Selam Bizim evde 4 pc var bi tanede 4 portlu onixion dsl modem var. Ilk pc nete baglaniyo ve ag olusturuyo. Bi pc ethernet kartini bile gormuyo. Bi tanesine ethernet kartini tanittik ama ag baglantisi olurturamiyoruz. Eskiden kalma bi ag yolu var onu silemiyoruz ve o ag yoluda iletisime kapali bunu nasil cozerim. Pc ye format filan attim op eski ag yolu gitmedi. Simdiden Tesekkurler.
pc lerinde yüklü sistemleri yazmamışsın. çok önemli değil yine de. yapacağın şey ağ özelliklerine girip TCP/IP iletişim kuralının yüklü olup olmadığına bi bak. Sonrasında da test cihazı ile kablolarını bir ölç. Bazı hatalı kablolar widows ta ağı bağlı gösterip çalışmıyor. Özellikle 1 nolu ayak bağlı olmasa bile network bağlıymış gibi gözüküyo.
Detaylı yardıma ihtiyacınız var. Fakat ilkönce kabloları çalışan makinede deneyin ki kabloların çalıştığından emin olun.
Kablolarda sorun yok baglanan diger iki pc de denedim. Ayrica bi detayi atlamisim ki cok onemli su anda etherneti taniyip ag kurulmayan pc de format oncesi ag kuruluydu. Windows service pack sorunu olabilir diye sp1 ve simdi sp2 kurdum ama sonuc degismedi. Ethernet kartlarinin disketleri tek kullanimdan sonra bi daha calismadi buda ebteresan bi olaydi ama windows daha once otomatik tanimisti ethernetleri. wallcry sistemleri sormussunuz pc nin birisinde pentiun 3 1.6 digerinde ise pentium 4 1.6 yuklu. isletim isletim sistemi widows professional sp1 ve sp2. Su anda sorun olmayan pc de ise AMD Ahtlon 64 var. Ethernet kartlarini calismayan pclerde degistirdik. Bir arkadas etherneti sokup takmanin sorunu cozebilecegini soyledi onuda denedim ama sonuc degismedi.
evet burada da AMD'nin gücü öne çıkmış oldu. Neyse reklam yapmıyalım Yapmak istediğin interneti kullanmaksa zaten her pc kendi başına net e bağlanabilir. Pc ler birbirini görsün istiyosan ağ kurulum sihirbazını çalıştırıp aynı çalışma grubuna pc leri dahil etmek. Enterasan olan ise ethernet kartının çalışmaması. sağlam bi ethernet bulmaya çalış yada göremediğimiz başka bi sorun var.
Isin ilginc olani orda zaten ethernetleri taniyo ama nete girmiyo pc. Ag kuramiyorum :S cok sacma bi olay sanirim cogu kisi benim gibi ilk defa boyle bisiile karsilasti. Hap kullansak tamamda. Neyse onerileriz icin saoLun artik yeni birer ethernet alip deneyecez sanirim... :D:D