Şimdi Ara

ağ kablosuna ek olur mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
6.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    40m+10m ek yapacam

lehimlesem falan olur mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ağ Kablosuna Ek Yapılır Mı?

İnternet Kablosu Ek Yapılır Mı?

İnternet kabloları, bilgisayarları ve diğer cihazları ağlara bağlamak için kullanılır. Bu kablolar genellikle önceden belirlenmiş uzunluklarda gelir ve ek yapılmaları gerekebilir. İnternet kablolarına belirli durumlarda ek yapılabilir, ancak bu süreç biraz teknik bilgi ve beceri gerektirir.

Kamera Kablosu Ek Yapılır Mı?

Kamera kabloları, güvenlik kameraları ve diğer video gözetim cihazlarını bağlamak için kullanılır. Bu kablolar da belirli uzunluklarda gelir ve ek yapılmaları gerekebilir. Kamera kablolarına internet kablolarına benzer şekilde ek yapılabilir. Ancak, her iki kablonun da ek yapılması için farklı teknikler ve araçlar gerekebilir.

Cat 6 Kablosu Ek Yapılır Mı?

Cat 6 kabloları, yüksek hızlı veri iletişimi için kullanılan bir tür bükümlü çift kablodur. Bu kablolar, internet kabloları ve kamera kabloları gibi ek yapılabilir. Cat 6 kablolarına ek yaparken, kablonun büküm düzeninin korunması önemlidir, aksi takdirde performans sorunları yaşanabilir.

Ek Yapma Yöntemleri

İnternet kabloları, kamera kabloları ve Cat 6 kablolarına ek yapmak için çeşitli yöntemler vardır. En yaygın yöntemler şunlardır:

• Soket Kullanma: Bu yöntem, kabloların uçlarına özel olarak tasarlanmış soketlerin takılmasını içerir. Sokete takılan kablolar, ardından birbirine bağlanabilir.
    • Kablo Bağlantıları Kullanma: Bu yöntem, kabloların uçlarının soyulmasını ve ardından özel kablo bağlantılarıyla birbirine bağlanmasını içerir.
    • Lehimleme: Bu yöntem, kabloların uçlarının lehimlenmesini içerir. Bu yöntem daha kalıcıdır ancak daha fazla teknik beceri gerektirir.

Önemli Uyarılar

Ağ kablolarına ek yaparken aşağıdaki hususlara dikkat etmek önemlidir:

• Kabloların doğru şekilde soyulduğundan ve bükülme düzeninin korunmuş olduğundan emin olun.
    • Doğru araçları ve malzemeleri kullandığınızdan emin olun.
    • Ek yerlerini yalıtın ve koruyun.
    • Ek yaptığınız kablonun performansını test edin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benim bildiğim olmaz ve yeri burası değil teknik yardıma açmalıydın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webche -- 11 Kasım 2004, 22:22:52 >
  • bölüm yanlış ama olur
    ben yapmıştım hiçde sorun çıkarmıyo ama renklere dikkat et aksi takdirde ethernet kartını yakarsın o\b ise daha tehlikerli dikkatli ol
  • Yaw ben hız düşer diye biliyorum ama yinede siz bilirsiniz
  • kabloya ektense yenile oldugu gibi. ama ticari progralar için kullanmıyorsan yani veri güvenliği senin için o kadar onemli değilse problem çıkarmaz. ağ sistemindede ekli kablo kullana bilirsin kamera sistemindede ekli kablo kullana bilirsin. Kolay gelsin.
  • 40m kablunun iki ucunuda yap.
    10 m ninde iki ucunu yap.
    arada bir küçük parça var; adını unuttum. onu al. ek yap.
  • konnektör....
    ---------------------------
    ek oluyor. ben bizim okuldaki ni normal olarak tel & tel bagladım üzerlerinede normal bant cektim. islanmadigi surece 1 problem cıkmıyor. kablonun boyu asa yukarı 30 m filan. ve ortasi denilebilecek bir yerden kopmustu....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunun için aparatlar var ben gerektiğinde yapıyorum ve sorun çıkmıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: simetrik

Bunun için aparatlar var ben gerektiğinde yapıyorum ve sorun çıkmıyor

evet işin dogrusu aparatlarla yapmak daha mantıklı ben mecburiyetten ($) boyle 1 yola basvurdum
  • Arkadaşlar bunu normal elektirik kablosu gibi bağlamak çalıştırmaz çalıştırsa bile çok hata verir... Yani veri çok yavaşlar... Bunu için 4 adet konnektör ve 1 adet bağlantı aracı var ondan alın. Adı aklıma gelmedi. Kablo uclarına konnektörleri takın. Sonra ek yerinede o bağlantı aparatını takın. ( Bağlantı aparatında sağdan ve soldan normal ethernet girişi gibi giriş vardır) Çok az yani hissedemeyeceniz kadar bi bağlantı yavaşlığı olur. Buda gerçekten çok azdır... en sağlıklısı bu.

Maliyet : 4 konnektör = 400.000
    Bağlantı aparatı = 2.000.000

Teşekkürler...

( Kablo'yu değiştireceksen = 1 m kablo 300.000 ---> 50 x 300.000 = 15.000.000 ===> Karar Sizin )
  • "Arkadaşlar bunu normal elektirik kablosu gibi bağlamak çalıştırmaz çalıştırsa bile çok hata verir..."

hayatım boyunca 2 defa yaptım ve 2 side sorunsuzdu...
  • Arkadaşlar cat5 kablolardaki renk sarımı bizim için önemlidir. iki protokolden ikisindede 17 mm de uzun sarımların düzeltilmesi sinyal bozulmasına sebep olur. yani turuncu kablonun üzerine sarılı olan turuncu beyaz kabloyu ülerindeki sarımı açarsanız ağ bozulur. dolayısıyle ek olabilir ama sarım hatası olacağından sinyal bozulur. illaki ek olacaksa rj45 ek adaptörü ile yapın. zaten 250 binlira falan.
  • kablonun metresi kac liraki, boyle bir riske giriyon? al bir 50m olsun bitsin, yada bir top al, artik surekli lazim olan bir sey kablo.

LEHIM YAPMA!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xeryus -- 12 Kasım 2004, 0:11:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sinanyildiz1

kablonun metresi kac liraki, boyle bir riske giriyon? al bir 50m olsun bitsin, yada bir tok al, artik surekli lazim olan bir sey kablo.

LEHIM YAPMA!!!

kablonun metresi degil gectigi yerler adamı oldurup bitiriyor
  • araya hub koy. bak bu daha mantikli ve saglam bir cozum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sinanyildiz1

araya hub koy. bak bu daha mantikli ve saglam bir cozum.

Ne hubı ya Hub çok daha fazla maliyeti olan bir şey aparat yanında.
    Ben 1 dolara alıyorum aparatı bugüne kadar çok kullandım hiç bir sorunda yaşamadım.

Kabloyu yeniden çek diyen arkadaşlara da cevabım şu:
    Bazı yerlerde kablolar üst veya alt katlardan gelmekte Kablo yenilemek zor olmakta.
  • Arkadaşlar Tekrar söylüyorum Data kablolarında ek iyi birşey değildir insanları yanlış yönlendiriyorsunuz ek demek data sızıntısı demektir
  • arkadaşlar utp kablolarda ek diye birşey yoktur. ancak utp kablolar 103 metreye kadar teorikte kayıpsız data transferi verdiklerinden siz buna şu şekilde ek yapabilirsiniz.

kablonun bittiği yere dişi rjk5 çakarsan. diğer uca 10 metrelik diye bahsettiğin rj45 kafasını çakarsan kayıpsız çalışır sistemin.

saygılar
  • ek olur o ara aletın ısmı "I" die gecior esentepeye yakınsan 1 tane temin ederim:) bi sorunda olmuyor.tum ucları hub baglantısı gıbı yapıosun ..
  • ek olur o ara aletın ısmı "I" die gecior esentepeye yakınsan 1 tane temin ederim:) bi sorunda olmuyor.tum ucları hub baglantısı gıbı yapıosun ..

(alıntı)

yada elektronikçilerin ek yapmak için kullandıgı bir aparat var sorsan soyler o apartlada işini gorebilirsin sana sadece 8 tane lazım okadar o da toplam bir milyon filan tutar..
    bu aparatı baglarken bilader ufak sarı renkli bir sey iki kablo ucu gecebilecek sekilde ayarlanmıs bu aparatla her iki kablonun aynı renklerini parcaya sokup pense yada kargaburun yardımcılığıyla sıkıyorsun hiç sorun yasamıyor ama simdi parcanın ismi aklımda olmadıgı için soyleyemedim ...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.