Şimdi Ara

ADSL2+ Ve VDSL2+ Hat hızı ve hat problemleri maximum alacağınız hız Ve Tüm Herşey. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.297
Cevap
7
Favori
37.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    23 agustostaki degerlerim bunlarmis

noise margin upstream: 15 db
    output power downstream: 14 db
    attenuation upstream: 5 db

noise margin downstream: 29 db
    output power upstream: 11 db
    attenuation downstream: 0 db

En çok yoracak şey ise bunları anlatacak birini bulamamak saha dolabi dibimde toplasan 25-30 metre bakır kablo ancak vardır dolaptan sonra, ankasreyi actim gelen hatti direk cat5 e baglamakla kalmadım lehimledim hatta sonuc husran. Modemi direk ankastredeki kabloya taktım bir degisiklik yok, geriye kalan tek sey saha dolabindan gelen hatti degismek sanirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 Tane Sorum Olacak Bu CRC Hatalarını Modemmi Üretir Yoksa Hattaki Parazit Gürültü Oranı Çünkü Diğer RT 205 Modemimde 0 CRC Hatası Alıyorum
    Diğer Sorumda Bu VDSL Profillerden Hangisini Seçmeliyim Bana Uygun Olan Ulaşılabilir Hıza Bir Etkisi Olurmu?
     ADSL2+ Ve VDSL2+ Hat hızı ve hat problemleri maximum alacağınız hız Ve Tüm Herşey.

ADSL2+ Ve VDSL2+ Hat hızı ve hat problemleri maximum alacağınız hız Ve Tüm Herşey.

• quote:

Orijinalden alıntı: emre191817

Bağlantı Durumu Bağlı
    Bağlantı Tipi DSL
    Hat Modu ADSL2+

Gelen Giden
    DSL Hızı(Kb/s): 8191 797
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 13268 1257
    SNR Sınırı (dB): 13.2 19.6
    Hat Zayıflaması(dB): 30.0 17.1
    Güç (dB): 19.3 12.1

Arkadaşlar Bu Hatları VDSL Destekler mi ? Yardım Olursanız Sevinirim..

malesef vdsl desteklemez hattin yeni bir dolaba aktarilmayi bekliyeceksin yada 10-15 kişi toplayip telekoma gidip dilekce verceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chuck_bass

23 agustostaki degerlerim bunlarmis

noise margin upstream: 15 db
    attenuation upstream: 5 db

noise margin downstream: 29 db

En çok yoracak şey ise bunları anlatacak birini bulamamak saha dolabi dibimde toplasan 25-30 metre bakır kablo ancak vardır dolaptan sonra, ankasreyi actim gelen hatti direk cat5 e baglamakla kalmadım lehimledim hatta sonuc husran. Modemi direk ankastredeki kabloya taktım bir degisiklik yok, geriye kalan tek sey saha dolabindan gelen hatti degismek sanirim.

bak bizim kapinin onunda saha dlabi var tip7 kabini ama ben ona bagli deilim bina ona bagli deil sendede bu söz knusudur ben G bölümünde oturuyrum türk telekomun sirlamasi a b c d e f .... diye gider

bnm kapinin önündeki c d e f var yeni aktarildigim geniş banttada g var oda benim yani belkide o dolaba bagli deilsndir kardes bi emin ol derim türk telekomdaki adamlarla konus derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: fışfış

2 Tane Sorum Olacak Bu CRC Hatalarını Modemmi Üretir Yoksa Hattaki Parazit Gürültü Oranı Çünkü Diğer RT 205 Modemimde 0 CRC Hatası Alıyorum
    Diğer Sorumda Bu VDSL Profillerden Hangisini Seçmeliyim Bana Uygun Olan Ulaşılabilir Hıza Bir Etkisi Olurmu?

evet crc hattaki parazitlenmeler v.s etkilenir multimodeyi secin o otomatikle sizin ayarlarinizi dengeleyecektir . vdsl teknlojisi bu adsl2++ deil

• mert_1638 kullanıcısına yanıt
    Anladım İçin Teşekkür Ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: exileteam

bu firma interneti turuncu fiberoptik kablo modemın arkasında kadar geliyor

Cok guzelmis allah nazardan saklasin

• Hat Modu VDSL2
    Gelen Giden

Gelen Giden
    DSL Hızı(Kb/s): 24576 2047
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 93600 29735
    SNR Sınırı (dB): 34.2 30.4
    Hat Zayıflaması(dB): 0.0 0.0
    Güç (dB): 12.3 5.9

arkadaşlar bugün geçtim hipere değerler nasıl? 2,7mb download yapabiliyor hat
  • faststyla94 kullanıcısına yanıt
    Bu Turktelekomcular Tam ... Kestiği Kabloyu Apartmanda Unutuyor Gidiyor Napalım Bizde Dukkana Taktık :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exileteam -- 22 Kasım 2013; 8:06:23 >
  • mert_1638 kullanıcısına yanıt
    Bina kapısının üzerine dslam 562 c yazmışlar o dslam ile aramda 5 metre, dslam dan sokak başlarındaki dağıtım kutusuna 20 metre, dağıtım kutusundan bina içi ankastreyede 25 metre uzaklık var en fazla. Toplamda dslamdan sonra en fazla 45 metre bakır kablo vardır, santralde tanıdık bulmam gerekecek sanırım. Santral çevresindeki çay ocağı, kahve tarzı esnaftan yardım mı istesem vardır tanıdıkları mutlaka @mert_1638 :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chuck_bass -- 22 Kasım 2013; 8:37:33 >
  • CorleoneXT kullanıcısına yanıt
    Süper.
  • chuck_bass C kullanıcısına yanıt
    Lehimlemek çözüm olmayabilir dostum çünkü neyle lehimlediğin çok önemli. Belki elektriksel iletkenliği az ya da veri iletimine izin vermeyecen nitelikte bir kimyasal kullanmışsındır? Zaten ek yaparken lehim yapılmaz, basitçe kablolar birbirine "değdirilir". Yani arada iletken bir parça olur, iki kablo birbirine sadece fiziksel olarak değer, kimyasal olarak bağlanmaz. Bence lehimi söküp atın, önce basitçe elinizle kabloları birbirine sararak deneyin. Yine olmuyorsa kaliteli bir cat5e ya da cat6 kablo ile denersiniz. Yalnız değerler güzel görünüyor, en azından SNR 29db son derece yüksek. Tabii bu değerler ölçüldüğüne hız neydi ona da bakmak lazım.
  • Arkadaşlar bir de genel cevap yazayım.

Adsl2+ kullanan arkadaşlara yazıyorum; mevcut hat değerlerinize bakarak "vdsl destekler" ya da "desteklemez" diyemeyiz. Zira hangi saha dolabına bağlı olduğunuzu, fiber dolaba bağlı olsanız da vdsl switch (ya da o cihaz her ne ise) olup olmadığını, varsa dahi aktif olup olmadığını bilmiyoruz. Yapmanız gereken, bağlı olduğunuz Telekom Müdürlüğüne gitmek. Ttnet'le işiniz yok. Hele müşteri hizmetlerini hiç aramayın, onlar bilmez, görmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: igorparker

Lehimlemek çözüm olmayabilir dostum çünkü neyle lehimlediğin çok önemli. Belki elektriksel iletkenliği az ya da veri iletimine izin vermeyecen nitelikte bir kimyasal kullanmışsındır? Zaten ek yaparken lehim yapılmaz, basitçe kablolar birbirine "değdirilir". Yani arada iletken bir parça olur, iki kablo birbirine sadece fiziksel olarak değer, kimyasal olarak bağlanmaz. Bence lehimi söküp atın, önce basitçe elinizle kabloları birbirine sararak deneyin. Yine olmuyorsa kaliteli bir cat5e ya da cat6 kablo ile denersiniz. Yalnız değerler güzel görünüyor, en azından SNR 29db son derece yüksek. Tabii bu değerler ölçüldüğüne hız neydi ona da bakmak lazım.

Mesajda yazdığım 23 ağustos tarihindeki eski değerlerim hat modum adsl2+ idi 8900 kbit ile sabit bağlanıyordum santralden sınırlandırılmıştı anlayacağınız ne olduysa ttnetin tebrikler 20 Mbit e kadar fibernete geçtiniz mesajından sonra oldu hızı serbest bıraktılar sonuç bu

Sayιsal Abone Hattι Modu: ADSL2 DELT
    Sayιsal Abone Hattι : 17612 kbps / 911 kbps

noise margin upstream: 10 db
    attenuation upstream: 4 db

noise margin downstream: 9 db

bir anda margin sapıttı cat5 ankastreye bağladım sonuç alamadım, gelen hatta direk lehimleyeyim dedim yine bir değişiklik olmadı 1 db bile kazancım olmadı snr de, işin garibi gelen hat zayıflamam 0 giden 4 buna rağmen snr düşüklüğü nasıl oluyor ona anlam veremiyorum iki değer arasında bir bağlantı var mı. Santral tarafında herhangibir hız sınırlaması yok yeri geliyor 16.000k bps yeri geliyor 20.000 kbps oluyor fakat 20.000 kbps olunca noise margin downstream 5db ye kadar düşüyor. Akşam modemi alıp direkt ankastreye gelen hatta bağlayıp deneyeceğim birde bakalım bir değişiklik olacakmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chuck_bass -- 22 Kasım 2013; 13:01:54 >

Altyapıdan kaynaklanan bir sıkıntı vardır.
  • Zyxel p 660w tx modemimle hipernet alabilir miyim?20mbşt tarife ama o kadar gelmez dediler. Kopma yaşayabilir mişim. Bunla ilgili ne yapabiliriz.

• Ultranete geçiş yaptım. Benim durumumdakilerin aklında bulunsun.

Dediğim gibi, lehim yapmayın! Elektrikçilerde bulabileceğiniz, kablolara ek yapmakta kullanılan, aynı zamanda Telekom'un da kullandığı minik boncuğa benzer konektörler var. Korozyonu önlemek için içlerinde jelimsi bir madde oluyor bunların. En sağlıklısı bu.

Öte yandan, hat zayıflamasının sıfır olması harika ama SNR'nin bu kadar düşük olmasının birkaç nedeni olabilir;
    - Modem problemli
    - Telekom tarafında sıkıntı var (ama bazen 20mbit bile görüyor diyorsunuz, demek ki sorun başka yerde. Ama yine de porta baktırmak lazım)
    - Kullandığınız kabloda sıkıntı var, kaliteli kabloyla denemelisiniz. (Yukardaki mesajlarımda Hes Kablo'nun yarattığı farkı göstermiştim. Arada dağlar kadar fark var)

Yapmanız gereken öncelikle dediğiniz gibi ankastredeki Telekom'a ait kabloya modemi direk bağlamak. Sorun devam ediyorsa aynı noktada farklı bir modemle denemek. Sorun hala devam ediyorsa, Telekom'a arıza kaydı bırakın (Ttnet'e değil).

Bu noktada bağlantı sağlıklı ise, sorun basit; kablo. Hes, Nexans gibi markaların Cat6 kablolarından edinmeye çalışın (Her yerde bulamazsınız. İnşaat malzemesi satan toptancıların olduğu yerlerde elektrik malzelemeri toptancıları da vardır. Buralarda bulabilirsiniz. Ya da firmaların web sitelerinden yetkili bayileri bulabilirsiniz).

• Yine genel bir mesaj yazmak istiyorum;

Genel olarak hipernet tarifesiyle kastedilen vdsl olsa da, bazen 20mbit'e kadar olan tarifede adsl2+ verilebiliyor. Bu durumda adsl modeminizi kullanmaya devam edebilirsiniz. Ancak saha dolabına gerçekten çok yakın olmanız ve kaliteli bir altyapıya sahip olmanız lazım. Çünkü adsl2+'ın töleransı, vdsl'e göre daha düşük. Yani kablolarda sıkıntı varsa, uzaksanız, çok daha fazla hız kaybı yaşarsınız.

Eğer vdsl verilebiliyorsa, mecburen vdsl modem almalısınız. Hızınız 20mbit dahi olsa, vdsl modem şart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CorleoneXT

Hat Modu VDSL2
    Gelen Giden

Gelen Giden
    DSL Hızı(Kb/s): 24576 2047
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 93600 29735
    SNR Sınırı (dB): 34.2 30.4
    Hat Zayıflaması(dB): 0.0 0.0
    Güç (dB): 12.3 5.9

arkadaşlar bugün geçtim hipere değerler nasıl? 2,7mb download yapabiliyor hat

iyi güzelde ttnet sana modem mi verdi ve taksitlemi verdi yoksa hediyemi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.