quake marka yeni adsl satın aldım hemen kutuyu açtım bilgisayarıma bağlandım ve internetin tadını çıkarıyordum aniden elim adsl nin üstüne gitti sanki elim yanmıştı kömür gibi dedim yapma bunu bana . gözümü alet çantama uzattım açtım içini benim eski amd işlemcisinin fanı elime yapıştı hemen bir adaptöre bağladım fanı adslnin üstüne yapıştırdım altınada 2 tane soğutucu koydum benim eski 14 inch monitrün trafonun yanındaki güç transistörlerinin soğutucularışimdi artık çok rahatım 24 saat internet benim modem artık çok rahat
bunu da ilk defa görüyorum
ADSL moden soğutma
Supermis ya adsl sogutma
Bu arada modemler hakkaten cok isınıyor evi isıtıyor soba
Ona bi de o/c yapsan noolur kimbilir
galiba bendekide çok ısınıyor su sogutmayı oradandamı dolaştırsam
her ısınan aleti soğutacaksınız diye birşey yok. Üretici firma o ürünü, fansız yaptıysa ve 2 yıl garanti veriyorsa demek ki o alet o sıcaklıkta çalışmaya uygun dizayn etmiş. Daha kurcalamanın ne alemi var? Bir aletin çalışma düzenine müdahale etmediğiniz müddetçe ve çalışma koşulları denilen (aletin üzerinde yazar şu şu aralıkta nem ve sıcaklık diye) durumlar dahilinde kullanıyorsanız ilk halini değiştirmenin hiç alemi yok.
Misal, adsl modemler +50 -40 arası çalışabiliyor, dikkat edin bu aletin kendi sıcaklığı değildir, ortam sıcaklığıdır. Sen misal marsta yaşıyorsan ortam sıcaklığı da 90 derece ise, işte o zaman modemi soğutman gerekir, çünkü önerilen sıcaklıktan farklı bir yerdesindir.
Yakında ocağın ateşi çok ısınıyor, sıvı azotla soğutuyorum diyen kişiler çıkmaz inşallah.
benzer bişrşeyi ben de yapmıştım,
her ne kadar insan birşey olmayacağını bilsede rahat edemiyor.
bir de artık alışkanlık oldu fazla ısınan herşeyi soğutma isteği