Geçtiğimiz günlerde ücretsiz bir program indirdim ve bu programla beraber 2 tane adware edindiğimi fark ettim. Chrome da her yerde reklamlar falan çıkıyordu hemen kaldırdım. AVG ile virüs taraması yaptım ve herhangi bir sonuç çıkmadı. Ancak şimdi de bilgisayarımın yavaşladığını gördüm. Yani öyle harıl harıl ısınmadan dolayı bir şey değil. Herhangi bir internet sayfasındayken bile scrolla hızlı hızlı yukarı aşağı yaptığımda anlaşılabilecek cinsten. Seri geçişlerde bıraktığı yerde anlık gri beyaz kareler oluşuyor. Sistem yöneticisinde herhangi bir tanımadığım ya da şüpheli olabileceğini düşündüğüm yazılım yok. Oynadığım oyunlarda da fpsler düştü. Sanki yavaş çekim gibi oluyor örneğin video izlerken video barı ortaya çıkınca. Sanırım virüs girdi ancak nasıl çözebileceğimi bilmiyorum. Ya da farklı bir seçenek de olabilir. Yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: heps
Arkadaşlar merhabalar.
Geçtiğimiz günlerde ücretsiz bir program indirdim ve bu programla beraber 2 tane adware edindiğimi fark ettim. Chrome da her yerde reklamlar falan çıkıyordu hemen kaldırdım. AVG ile virüs taraması yaptım ve herhangi bir sonuç çıkmadı. Ancak şimdi de bilgisayarımın yavaşladığını gördüm. Yani öyle harıl harıl ısınmadan dolayı bir şey değil. Herhangi bir internet sayfasındayken bile scrolla hızlı hızlı yukarı aşağı yaptığımda anlaşılabilecek cinsten. Seri geçişlerde bıraktığı yerde anlık gri beyaz kareler oluşuyor. Sistem yöneticisinde herhangi bir tanımadığım ya da şüpheli olabileceğini düşündüğüm yazılım yok. Oynadığım oyunlarda da fpsler düştü. Sanki yavaş çekim gibi oluyor örneğin video izlerken video barı ortaya çıkınca. Sanırım virüs girdi ancak nasıl çözebileceğimi bilmiyorum. Ya da farklı bir seçenek de olabilir. Yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
kurulu olan-olmayan ne kadar anti virüs proğramınız varsa silin..ardından advanced care 6 yı kurun..(bakım-onarım proğramı) çalıştırın devam edin.
NOT: ben olsam bu işlemi temiz bir format attıktan sonra yapardım...en sağlıksı bu olurdu
ramazandeveli
kullanıcısına yanıt
Teşekkürler hemen deniyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: ramazandeveli
quote:
Arkadaşlar merhabalar.
Şimdiden teşekkürler.
kurulu olan-olmayan ne kadar anti virüs proğramınız varsa silin..ardından advanced care 6 yı kurun..(bakım-onarım proğramı) çalıştırın devam edin.
NOT: ben olsam bu işlemi temiz bir format attıktan sonra yapardım...en sağlıksı bu olurdu
Maalesef hocam herhangi bir düzelme olmadı...
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ramazandeveli
quote:
Arkadaşlar merhabalar.
Şimdiden teşekkürler.
Maalesef hocam herhangi bir düzelme olmadı...
o zaman format atmaktan başka çare kalmadı
ramazandeveli
kullanıcısına yanıt
Hocam format attım. Nispeten daha hızlandı ancak beyaz gri kareler hala ara ara çıkıyor. Sebep ne olabilir ? Yalnızca C: sürücüsüne format attım.
quote:
Hocam format attım. Nispeten daha hızlandı ancak beyaz gri kareler hala ara ara çıkıyor. Sebep ne olabilir ? Yalnızca C: sürücüsüne format attım.
ekran kartı sürücüsünü en güncel beta olmayan haliyle atın..sıkıntı sorun tekrar ediyorsa ...şöyle yapalım...sistemi yazın.ama bir ısı ölçer proğramı ile (özelliklede ekran kartınıda sürekli gösteren pc wizard la) ölçün ve sonuçları ss atın beraber yorumlayalım.. NOT: baştaki sorun diye anlattığınız yerde şimdiki gri kareler yoktu..mevzu değişti tabiiki
ekran kartı sürücüsünü en güncel beta olmayan haliyle atın..sıkıntı sorun tekrar ediyorsa ...şöyle yapalım...sistemi yazın.ama bir ısı ölçer proğramı ile (özelliklede ekran kartınıda sürekli gösteren pc wizard la) ölçün ve sonuçları ss atın beraber yorumlayalım.. NOT: baştaki sorun diye anlattığınız yerde şimdiki gri kareler yoktu..mevzu değişti tabiiki
Ekran kartının sıcaklığı stabil. Formattan önce de vardı aynı sorun ancak yazmayı unutmuşum. Ekran kartı driver'ı en güncel sürümü.
adaware ile başka programlar kurmuştur açılışta çalışıyordur onları da silmen lazım codestuff starter kurup açılışta istemediğin ve şüpheli bilişenleri silmek lazım
quote:
Orijinalden alıntı: mehmetmetingülcan
adaware ile başka programlar kurmuştur açılışta çalışıyordur onları da silmen lazım codestuff starter kurup açılışta istemediğin ve şüpheli bilişenleri silmek lazım
Hocam sistem kurdum C: ye. Normalde olmaması gerekirdi...
programı d ye indirmişsen c ye sistemi yeni kursan bile kendi kendine d den açılışta c ye kurulup gelip çalışıyorsa ???
mehmetmetingülcan
kullanıcısına yanıt
Programı d: ye kurmuştum. Başlangıçta açılan programlarda da şüphe çekici herhangi bir şey yok gibi.. :/
programı d ye kurmuşsun sistemi c ye kurmuşsun tabi değişiklik olmaz başlat-çalıştır-> msconfig yaz sistem yapılandırması kutusu çıkacak başlangıç sekmesinde yanında işaretli olan bileşenler var orada şüpheli bişey olabilir screenshot yap bakalım.
mehmetmetingülcan
kullanıcısına yanıt
Görev yöneticisinin de screenshot'ını aldım hocam.
Bu arada bahsettiğim kareli görüntüyü yakalayabildim.
tamam bu kareli görüntü şey ara sıra bizde de çıkıyor bilgisayar zorlanınca çıkabilir. valve oyunlarla alakalı bir şirket halflife i falan cıkartır, system client bootstra.. her açılışta çalışmasına gerek yok oyun oynarken çalışabilir. bloody2 de mausun programı olması lazım mausla alakası yoksa bunu da kaldır. şu iobite çok güvenemedim malware fightera gerek yok bunu kaldır spybot falan iş görür aslında hepsini kaldırsan da olur .
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme