Şimdi Ara

Ağ bağlaştırıcı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk başlarda ufak bir donanım sorunu olduğunu zannetmiştim fakat, defalarca bilgisayarıma format atmama rağmen ağ bağlantısı sürücüm yüklenmiyor. Anakartımın sitesinden, ethernet lan driver indirip kurdum ama gene sorunumu düzeltmedi. Ağ bağlantılarımdan, ev veya küçük işyeri ağı kurmak istediğimde donanım bulunamıyor hatasıyla karşılaşıyorum.

Aygıt yöneticisinde ise ''RAS Async Adepter'' hiçbir bilgim yok :S donanım yüklenmedi diye üzerinde bir ünlem işaretide belirtmiyor. Bu hatanın bende meydana gelişi, görüntü sağlayamayan sorunlu bir ekran kartını anakarta takıp bir şekilde görüntüyü sağlamak istememdir mağlum onboard ekran kartı fazla performans gösteremiyor. :)

Benim düşüncem bilgisayarımdaki bir parçanın hasar görebilmiş olması fakat, bunun hangisi olabileceğine dair hiçbir fikrim yok. Ayrıyetten yerel ağ bağlantısı aracılığı ile değilde, başka bir yol ile internete bağlanmam mümkünmü acaba masaüstü bilgisayarda. Son olarak bilmiyorum bu sorun için gereklimidir anakart, ekran kartı, ve kullandığım modemi yaziyim şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Gigabyte m68m-s2p
    Nvidia geforce 7025 Nvidia nforce 630a driver
    ZXV10 W300 TTK modem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talihh -- 4 Ocak 2014; 15:16:09 >

• Merhaba; Öncelikle aygıt yöneticisinde herhangi yüklenmemiş bir donanım yoksa ( Yüklenmemiş donanımların yanında sarı soru veya ünlem işareti vardır) cihazınınz bios ayarlarından ethernet girişi kapalıdır. Biosa girmek için bilgisayarı kapatıp açarken F2 veya DEL ( Marka veya modele göre farklılık gösterebilir) tuslarına basarak girebilirsiniz. Sayfaları incelediğinizde ethernet yada lan ın karşısında Disable yazıyorsa Enable olarak değiştirip bios dan kaydederek çıkabilirsiniz. Denemekde fayda var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candost78 -- 4 Ocak 2014; 18:48:13 >
  • Teşekkür ederim tavsiye için birazdan deniyeğim.
  • Olumlu yada olumsuz cevabınızı bekliyorum. Kolay Gelsin...
  • Maalesef enable yapmama rağmen sorunum devam ediyor.
  • 10-15TL'ye PCI ethernet kartlar var. Onlardan kullanabilirsin en kötü ihtimalle. Arızalı olduğunu bildiğin bir bileşeni anakarta takmandaki cesareti takdir etsem de bilgece bir davranış olmadığını öğrenmiş oldun. Tecrübe altındır. Ekran kartı ile ilgili sorun var mı?
  • Hocam 1gb ram üstüne 512 mb onboard ekran kartı kullanınca, sevdiğim bir fps oyununda bilgisayarın performansı çileden çıkartıo. Değil bozuk bir parça takmak 4. kattan aşağıya atasım geliyor kasayı. Bu arada ekran kartımın fanı çalışıyor ama görüntü alamıyorum. Sizinde dediğiniz gibi ethernet kartı tek çare bu gibi duruyor.:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talihh -- 4 Ocak 2014; 23:05:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.