Hazırladığı kasa, güç kaynağı, fan ve fan kontrolcü gibi bilgisayar bileşenleriyle yakından tanınan AeroCool, beş kanallı yeni fan kontrolcüsü Strike-X X-1000'i detaylandırdı. Hız aşırtma tutkunlarının ve sessizlik faktörüne önem verenlerin ilgisini çekeceğini düşündüğümüz Strike-X X-1000 sayesinde, fanların dilediğiniz devir / dakika hızında çalışmalarını sağlayabiliyorsunuz. Fanların tamamen devre dışı bırakılabildiğinin de altını çizelim.
Strike-X X-1000'in her bir kanalı maksimum 25 watt güç çıkışına sahip. Bu da her kanala birden fazla fan bağlanabileceği anlamını taşıyor. Fan kontrolcüde, beş adet ısı sensörüne yer verilmiş. Isı sensörlerini, ekran kartına, işlemci soğutucusuna, belleklere vs yapıştırabiliyorsunuz.
Üzerinde konumlandırılan 2 adet USB 3.0 portuyla, mikrofon girişiyle ve ses çıkışıyla ön plana çıkan fan kontrolcü, fanlarda sorun yaşanması veya aşırı ısınma durumlarında alarm vermeye başlıyor. Herhangi bir problem varsa kontrolcünün üzerindeki mavi renkli LED ışık sürekli yanıp sönerek kullanıcıyı uyarıyor.
AeroCool, Strike-X X-1000'i ekim ayı başına doğru piyasaya sürmeyi planlarken firma fiyata dair açıklamada bulunmamış.
güzel cihaz,kasada 3 farklı fan kontrolcüm olmasa düşünürdüm
sözde hava atıp caka satmak isteyen tipler için özel üretilmiş :)
fiyatı yüksek olacak gibi duruyor usb ve ses çıkışı olmayan kırpılmış modellere bakıcam.
ısı sensörünün olması çok güzel olmuş özellikle ramlerin ısısına rahatlıkla ulaşılabilir.
Usb ile ses çıkışları çok gereksiz olmuş onları koymayıp fiyatını biraz daha düşürseler çok daha güzel olurdu zaten bütün kasaların önünde ses giriş çıkışı ile usb portları mmevcut
Ben fan kontrolcüleri neden var anlamıyorum... Zaten piyasada yazılımlar var, fan devirlerini sıcaklığa göre ayarlıyan.
quote:
Orijinalden alıntı: tahir40
Ben fan kontrolcüleri neden var anlamıyorum... Zaten piyasada yazılımlar var, fan devirlerini sıcaklığa göre ayarlıyan.
Mod meraklıları için
Her ne kadar yeni bir ürün olsa bile tasarımı çok kötü.Artık bunun yerine daha dijital tasarımlar almalı.Teknolojinin geldiği nokta buna fazlasıyla müsait.
güzel ürüne benziyor. işallah fiyatıda el yakmaz.
Bence çok gereksiz ürün buna verilen paraya 2- 3 tane kaliteli sessiz fan almak daha iyi
Fiyatı belli olsaydı eyiydi.
Gereksiz bence de. Tasarımı güzel olsa neyse, çok sıradan duruyor.
dijital gösterge olmaması kötü
quote:
12 tane fan çalışıyor bilgisayarda nasıl kontrol edebilirsin sence?
quote:
Orijinalden alıntı: jeuxhome
quote:
12 fan takmanın ne anlamı var ki? Sağlıklı sistem havalandırması için bi büyük fan girişe, bi tane de egsoz fanı yeterli. Sıcaklışa göre de yapılandırırsın mis. 2 yeter, 4 extreme. 12 Fan takmak ise kusura bakmayın abesle iştigal...
quote:
quote:
quote:
12 fan takmanın ne anlamı var ki? Sağlıklı sistem havalandırması için bi büyük fan girişe, bi tane de egsoz fanı yeterli. Sıcaklışa göre de yapılandırırsın mis. 2 yeter, 4 extreme. 12 Fan takmak ise kusura bakmayın abesle iştigal...
amd athlon işlemci var. işlemciyi sadece anakarttan kontrol edebiliyorum. ama imkan olsa keşke fan kontrolcüye bağlasam. neyse, iki önce 4 yanda var. ekran kartının soğutucusunda iki tane var. kasanın üst kısmında yani tavan kısmında var. egzoz fanı anakarta bağlı. hard disk ve ram soğutucuları da var. speed fan vb. programları kastediyorsan doğru dürüst işe yaramıyorlar bana göre. varda zaten şu an bilgisayarda. fan kontrolcü sayesinde oyun oynamadığım zamanlarda fanların çoğunu kapatarak sessiz bir ortam oyun oynarkense serinlik sayesinde daha güzel bir performans var :) kısacası fan kontrolcü candır :)
quote:
quote:
quote:
quote:
amd athlon işlemci var. işlemciyi sadece anakarttan kontrol edebiliyorum. ama imkan olsa keşke fan kontrolcüye bağlasam. neyse, iki önce 4 yanda var. ekran kartının soğutucusunda iki tane var. kasanın üst kısmında yani tavan kısmında var. egzoz fanı anakarta bağlı. hard disk ve ram soğutucuları da var. speed fan vb. programları kastediyorsan doğru dürüst işe yaramıyorlar bana göre. varda zaten şu an bilgisayarda. fan kontrolcü sayesinde oyun oynamadığım zamanlarda fanların çoğunu kapatarak sessiz bir ortam oyun oynarkense serinlik sayesinde daha güzel bir performans var :) kısacası fan kontrolcü candır :)
Hangi athlon işlemci 12 fan ister ki :) 12 fanla nasıl bi sessizlik olur. Bende 3770k var, 5ghz overclocklu, HD7850 ekran kartı 1050mhz overclocklu, 2 si su soğutmaya monte, 2 de kasada fan var, buz :D Şu anki anakartta asusun kendi fan kontrol yazılımı olduğu için gerek kalmadı ama eski PC'de speedfan güzel çalışıyordu, ayarlıyordum 40C'ye, geçince fanlar çalışıyor, yoksa %30 devirde çalışıyorlar. Gerçi biosda da fan kontrol ayarları var, En kaba biosta bile isteğe göre standart, sessiz ya da performans fan ayarları mevcut...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme