Şimdi Ara

Afyon sucuk 29TL, kargo bedava! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
7
Favori
27.661
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eğer sadece et ve yağ kullanılan bir sucuksa en az maliyet 40tl'dir. Bu tip ürünleri eve bile sokmamak gerek, sonuçta gıda.
  • bozüyük te hayvancılık yapan arkadaşımın bana dediği şu. Kesim haneler kilosu 13 liradan alıyormuş büyükbaşı ki kendi kesimhaneleri olduğunu düşünürsek fiyat gayet makul ve güzelde kar ediyorlar.

    çiftçi 13 e kesimhane 18e kasap vs yerlerde 25 lira gibi fiyatlara satıyormuş. Bana söylenen bu.
  • Özdiyaroğlunu aldım,lezzetini beğenmedim.acı baharat tat yok acılı sucukta.
    aynı siparişte Silifkenin NAZAR sucuğunu da sipariş etmiştim.1kg 30tl.ben aldıktan sonra kargo bedavayı değiştirdiler
    baharat kokuyor zaten pişmeden bile.onuda biraz önce denedim ve süpriz oldu bana çünkü lezzet tam bana göre güzel.
    acılı yağlı ve sucuk yedim diyorsun tat olarak.pişince kötü yağ kokusuda almadım.cumhuriyet ve apikoğlu acılı sevenler bunuda sevecektir.gerçi az acılı ve normalide varmış.

    satışı aşağıda.denemek isteyen şans versin derim.
    http://www.sanalpazar.com/Nazar-Sucuk-100-Dana-fermente-1-Kg__isp29539277




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    http://www.diyaroglusucuklari.com.tr/PASTIRMA,PR-9.html

    Pastırma neden kimsenin dikkatini çekmedi?

    stoğu bitirmişsin hemen tuvnera
  • bu aluçdağı sucuk deneyen arkadaş var mı nasıldır ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leongate

    Eğer sadece et ve yağ kullanılan bir sucuksa en az maliyet 40tl'dir. Bu tip ürünleri eve bile sokmamak gerek, sonuçta gıda.

    Yanlışınız var. Afyon'da yaşıyorum ve burada az yağlı yemeklik kıymayı 20 TL'ye çok rahat bulabiliyoruz. Bunun içinde kesilen hayvanın sahibinin, kesen mezbahanın ve satılan marketin karı da var.

    Sucuk yapanlar kendileri pazardan hayvan satın alıp yine kendileri kesimlerini yapıyorlar ki, bu bizim parakende olarak aldığımızdan çok çok ucuza eti mal ettiği anlamına geliyor.

    Sucuk bileşimine gelirsek en az %40-50 yağ içerir. Bir de Afyon sucuğu denildiğinde manda eti gelir akla, bunun nedeni manda etinin daha sert ve az sulu olması. Ancak tabiki Afyon'da bile manda çok çok az ve sucuğa katan yok denecek kadar. Peki manda eti değilde sadece 1. sınıf kasaplık sığır eti katılırsa ne olur? Sucuk inanılmaz cıvık oluyor ve su salıyor. Kurutma işlemine tabi tutsanız bu sefer buruşuk, rengini kaybetmiş-göze hoş görünmeyen kupkuru bir sucuk çıkıyor ortaya. Yani sucuk dediğiniz içerisinde su tutma kabiliyeti olan bir gıda olmalı. (Evde yapılan sucuklar bu şekilde oluyor). O yüzden sucuk içerisine inek eti (yani sert etli yaşlı hayvan eti) katılması zorunlu hale geliyor. Buradan kalitesizlik aklınıza gelmesin, söz konusu sucuk olunca bu yaşlı inek eti sucuğun kalitesini artırıyor haliyle.

    Tüm bu bahsettiğim nedenler (%50 yağ içermesi ve yaşlı inek eti katılma zorunluluğu) sonucunda inanın o et maliyeti çok çok aşağı düşüyor. Geriye kalan baharat ve sarmısak maliyeti çok düşük bir maliyet, asıl maliyet ise işçilik ve işletim maliyetleri.

    Biz Afyon'da en kaliteli sucukları 25 TL gibi bir fiyatla satın alabiliyoruz (tabiki şehirlerarası yollardaki dükkan ya da marketlerden değil). Mesela şu an Kocaşaban sucukları dışında yemiyoruz. Ben ve eşim Veteriner Hekimiz, eşim Tarım İl Müdürlüğü'nde çalışıyor ve inanın hem içerdiği et kalitesi (tavuk sakatat vs katılmaması) hem de mikrobiyel kalite olarak Tarım İl'in düzenli olarak aldığı numunelerden yapılan analizlere göre hatasız tek sucuk diyebilirim. Baharatı ve sarmısağı orantılı ve tertemiz etin yoğun tadını alabiliyorsunuz.

    Onun dışında Ahmet İpek ve Cumhuriyet sucukları da en kaliteliler listesinde. Tabiki aralarında ufak nüans farkları var, seçim sizin damak zevkinize kalıyor. İbrahim mazlum sucukları ise bu 1. sınıf denilen sucuklardan 1 ya da 2 gömlek altta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedeparted -- 12 Ekim 2014; 2:10:32 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: thedeparted

    quote:

    Orijinalden alıntı: leongate

    Eğer sadece et ve yağ kullanılan bir sucuksa en az maliyet 40tl'dir. Bu tip ürünleri eve bile sokmamak gerek, sonuçta gıda.

    Yanlışınız var. Afyon'da yaşıyorum ve burada az yağlı yemeklik kıymayı 20 TL'ye çok rahat bulabiliyoruz.

    Sucuk yapanlar genelde kendileri hayvan kesiyor ki bu bizim parakende olarak aldığımızdan çok çok ucuza eti mal ettiği anlamına geliyor.

    Sucuk bileşimine gelirsek en az %40-50 yağ içerir. Bir de Afyon sucuğu denildiğinde manda eti gelir akla, bunun nedeni manda etinin daha sert ve az sulu olması. Ancak tabiki Afyon'da bile manda çok çok az ve sucuğa katan yok denecek kadar. Peki manda eti değilde sadece 1. sınıf kasaplık sığır eti katılırsa ne olur? Sucuk inanılmaz cıvık oluyor ve su salıyor. Kurutma işlemine tabi tutsanız bu sefer buruşuk, rengini kaybetmiş-göze hoş görünmeyen kupkuru bir sucuk çıkıyor ortaya. Yani sucuk dediğiniz içerisinde su tutma kabiliyeti olan bir gıda olmalı. (Evde yapılan sucuklar bu şekilde oluyor). O yüzden sucuk içerisine inek eti (yani sert etli yaşlı hayvan eti) katılması zorunlu hale geliyor. Buradan kalitesizlik aklınıza gelmesin, söz konusu sucuk olunca bu yaşlı inek eti sucuğun kalitesini artırıyor haliyle.

    Tüm bu bahsettiğim nedenler (%50 yağ içermesi ve yaşlı inek eti katılma zorunluluğu) sonucunda inanın o et maliyeti çok çok aşağı düşüyor. Geriye kalan baharat ve sarmısak maliyeti çok düşük bir maliyet, asıl maliyet ise işçilik ve işletim maliyetleri.

    Biz Afyon'da en kaliteli sucukları 25 TL gibi bir fiyatla satın alabiliyoruz (tabiki şehirlerarası yollardaki dükkan ya da marketlerden değil). Mesela şu an Kocaşaban sucukları dışında yemiyoruz. Ben ve eşim Veteriner Hekimiz, eşim Tarım İl Müdürlüğü'nde çalışıyor ve inanın hem içerdiği et kalitesi (tavuk sakatat vs katılmaması) hem de mikrobiyel kalite olarak Tarım İl'in düzenli olarak aldığı numunelerden yapılan analizlere göre hatasız tek sucuk diyebilirim. Baharatı ve sarmısağı orantılı ve tertemiz etin yoğun tadını alabiliyorsunuz.

    Onun dışında Ahmet İpek ve Cumhuriyet sucukları da en kaliteliler listesinde. Tabiki aralarında ufak nüans farkları var, seçim sizin damak zevkinize kalıyor. İbrahim mazlum sucukları ise bu 1. sınıf denilen sucuklardan 1 ya da 2 gömlek altta.

    Hocam ben kayserilim, hatta kendimizde sıkca yaparız.18 tl'ye oldukça yağlı et alabiliriz ancak yaptığımız sucuktan ortalama kuruma ile %40-50 kaybederiz.Kullandığınız bağırsak oralama 5 tl ve baharatlarınız ise en az bir 7-8 tl daha yapar.Eğer o aradaki kaybı başka bir malzeme ile kapatamazsanız ort. maliyetiniz minumum 35-40 tl olur. Kar yapacağınızda düşünülürse, 25 tl'ye satamazsınız.Tabi içine akciğer-dalak-tavuk-nişasta gibi malzeme koyulmazsa.




  • Bayramda degisik kuruluslarin kelle topladigini duymus/gormussunuzdur. Bu kellelere ne oldugunu merak ediyorsaniz bir kg siparis versin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leongate

    Hocam ben kayserilim, hatta kendimizde sıkca yaparız.18 tl'ye oldukça yağlı et alabiliriz ancak yaptığımız sucuktan ortalama kuruma ile %40-50 kaybederiz.Kullandığınız bağırsak oralama 5 tl ve baharatlarınız ise en az bir 7-8 tl daha yapar.Eğer o aradaki kaybı başka bir malzeme ile kapatamazsanız ort. maliyetiniz minumum 35-40 tl olur. Kar yapacağınızda düşünülürse, 25 tl'ye satamazsınız.Tabi içine akciğer-dalak-tavuk-nişasta gibi malzeme koyulmazsa.

    Hocam 25 TL'ye aldığımız Kocaşaban sucuğunun içerisinde sakatat ya da kanatlı eti olmadığına dair histolojik ve serolojik testler var elimizde. Eşim Afyon Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde Besin Hijyeni ve Teknolojisi uzmanı bir veteriner hekim. Ayrıca sıklıkla mazbahane ve sucuk üretim tesislerinde resmi veteriner hekim olarak görevlendiriliyor. Yani üretime uzak değiliz.


    Yukarıda Afyon ili için et maliyetlerini gösterdim. Siz hala 30 - 40 TL diyorsunuz. Kayseri'de et maliyetleri yüksekse bilemem ama daha 1 hafta olmadı daha yağsız bonfilenin kg'ını kasaptan 30 TL'ye aldım.

    Ayrıca yukarıda sucuğun su kaybını önlemek için yaşlı inek eti katıldığından da bahsettim. Bu sayede sucuk hem çok su kaybetmiyor, hem de suyunu içinde hapsettiği için gerçekten lezzetli bir sucuk oluyor. Hatta TV'den takip ettiğimiz gurmeler bile etin suyunun içinde hapsedilmesi gerektiğinden bahseder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedeparted -- 12 Ekim 2014; 2:34:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk172

    Bayramda degisik kuruluslarin kelle topladigini duymus/gormussunuzdur. Bu kellelere ne oldugunu merak ediyorsaniz bir kg siparis versin

    O kelle ve sakatat sucukları Afyon'da kg'ı 13 TL'den eski kasaplar çarşısından satın alınabiliyor ve kokusu/tadıyla zaten kendilerini hemen ele veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedeparted -- 12 Ekim 2014; 2:33:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thedeparted

    quote:

    Orijinalden alıntı: leongate

    Hocam ben kayserilim, hatta kendimizde sıkca yaparız.18 tl'ye oldukça yağlı et alabiliriz ancak yaptığımız sucuktan ortalama kuruma ile %40-50 kaybederiz.Kullandığınız bağırsak oralama 5 tl ve baharatlarınız ise en az bir 7-8 tl daha yapar.Eğer o aradaki kaybı başka bir malzeme ile kapatamazsanız ort. maliyetiniz minumum 35-40 tl olur. Kar yapacağınızda düşünülürse, 25 tl'ye satamazsınız.Tabi içine akciğer-dalak-tavuk-nişasta gibi malzeme koyulmazsa.

    Hocam 25 TL'ye aldığımız Kocaşaban sucuğunun içerisinde sakatat ya da kanatlı eti olmadığına dair histolojik ve serolojik testler var elimizde. Eşim Afyon Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde Besin Hijyeni ve Teknolojisi uzmanı bir veteriner hekim. Ayrıca sıklıkla mazbahane ve sucuk üretim tesislerinde resmi veteriner hekim olarak görevlendiriliyor. Yani üretime uzak değiliz.


    Yukarıda Afyon ili için et maliyetlerini gösterdim. Siz hala 30 - 40 TL diyorsunuz. Kayseri'de et maliyetleri yüksekse bilemem ama daha 1 hafta olmadı daha yağsız bonfilenin kg'ını kasaptan 30 TL'ye aldım.

    Ayrıca yukarıda sucuğun su kaybını önlemek için yaşlı inek eti katıldığından da bahsettim. Bu sayede sucuk hem çok su kaybetmiyor, hem de suyunu içinde hapsettiği için gerçekten lezzetli bir sucuk oluyor. Hatta TV'den takip ettiğimiz gurmeler bile etin suyunun içinde hapsedilmesi gerektiğinden bahseder.

    Hocam siz uygun bulduğunuz her türlü ürünü alma ve tüketme özgürlüğüne sahipsiniz.Uzmanlığınıza saygı duyarım elbette,sonuçta sizin alanınıza giren bir konu.ancak sizin bu konudaki uzmalığınız benim tecrübelerime ters düştüğü için kişisel olarak ben bu ürünleri tercih etmem.Tabi bu benim kişisel görüşüm.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: leongate

    quote:

    Orijinalden alıntı: thedeparted

    quote:

    Orijinalden alıntı: leongate

    Hocam ben kayserilim, hatta kendimizde sıkca yaparız.18 tl'ye oldukça yağlı et alabiliriz ancak yaptığımız sucuktan ortalama kuruma ile %40-50 kaybederiz.Kullandığınız bağırsak oralama 5 tl ve baharatlarınız ise en az bir 7-8 tl daha yapar.Eğer o aradaki kaybı başka bir malzeme ile kapatamazsanız ort. maliyetiniz minumum 35-40 tl olur. Kar yapacağınızda düşünülürse, 25 tl'ye satamazsınız.Tabi içine akciğer-dalak-tavuk-nişasta gibi malzeme koyulmazsa.

    Hocam 25 TL'ye aldığımız Kocaşaban sucuğunun içerisinde sakatat ya da kanatlı eti olmadığına dair histolojik ve serolojik testler var elimizde. Eşim Afyon Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde Besin Hijyeni ve Teknolojisi uzmanı bir veteriner hekim. Ayrıca sıklıkla mazbahane ve sucuk üretim tesislerinde resmi veteriner hekim olarak görevlendiriliyor. Yani üretime uzak değiliz.


    Yukarıda Afyon ili için et maliyetlerini gösterdim. Siz hala 30 - 40 TL diyorsunuz. Kayseri'de et maliyetleri yüksekse bilemem ama daha 1 hafta olmadı daha yağsız bonfilenin kg'ını kasaptan 30 TL'ye aldım.

    Ayrıca yukarıda sucuğun su kaybını önlemek için yaşlı inek eti katıldığından da bahsettim. Bu sayede sucuk hem çok su kaybetmiyor, hem de suyunu içinde hapsettiği için gerçekten lezzetli bir sucuk oluyor. Hatta TV'den takip ettiğimiz gurmeler bile etin suyunun içinde hapsedilmesi gerektiğinden bahseder.

    Hocam siz uygun bulduğunuz her türlü ürünü alma ve tüketme özgürlüğüne sahipsiniz.Uzmanlığınıza saygı duyarım elbette,sonuçta sizin alanınıza giren bir konu.ancak sizin bu konudaki uzmalığınız benim tecrübelerime ters düştüğü için kişisel olarak ben bu ürünleri tercih etmem.Tabi bu benim kişisel görüşüm.

    Hocam tercih etmediğiniz markalar Cumhuriyet, Ahmet İpek ve Kocaşaban markaları mı? Bunlar Afyon sucuğu kategorisinde Türkiye'nin en iyi markaları.

    Bu arada benim 25 tl'ye fişsiz aldığım bu sucuklar Afyon'daki yolcu işi yerlerde 35-40 TL fiyatlara satılmakta. Şehir dışında gittiğinde fiyatı ne oluyor bilmem. Bunu hatırlatayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedeparted -- 12 Ekim 2014; 2:53:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • senede 2 kere sucukfest oluyor kg si 25 t
  • Afyon sucuğunu sevmemenizi anlayabilirim. Zira Kayseri sucuğu yoğun baharatlı ve çemenli kokusu ile benim çok hoşuma gidiyor. Afyon'da ama uygun fiyata temin edemiyoruz. Afyon sucuğu baharatıyla daha orantılı bir sucuk, zevk ve tercih meselesidir tabiki. Kadınlar sanırım Kayseri sucuğunu bu yüzden pek tercih etmiyor ama ben yıllarca Afyon sucuğu yediğim için bana değişik ve hoş geliyor Kayseri sucuğunun tadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedeparted -- 12 Ekim 2014; 3:01:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir Afyonlu olarak İbrahim Mazlum'u tavsiye ederim. Afyon'un en güvenilir markalarındandır. Adını duymamış olabilirsiniz ama Afyonlular iyi bilir.

    Ancak kendi tercihim daima İtimat'dır. Damak alışkanlığı.



    Ayrıca Cumhuriyet Samsung, İtimat Oppo'dur. (Android bölümüne takılmaktan sıyırdı)
  • 7sene kaldım çoğu markayı denedim. Cumhuriyet Ahmet İpek ve İkbali dıştan gelenler alır bunlar marka sucuktur. Afyonlular ve orda yaşayanlar Sertcivi Bozok itimat vs gibi markaları tercih eder. Hatta birde Gül sucukları vardı. İtimat bana göre en iyisi. Hala sucuğu ordan getirtirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fernando_S

    Bir Afyonlu olarak İbrahim Mazlum'u tavsiye ederim. Afyon'un en güvenilir markalarındandır. Adını duymamış olabilirsiniz ama Afyonlular iyi bilir.

    Ancak kendi tercihim daima İtimat'dır. Damak alışkanlığı.



    Ayrıca Cumhuriyet Samsung, İtimat Oppo'dur. (Android bölümüne takılmaktan sıyırdı)

    Samsung' un bi sucuk işine girmediği kalmıştı zaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thedeparted

    Afyon sucuğunu sevmemenizi anlayabilirim. Zira Kayseri sucuğu yoğun baharatlı ve çemenli kokusu ile benim çok hoşuma gidiyor. Afyon'da ama uygun fiyata temin edemiyoruz. Afyon sucuğu baharatıyla daha orantılı bir sucuk, zevk ve tercih meselesidir tabiki. Kadınlar sanırım Kayseri sucuğunu bu yüzden pek tercih etmiyor ama ben yıllarca Afyon sucuğu yediğim için bana değişik ve hoş geliyor Kayseri sucuğunun tadı.

    hocam 2 kilo gönderir misin alalım şundan doktor bey :)
  • Internetten sucuk siparis verme vay be kargo ilemi geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son karar ne diyoruz direk arayip kargo rica edeceğim afyondan itimat tamam midir ?

    İsmail Koçan mi Celal kocan mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Worm -- 12 Ekim 2014; 11:02:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.