Şimdi Ara

Ağ , Firewall İnternet Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hepinize selam arkadaşlar.Siteyi uzun süredir takip etmeme rağmen üye olup yazmak bugüne kısmetmiş :) Gerçekten çok kaliteli ve paylaşımcı ruhu yüksek böyle bir platformda bulunmak sevindirici.

Şimdi kısaca uğraşmakta olduğum problemin ne olduğunu anlatmaya çalışıyım.

Sistemin WindowsXP PRO.(SP2) . Cnet marka Routerli bi modemim var . Bir hafta öncesine kadar evimde abim ile bir ağ bağlantım vardı ve interneti böyle paylaşıorduk . Şimdi sorun şudur ki ben makinalarda ki harddiskleri yer ihtiyacımdan dolayı değiştirdim.Diğer harddiski kendi makinama , benimkini de diğer makinaya taktım.İki harddiskte zamanında aynı makina üzerinde kurulduğu için hiç bir system , donanım çakışması olmadı.Sadece Firewall ile ilgili bi problemim var .

Ne zaman ki Firewall yüklemeye kalksam(Norton Firewall bu arada) ve Firewallı enable yapsam alet internetten bilgi alışverişini kesio.Firewall internete çıkışımı engellio.Hiç bir sayfaya giremio yahut MSN gibi programları bile açmıo.İnternet bağlı gözüko aşağıda ki simgede ancak dediğim gibi hiç bi işlem yapmama izin vermio program .

Yıllardır Norton kullanırım ve böyle bi şey ilk defa başıma gelio.Daha sonra belki programdandır diyip ZoneAlarm denedim.Bu seferde her açılışta benden network ile ilgili bi bilgi istedi ve aynı şeyi o da yaptı ve Zone'u da silmek zorunda kaldım.

Network ve ağ konusunda fazla bilgim olmadığı için 1-2 küçük ayar yapmaya çalıştım firewall ayarlarında ama nafile.Sanırım eski makinadan aldığım şu anda ki harddisk network olarak kurulu.Yani dediğim gibi 1 hafta öncesine kadar bu harddiskten ağ olarak benim makinam vasıtaasıyla internete bağlanılıodu.İşin kısası ben bu harddiski nasıl Ana Makina yapabilirim tekrar?Ethernetsiz internet kullabilirim yani .

Win Xp de ki Ağ ayarlarını kaldırıp tekrar yüklemeyi denedim olmadı.Başka bir ağ bağlantısı yaratmaya çalıştım bunada Windows izin vermedi.Modemimi nasil kaldırıp yüklüycegimi de bilemiorum.Yani sizin anlıycağınız böyle bir başıma kala kaldım :)

Umarım derdimi anlatabilmişimdir.Bu konuda ki yardım ve önerilerinizi dört gözle bekliorum.Şimdiden teşekkürler :)

• Topic aşağıları gitmiş arkadaşlar . Hala işin içinden çıkamadım .Cevaplarınızı bekliorum hala :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiltuy -- 4 Nisan 2006; 14:46:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.