Şimdi Ara

ADSL2+ Ve VDSL2+ Hat hızı ve hat problemleri maximum alacağınız hız Ve Tüm Herşey. (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.297
Cevap
7
Favori
37.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mert_1638

quote:

Orijinalden alıntı: barman

Teşekkürler dostum. Dediğin gibi TTNet'in Airties(o da gelirse) modemini almayı düşünüyordum. 96 TL idi. Piyasadakiler 200-250 arası fiyatlarda genelde. Profilden kastın da aynı ADSL'deki gibi ADSL2, G.DMT tarzı modlar. VDSL2'nin farkı bu kadar büyük mü? Mesela benim modemde ADSL, G.DMT, ADSL 2 arasında fark yok gibi.

bu adsl tl11 gdmt bunlar eskide kalmiş sistemler 2008 yillarındada adsl2+ cikti ama bu son 2 yildir aynı hat üzerinden sadece
    santraldan kart değşikligi yapiyorlar saha dolabından vdsl internet kartı takiorlar ve vdsl port takip vdsl destekil modeminizle
    aynı altyapi üzeirnden fiber internet alabiliyorsunuz ama biz buna cakma fiber diyoruz tamam 50-60 mbps leri aşiyor 100 mbps
    bile kullanan tanıdıklarım var ama gerçek fiberde ethernet kablosuyla geliyor internet bundada eski bakır kablo sistemiyle geliyor

evet vdsl gerçekte cok güzel bişey ama tek sorunumuz adilkullanım kotası . kotayi aşınca internet ölü gibi oluyor :D

eeger ttnetten alirsaniz modemin özellikleri baya kısıtlanacak önerim 250 tl bayirin zaten 1 tane modem aalcaksiniz bi kere aliyorsunuz
    her gün deil ya :D bu sizi 15 sene bile götürür :D o yüzden ucuza kaçmanızı önermem ttnetin verdigi modemler kısıtlamalı dedgm gibi..

Vallahi çok teşekkürler. Modem işini bir halletmeye çalışayım kendim, olmadı alacağım artık TTNet'ten. Bu arada videodaki gibi bir durum yok. En eski kabloları kullanıyorum. Sizce CAT6 gibi bir kabloya ihtiyacım olur mu? Yoksa 24 mbit kullanabilir miyim bu şekilde de?

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler dostum. Dediğin gibi TTNet'in Airties(o da gelirse) modemini almayı düşünüyordum. 96 TL idi. Piyasadakiler 200-250 arası fiyatlarda genelde. Profilden kastın da aynı ADSL'deki gibi ADSL2, G.DMT tarzı modlar. VDSL2'nin farkı bu kadar büyük mü? Mesela benim modemde ADSL, G.DMT, ADSL 2 arasında fark yok gibi.

bu adsl tl11 gdmt bunlar eskide kalmiş sistemler 2008 yillarındada adsl2+ cikti ama bu son 2 yildir aynı hat üzerinden sadece
    santraldan kart değşikligi yapiyorlar saha dolabından vdsl internet kartı takiorlar ve vdsl port takip vdsl destekil modeminizle
    aynı altyapi üzeirnden fiber internet alabiliyorsunuz ama biz buna cakma fiber diyoruz tamam 50-60 mbps leri aşiyor 100 mbps
    bile kullanan tanıdıklarım var ama gerçek fiberde ethernet kablosuyla geliyor internet bundada eski bakır kablo sistemiyle geliyor

evet vdsl gerçekte cok güzel bişey ama tek sorunumuz adilkullanım kotası . kotayi aşınca internet ölü gibi oluyor :D

eeger ttnetten alirsaniz modemin özellikleri baya kısıtlanacak önerim 250 tl bayirin zaten 1 tane modem aalcaksiniz bi kere aliyorsunuz
    her gün deil ya :D bu sizi 15 sene bile götürür :D o yüzden ucuza kaçmanızı önermem ttnetin verdigi modemler kısıtlamalı dedgm gibi..

Vallahi çok teşekkürler. Modem işini bir halletmeye çalışayım kendim, olmadı alacağım artık TTNet'ten. Bu arada videodaki gibi bir durum yok. En eski kabloları kullanıyorum. Sizce CAT6 gibi bir kabloya ihtiyacım olur mu? Yoksa 24 mbit kullanabilir miyim bu şekilde de?

24 megabit alabilrsiniz sorunsuz sekilde ama 50 mbps ve üstü istiyorsanız hatta ceşitli düzenlemeler yapmanız gerekir :D

24 alirsniz cat6 ya gerek yok :D ve size sunu soyleyym mutlaka ama mutlaka ttnetten almayın bi sekilde kendınız alın vatandan falan airties air 5650 öneriyorum öbür vdsl modemleride denedm en iyisi airties suan kullanıyorm bu modemi yani düşünün :D

ttnetin verdigi modemler 5 para etmez :D ve verdigi modemler tamamıyla kısıtlamalı 5 pc baglayabiliyorsunuz fazlasini kbl bile etmiyor :D o yüzden ttnetten almayın

• Dostum tekrardan çok sağol. 150 lira daha fazla vermek mantıklı gibi. Ha benim için kısıtlamalar ne kadar problemli onu merak ediyorum. Torrent mevzusu var, torrent indirirken bilgisayar açık oluyor genelde, onla alakalı bir sıkıntı var sanırsam. Onun dışında 2 port yeter bana. Bir de wi-fi olarak sıkıntı olmasın, bazı ttnet modemlerinde sıkıntı olmuyormuş. Bu söylediklerimde. İnternet hızında sanırsam bir fark yok.
  • quote:

Dostum tekrardan çok sağol. 150 lira daha fazla vermek mantıklı gibi. Ha benim için kısıtlamalar ne kadar problemli onu merak ediyorum. Torrent mevzusu var, torrent indirirken bilgisayar açık oluyor genelde, onla alakalı bir sıkıntı var sanırsam. Onun dışında 2 port yeter bana. Bir de wi-fi olarak sıkıntı olmasın, bazı ttnet modemlerinde sıkıntı olmuyormuş. Bu söylediklerimde. İnternet hızında sanırsam bir fark yok.

+4 adet wifi ssid açma hakkın varken bu 2 ye düşüyor
    +32 tane otomatik ip ve sınırsız sabit ip alma hakkın varken - 5 yada 10 cihaz baglanbilir modeme kablolu yada kablosuz
    +Torrent özelligi varken - torrent özellgii komple kapatiliyor
    +TTnet uzaktan modemini yönetme sansı yokken artık modemini izleme sansı var

ve daha fazlası...

Not : internette araştirmalarm sonucunda wifi de sınırlı erişim sorunu yaşayanlarin oldugunu gördüm wifi sorununuu ttnetten aldıklari 5650 de oldugunu soyluyorlar
    orjinal 5650 de boyle bir problem yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert_1638 -- 20 Temmuz 2014; 9:37:25 >

• ben harici harddisk bagladm usb portune modem aryuuznden torent işlemcisine tkladmda kulanıcı adı şifreyi giriyorm istedgm gibi komut veriyorm
    hangi dosya hangi hızda insin v.s hem pcm acik kalmiyor hemde güc tasarrufu yapiyorm . ben bir işlem yaparken torentin delice dosya indirmesi
    cpu yemesi ve donmalar kasmalara son buldum vallaha rahatladım kısaca :)
  • quote:

quote:

Dostum tekrardan çok sağol. 150 lira daha fazla vermek mantıklı gibi. Ha benim için kısıtlamalar ne kadar problemli onu merak ediyorum. Torrent mevzusu var, torrent indirirken bilgisayar açık oluyor genelde, onla alakalı bir sıkıntı var sanırsam. Onun dışında 2 port yeter bana. Bir de wi-fi olarak sıkıntı olmasın, bazı ttnet modemlerinde sıkıntı olmuyormuş. Bu söylediklerimde. İnternet hızında sanırsam bir fark yok.

+32 tane otomatik ip ve sınırsız sabit ip alma hakkın varken - 5 yada 10 cihaz baglanbilir modeme kablolu yada kablosuz

ve daha fazlası...

Not : internette araştirmalarm sonucunda wifi de sınırlı erişim sorunu yaşayanlarin oldugunu gördüm wifi sorununuu ttnetten aldıklari 5650 de oldugunu soyluyorlar

Eyvallah dostum. Her soruma ışık hızıyla cevap verdin. Dediğin gibi Airties 5650 bakacağım.

• quote:

quote:

quote:

ve daha fazlası...

Eyvallah dostum. Her soruma ışık hızıyla cevap verdin. Dediğin gibi Airties 5650 bakacağım.

rica ederm ne demek :) 5650 nizi alinda internetin keyfini cikartin

• quote:

Orijinalden alıntı: Poyri

TTnet daha demin düzelttiğini haber verdi bir deneme yaptım, yeni sonuç bu.

https://store.donanimhaber.com/50/bf/03/50bf03cdf2eb321ef2ad8e9e8e6ad2b4.jpg

ADSL2+ Ve VDSL2+ Hat hızı ve hat problemleri maximum alacağınız hız Ve Tüm Herşey.

Yardımınız için teşekkürler, ttnete kalsa 8mbit den fazlasını vermeyeceklerdi.
     ADSL2+ Ve VDSL2+ Hat hızı ve hat problemleri maximum alacağınız hız Ve Tüm Herşey.

Usta bende bu hafta 50 mb Fiber baglatacagim birşey öğrenmek istiyorum.. Bugüne kadar Saniyede En fazla kaç mb hiz ile dosya indirdin..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ffaattii07

quote:

Orijinalden alıntı: Poyri

TTnet daha demin düzelttiğini haber verdi bir deneme yaptım, yeni sonuç bu.

https://store.donanimhaber.com/50/bf/03/50bf03cdf2eb321ef2ad8e9e8e6ad2b4.jpg

Yardımınız için teşekkürler, ttnete kalsa 8mbit den fazlasını vermeyeceklerdi.

Usta bende bu hafta 50 mb Fiber baglatacagim birşey öğrenmek istiyorum.. Bugüne kadar Saniyede En fazla kaç mb hiz ile dosya indirdin..

En cok 5400 gordum indirme hizi olarak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 50 mbit oldugunda 5,600 Mb/sn hız görmesi gerek kayiflari farz edersek 5,400 mb /sn görmüş arkadas :D

100 mbps oldunda 10,250 MB /sn olacak ve öyle öyle teoriye göre giidyor :P
  • BonezCrusher kullanıcısına yanıt
    Adamın bana söylediği yorum bu aynı altyapıyı kullanıyoruz ama saha dolaplarımız farklı dedi. Zaten D-smarta geçmeyi düşünüyorum daha doğrusu hat sahibi babam olduğu ıcın onun fıkrı bu yönde. aynı saha dolaplarını kullanmıyorlarmı bunlar. koblolarımı kontrol ettim olmazsa turktelekoma gıdıyım bı adam yollasınlar eve
  • Korjan K kullanıcısına yanıt
    Yok öyle birşey aynı binaya hizmet veren bir saha dolabı olur binanın içindeki ankastrenin üzerindeki yazılara bak etrafındaki saha dolaba bak aynıysa o sizin binaya ait dolaptır.
  • BonezCrusher kullanıcısına yanıt
    etraftakı saha dolaplarına bı bakıyım ben 2 yan apartmandakı arkadasım 16 ya kadar alıp 19 mbps kullanıyor. kabloları test edıyorum sorun yok ethernet falan komple değiştirmem bı fayda sağlar mı ?
    Ethernetle ne alakası var hocam ? şöyle saçma sorular sormayın vallahi sinirleniyorum.
  • ıyıde hocam kablolar dıyosunuz kontrol edıyorum problem gozukmuyor
    Dediğim internet kablosu ethernet kablosumu takılı telekomun kabloya buradan düşünmen lazım sıkıntısız ise herşey yapabilecek birşey yok telekomun keyfi ne zaman isterse altyapıyı düzeltir.
  • arkadasim simdi her saha dolabinda kartlar ve portlar vardir bunlar a b c d e f g j k l m n o p diye gdiyorlar
    mesela a binasi 29 numarali bina b binasi 35 numarali bina öyle öyle atiyorlar
    baska dolaplarada harflere göre bina atiyorlar benim sahadolabnda G yazan bizim binanın :D

şimdi bu dolaptan sizin binaya kadar kablo geliyor ve ankastredende dairene gidiyor
    illa kablo değiştirmek hattı güclendirmek istiyorsaun
    bina girisindeki ankastreden dairene cat6 kablo cekip buna adsl hattını baglayabilirsin.

cat6 kablo ethernet kablosudur ince telefon kablosu deil biz bu kalin kabloda daha iyi radman aliyoruz
    bunun içinde 8 tane tel var sdece 2 tanesini kullanacaksın sen diger 6 tanesi boşta kalacak .)

sonra hattın onarilmiş olur baktin yine degerlerde fazla değişme gözlemlenmezse türktelekom ekibi cagriip dolaptan port
    değişikligi v.s yapin
  • Yukarıda bir arkadaşımda söylemişti telefon kablosundan cat6 kablosu çek diye ancak bina girişinde telefon kablosu bulamadım ben en iyisi türk telekoma gidip port değişikliği talep ediyim türknet bu konuda çok kötü. önce bi türkneti arayım olmadı turk telekoma giderim. teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Korjan

Yukarıda bir arkadaşımda söylemişti telefon kablosundan cat6 kablosu çek diye ancak bina girişinde telefon kablosu bulamadım ben en iyisi türk telekoma gidip port değişikliği talep ediyim türknet bu konuda çok kötü. önce bi türkneti arayım olmadı turk telekoma giderim. teşekkür ederim.

bina sizinmi yada kimin tam olarak bir sorun soruşturun biryerde ankastre olmasi gerekiyor telefon hattinin yeri vardir giz gözdne kaçirmiş olabilrsiniz. bi yöneticiye falan sorun
  • Özellikle uzun yada kötü hatta modem dslam uyumu önemi artıyor.

Vdsl de bu hassasiyet dahada fazla. Vdsl dslam çipsetiniz nedir öğrenmenizi ve buna göre vdsl modem seçmenizi öneririm. Servis sağlayıcıdan öğrenebilirsiniz.

Vdsl de önemi artan diğer bir konu inp inpuls noise protection.

Elektromanyetik şok koruması diyelim. Hattaki ani yükler için bir nevi filtre..

Bu filtre telnetten ayarlanabiliyor yada servis sağlayıcı ayarlıyor. Bu konuda net bilgi veremiyorum.

Güçlü inp filtre ayarı kopmayı zorlaştırıyor ama ping sürelerini biraz arttırabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.