Şimdi Ara

Adsl'ye inat KABLO NET'e Geçtik. Hızlar 2kat Arttı!! - 256k-512 OLDU!!! (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
893
Cevap
0
Favori
62.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: sasasa

adsl'i sirkip kablonete geçenler

Görürüz yakında kim kime zuha yapacak
  • benim kablointernet baglantısında neden şu oluyor acıklarmısınız: 1 veya 2-3 dosya cekerkene 15-20 k il egeliyor ama 8 dosyayı aynı anda gelirse 120k oluyor toplamda nedir sorun sizce
  • Nihayet benimki de bugün 512 olmuş.Ama anlamadığım şey,Eskişehir'deyim ama Eskişehir server'ından ping mükemmel olmasına rağmen hız düşük çıkıyor.İstanbul 85 ping 494 hız,Bursa 135 ping 494 hız verdi,Esk. 18 ping ama 430 hız verdi.
  • Çıkmadı mı daha yeni tarifler
  • Peşkeş çekilen telekoma daha doğrusu arap oger telekomuna para vertmektense internet kullanmam daha iyi,

yaşasın 29 YTL ye sınırsız kablonet.
  • Kader dostum
  • quote:

Orjinalden alıntı: ybsert

Peşkeş çekilen telekoma daha doğrusu arap oger telekomuna para vertmektense internet kullanmam daha iyi,

Bravo dostum. Çok iyi özetlemişsin. Öger Telekom aynı zamanda sahibi Saudi Oger'dir ve Fransa'da Sözde Ermeni Soykırım anıtına çelenkler bırakan bir şerefsizdir.

Ben de Kablonete geçerken öyle geçtim ama şu %47 olayı işi bitirmiştir. Madem %47 vatanın peşkeş çekilmesinden memnun ne halleri varsa görsünler. Kablonet fiyat değiştirmezse %47 ile beraber adsl'e geçeceğim...

ÖNCE VATAN dedik dinlemediler en iyisi onlarla beraber onlar gibi ÖNCE CÜZDAN demek sanırım. Ben çeşitli ortamlarda elimden geleni yaptım bu saatten sonra umrumda değil. 5 sene içinde ülke bölünecek, Patrikhane Ekümenik olacak ve Ermenilere tazminat ödeyeceğiz. %47 bunu istedi. Doğu artık Türkiye değildir... vs. vs. vs.

Umurumda değil, ÖNCE CÜZDAN diyenler düşünsün artık.

• öncelikle söylediklerine kesinliklekatılıyorum, gusel söylemişssin ama sonuçta turksatın parasıda telekoma gitmiyor mu:(
  • allahın lubnanlısına paramı verecegime %100 milli kurulusumuza para vermeyi yeglerim.
    turksat kablo kabloneti devralında işler bozulmuştu ama şimdi hersey aynen devam ediyor.
    cok merak ediyorum turk telekom mudahale zamanını kaç saatte yapıyor?
    turksat kablonun gece 9 da aradıgımda 10 da kapıma gelip sorunu cozucek ozverili elemanları var, keza yardım hattı da oldukca basarılı...

helal olsun şu an turkıyede en ucuz ınternetıde bu kurum saglıyor. ayda 10 ytl ye 128k internetiniz olabiliyor.

ayrıca bu kuruma yapılan haksızlık ve şerefsizlikleri siz de goruyorsunuz...

kablo tv dijital yayına bu mart ayınca gecicekti, 350 kanal olacak dediler ama gelin gorunki o dandik d-smart çıktı? hala geçiş surecı tamamlanamadı...
    acaba yine kimler yedi para? yine kimler engelledi?

dijitale geçişle beraber turksatın en onemli projesi evlere T-1 baglantı sunmaktı ki bunu yapacaklarını 126 destek hattında operatorler soyluyordu.
    daha turk telekomun bu altyapısı yok ve yeni fiber çekmeye baslayacaklar...
    neden devletımın kurumunu bu kadar geri bırakılıyor?
    inanılmaz gelişmeye acık bir kurum ama onu surekli tıkanıyor

isterse 10mbit adsl 29ytl olsun
    ben 512sınırsız baglantıma 29 ytl vermeyi yeglerim...

%47 turksatı da satar yakında...
    o zaman lubanınlı mı yoksa arapmı düşünürüz..

• Kablo İnterneti, Routerli ADSL modem üzerinden paylaştırmak için yapılması gerekenleri kısaca anlatmak isterim.

Görüyorum ki insanlar ekstradan masraflara giriyorlar. Switchti, 2. ethernet kartıydı, access pointti ... vs hiç gerek yok.
    (Tüm bunları elinizde Routerli bir ADSL modem olduğunu varsayarak söylediğimi söylememe gerek yok sanırım. :) Gerçi ikinci elde U.S. Robotics 9105'lerin fiyatı bile 40 YTL civarı. 25 YTL'ye switch almaktansa daha mantıklı bir yatırım.)

Adsl'ye inat KABLO NET'e Geçtik. Hızlar 2kat Arttı!! - 256k-512 OLDU!!!

1. Gerekli olanlar:
    - Motorola SB 5101 Modem (Bu modem DHCP Server var. Maksimum 32 kullanıcıya kadar bir gateway gibi kullabiliyorsunuz. Sanırım diğer Kablo modemlerde de DHCP olmalı. Özelliklede NETMASTER markasında olmalı.)
    - U.S. Robotics 4 Port Router ADSL modem
    - Kablo modem ve ADSL modem arası bağlantı için 1 adet düz ethernet kablosu. (CAT-5 UTP DÜZ ETHERNET KABLO)
    - İnternete çıkış yapacağınız bilgisayarları ADSL modeme bağlamak için yine yeterli uzunlukta :) düz ethernet kabloları ^ 1 (CAT-5 UTP DÜZ ETHERNET KABLO)

2. Kuruluma başlayalım:
    - Gerekenleri tedarik ettikten sonra yapmanız gerekenler sırasıyla şunlar:
    (Önce ADSL modemde bir takım ayarlamalar yapacağız, ardından network'e Kablo modemi ekleyeceğiz.)

- ADSL modeminizin kablolarını bilgisayarınıza takıp, CD'den gerekli olan yazılımlarını kurun.
    - Ardından bilgisayarlarınızın browser'ındahttp://192.168.1.1 yazarak web arayüzüne girin.
    Kullanıcı adı (default) : admin
    Şifre (default) : admin ^ 2

- Network kısmına giriniz ve birinci resimde gördüğünüz gerekli ayarlamaları yapınız. Sırasıyla Apply , Reboot Gateway diyip ADSL modem'i restart edin.
    ( Eğer ki Network ve Security menüleri yoksa ^ 3 ADSL ayarları yapılmamış demektir. )

( Yaptığımız şeyden birazcık bahsetmek gerekirse eğer; Router'lı ADSL modemin Router'ına Kablo Modem'in DHCP Server'ının IP adres aralığının dışından (192.168.100.11 - 192.168.100.42) ama aynı IP havuzundan bir IP verip, DHCP Server Özelliğini kapatıp ( 192.168.100.10 ) ADSL Modem'in bir Access Point gibi çalışmasını sağlıyoruz. Kablo Modem'in sahip olduğu DHCP Server burada devreye giriyor ve ADSL modem'e bağlı olan bilgisayarlara gerçek IP adresleri atıyor. ^ 4 )

- Bu ayarlamaları yaptıktan sonra modeminizi kapatınız.
    - Sıra geldi Kablo Modemi bağlamaya ve gerekli ayarları yapmaya.
    - Kablo modeminizden çıkan ethernet kablosunu bilgisayarınıza DEĞİL ADSL modeminizin arkasına takınız.
    - Önce Kablo Modeminizi , ardında da ADSL modeminizi açınız.
    - Kablo modem'in Pc Activity Işığı bağlantı sağlandıktan sonra hızlı bir şekilde yanıp sönmeye başlayacaktır.
    Aynı şekilde U.S. Robotics ADSL modem üzerinde de Ethernet yazan kısımdaki ledler hızlı bir şekilde yanıp sönmeye başlayacaktır.

- Gelelim Kablo Modem'de yapılacak olan ufak ayara.
    - Browser'ahttp://192.168.100.1 yazıp Kablo Modem'in web arayüzüne girelim.

- Configuration kısmında DHCP Server Enabled'ın tıklı olduğundan emin olalım.

- Herşey tamamsa sağ alt köşedeki ağ bağlantılarınıza tıkladığınız vakit gerçek bir IP adresi almış olduğunuzu göreceksiniz.
    - Aynı şekilde uzaktaki 2. bilgisayarın ethernet kartından çıkan düz kabloyuda ADSL modem'in arkasına taktığınız vakit otomatikman Motorola'nın DHCP Server'ı gerçek bir IP adresi atayacaktır.

Artık her iki bilgisayarda farklı iki ayrı gerçek IP adresi alarak internet surf yapabilirler.
    Bağlantının çok problemsiz ve de kaliteli olduğunu çok rahatlıkla söyleyebilirim.

Vaktim olunca muhtemel sorulacak olan sorulara cevaplara yazacağım.Şimdilik bu kadar.
    Soru 1: Bu Ağ üzerinde birbirimize dosya nasıl gönderebiliriz?
    Soru 2: İnternet kapalıyken Ağ'dan nasıl yararlanabiliriz?
    Soru 3: ADSL modem'ime bir daha web arayüzünden ulaşamıyorum. Nasıl ulaşacağım?

----------------------------------------------------------------------------------------------------
    Dipnotlar:

1 Kabloları direk hazırda alabilirsiniz isterseniz bilgisayarcılarda yaptırtabilirsiniz. Bimelde uygun fiyata , kaliteli kablodan yaptırtmanız sizin yararınıza olacaktır. 15 m yaklaşık olarak 10 YTL filan gelecektir.

2 Service Provider Settings / Access Control / Passwords kısmında Admin ve diğer kullanıcı şifrelerini değiştirmenizi tavsiye ederim.

3 Hemen ADSL modemde sahte (fake) bir ADSL hesabı yaratalım. Begin Quick Setup kısmından başlayarak bir hesap oluşturunuz.
    VPI 8
    VCI 32
    Protocol : PPPoA
    kullanıcı adını ve şifresinide atın gitsin bir şeyler. Modemi açıp kapatıp tekrardan web arayüzüne girdiğinizde karşınıza Network ve Security bölümleri çıkacaktır.

4 Burada Turksat'a teşekkür etmek gerekiyor çünkü bir MAC adresi üzerinden birden fazla IP adresi almak ABD'de farklı ücretlendirme politikasına giriyor. Motorola 32 taneye kadar farklı IP adresi atadığını söylesede 2'den fazla bilgisayarda deneyemedim. Bir MAC adresiyle 2 farklı IP adresi alabildiğinizi rahatlıkla söyleyebilirim.

Sevgilerle.
    Suavi.

Ek:

Network kısmında paylaştım.
    Burada da paylaşayım istedim.
    Sadece farklı IP adresleri atamasından ötürü bile Turksat seçilebilir. :)
    Kablo internet hizmeti ADSL kalitesinden çok öte. Deneyimle sabittir. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUAVI -- 19 Ağustos 2007; 17:31:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: darkshark

Türksat satılsa daha iyi. Mevcut yöneticilerin elinde seçim zamanı yandaş medyaya yer bulan e2 gibi bir kanala aylar önce kablo tv de boş frekans yok diyen bir kafa tarafından yönetileceğine satılsın.

RTÜK isimli sansürcü kurumu yaratan zihniyetler ve bu sansürü daha da büyüten, yasal karar olmaksızın yayın yasaklayan kafalar Türksat uydularında veya kablo tv de ne izletmek isterse onu izlemek yerine adam gibi yabancı bir operatör alır Türksatı ve 42 dereceyi bu yobaz kafaların elinden kurtulur TV keyfimiz. Üstelik 42' de bir uydu yerine 10 tane uydu olur. Kanal sayısı artar, yabancı yayıncılar da frekans alır.

%47'de durucağına satsınlar. Satın alan hiç değilse katma değer yarattırır. Bunlar hem eksi değer yarattırıyor, hem sansür uyguluyorlar.

Keşke ülkede adam gibi bir kafa olsa da doğru olan yapılsa ve satılmasa...

Ama yok, 1950'den beri aynı kafa. Gıdım gıdım içimizi oymakta...

• quote:

Orjinalden alıntı: engunaydin

quote:

Orjinalden alıntı: darkshark

Türksat satılsa daha iyi. Mevcut yöneticilerin elinde seçim zamanı yandaş medyaya yer bulan e2 gibi bir kanala aylar önce kablo tv de boş frekans yok diyen bir kafa tarafından yönetileceğine satılsın.

RTÜK isimli sansürcü kurumu yaratan zihniyetler ve bu sansürü daha da büyüten, yasal karar olmaksızın yayın yasaklayan kafalar Türksat uydularında veya kablo tv de ne izletmek isterse onu izlemek yerine adam gibi yabancı bir operatör alır Türksatı ve 42 dereceyi bu yobaz kafaların elinden kurtulur TV keyfimiz. Üstelik 42' de bir uydu yerine 10 tane uydu olur. Kanal sayısı artar, yabancı yayıncılar da frekans alır.

%47'de durucağına satsınlar. Satın alan hiç değilse katma değer yarattırır. Bunlar hem eksi değer yarattırıyor, hem sansür uyguluyorlar.

Keşke ülkede adam gibi bir kafa olsa da doğru olan yapılsa ve satılmasa...

Ama yok, 1950'den beri aynı kafa. Gıdım gıdım içimizi oymakta...

Türk Telekom'un kattığı bir katma değer örneği verebilir misiniz özelleştirmenin ardından?

• quote:

Orjinalden alıntı: Serdar

Türk Telekom'un kattığı bir katma değer örneği verebilir misiniz özelleştirmenin ardından?

Türk Telekom yanlış bir örnek. Elma ile armut. Telekom özelleştirmesini de savunmuyorum. Türksat AŞ Türksat uydularına sahipken 42' uydusundan adam gibi yabancı kanallar olmaz, yeni uydular çok uzun sürelerde atılır demek istiyorum.

Yabancı bir uydu operatörü 42' yi alsa ve uydu fırlatsa en az 4-5 uydu olucaktır orada ve binlerce kanal... Uydu internet gibi olası hizmetler de cabası...

Keşke adam gibi, gllobal rekabet şartlarında işletilse de özelleşmese. Özelleşmesinden yana değilim ama bunların elinde kalmasındansa özelleşmesi daha iyi diyorum.
  • quote:

Peşkeş çekilen telekoma daha doğrusu arap oger telekomuna para vertmektense internet kullanmam daha iyi,

kendini böylemi tatmin ediyosun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokhanweb

quote:

kendini böylemi tatmin ediyosun.

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaedHrOS -- 19 Ağustos 2007; 18:46:08 >

• quote:

Orjinalden alıntı: engunaydin

quote:

Orjinalden alıntı: Serdar

Türk Telekom yanlış bir örnek. Elma ile armut. Telekom özelleştirmesini de savunmuyorum. Türksat AŞ Türksat uydularına sahipken 42' uydusundan adam gibi yabancı kanallar olmaz, yeni uydular çok uzun sürelerde atılır demek istiyorum.

Yabancı bir uydu operatörü 42' yi alsa ve uydu fırlatsa en az 4-5 uydu olucaktır orada ve binlerce kanal... Uydu internet gibi olası hizmetler de cabası...

Keşke adam gibi, gllobal rekabet şartlarında işletilse de özelleşmese. Özelleşmesinden yana değilim ama bunların elinde kalmasındansa özelleşmesi daha iyi diyorum.

Muhtemel özelleştiricilerin aynı olduğunu hesaba katarsanız elmayla armudun birbirine ne kadar çok benzediğini görebilirsiniz. Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır...

• elin arabına para kazandıracağıma hem de ermeni yalakasına para kazandıracağıma gider %100 Türk kuruluşu olan Türksat'a para kazandırırım. sadece internette değil her şeyde önce Türk sermayesi kazansın derim. yabancı banka kredi kartı veya hesabı kullanacağıma Türk bankalarını özellikle devlet bankalarını yeğliyorum. dünyanın gittiği istikamet o yönde, bir tek biz farklı davranıyoruz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hieroglyphics

elin arabına para kazandıracağıma hem de ermeni yalakasına para kazandıracağıma gider %100 Türk kuruluşu olan Türksat'a para kazandırırım. sadece internette değil her şeyde önce Türk sermayesi kazansın derim. yabancı banka kredi kartı veya hesabı kullanacağıma Türk bankalarını özellikle devlet bankalarını yeğliyorum. dünyanın gittiği istikamet o yönde, bir tek biz farklı davranıyoruz.

Millet gider mersine, biz gideriz tersine
  • Cüzdanını seven adamlar bizim konumuza girip abuk sabuk konuşmayın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SUAVI

Kablo İnterneti, Routerli ADSL modem üzerinden paylaştırmak için yapılması gerekenleri kısaca anlatmak isterim.

Görüyorum ki insanlar ekstradan masraflara giriyorlar. Switchti, 2. ethernet kartıydı, access pointti ... vs hiç gerek yok.
    (Tüm bunları elinizde Routerli bir ADSL modem olduğunu varsayarak söylediğimi söylememe gerek yok sanırım. :) Gerçi ikinci elde U.S. Robotics 9105'lerin fiyatı bile 40 YTL civarı. 25 YTL'ye switch almaktansa daha mantıklı bir yatırım.)

1. Gerekli olanlar:
    - Motorola SB 5101 Modem (Bu modem DHCP Server var. Maksimum 32 kullanıcıya kadar bir gateway gibi kullabiliyorsunuz. Sanırım diğer Kablo modemlerde de DHCP olmalı. Özelliklede NETMASTER markasında olmalı.)
    - U.S. Robotics 4 Port Router ADSL modem
    - Kablo modem ve ADSL modem arası bağlantı için 1 adet düz ethernet kablosu. (CAT-5 UTP DÜZ ETHERNET KABLO)
    - İnternete çıkış yapacağınız bilgisayarları ADSL modeme bağlamak için yine yeterli uzunlukta :) düz ethernet kabloları ^ 1 (CAT-5 UTP DÜZ ETHERNET KABLO)

2. Kuruluma başlayalım:
    - Gerekenleri tedarik ettikten sonra yapmanız gerekenler sırasıyla şunlar:
    (Önce ADSL modemde bir takım ayarlamalar yapacağız, ardından network'e Kablo modemi ekleyeceğiz.)

- ADSL modeminizin kablolarını bilgisayarınıza takıp, CD'den gerekli olan yazılımlarını kurun.
    - Ardından bilgisayarlarınızın browser'ındahttp://192.168.1.1 yazarak web arayüzüne girin.
    Kullanıcı adı (default) : admin
    Şifre (default) : admin ^ 2

/>

- Network kısmına giriniz ve birinci resimde gördüğünüz gerekli ayarlamaları yapınız. Sırasıyla Apply , Reboot Gateway diyip ADSL modem'i restart edin.
    ( Eğer ki Network ve Security menüleri yoksa ^ 3 ADSL ayarları yapılmamış demektir. )

( Yaptığımız şeyden birazcık bahsetmek gerekirse eğer; Router'lı ADSL modemin Router'ına Kablo Modem'in DHCP Server'ının IP adres aralığının dışından (192.168.100.11 - 192.168.100.42) ama aynı IP havuzundan bir IP verip, DHCP Server Özelliğini kapatıp ( 192.168.100.10 ) ADSL Modem'in bir Access Point gibi çalışmasını sağlıyoruz. Kablo Modem'in sahip olduğu DHCP Server burada devreye giriyor ve ADSL modem'e bağlı olan bilgisayarlara gerçek IP adresleri atıyor. ^ 4 )

- Bu ayarlamaları yaptıktan sonra modeminizi kapatınız.
    - Sıra geldi Kablo Modemi bağlamaya ve gerekli ayarları yapmaya.
    - Kablo modeminizden çıkan ethernet kablosunu bilgisayarınıza DEĞİL ADSL modeminizin arkasına takınız.
    - Önce Kablo Modeminizi , ardında da ADSL modeminizi açınız.
    - Kablo modem'in Pc Activity Işığı bağlantı sağlandıktan sonra hızlı bir şekilde yanıp sönmeye başlayacaktır.
    Aynı şekilde U.S. Robotics ADSL modem üzerinde de Ethernet yazan kısımdaki ledler hızlı bir şekilde yanıp sönmeye başlayacaktır.

- Gelelim Kablo Modem'de yapılacak olan ufak ayara.
    - Browser'ahttp://192.168.100.1 yazıp Kablo Modem'in web arayüzüne girelim.
    />

- Configuration kısmında DHCP Server Enabled'ın tıklı olduğundan emin olalım.

- Herşey tamamsa sağ alt köşedeki ağ bağlantılarınıza tıkladığınız vakit gerçek bir IP adresi almış olduğunuzu göreceksiniz.
    - Aynı şekilde uzaktaki 2. bilgisayarın ethernet kartından çıkan düz kabloyuda ADSL modem'in arkasına taktığınız vakit otomatikman Motorola'nın DHCP Server'ı gerçek bir IP adresi atayacaktır.

Artık her iki bilgisayarda farklı iki ayrı gerçek IP adresi alarak internet surf yapabilirler.
    Bağlantının çok problemsiz ve de kaliteli olduğunu çok rahatlıkla söyleyebilirim.

Vaktim olunca muhtemel sorulacak olan sorulara cevaplara yazacağım.Şimdilik bu kadar.
    Soru 1: Bu Ağ üzerinde birbirimize dosya nasıl gönderebiliriz?
    Soru 2: İnternet kapalıyken Ağ'dan nasıl yararlanabiliriz?
    Soru 3: ADSL modem'ime bir daha web arayüzünden ulaşamıyorum. Nasıl ulaşacağım?

----------------------------------------------------------------------------------------------------
    Dipnotlar:

1 Kabloları direk hazırda alabilirsiniz isterseniz bilgisayarcılarda yaptırtabilirsiniz. Bimelde uygun fiyata , kaliteli kablodan yaptırtmanız sizin yararınıza olacaktır. 15 m yaklaşık olarak 10 YTL filan gelecektir.

2 Service Provider Settings / Access Control / Passwords kısmında Admin ve diğer kullanıcı şifrelerini değiştirmenizi tavsiye ederim.

3 Hemen ADSL modemde sahte (fake) bir ADSL hesabı yaratalım. Begin Quick Setup kısmından başlayarak bir hesap oluşturunuz.
    VPI 8
    VCI 32
    Protocol : PPPoA
    kullanıcı adını ve şifresinide atın gitsin bir şeyler. Modemi açıp kapatıp tekrardan web arayüzüne girdiğinizde karşınıza Network ve Security bölümleri çıkacaktır.

4 Burada Turksat'a teşekkür etmek gerekiyor çünkü bir MAC adresi üzerinden birden fazla IP adresi almak ABD'de farklı ücretlendirme politikasına giriyor. Motorola 32 taneye kadar farklı IP adresi atadığını söylesede 2'den fazla bilgisayarda deneyemedim. Bir MAC adresiyle 2 farklı IP adresi alabildiğinizi rahatlıkla söyleyebilirim.

Sevgilerle.
    Suavi.

Ek:

Network kısmında paylaştım.
    Burada da paylaşayım istedim.
    Sadece farklı IP adresleri atamasından ötürü bile Turksat seçilebilir. :)
    Kablo internet hizmeti ADSL kalitesinden çok öte. Deneyimle sabittir. :)

Suavi çok güzel bir yazı olmuş, ellerine sağlık arkadaşım. Hiç kimsenin bir yorum yapmadığını görünce; o kadar uğraşmışın, bir emek harcamışın, en azından teşekkür etmeyi kendime bir borç bildim.

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.