Şimdi Ara

ADSL ve Static IP Kullanarak bir e-mail sunucusu kurmak..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben Turk Telekom'un ADSL hizmetinden yararlanarak hizli bir baglanti ve Static IP'ye sahip oldum. Ve kendi biligisayarima Windows 2003 server kurarak onun e-mail sunucu olma ozelliginden faydalandim ve basit bir e-mail sunucusu kurdum.

Kendi yerel agimdan kendi e-mail sunucumda tanimladigim hesaplari Outlook veya Outlook Express uygulamalstins kolaylikla ekliyorum ve dis sunuculara e-mail gonderip alabiliyorum.

Fakat bazi sorunlarla karsilastim;

1-SPAM Sorunu : Bazi kullanicilara e-mail gonderdigimde ya hic gitmiyor yada 'Spam olabilir' gibi isaretlenip gidiyor. Bunun nedenini arastirdigimda Turk Telekom'un dagittigi sabit ip'lerin spam listesine alindigi ve bu yuzden bu static ip ustunden gonderdigim e-mail'lerin spam olarak isaretlendigini gordum.

2-Static IP ama: Benim sabit bir ip numaram var, evet amawww.whatismyip.com gibi sitelere girip bunu sorguladigimda bana Turk Telekom'un yurt disi cikislarindaki proxy server'in ip'si veriliyor. Benim sahip oldugum static ip gercek bir static ip degil mi?

3-E-Mail Hesabi Kurma: Kendi sunucumda tanimladigim e-mail hesaplarini Outlook veya Outlook Express uygulamalarina hesap olarak ekledigimde eger hesabi ekledigim bilgisayar internete ttnet araciligiyla baglaniyorsa sorunsuzca e-mail gonderip alabiliyor, fakat eger isp farkliysa bu durumda sunucuya ulasildi fakat istek zaman asimina ugradi gibi bir hata mesaji aliyorum. ISP'ler arasinda bir anlasmazlikmi var? Baska bir ISP'den web sunucusuna ulasip sayfayi goruntuleyebilirken neden uygulamalara e-mail hesabi eklemek istedigimde bu tur bir sorun karsima cikiyor?

4-Internet uzerinde tanininan bir DNS sunucu nasil kurabilirim? Bir alan adina sahibim, ve ns1.alanadi.com.tr ve ns2.alanadi.com.tr adinda nameserver'a sahip olmak istiyorum. Bunu nasil yapabilirim?

Ilginiz icin tesekkurler..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.