internet bağlantısı olduğu halde zaman zaman internet sayfa açmıyor bir gidiyor bir geliyor adsl modemi değiştim gene aynı sistemde 15 tane pc var telekom herzamanki gibi sorun bizde değil diyor bu soruna benzer bir sorunla karşılaşan yada bişeyleri yapmamı tavsiye edecek arkadaşların yorumlarını bekliyorum
Biraz saha açıklayıcı olursan belki yardımcı olabiliriz. 15 tane pc var demişsin. 15 Pc de aynı interneti mi kullanıyor? 15 tane pc aynı interneti kullanıyor ve bağlantınız 1mbit falansa , zaman zaman sayfa açmama problemi yapması çok doğaldır. 15 bilgisayardan birinin ya da birkaçının download yapması bağlantıyı felç edecektir. Tavsiyem bağlantı hızınızı 4mbit'e çıkarmanız ve gerekmedikçe downlaoad yapılmasını önlemeniz..
Şöyle bir örnek vereyim. Bizim üniversitede 34 Mbit internet var. Yaklaşık olarak 3Mbyte ile indirebilmek demek oluyor. Fakat 1000 kişi aynı interneti kullandığından dolayı , bazen msn'de oturum açmak bile sorun yaratıyor. Dolayısı ile web siteleri açılmıyor vs vs.. Sizin sorun da buna benzer bişey. Bilmem anlatabildim mi..
Farklı bir açıdan değerlendirelim...Modemler ve Switchler voltaj dalgalanmalarından kolay etkilenir..Bu da bağlantıda kararsızlığa yol açabilir...Özel üçlü beşli prizler var bu iş için ya da adaptörlerini değiştir...Götür adaptörleri bir elk/eln'çiye anlat sana yardımcı olur...2.seçenek Binanın kablo tesisatı bağlantı hızınızı kaldıracak kalitede olmayabilir...Bunun için de gelip SNR ölçümü yapıyorlar...Tabii bunları söyledik ama ADSL Modem kurulumunu tam ve eksiksiz yaptığını,Modem/Switch/PC'ler arası kabloların sağlam olduğunu,makinelerde yazılımsal hataların olmadığını varsaydım...Öyle ki bazı Spyware'ler ve virüsler Network Trafiğini bloke edebiliyor ya da bazı portları iletişime kapatabiliyorlar...
sistemde 4 mbit adsl var download yapılmıyor msn ve web sayfası açılıo sadece hatta aşırı yoğunluk yok yane ve bu zamana kadar sorun yoktu son 15 günde böyle oldu
bir virüs,trojen vs yüzünden engelleniyor olabilir bilgisayarı taramayı dene bende de bi aralar oluyordu...
onların hepsini yaptım pc lerde sorun çıkmadı tek şüphelendiğim santralin 4 mb yi desteklemediği ve ondan dolayı sistemin atma yaptığı
4.094.434.052 (3,813 GB)
konuyla alakalı deil ama benim kota 4gb kota aşımı olmuşmu burda kararsız kaldımda yardımcı olursanız tşk ederim :)
alttaki parantez içinde yazılı olan degeri baz alacaksın daha geçmemişsin korkma
Benzer sorunu bende yaşıyorum bazen internet ışığı gidiyor saatler sonra geliyor bu kez sayfalar açılmıyor, arada bir bağlantı gidip geliyor. Splitter veya paralel yok, hat 3 ay önce bağlandı o zamandan beri sorun var. Farklı modemlerle ve bilgisayarla denedim yine aynı, sorun %100 hatta bunun çözümü için hangi yolu izlemem gerekiyor.?
quote:
Orjinalden alıntı: rocky204
alttaki parantez içinde yazılı olan degeri baz alacaksın daha geçmemişsin korkma
Az kalmış ama
ne olcak böle anlamadım valla milletikandırıyolar 4 mb parası öde 3,5 mb veri gelsin ne güzel dünya be
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme