; zira a hatta "ıslak topraklama" denilen bir problem var da Telekom'un bunu gidermesi biraz yılan hikayesi olacak... Ancak o problemli hatta bundan 5-6 yılının öncesi bir eski Panasonic makine takınca şakur şukur çalışıyor!...]

Bu bilgiler ışığında size daha net fikir verebilirim.

2)Herhalde USR-9105 alındı ADSL modem olarak. Onunla birlikte bir adet splitter (bir giriş, iki çıkışı olan kibrit kutusundan az büyücek bir filtredir...)
    gelmiş olmalıydı. Yok gelmemişse, line filter denilen bir giriş ve bir çıkışı olan daha küçümen bir başka filtre gelmeliydi... Onlardan birisi yok mu?

3) Bir de nerede olduğunuzu yazın ki, ihtiyaç olacaksa size nereden splitter alacabileceğiniz konusunda fikir vermeye çalışayım (Istanbul'da iseniz...).

Kolay gelsin...

• quote:

Cenks arkadaşım ben de evimdeki bağlantıyı kendim yaptım zaten. Fakat işte telefon hattından dolayı problemler var. Sanırım soket de gerekiyormuş. Şu an splitter takılamıyormuş. Hoş ben niye açıklama yapıyorsam

Saygılar...

Şu "...soket de gerekiyormuş. splitter de takılamıyormuş." ifadenizi çözemedim amma artık yarın daha detaylı haber verirsiniz herhalde...
    (Ancak ben yarın bütün gün PC'me bakamayacağım; size ancak Pazar günü yardımcı olabilirim!... )
  • yani adamın evi görmedik durumu tam bilmiyoz.adam gibi birini çağırsın bitsin bu çile.bilmiyosan bilene danışacan mecburen.inşallah arkadaşın sorunu çözülür
  • arkadaşlar konu çok dağılmış
    sanırım gereken bilgiler verilmiş
    fazlasına ihtiyaç olmadığını düşünüyorum ve konuyu kilitliyorum
    herkese iyi forumlar dilerim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.