Şimdi Ara

Kasa ön panel usb3.0 sorunu yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar, 3 hafta once sağlam bir pc topladım.
    tüm ayarlamaları ve konfigürasyonları yaptım.
    Sorunum şu, ön panel usb 3.0 girişini sınırlı kullanabiliyorum.
    Kasayı ve anakartı buna uygun almıştım ama , ön panel usb 3.0 portuna flash disk takınca sorunsuz algılıyor ce çalışıyor.
    Hızı da beklediğim gibi, yani usb 3.0 hızı.saniyede 60mb okuma hızı alıyorum, hdtune ile yaptığım testlerde.
    Ama seagate expansion 3.0 harici hardiskimi taktığımda, algılamıyor hiç birşeyi.
    ön panelde ayriyeten 3 adet usb 2.0 çıkış var, onlara taktığımda sorunsuz çalışıyor. ama hızı düşük transfer yapıyorum tabiki.
    Kasanın içini açtım, defalarca usb 3.0 girişini kontrol ettim.lakin sorunu bulamadım.
    Diğer tüm aygıtları kullanabiliyorum usb 3.0 portunda, sadece harici hard diskimi çalıştıramıyorum.
    bilgili olan arkadaşların yardımını bekliyorum.

Anakart: asus m5a97 2.0
    Kasa : Aerocool Strike-X GT Black

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deathisual -- 14 Ocak 2013; 11:08:48 >

• Usb 3.0 çıkışında farklı olarak kullandığınız aygıtlar da usb 3.0 mü yoksa 2.0 mi ? Arka tarafta bulunan Usb 3.0 lerde de aynı sorun var mı? Eğer varsa bu muhtemelen driveri yüklü değildir veya biostan aktif değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deathisual

arkadaşlar, 3 hafta once sağlam bir pc topladım.
    tüm ayarlamaları ve konfigürasyonları yaptım.
    Sorunum şu, ön panel usb 3.0 girişini sınırlı kullanabiliyorum.
    Kasayı ve anakartı buna uygun almıştım ama , ön panel usb 3.0 portuna flash disk takınca sorunsuz algılıyor ce çalışıyor.
    Hızı da beklediğim gibi, yani usb 3.0 hızı.saniyede 60mb okuma hızı alıyorum, hdtune ile yaptığım testlerde.
    Ama seagate expansion 3.0 harici hardiskimi taktığımda, algılamıyor hiç birşeyi.
    ön panelde ayriyeten 3 adet usb 2.0 çıkış var, onlara taktığımda sorunsuz çalışıyor. ama hızı düşük transfer yapıyorum tabiki.
    Kasanın içini açtım, defalarca usb 3.0 girişini kontrol ettim.lakin sorunu bulamadım.
    Diğer tüm aygıtları kullanabiliyorum usb 3.0 portunda, sadece harici hard diskimi çalıştıramıyorum.
    bilgili olan arkadaşların yardımını bekliyorum.

Anakart: asus m5a97 2.0
    Kasa : Aerocool Strike-X GT Black

harici harddiskler ön tarafta pek randıman vermez. yeterli gelmiyordur. arka tarafta sorunsuz çalışıyor sanırım?

• eevet calisiyor arkada sorunsuz bir sekilde bugun denedim. mecbur uzatma kablosu siparis ettim. arkaya cikarip takmak iskence gibi .
  • deathisual D kullanıcısına yanıt
    Sorununuz tam olarak hdd e veri aktarırken kopma şeklinde mi oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: someone74

Sorununuz tam olarak hdd e veri aktarırken kopma şeklinde mi oluyor?
    Konuyu hortlatmış gibi olacağım ama inanır mısınız aynı sorunu yaşıyorum. Usb 3.0 hdd takıyorum normal görüyor. Kopyalamaya başladığım an bağlantı kopuyor. Flash bellek taktığım da bu sorun 3.0 portunda olmuyor ve diğer 2.0 ön portlarda hdd'de taksam bu sorunu yapmıyor.
  • İstanbul Beyefendisi kullanıcısına yanıt
    Arkadaş sorununun çözülüp çözülmediği konusunda dönüş yapmamış ama ben yine de yazayım. Aerocool kasamda ön paneldeki usb3.0 port kısmı firmadan garantiye yollanarak değiştirilince bu sorun ortadan kalkmıştı. Anakart üzerine yapılan bağlantı tırnağı anakart üzerine istenildiği gibi oturmayıp zamanla çıkıyordu.Farkedebilmek zaman almıştı. Parça değişince sorun ortadan kalktı. Tabi olan kopma yaşadığım hdd a olmuştu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • someone74 kullanıcısına yanıt
    Hocam bendeki tam porta oturmuş vaziyette. Hatta elimle yuvaya bastırıp tekrar kopyalama denedim şimdi fark etmedi. Bilmiyorum belki anakart'ta belki kasada belki de driver'larda falan sorun vardır.
  • Benimkinde skinti yok deep cool kendomen kasa ondede arkadada ayni perdormans

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu başlık işine yarayabilir

https://forum.donanimhaber.com/kasanin-on-panelindeki-usb-3-u-ana-karta-baglamak--75490054

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İstanbul Beyefendisi

Hocam bendeki tam porta oturmuş vaziyette. Hatta elimle yuvaya bastırıp tekrar kopyalama denedim şimdi fark etmedi. Bilmiyorum belki anakart'ta belki kasada belki de driver'larda falan sorun vardır.
    Ben de onu diyorum zaten. Anakarta otursa bile o kabloda sorun olabiliyor. Başka bir kablo ile deneyin. Win10 kullanıyorsanız zaten driverları kendisi yüklüyor. Kablo değiştirmeye rağmen sorun devam ederse anakrtta sıkıntı var diyebiliriz ama bu çok düşük bir ihtimal. Kedidir Kedi mantığına göre ben ''Kablodur Kablo'' diyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.