Şimdi Ara

ağ dan veri alamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kablosuz ağ bağlantım var evde bi normal pc bide laptop var server a laptop bağlanabiliyo internete girilebiliyo fakat pc den bağlanıldığında herşey normal veri gönderiliyo ama veri alınmadığı için nete girilemiyo bu problemi nasıl halledebilirim laptop ta win2000 yüklü pc de xp pcye 2000 de yukledim genge olmadı

• ben kendi adima konuyu anlamadim
    1-evde bir laptop, bir normal pc ve bir server var ve sen server uzerinden mi cikis yapiyorsun ?
    yoksa server dan kastettigin pc mi?
    2-data alip veremekten neyi kastediyorsun? veri alinamadig icin nete girememe olayi ne ?nete girmenn icin hangi veriye ihtiyacin var ? biraz daha aciklarmisin??
  • dostum ağ da kaç gurup var eğer geniş bir ağ ise guruplara ayrılmış ise aynı gurupda olman önemli yoksa diğer pc leri görmeye bilir
  • şimdi server ofiste bulunuyo ofis evin karşısında oradaki server a hem laptop hemde pc bağlanabiliyo buraya kadar bir sorun yok fakat laptopda bağlantı durumuna baktığında hem veri alıyo hem veri gönderiyo bundada bi sorun yok ama pc bağlı iken veri alamadığımdan internete giremiyorum ama laptopla internete girebiliyorum mesela şu anda laptop ile bağlıyım bağlantıda gönderilen paktler 2514 alınan paketler 1413 pc de alınan paketler 0
  • Server üzerinde PC görünüyor mu??
  • ewt şu andada pc server ı görmüyo laptopla bağlıyım ama.
  • gönderilen bayt var alınan yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Veri alışverişi yapman için her iki makinanın da (server ve pc) birbirini görmesi gerekir. Aksi halde zaten ortada ağ olmaz.
  • sana olasiliklari yazayim icinden sec begen al
    1-problem daha onceden yok tu ve yeni ortaya ciktiysa:
    -kartinda(pc) bir problem vardir , karti cikar driverlari sil tekrar baslat , ve karti driverlari tekrar yukle
    -OS u belirtmemissin ama xp oldugunu varsayiyorum-> kablosuz kartinla gelen cd yi yuklerken kartin calisma prensiplerine gore duzenlenmis AP (access point-giris noktasi) taryici bir program vardir ve cok defa xp nin servisleri icindeki "wireless zero configuration" uygulamasiyla cakisir , servislere gir ve bu uygulamayi durdur hatta iptal et
    - deneme amacli olarak "network stumbler" (free) ve "boingo" isimli programlari indir AP leri goreceksin olayi daha net anlayabilirsin

2-Problem illk uygulama ile ortaya ciktiysa ( sen pc yi yeni kurdun yada wireless kartini yeni taktin ama sonuc alamadin ornegin)
    ki bence senin problemin assagida yazacagim iki nedenden birtanesi

- anladigim kadari ile laptop firmanin ve network kurulurken (server olduguna gore) bir domain verildi ,yada en azindan calisma grubu farkli ( aslinda data gonderiyorum ama alamiyorum dedigin olay bu - bilgisayarlar birbirini goruyor ; konusmaya calisyorlar ama ayni dili konusmuyorlarve sen islem yapamiyorsun)
    - yada guvenlik olarak ( ki benim networklerimin hepsinde bu yazacagim seyi yaparim) disaridan girisleri engelllemek amaciyla ACL blok u vardir ve wireless girislerde de kartlara limit getirilebilinir ( yani admin sadece belli bir protokole izin verebilir ornegin 802.11g ler baglansin diyebilir -boyle bir durumda senin kartin 802.11a ise karsi taraf baglanmaya izin vermez yada sadece 10 tane kablosouz baglantiya izin verebilir sen 11. isen yine computerler birbirini gorebilir ama baglanti kurulmaz.

yukarida yazdigim gibi varsa domain yoksa calisma gruplarinin ayni olmasina dikkat et ,ogrenebiliyorsan disariya blok yapilmis mi onu ogren

• makınan ip almısmı? almıssa pingliyomu? neleri gorebiliyon ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.