Pazar günü vatan bilgisayardan Aerocool vs-9 marka ve modelli kasayı aldım.
Yan kapağa takmak içinse xigmatek xlf serisi 12mm bir fan aldım. ( 14mm de takılabiliyor.)
Fanı havayı dışarı atıcak şekilde yan kapağa bağlayınca hiç bir sorun yok fakat havayı içeri atacak şekilde bağlayınca vızıldama sesi çıkıyor. (fan kapağa bağlı değilken ve havayı dışarı atacak şekilde bağlayınca hiç bir sorun vızıldama gibi sesler çıkmıyor oldukça sessiz çalışıyor.) Fanın havayı içeri doğru üflemesini istiyorum. Ve böyle bağlayınca kanatlar kasanın yan kapağına dönük oluyor.(ses çıkıyor)
Ne yapmalıyım ?
Vidalara pul takın.Böylece fanlar kanatlara sürtmez.Koyacağınız pulların kalın olması lazım.
Kapaktaki delikli yapı nedeniyle oluşur o ses. Dışarı atacak şekilde monte edildiğinde fan havayı direkt aldığından ses yapmaz ancak içeri üfleyecek şekilde montajda delikli yapının içinden geçer emilen hava.Vızıldamaya da o yapı neden olur.
dediğin sorun bende de var...kasanın önüne fanı taktım içeriye hava üflerken biraz ses yapıyor ancak havayı dışarıya verdiğimde fanın olduğu bile belli olmuyor :)
Kullandığınız fanın yaprak yapısı ile alakalı bişey
fanın bir tarafı dışarı iter, diğer tarafı içeri çeker
içeri çeken tarafın önüne elini, duvar, siperlik vs koyduğun zaman ses yapar, her fanda yapar bu ancak en kaliteli fanlarda o vızıldama daha az olur ama yinede olur
aynı kasadan bende de var. ama ben havayı dışarı atacak şekilde taktım. yan kapakta dışardan içeri yapınca bileşenleri toza buluyor. ilk başta performans yüksek olsa da zamanla toz yüzünden soğutma performansı düşüyor. bence onu dışarı atacak şekilde tak. öndeki filtreli kısıma da bir tane daha içeri verecek şekilde fan tak.