Şimdi Ara

Adsl'ye inat KABLO NET'e Geçtik. Hızlar 2kat Arttı!! - 256k-512 OLDU!!! (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
893
Cevap
0
Favori
62.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: MaedHrOS

1- modem olarak alacağınız 5101 in kesinlikle 2.6.0.2 versiyonu olması lazım bunun haricindeki bütün modemler problemli türkiyedeki.yüksek ihtimalle alacağınız modem 2.4.1.3 versiyonu olacak bunu distributor firmayı arayarak yeni versiyona yükseltebiliyorsunuz...

2- evet 2 ethernet kartı olan bilgisayarınızdan diğer bilgisayarınıza interneti paylaştırabilirsiniz ama 2 ethernetli olan bilgisayraın sürekl iaçık kalması lazım.yoksa diğer bilgisayar giremeyecektir...

3-r.api.dshare içinde modemi resetlemeden ip değiştirme teknikleri mevcut forumdada birçok kez yazmıştım bunları.bir arayın eğer bulamassanız size yardımcı olabilirim.

saygılar

Teşekkürler. Peki bu versiyon yükseltme işlemini nasıl yapacağız, bir zorluğu olur mu? Versiyon yükseltme öncesi ve sonrasında neler değişti / değişir?

• quote:

Orjinalden alıntı: L`EstrancdeqDe`Stran

quote:

Orjinalden alıntı: MaedHrOS

1- modem olarak alacağınız 5101 in kesinlikle 2.6.0.2 versiyonu olması lazım bunun haricindeki bütün modemler problemli türkiyedeki.yüksek ihtimalle alacağınız modem 2.4.1.3 versiyonu olacak bunu distributor firmayı arayarak yeni versiyona yükseltebiliyorsunuz...

2- evet 2 ethernet kartı olan bilgisayarınızdan diğer bilgisayarınıza interneti paylaştırabilirsiniz ama 2 ethernetli olan bilgisayraın sürekl iaçık kalması lazım.yoksa diğer bilgisayar giremeyecektir...

3-r.api.dshare içinde modemi resetlemeden ip değiştirme teknikleri mevcut forumdada birçok kez yazmıştım bunları.bir arayın eğer bulamassanız size yardımcı olabilirim.

saygılar

Teşekkürler. Peki bu versiyon yükseltme işlemini nasıl yapacağız, bir zorluğu olur mu? Versiyon yükseltme öncesi ve sonrasında neler değişti / değişir?

modemin ithalatcı firmasını (setkom) u arayacaksınız oradan sizi gerekl iyere yönlendircekler upgrade için.ankarayı arayacaksınız oradaki yetkiliye modemin mac adresini ve müşteri numaranızı vereceksiniz hemen 1 dk da versiyon guncelleme yapıyor şebeke üzerinden.

(şebeke üzerinden güncelleme yapamıyoruz diye müşteri hizmetleri ne KAPAK olsun)

• elimde babamın mart ayında aldığı kablo modem mevcut su anda adsl kullanıcısıyım cnet marka kablolu modemimi netgear marka kablosuz router ile kulanıyorum, 59 ytlye sınırsız kablonet ilgimi cekiyor acıkcası, sizce kablonete geceyim mi sonuc olarak sadece baglantı ücreti odeyeceğim, modem var elimde... fikrinizi paylaşırsanız sevinirim.
  • @ybsert, hiç durma derim ben. Bağlantı ücreti de ödemiyorsun. Ücretsiz kurulum kampanyası devam ediyor. 512 sınırsız kullanacaksın herhalde. Ben de 512 sınırsız kullanıyorum ve çok memnunum. Kablo modemim de var diyorsun, adsl' de durmanın bir manası yok o zaman.
  • Geçmiş olsun dostum..
    bu topiği açtığım günden beridir kablonet kullanıyorum ilk 2-3 ayım muhteşemdi son 1 ayımda çok sıkıntı yaşadım bende bağlantıyla alakalı..Birçokkere arıza kaydı verdim türksat merkezle görüştük, arızayı tespit etmeleri zamanlarını aldı baya..
    Ben bölgemdeki taşeron firmanın yetersiz olduğunu gözlemledim. Ama türksattaki herkez inanılmaz iyi niyetle çabaladılar ve sonunda bölgemdeki portun komple yenilenmesine karar verdiler...
    Evde olmadığım için ceptelefonumdan arayıp bilgi verdi buradaki konuyla ilgili şahıs..Çok çok özür diledi..Eğer dilersem bağlanamadığım ay için dilekçe yazıp paramı geri iade alabileceğimi söyledi..
    Yaklaşık 1 haftadır sorunsuz muhteşem bir bağlantı ile devam ediyorum nete..(aman nazar değmesin)
    Bu kadar sıkıntı içinde bile biran olsun düşünmedim adslye geçmeyi insanların gözüne baka baka soyuyolar milleti..Eski abonelerini görmezden gelip yenileri bağlamak için kampanyalar düzenliyorlar..
    Çok çirkin ticari oyunlara başvuruyorlar...

Kısacası kablonun altyapısı anladığım kadarıyla zamanla oturacak bu yeni yapılanma içerisinde..
    Ama biraz destek ve karşılıklı anlayış ile sanırım çözülebilecektir..
    Elalemin araplarını zengin etmektense böylesi daha iyi olacak umarım..

quote:

Orjinalden alıntı: taharci

Arkadaslar yazilarin bir kismini okudum anladiğim kadarıyla kullanicilarin büyük bölümü adsl den kablonete geçtigi için memnunlar bende bu topik ilk açıldığı zamanlar okuyup adsl i kapattırıp kabloya geçtim

interneti gündüzleri iş amaçlı geceleri özel olarak kullanıyorum yani günün her saati internetleyiz
    benim semtim istanbul maslak

3 ay kadar oldu bağlatalı kabloyu 3 ay içinde yaklaşık 10 kere netimiz kesildi malesef kesintiler yaklaşık 5.6 saatten önce düzelmedi bu arada bütün işlerim kaldı çok zarara girdim işin acı tarafı herkesin çok beğendiği
    müşteri hizmetleri robotlaşmış cevaplar arıza var gün içinde düzelecek bu sabah akşam ararsın arıza var gün içinde düzelecek hanfendi hangi gün içi akşam oldu gün bitmedi efendim gece 12 ye kadar yolu var :))

kisaca ben hiç performans alamadim kablodan yine adsl bağlattım haftayada kabloneti iptal ettirecem

• quote:

Orjinalden alıntı: Technics

Geçmiş olsun dostum..
    bu topiği açtığım günden beridir kablonet kullanıyorum ilk 2-3 ayım muhteşemdi son 1 ayımda çok sıkıntı yaşadım bende bağlantıyla alakalı..Birçokkere arıza kaydı verdim türksat merkezle görüştük, arızayı tespit etmeleri zamanlarını aldı baya..
    Ben bölgemdeki taşeron firmanın yetersiz olduğunu gözlemledim. Ama türksattaki herkez inanılmaz iyi niyetle çabaladılar ve sonunda bölgemdeki portun komple yenilenmesine karar verdiler...
    Evde olmadığım için ceptelefonumdan arayıp bilgi verdi buradaki konuyla ilgili şahıs..Çok çok özür diledi..Eğer dilersem bağlanamadığım ay için dilekçe yazıp paramı geri iade alabileceğimi söyledi..
    Yaklaşık 1 haftadır sorunsuz muhteşem bir bağlantı ile devam ediyorum nete..(aman nazar değmesin)
    Bu kadar sıkıntı içinde bile biran olsun düşünmedim adslye geçmeyi insanların gözüne baka baka soyuyolar milleti..Eski abonelerini görmezden gelip yenileri bağlamak için kampanyalar düzenliyorlar..
    Çok çirkin ticari oyunlara başvuruyorlar...

Kısacası kablonun altyapısı anladığım kadarıyla zamanla oturacak bu yeni yapılanma içerisinde..
    Ama biraz destek ve karşılıklı anlayış ile sanırım çözülebilecektir..
    Elalemin araplarını zengin etmektense böylesi daha iyi olacak umarım..

quote:

Orjinalden alıntı: taharci

Arkadaslar yazilarin bir kismini okudum anladiğim kadarıyla kullanicilarin büyük bölümü adsl den kablonete geçtigi için memnunlar bende bu topik ilk açıldığı zamanlar okuyup adsl i kapattırıp kabloya geçtim

interneti gündüzleri iş amaçlı geceleri özel olarak kullanıyorum yani günün her saati internetleyiz
    benim semtim istanbul maslak

3 ay kadar oldu bağlatalı kabloyu 3 ay içinde yaklaşık 10 kere netimiz kesildi malesef kesintiler yaklaşık 5.6 saatten önce düzelmedi bu arada bütün işlerim kaldı çok zarara girdim işin acı tarafı herkesin çok beğendiği
    müşteri hizmetleri robotlaşmış cevaplar arıza var gün içinde düzelecek bu sabah akşam ararsın arıza var gün içinde düzelecek hanfendi hangi gün içi akşam oldu gün bitmedi efendim gece 12 ye kadar yolu var :))

kisaca ben hiç performans alamadim kablodan yine adsl bağlattım haftayada kabloneti iptal ettirecem

Vay be tech, demek bu kadar ilgili servisleri kablonetin ?

• demekki kablo arızaları yerine göre değişiyor bende adslde çok sıkıntı çekmiştim hatta sürünmüştüm altyapı ile alakalı bu olay her yerin altyapısı bir olmayabilir işyerinde adsl kullanıyorum gayet memnunum ama evde çok kötüydü semtine göre değiştiği aşikar bu işin
  • Yer:İzmir Bornova
    Saat:09:40

256k sınırsız Kablo net bağlantım şuanda 512k ya yükseldi

Test edin arkadaşlar umarım sizlerinde öyledir...

http://www.speedtest.net/

• @technics ne diye konu hortlatıyon birader durduk yere, zaten bir milyon topic var

yaw bir de şu speedtest in güzel bir özelliği var bak sağ alt tarafta screen almışsın ya orda zaten
    senin test sonucunun direk linki var, onu kopyala başına img kodu atarsın ugraşma print screen le
    hosta yüklemeyle falan

Ayrıca burda da yazayım ben 2 kat hızlanmayı hızlanma saymem ADSL 4 kat hızlandıktan sonra İvedi
    açıklama ya da aksiyon bekliyoruz Turksat'tan
  • eozen konu var olan bir konu güncellenecek elbette yeri zamanı geldiğinde..
    düzen açısından içerikli konuların devamlılığı sağlanmalı..link olayı için teşekkürler ama oradan aldığım ssler genelde belirli zamanlarda görünmüyor..tercih etmiyorum..
    30 lira veriyorum 512k sınırsız alıyorum ivedi açıklamaya falan gerek yok bu fiyata bu hizmet tr standartlarında gayet olumlu..

quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

@technics ne diye konu hortlatıyon birader durduk yere, zaten bir milyon topic var

yaw bir de şu speedtest in güzel bir özelliği var bak sağ alt tarafta screen almışsın ya orda zaten
    senin test sonucunun direk linki var, onu kopyala başına img kodu atarsın ugraşma print screen le
    hosta yüklemeyle falan

Ayrıca burda da yazayım ben 2 kat hızlanmayı hızlanma saymem ADSL 4 kat hızlandıktan sonra İvedi
    açıklama ya da aksiyon bekliyoruz Turksat'tan

• 3 ilde yapılan Test amaçlı bir hız arttırımıymış..
    umarım kesmeden devam ettirilir
  • @technics yapma allah aşkına millet Telekom gibi bir kurum bile 4 milyon abonesini ihya etti, bizden 19 YTL fazla ödeyip 2 kat hızlı internet kullanıyorlar sense teşekkür ediyorsun Turksat'a
  • allah 7 cihanda asdl nin belasını versin .......(pis küfürde attım sayın) ÜVEY EVLAT DURUMUNA DÜŞTÜM 2 yıl sözleşmem var elimi verdim kolumu kaptırmışım haberim yok şerefsiz adsl kurtulamıyorum adsl den iptal edersem 200ytl bayılırım dedi arkadaşım
  • telekom gibi bir kurum yukarıdaki arkadaş gibi bir çok beddua aldığı kullanıcısının kalbini kazanmaya çalışıyor..
    Telekom maçın başından beri belden aşağı oynuyor..Böyle düşünen adamlar interneti bedavada verseler kendime ne kıyas kabul eder nede özenirim..
    bende adsl kullandım..Allaha yakın bana uzak....
    7 aydır kablodayım...HUZURluyum....

quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

@technics yapma allah aşkına millet Telekom gibi bir kurum bile 4 milyon abonesini ihya etti, bizden 19 YTL fazla ödeyip 2 kat hızlı internet kullanıyorlar sense teşekkür ediyorsun Turksat'a
  • tesekkurlere edin devaını gorcez kablo netı de reklam kokan hareketler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HuLK559 -- 7 Ağustos 2007; 10:44:52 >
  • valla çok memmunum 512 kbps oldu hızım süper :)))

• istanbul/b.çekmece şu saat itibariyle 512 1024 oldu
  • bende motorola sb3100 modem war bi tane fazla ankaradan isteyen olursa 50 YTL ye verebilirim. Kablo interneti paylaştırmak için illede router almanıza gerek yok. bir pc ye çift ethernet yapın. modemden pc ye girer oradan swich ya da hub ile dağıtabilirsiniz. önemli olan ana pc nin açık olması sürekli. saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: gecegezer

bende motorola sb3100 modem war bi tane fazla ankaradan isteyen olursa 50 YTL ye verebilirim. Kablo interneti paylaştırmak için illede router almanıza gerek yok. bir pc ye çift ethernet yapın. modemden pc ye girer oradan swich ya da hub ile dağıtabilirsiniz. önemli olan ana pc nin açık olması sürekli. saygılar

http://forum.donanimhaber.com/forumid_269/tt.htm

• adsl'i sirkip kablonete geçenler
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.