Şimdi Ara

AFT (Ağız İçi Yara) | Tedavi Tavsiyesi? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
165
Cevap
4
Favori
135.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İsteyen istediğini yapmakta özgür. Vakti zamanında ne kadar muzdaripmişim ki gelip konu açmış yardım istemişim. O günden bugüne bana tek çare pharmaton oldu. Burda yazılan herşeyi denedim. Ama sonuç tek.

Herkese saygılar.
  • Bende bahsettiğim gibi biri geçmeden biri çıkıyor şu sıralar ne yapayım bilemedim kafayı yiyeceğim gerçekten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oralmedik.

oralmedic almaya gidene kadar tuzlu su ile gargara.

• Bu illet benim hayat kalitemi yerlere indiren bir illet. Eskiden tek tük dudak kenarlarımda çıkardı, yaşım ilerledikçe dudak yerine dilimin alt veya dişe değen yan kısımlarında çıkmaya başladı, öyle bir acısı var ki anlatamam, dudakta çıkanlara hasret kaldım resmen. Ve çıktımı da bir kaç taneyle beraber çıkıyor.

Kan değerlerimi pek çok kez ölçtürdüm hep normal çıktı, farklı farklı doktorlara gittim hiç biri nedenini anlayamadı. Çoğu stresten çıkıyordur diyip geçti, halbu ki kafamın en rahat olduğu dönemlerde bile ağzımda çıktı bu illet.

Pek çok ilaçta denedim hiç biri işe yaramadı, kenacort sadece ilk çıkmaya başladığı an sürerseniz, aftın çıkmasını engelliyor, ama biraz olsun aft çıktıysa hiç bir işe yaramaz. Pharmaton'u ilk defa duyuyorum, denemekten zarar gelmez herhalde..

• Yorumları okumadım ama ben bu illetten diş macunumu değiştirerek kurtulmuştum. Sensodyne harici diş macun markalarından uzak durun yeterli bence.

• Empty Words. kullanıcısına yanıt

Konuyu görünce direkt SLS içeren diş macunu kullanmayın diye yazmaya gelmiştim. Bende de çok fazla çıkıyordu yakın zamana kadar. Vitamin takviyesi filan işe yaramadı. En son SLS içeren İpana 3D Perfection kullanırken bir yerde SLS alerjisi ile ilgili bir yazı okudum. Şu an Eyüp Sabri Tuncer marka SLS içermeyen diş macununu kullanıyorum. Sıfıra indirdiğini söyleyemem ama inanılmaz derecede azaldı. Bence yıllarca SLS ağız floramı bozdu ve şimdi tamir olması için zamana ihtiyacı var. Anahtar kelime bence Sensodyne değil SLS içermeyen diş macunu. Hata Sensodyne'in SLS içerikli diş macunları da var bildiğim kadarıyla. Diş macununda fark ettikten sonra SLS içeren şampuan bile kullanmıyorum artık.

• 1F20SL kullanıcısına yanıt

sumak kullanın geçer ilaç ise kenocort ora base pomad

• Hiç bir şekilde bir tıp tavsiyesi olmamakla birlikte, aft çıktığında bol nar tüketerek iyileşme süresini yarıdan fazla indirebildiğimi farkettim. Bende bariz bir şekilde süreyi kısaltıyor. Neredeyse 10 güne varan durumlar oluyordu ancak bir iki güne geçiyor bu şekilde. Herkeste aynı etki olur mu bilmem ama denenebilecek bir yöntem. Sonuçta zararı da yok.

• Takviye işte kafaya göre. Neyse bildiğinizi yapın takviye iyi değildir tamamen para tuzağı

• Dudak içinde çıkanın acısı falan gene iyi, bademciğimin üstünde çıkmıştı daha fazla acı ve sanki boğazımda bir iğne varmış hissi çekiyordum, bütün boğazım felç olmuştu resmen üstüne yetmezmiş gibi 15 gün falan sürmüştü.

• Sensodyne kullanırken ağzımda sürekli aft çıkardı ama sebebinin diş macunu olduğunu hiç düşünmemiştim. Şikayet var'da bir şikayetten sonra durumu anladım. Bıraktığımdan beri rahatım. Şimdi de çıkıyor ama eskiye göre ayda yılda bir. Yukarıda yazıldığı gibi macunun içindeki bir maddeden kaynaklı olabilir.

• Şimdi ben bilemedim diş macunu olarak hangi marka tercih edilmeli ve neden ?

• arkadalar internette bulamadım. Ben, ağız yarasına neden olan ilaç ya da gıdaların neler olduğunu araştırıyorum. İyileştiren değil de artıran gıda ya da ilaçlar. Bilgisi olan var mı acaba?

• Yaranın üstüne kesici bir aletin ucuyla gel ve hafif hafif dağla o bölgeyi. O beyaz yarayı kazıtacaksın ama sadece, dışarıya taşırma.

• Rennie mide ilacı ağız yarasında etkili oluyor denedim tavsiye ederim ilacı tableti kesip yara kısmına bırakıyorum eriyip bir süre bekletip sonra da ağızımı yıkıyorum böyle 3-4 defa yapıp kısa sürede sonuç aldım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sls içeren diş macunları etkiliyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kara dut yemekde iyi geliyor afta yazlari memlekette aft cikinca günde üc bes tane yiyorum daha cabuk geciyor. sls de dogru sls li macunlari birakinca aftlarin cikis zamani azalmisti baya.

• Pharmaton derim başka bişey demem.

Hemde ısrar ederek ;)

• Ben de b12 muhtemelen eksikti. Yaklaşık 10 yıldır uğraşıyordum. Düzenli bir şekilde her akşam 1 bardak kefir tüketiyorum. Yok denecek kadar azaldı. Tavsiye ederim.

• Ağız temizliğine dikkat edin hiçbir şey olmaz. Düzenli dişlerinizi fırçalayın hatta şarjlı fırçalar kullanın, listerine pembe olandan kullanın, diş ipi kullanın birde vitamininize mineralinize dikkat edin. Ağzınıza yabancı cisimler sokmayın, anladığım kadarıyla yabancı cisimden bulaşan mikroplar ağız içi dokusunda enfeksiyon yapıyorlar bu da aftlara sebep oluyor. Şu Ramazan'da mesela 30 gün boyunca 1 tane bile çıkmadı. Çünkü ağzımı fazla kullanmadım. Birde maden suyudur, kefirdir, yoğurttur, meyvedir yükleneceksiniz.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.