Şimdi Ara

Fanlı adsl modem üretilmiş olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Modemlerin aşırı ısınmasına karşı çeşitli çözüm önerilerini internette duymuştum. Modemin üstüne bazı ekran kartlarında olduğu gibi ısıyı içeriden dışarıya aktaracak alüminyum-metal levhalar konulması gibi. Ben modemi evimin en havadar yerine koymaktayım. Yeterli olmadığı durumlar oluyor Fanlı veya yüzeyi özel alaşımlı modemler üreten markalar var mıdır?

Birinci modemim zaten sorunluydu, mefta oldu

İkinci modemimin çıldırmasına az kaldı

• fanlı değil ama U.S robotics kullnıyorum baya sıcak ama yinede çalışıyor sorunsuz... Ama merak ettim senin mefta olan modemin markası ne.
  • bir arkadaşımda olduğunu duymuştum(görmedim)ama eğer modem kaliteliyse ısınma konusunda sorun olmaz
  • Tavsiyeleriniz için teşekkürler

İlk modemim Inca'ydı. Yanında "USB Kablosuz Ağ Adaptörü" verdiği için tercih etmiştim. Memnundum aslında, kısa bir süre önce adaptör ile modem kıvılcım çıkararak patlamıştı ve zaten arada sırada kablosuz ağı açmıyordu, son zamanlarda hiç açmaz oldu. Yine de iyi dayandı
    Servise gönderip para iadesi veya yeni modem talep etmeyi düşünüyorum

İkinci modemim ZyXEL P-660HW-T1_v2. Gayet memnunum ama çok ısınıyor, sorun çıkarabilir

Modem üreticilerinin cebi böyle doluyor olmalı

• U.S. Robotics genelde ısınmaz, ısınsada sorun olmaz.
  • Ben kendim fanlı yaptım. 5,5 cm yüksekliğinde 10 cm uzunluğunda iki çıta kestirdim. 15 cm uzunluğunda iki çıta daha kestirdim. bunları kutu haline getirdim. Araya iki çıta ekleyip fanı montajladım. Eski bir modemin 12v çıkışlı adaptörünü fana araya açma kapatma butonu koyup modemin altına koydum.

Resim istiyen olursa resmide eklerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi local1907 -- 3 Ağustos 2010; 16:33:53 >

• Benimde böyle bir çözümüm var. Fakat şunu farkettimki modemi fazla soğutmakta iyi değil, kopmalar başlıyor ve bozuldu en sonunda. Biraz uzaktan üflemesi bence daha iyi olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DSL Modem mantıklı mı?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben de eski power supply' den çıkan aluminyum soğutma nesnelerinden birini ikiye bölüp biraz tesviyeden sonra modemin içindeki chipset' in üzerine 404 ile yapıştırdım. foto verirsem şimdi ayıp olur üreticiye. hem bir işe de yaramadı gibin. bu yukarıda fan kullanımında çıta yerine daha hafif mesela saydam dosya klasör kapakları kullanımı düşünülürse, kablosuz modem elde edilmesi bile mümkün olabilir. uçan kaz aklıma geldi, hey gidi heyy pazar günü tv' nin başına çakılırdık..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.