Şimdi Ara

afişin son hali

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dreammaster nickli arkadaşa çok teşekkür ederim.Onun sayesinde hocaya bu kadar iyi bir ödev vericem.Ayrıca yorum yapan herkese ilgilerinden dolayı çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iRoNY -- 15 Mayıs 2006; 1:00:13 >

• Afişte bence dikkat edilmesi gereken en önemli özellik renk geçişinin iyi olması.
    Bunun yanında afiş boyutlarının a3 boyutunda olmasına dikkat et.
    Bulduğun resimler bir birine zıt renkler olmasın ve gözü yormasın.

Şimdilik bu kadar.Aklıma geldikçe yazarım
  • Arkadaşlar afiş tasarımımı yaptım yorumlarmısınız?
  • bence güzel olmuş. ama o yazılar neden birleşik???
  • istanbulbirincigrafiktasarimgünleri
    tasarım olarak düzeltirsen daha iyi olur
  • onu düzeltmiştim ya bu afişte kalmış bir çok yazı stili ve renkle denedim de.saol uyarın için düzelticem.yazı stili bitişik çünkü güzel durdu bence.
  • evet bitşik güzel olumş fakat bana göre yazı tipi gereğinden fazla kalsik..
    afiş tasarımcısısın buraya tam oturan bir font bulursan mükemmel olur..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yok ya bundan iyi oturan bi font bulamadım öneriniz varsa deneyip koyabilirim.
  • high res olarak ekleme falan yapabilir misin veya rapide koyar misin cok kucuk
  • ne alakası var belki şimdi diyeceksiniz ama
    o afişte ki resime çok benceyen bir resmi , Nejat Uygur sahnelediği bir oyunda yapmıştı...harika olmuştu..bunu görünce aklıma o geldi...çünkü birebir ..çok benziyor..tabi o yağlı boya ile yaptı o başka..
    o nedenle çok severim bu resmi..bana onu hatırlattı..güzel olmuş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi velfecir -- 12 Mayıs 2006; 4:46:11 >
  • üstteki istanbul silüeti grafik tasarımı adına bence yakışmamış sanki istanbulu anlatan afiş olmuş.Sende grafik tasarımı günlerini anlatan bir tasarım yapman gerekir.Ben bu afişe bakınca istanbulu tanıtan bi anlam çıkarıyorum.Hiç tasarım günü varmış gibi anlamıyorum.Tasarımda dikkat edilmesi en önemli unsur amacına yönelik olmasıdır.Güzel duruyor diye bi materyal konulmaz.Afişin amacına yönelik olmasına dikkat etmelisin.
  • Önce grafik tasarımı anlatan bir şey koymuştum hoca olmamış dedi istanbulu anlatan bir şeyler olmalıymış.Bende bu hem çizim gibi falan diye grafik tasarımıyla uyumlu bir istanbul görüntüsü diye bunu koydum.Tamamiyle hocanın isteği.
  • yukarıdaki resimi hocanın isteği ise bence amacın ayönelik değil neyse onu geçelim ama yazıları daha anlamlı koymalısın en azından yazılar göze batmalı ve afişin amcını anlatmalı diye düşünüyorum.Düz yazı gibi değilde daha karmaşık koyabilirsin.Tipografiden anlıyormusun bilmiyorum ama yazının da bir tasarımsal gücü olmalıdır.Denemeye devam etmelisin.Birde arka planı siyahtan başka renk alternatifleri üzerinde de çalışabilirsin.
  • bana mail adresini gönderirmisin.
  • dostum bence çok sade ve ayrıca eğer matbaada basılacaksa kesinlikle çözünürlüğünü en az 300 dpi yap yoksa matbacıların tabiri ile dağılır yani kare kare olur..ayrıca makas payı bırak köşelerden yaklaşık oalrak 2 cm yeterli olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dj_Gençkan

dostum bence çok sade ve ayrıca eğer matbaada basılacaksa kesinlikle çözünürlüğünü en az 300 dpi yap yoksa matbacıların tabiri ile dağılır yani kare kare olur..ayrıca makas payı bırak köşelerden yaklaşık oalrak 2 cm yeterli olur.

Dostum ne yaptın 2 cm bıçak payımı olur.Ayrıca dijital baskı yapılır ona çözünürlük 300 dpi den fazla olması gerekmez.Bence 150 en ideal olanıdır.Tabi 72 dpi de olur.
  • gri tonları olmamış en azından yeditepe orjinal renklerinde kalabilirdi üstte bir arkadaşın dediği gibi tasarım yazısını bold yaparsan veya bold + renk yaparsan daha şık olur bana sorarsan beyaz zemine çalış derim bir köşesinden kareler gelip kayboluyor şeklinde üstte bir arkadaşın dediğinin aksine istanbul figürü iyi olmuş grafikle istanbul anlatımı sağlanmış...
  • GRAFİK DEDİĞİN BİRAZ CANLI OLUR ÇOK KARAMSAR OLMUŞ.
  • Arkadaşlar önerileriniz ve benimde bilgim dahilinde değişiklik yapmaya çalıştım.Yine i leri unutmuşum onların noktalarını kapatıcam.Biraz soluk çıktı burada normalde bu kadar soluk değil sizce hangisi?
  • bence alttaki...renkler hoşuma gitti..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.